Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

o agrasif motorcunun yaptigina çokşaşırdım.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Az kaldi demekki, bikac yila kalmaz elbirligi ile basaririz o minibusculere kullanilan sifatlarin aynilari ile anilmaya...
    Burasi bir minibuscu forumu olsaydi ve aynasi kirilan adam konu acsaydi nasil bahsi gecerdi sizce. ?
    Bugun hicbir sofor kurye arkadaslardan hayirla bahsetmiyorsa bir sebebi olmali. Bu kotu imaji genele yaymaktan baska bir ise yaramaz bu hareketler.
    Ben insan olmaktan yanayim. Karsinda ayida olsa insan olup insanligimi korumaktan yanayim. Kacinilmaz olmadikca insanliktan cikmanin manasi yok.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2011
    Şehir
    İzmir Bergama
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    kefeeee kardeş haklısın hatta özellikle jeep kullanan insanlar gösteriş meraklısı afedersiniz ama benim gözümde kronun önde gideni tipleroluyor genelde. şimdi birde bizim ülkemizde şöyle bir problem var; nerde zengin, sosyetik görünen, gösterişli kıyafetler ve araçları ile bilinen tipler varsa bu tipler hep g..tü kaldırılmaya alışılmış kişilerdir. ama benim zihniyetime göre pazarda limon satan yada ailesini geçindirebilmek için canını dişine katan ve altındaki 500 tl lik mobileti ile insan gibi saygılı ve insani değerlere önem veren kişiler çok daha fazla saygıyı hakkederler çünkü insandırlar hangi haklara sahip olduklarını bilirler. trafikte bir jeep kullanıcısı ile sorun yaşayın adamın olaya bakış açısı bile; motosikleti 2. sınıf araç yerine koyar şekildedir: kardeşim koskoca arabayı görmüyor musun ?, kıyıdan kıyıdan gitsene v.s gibi kurallarla hiç alakası olmayan cevaplar verirler. ama o ö..üz herifler bilmez ki; aynen motosikletlerinde o jeep kadar şerit hakkı var, o motosikletinde o jeep kadar görünmeye hakkı var yada o motosikletinde o jeep gibi uygun yerlere park edebilme hakkı var. Tabi anasını satayım bu maganda tipler ne anlar bu konulardan parayı kazanabildikleri için her konuda kendilerini söz sahibi sanarlar, normal insanlardan daha fazla haklara sahip oldukları düşüncesi bir kültür haline gelmiştir zihniyetlerinde.
    son olarakta arabasını park edeceği zaman park yerinde motosiklet gördüğünde kaldırıp kenara çekerek arabasını park eden bu cahil adamlara sitemimi bildirmek isterim. birgün arkadaış motosikletine aynı olayı yapmışlar ve yerine renault broadway park etmişler. bizde öyle gıcık oldukki 5 kişi toplanıp arabayı olduğu yerde döndürdük. sonra sahibi evimize geldi ne yapıyorsunuz siz falan dedi. bende senin yaptığının aynısını yaptık, yanlış bir hareket olsaydı sende bizim motorumuzu çekmezdin diye düşündük bizde arabanı çektik bir sorun mu var dedim ? zaten tırsak birşeydi bastı gitti keşke ağzını açsaydıda burnuyla kulaklarını yer değiştirseydim davarın.
    bu konuda çok dolmuşum hakkaten iyice gerildim yine

  3. #43
    krd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    minibüsçülerin dayağını gördün mü sen hocam?

    16sında davam vardı:

    park yerine motoru yola dik şekilde parketmişim. park alanında g.t kadar yer kaplıyorum. önümde yeterli alan var. 2 hareket fazla yapılarak gayet parkedilir yani... adam "o motoru kaldırıma kaldır oraya ben parkedecem" dedi. durdum baktım korumaları çıkarıyordum. "ön boş parkedebilirsin" dedim. "efendim?" dedi, "boş burası" dedim, ön tarafı gösterdim. "kaldırıma çıkarsana kardeşim" dedi. "120 kiloluk motoru nasıl kaldırayım, kaldıramam" dedim. "sen niye ters cevap veriyorsun" dedi, o an şimşek çaktı bende; "niye kaldırıyorum, niye bu motor vergi vermiyormu" dedim. orta sehpaya aldım, aracın arkasından dolaşırken bana güzel bi küfretti. nişanlım da 2 adım ötemde beni bekliyor. beraber indiğimizi de gördü. "sen ne biçim konuşuyorsun" diye yan ön cama giderken adam da el frenini artistçe çekti, aşağı indi üzerime yürüdü.

