Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Feci kaza!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2011
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Sosyete işi.Fren pedalı ile gaz pedalını karıştıracak kadar panik yapıyorsa eminim o kadın araba sürmekten zevk almıyordur hatta nefret ediyordur.Ama çevresine ahanda ehliyet de aldım kocam da altıma mini cooperı çekti şeklinde görünmesi lazım.Yoksa olmaz.Sosyetede iyi görünmez.

    Tünal abiye ve yorum yapan bütün arkadaşlara katılıyorum.Bu bir kaza değil cinayettir.Kazayı yapan kadın başta olmak üzere ehliyeti veren kurs ve onaylayan eğitmenler de sorgulanmalıdır...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    16 Aralık 2011
    Şehir
    ISTANBUL
    Motosikleti
    DL650@20K,KLX450@10K,KLX250@5K
    Daha bizim çalışanlardan bir kız ehliyet aldı,yolver tabelasının işaret ettim bu tabelanın anlamı ne böle böle baktı suratıma park,kavşak her şeyi saydı.Bilmiyorlar nasıl aldı bilmiyorum dağıtıyor olmalılar.


    Ehliyet = Harç = Devlet İçin para kapısı ölen kimin umrunda zaten nufus çok 3'er 4'er artıyor.

    Ehliyete erişmek zor olmalı çok zor.

    1-Slalom
    2-Engelden kaçma
    3-Islak zeminde frenleme ve dönüş
    4-Yumuşak kullanım

    gibi gerçekten standartları konmuş bir direksiyon sınavı.

    +

    yeni ehliyet alanların 2 yıl boyunca araçlarının ön,arka camlarında ve kaskların arkasında görülebilir şekilde parlak renk A harfi yapıştırılmalı

    2 yılın sonunda aldığı cezalar,ihlaller ve sürüş değerlendirmesi sonucunda ehliyet için yeterli olup olmadığına karar verilmelidir.

    Yoksa haber çok çıkar,

  3. #23
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Kasım 2011
    medyanın zenginden yana oldugunu bir defa daha bu akşam haberlerinde gördük,haberde aynen şu söylendi ışıkların bir an için hem yayalar hemde otomobiller için yeşil yanmasıyla gaza basan şöför yayalara çarptı.Şimdi hepimiz biliyoruzki ikisinede aynı anda yeşil yanması imkansız bilgisayarkontrollü bir sistem ve elle müdahade bile anı anda asla yeşil yanmazlar burda birileri o karıyı kurtarmaya çalışıyor zaten arabasından ve tipinde belliki ensesi kalın birisinin karısı.
    60 metre boyunca ferene basmak aklına gelmemişmi bu karının.Orda olsaydım hayattaki ilk karı dayagımıda atmış olurdum.

  4. #24
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haberlerde gördüm verilen videoyu acmadım ama gerçekten bi insan aracın altındaki kişiyi faketmeden nasıl 60 metre sürükler????

    Alıntı CrosseR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben öyle düşünmüyorum,bir insan 60 metre boyunca bastığı pedalın fren pedalı olmadığını anlayamıyorsa daha görmeden bayan derim..

    Alıntı cbr1100 xx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gerizekalı o.ç. bunlar.....beyin yokki kafataslarının içinde..o geri zekalıyada aynısı yapıp geberteceksin bu kadar kısasa kısas....böyle şeymi olur yahu...

    Aynen katılıyorum bu yorumlara.

    Bre gerizekalı yaratık, yeşil yansın yanmasın, karşındaki yaya. Duracaksın. Hadi duramadın, fren yerine gaza bastın, iki pedala bile aynı anda bassan o araç zaten durur.

    Bu kadına yeni kanunlara göre ceza vermezler, buraya yazıyorum 2 yıl içinde bir trafik cezası işlerse atarlar içeri.

    Allah kahretsin ya..
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  5. #25
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Bu kadın en az 50 yaşında ve bu kazayı yapıyor. O yaşa kadar ehliyet almayıp yeni aldıysan ve ya alıp yeterli tecrube edinmediysen o arabayı almaktakı maksadın ne?

    Son model cip çakması trendi arabaya binincemi gelişmişliğini ve kültür seviyeni ispatlıyosun. O arabaya o kadar para veriyosan bu konuda donanımlı birinden 1000 liraya direksiyon dersi niye almıyosun? Nasıl bir mantık nasıl bir cehalet ve bencillik bu. Kasap gibi araba kullandığının yetersiz olduğunun farkında böyle insanların çoğu.

    Ya bu işin eğitimini al beceremiyosan taksi kullan. Mini cooper alıp endam etmen şartmı?

    Benim abim araba kullanmayı sevmiyor ve biraz ilgisiz ve yeteneksiz. İstediği arabayı alabilecek durumda ama gideceği yere çoğunlukla taksiyle ve metroyla gidiyor.

    Bunun olabileceğini etrafındaki kimse görüp uyarmıyormu bu kadın mecdiyeköy trafiğine bu halde dalıyor

    İnsan sinirden bu kadının kızının oğlunun en sevdiği birininde böyle otomobil altında sürüklenerek can vermesini istiyor! Bu kadın çünkü kendini katil olarak görmicek onun için bu yanlışlıkla başka pedala basmak! o kadar basit dimi istemeden oldu...

  6. #26
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2011
    Şehir
    kocaeli- karamürsel
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    yavvvv hep kadınları suçlamayayım diyorum ayırımcılık yapmayayım diyorum, kadın erkek eşittir demek istiyorum , her şeye rağmen yine böyle saçma ve ölümlü bir kaza gördüğümde cinnetlerim başıma toplanıyor ,

    be kardeşim istisna insanlar var ama 10 kişiden sadece 1 yada 2 kişisi (bayan) bırakın şu işleri daaaa erkek işine karışmayın,

    motordan bi mok anlamazsınız, tekerden, lastikten, anlamazsınız, trefikten çakmazsınız,direksiyon desen , çoğusunda , acınası seviyede, gidin evde kekinizi yapın, çocuk bakın , temizlik yapın, kocanıza kadınlığınızı yapın, araba kullanmak erkek işidir, tecrübe işidir, dayanıklılık ister, madden ve manen,

    halen ne çıkarsınız terör gibi yollara, günahsız suçsuz insanların vebaline girer, canlarına kastedersiniz ben anlamam...


    ne olcek mını cooper ını satar hanım abla , bir kaç ayda yatar çıkar sorun deeeellll,,

    sora yine aynen devam gaza, ferene basmaya....
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

  7. #27
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Şimdi başlığa bakıp içeri girdim.. Video olduğunu görünce bakamadım.. Ben biraz bu tip konularda etkilenirim.Üç gün aklımdan çıkmaz..Ne yazık ki ülkemizde trafik pek ciddiye alınmıyor..Ben kendimi bildim bileli bu bayan sürücülerde araba kullanmasını öğrenemediler..Bizim ehliyet veren hocalardan başlamak lazım.. Hani derler ya yılanın başını, baştan ezeceksin.. o hesap..

  8. #28
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Kadınların otomatik vites araba kullanması yasaklanmalı yada çok ciddi eğitim almalılar, ben gazla freni karıştırıp yayaların üzerine süren erkek hiç duymadım. Otomatik vitesli arabada gazla freni karıştırıp facia yaratan çok kadın sürücü var.

  9. #29
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Kayinvalidem 55 yasinda olmasina ragmen araba kullanir. Arabasi otomatik vitestir, sadece markete ve pazara gider. Birde bize gelirler arabayla. 7 yasindaki araba 28.000 km. daha. Ammaaaa, senede en az 30 kere vapurla istanbula gider, yazin otobusle memlekete gider doner. Neden? Bilir ki uzun yol tecrubesi yok, istanbul trafigi ona zor gelir. E yasindan dolayi reflekslerde musait degil.
    Kisaca insan bay bayan olsun, kendini bilecek. Yapamayacagi ise kalkismayacak. Arac kullanamamak kabiliyetsizlik degildir, arac kullanamayan bayan belkide benden cok zekidir ama arac kullanabilecek reflekse, özguvene sahip degildir.
    Bunu da kursta ehliyet alirken saglik raporu veren doktor ve psikologlar kontrol etmelidir.