    valla ben boş yakalandım, adam bi yumruk geçirdi gözüme; sonrasında omuzlarımdan tuttu. dün davada gördüm benden bi 15 cm uzun 20-25 kg fazlası var. şansıma o gün alta kalın dağcı yeleği ve deri mont giymiştim, rahat değildim. ilk fırsatta kendimi kurtarıp yumruklamaya başladım adamı. 2-3 tanesi iyi tuttu. sağ kaşını patlattım, burnuyla sol gözüne de vurmuşum o sıra. o sıra nişanlım taksicileri çağırmış, ayırdılar.

    adam hala bana saldırmaya çalışıp küfrediyor. o sıra yerde camı kırılan gözlüğümü gördüm. iyice nevrim döndü. adama bağıra bağıra küfrediyorum. polis çağırdım gözü önünde. adam aşağıya gidiyorum diyip bastı gitti.

    sonrası, polis, hastane, karakol.

    adamı akşam evinden almışlar. o da hemen gidip rapor almış. ifadesinde benim motoru bir araçlık yere parkettiğimi, kendisine ters cevap verdiğimi, sonra kendisine saldırdığımı yazdırmış.

    ulan;

    yalan söylenir de bu kadar desteksiz nasıl söylenir. tek tek açıklayıp canımı sıkmayacağım. herkes o adamın ne kadar saçma ifade verdiğini anlamıştır.

    16sında dava vardı. adam direk "karşı taraf davacı olmazsa ben vazgeçiyorum" dedi. hakime hanım öpüşün barışın yoksa ikinize birden ceza verecem dedi. kendimi savundum aynen böyle. bi işe yaramadı. polis raporunda gözlüğümün kırıldığını yazmışlardı; ama sayın savcı göz önüne almamış sağolsun.

    tepemizde kamera vardı; tam tepemizde. eşşeklik bende ki gidip te almadım o kaydı.

    gerçi alsaydım gene bi şey olmazdı.

    yani bence adam bu ülkede yapılması gerekeni yapmıştır kimse kusura bakmasın. hakkaniyetlik insanlık ölmüş. yarın gene böyle bir şey olsun; kavgadan kaçmam, tam tersi Allah yarattı da demem.

    adam anca silah bıçak çıkarırsa kurtulur elimden. sonrası da Allah kerim, ölür gideriz.

    böyle bi devlette yaşıyoruz.

    dostum bu ülkede hakkını polisle mahkemeyle aramaya kalkarsan magdur olursun. kendini en az tehlikeye atacak şekilde DOĞAL yollardan çözmeye bakmalısın. beni o.ç. bi gümrük firması dolandırdı 30bin tl zararım oldu 1 senedir mahkeme haciz sürüyor daha 2bin lira alabildim. ve bu firma hala calisiyor t.c. ye vergi oduyor. kasim ayinda arabama carpti gene o.ç. nin biri sakin sakin indim ustume yurudu yumruk savurdu kaçındım gelmedi, anasi bacisi indi arabadan delikanliligimi bozmadim ben karsilik vermedim ( o delikanliligimi s.keyim de neyse) rapor tutmadi kacti. karakole gittim rapor tutturdum 5 saat vaktim gitti. olayin ustunden 4 ay gecti mahkeme kagidi geldi kasim 2012 ye mahkemede den de bisey cikmayacak ama benim vaktim bol kendime ugrasacak is ariyorum.

    yalniz diyecegim o ki ben artik t.c. ye birakmayacagim isimi.

  4. #44
    excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2010
    Şehir
    Eskisehir (şimdilik)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Alıntı kefeeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Minibüsçü falanmısın neden bu kadar alındın? çok mu düzgün kullanıyo trafikteki insanlar? magandayı polise şikayet edince sonuç ne oluyo? minibüçüleri odalarına şikayet edince ne değişiyo?

    Bazen yapılmasını gerekeni yapar insanlar, çokta düşünmez.
    Hocam alınmak değil. Minibüsçü de değilim. Sadece elalemin malına zarar vermeye karşıyım. Daha önce benzer bir konuda yaptığım yorum da bu şekildeydi. O adam şöför belki, belki de hiç tanımadığı bir adamın aynasını kırdı eleman.