  10. #30
    CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2008
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayinvalidem 55 yasinda olmasina ragmen araba kullanir. Arabasi otomatik vitestir, sadece markete ve pazara gider. Birde bize gelirler arabayla. 7 yasindaki araba 28.000 km. daha. Ammaaaa, senede en az 30 kere vapurla istanbula gider, yazin otobusle memlekete gider doner. Neden? Bilir ki uzun yol tecrubesi yok, istanbul trafigi ona zor gelir. E yasindan dolayi reflekslerde musait degil.
    Kisaca insan bay bayan olsun, kendini bilecek. Yapamayacagi ise kalkismayacak. Arac kullanamamak kabiliyetsizlik degildir, arac kullanamayan bayan belkide benden cok zekidir ama arac kullanabilecek reflekse, özguvene sahip degildir.
    Bunu da kursta ehliyet alirken saglik raporu veren doktor ve psikologlar kontrol etmelidir.
    %100 eminim diyemiyeceğim ama ben kadınlarda genel olarak kabiliyetsizlik olduğunu düşünüyorum,özgüven ve psikoloji konularında eğitim almaları belki bi derece etkili olabilir kendilerini geliştirebilirler belirli düzeyde ama benim görüşüm bu.. konunun başlarında dediğim gibi bilimsel bir açıklamasınıda biryerde okuduğumu hatırlıyorum..

    Erkeklerdeki görsel düşünce yeteneğinin daha fazla ve farklı olduğu yönündeydi,örneğin bir erkekte araç kullanmayı öğrenirken zorlanır ama daha kısa sürede adapte olur,yeni bir araç aldığında yada kullandığında araca bakmasıyla boyutlarını aklına daha çabuk kazır ve bir kaç sefer dar alan geçişi yaptığında ve park ettiğinde bir süre sonra ezbere yapmaya başlar..

    Köşeyi dönerken aracın burnunu görmesede kolayca o köşeyi dönebilir..

    Park ederken aracın arkasında ne kadar mesafe kaldığını göremesede yanaşabileceği maksimum mesafeyi kullanarak yanaşabilir..

    iki araca baktığında arasından geçip geçemeyeceğini %90 doğru tahmin eder ve oldukça çabuk geçer..

    Bu ve bunlar gibi aklımda olmayan görsel hafızayla ilgili birçok şey(istisna olan bayanlar elbette var),bunlara karşılık olarak kadınlarında erkeklerden + yönde bazı beyinsel fonksiyonları olduğu yönünde bilimsel bir makaleydi..

    Burada kadınlara psikolojik olarak,özgüven ve refleks gibi konularda eğitim verilmesi gerektiğinde hemfikirsek,herkes kadınlar! kadınlar! kadınlar! diyorsa,hatta bu konuda konuştuğum bazı kadınlar bile kadınlar! diyorsa bilimsel bir gerçek olduğundan tarafım...

  11. #31
    PEKTAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Ankara
    ingilizce site ama çok iyi ispatlıyo kadınların neden sürücü olamayacağını biraz argo anlatmış ama bilimsel olarak açıklamış bütün sebepleri
    http://www.cracked.com/article_18529...-are-true.html

  12. #32
    Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2011
    Şehir
    FENERBAHÇE, Çanakkale ve İstanbul
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Ehliyet ve sürücü kursu sistemleri değişmediği , bu kadar kolay(parayı bastırana)ehliyet verildiği sürece bu ve buna benzer olayları yaşamaya devam edeceğiz. Geçenlerde Yunanistan'dan eski iş arkadaşım ve nişanlısı geldi. Nişanlısının yeni ehliyet aldığını ve ehliyet sisteminden biraz bahsetti.

    Orada ehliyet almanın buradan daha zorve 2 yıl boyunca kullandığın aracın arka camında acemi sürücü yazısını asmak zorunda olduğunu söylemişti. bu 2 yılın sonunda da yediği cezalar , kazalar, ve hatalar gözden geçirilip pro- ehliyet verilir veya verilmez demişti.

    Acaba bu tur uygulamalar yapmak için trafikte daha ne kadar kasap göreceğiz?
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

  13. #33
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Alıntı Raphae1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ehliyet ve sürücü kursu sistemleri değişmediği , bu kadar kolay(parayı bastırana)ehliyet verildiği sürece bu ve buna benzer olayları yaşamaya devam edeceğiz. Geçenlerde Yunanistan'dan eski iş arkadaşım ve nişanlısı geldi. Nişanlısının yeni ehliyet aldığını ve ehliyet sisteminden biraz bahsetti.