    Ben şiddete karşı değilim asla. Hatta en sevdiğim sözlerden birisi
    "Bir sorunu kaba kuvvet ile çözemediysen, yeteri kadar kuvvet uygulamamışsın demektir"

    Ancak illa adama bir şey yapmak istersen, benim mantığıma göre.
    İndirirsin dalarsın.. Bu kadar basit. Daha önce başıma gelmedi mi? geldi..
    Naaptım... Daldım... mantığım bu benim...
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

  5. #45
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2011
    İstanbul'u bilmem ama Sakarya'da dolmuş ve minibüs kullanan elemanlar yolların fatihi sanki.Bir kaza yaptıklarında tamponları yamuluyor ya, canlarına birşey olmamış diye mutlu oluyorum aynı zamanda ders olmasını istiyorum.Senede birkaç defa sadece yolcu almak için kaza yapıyorlar.Yazacak çok şey var ama motosikletim olsa ayna almak için riske girmeye değmez, mutlaka zarara uğruyorlar zaten.

  6. #46
    kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2012
    Şehir
    Gonya- Mevlana Selçuklu
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Dolmuş şoförleri asla yol vermez . Yolcu indirip bindirmek için aniden direksiyonu sağa kırar . Sağ şeridi resmen işgal eder sol şeritte ise bi araç zar zor geçecek şekilde yer bırakır . Arkadan gelen motorlu ilk önce hızlanıp solundan geçmeyi düşünür ama arkadan akıp gelen trafiğin farkındadır . yavaşlayıp sağından geçmeyi düşünür ama inip binen yolcular kaldırım vs. vs. of cok başıma geldi
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

  7. #47
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de bu tiplemenin ve benzerlerinin bu memleketten ebediyen silinmesi isteyenlerdenim.
    bu söz alkışlanır. şu kadıköy-kartal metrosu bitsin de e-5 minibüslerden temizlensin diye dört gözle bekliyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

    Alıntı kanmix_x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dolmuş şoförleri asla yol vermez . Yolcu indirip bindirmek için aniden direksiyonu sağa kırar . Sağ şeridi resmen işgal eder sol şeritte ise bi araç zar zor geçecek şekilde yer bırakır . Arkadan gelen motorlu ilk önce hızlanıp solundan geçmeyi düşünür ama arkadan akıp gelen trafiğin farkındadır . yavaşlayıp sağından geçmeyi düşünür ama inip binen yolcular kaldırım vs. vs. of cok başıma geldi
    yeni moda; şerit çizgisini ortalayıp gitmek. ne müşteri kaçsın, ne sol şerit dolsun. adam esnaf "ekmeğinin peşinde" ya, her yol mübah her şey serbest.

  8. #48
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaşlar selamlar,

    Istanbul da herhangi bir minibüs sürücüsünün haklı olabileceğini anlayabilmek benim için çok zor.
    Eyvallah, hepsi eve ekmek götürmeye çalışıyor, zamanla ve birbirleriyle yarışıyor, patrona hesap veriyor vs...

    Bu yukarıda yazdığım cümleye minibüsçü yerine MotoKurye koy? Ne farkederki??

    Trafikte kurallar ve denetimi yaygınlaşmadıkça, ((yaaavv adam ekmeğinde, ne olur biraz tolerans yapılsa (kime olur sa olsun...) denmese, ilkeler herkese eşit uygulansa vs denmedikçe)) bu sorunlar hep komnuşulur...

    Dolayısı ile, bir motorcu olarak, nerdeyse farkında olmasa bile canıma kastettiğini düşündüğüm herkese tepki göstermem kadar doğal bir içgüdü olamaz!! ''Sen motorsun, kenardan git...'' diyen amcayı hırpalamak istemezdim zamanında, ama neredeyse beni öldürüyor olması bir yana, bir de bunun normal karşılanabileceğini söylemiş olması: (o zaman ben sana vurarsam haklıyım...) demesi ile....... Arkamda eşim olmasa sanırım tartışmayı da deneyebilirdim, ama hepimiz insanız! Kuralları özümsediğimiz oranda kuralları yaşarız. Kuralların, buna uygun geleneklerin, buna uygun uygulamaların olmadığı boş bırakılmış alanlarda orman kanununu dayatıyor hayat!

    Herkese kazasız belasız sürüşler.
    Poturdak


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)