    Orada ehliyet almanın buradan daha zorve 2 yıl boyunca kullandığın aracın arka camında acemi sürücü yazısını asmak zorunda olduğunu söylemişti. bu 2 yılın sonunda da yediği cezalar , kazalar, ve hatalar gözden geçirilip pro- ehliyet verilir veya verilmez demişti.

    Acaba bu tur uygulamalar yapmak için trafikte daha ne kadar kasap göreceğiz?
    Durmak yok görmeye devam.

  14. #34
    sarıdev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf 150
    Biz motosiklet sürücüleri motor sürerken ne kadar dikkatliysek eminim ki benim gibi sizde yayayken bile çok dikkatli oluyorsunuzdur.Kırmızı ışıkta beklerken ayağımı kaldırımdan aşağı atmam ve arabaların tam olarak durmadığını görmeden yola çıkmam.Daha geçenlerde yıldız yokuşunda kırmızıda geçen araç yola bakmadan karşıya geçmek isteyen yayaya çarpıp katletti.Burası Türkiye arkadaşlar kaldırımda yürürken bile bi gözümüz araçlarda olacak.Anlatacak o kadar örnek var ki otoban gişelerinde sıra bekleyen araçlara uyuyan tır sürücüsü ezip geçmedimi sözün özü nerde olursanız olun gözünüz açık olsun
    Akilzsizlar hirsizlarin en zararlilaridir: Zamaninizi ve nesenizi çalarlar.

  15. #35
    RruDeBoyY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha r6
    ehliyeti olan 100 kadından 90 ı araba sürmeyi bilmiyor aksini kimse iddaa edemez ve kadınların çocuğu ehliyeti çevresindekilere inat olsun diye olur çoğuda benim ehliyetim var diye bilmek için ama bilmezler ki ehliyet almak marifet değil arabayı adam gibi sürmek marifet çok gördüm akşamları farları açmadan giden bayan o yüzden olmuyorsa zorlamayacaksın

  16. #36
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Benim arkadaşım olan birinin başına gelecekti bu olay, ben o kadın sürücüyü saçından tutup 60m yerde sürüklerdim. Ölmezse bir 60 metre daha sürüklerdim...Çok net!
    #sürenadam

  17. #37

    Üyelik
    13 Eylül 2011
    Şehir
    bahçelievler
    Motosikleti
    GT250R
    alkollü araba cart curt falan sinir oluorm men edilmesi lazim trafikten yada pskolojik bir muaneden geçmesi lazim kapali alanda iyice eğitim verilmeli hemen ehliyeti alir almaz lap die trafiğe çikiorlar alin benden size plaka adam kucaginda bira araba kullanıor görürseniz dikkat bordo kırmızı bir araba 34 ey 5845 modelini bilmiorum apaçi tarzi sembolünü değiştirmiş tunning yazior arkada :@

  18. #38
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2009
    Konu kadın sürücülere saydırma etkinliğine dönüşmüş. Kazayı yapan erkek olsaydı tüm erkek sürücüleri yeteneksiz ilan eder miydik? Tabii ki hayır. Konu sürücünün cinsiyeti değil arkadaşlar, ehliyet sisteminin çarpıklığı ve trafiğin içler acısı hali.

    Alıntı PEKTAS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ingilizce site ama çok iyi ispatlıyo kadınların neden sürücü olamayacağını biraz argo anlatmış ama bilimsel olarak açıklamış bütün sebepleri
    http://www.cracked.com/article_18529...-are-true.html
    Canım arkadaşım, Kraliçe Elizabeth ne kadar zenciyse bu makale de o kadar bilimsel...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

  19. #39
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2009
    Şehir
    Angaranı Bağları...
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu kadın sürücülere saydırma etkinliğine dönüşmüş. Kazayı yapan erkek olsaydı tüm erkek sürücüleri yeteneksiz ilan eder miydik? Tabii ki hayır. Konu sürücünün cinsiyeti değil arkadaşlar, ehliyet sisteminin çarpıklığı ve trafiğin içler acısı hali.
    Hocam tamam haklısın. Hatta birçok fena kazaya da sebep olanlar da erkek sürücüler, çünkü çılgınca araba kullanmaya neredeyse hiçbir kadın cesaret edemiyor. Aşırı hız sonucu köntrolün kaybolması ile oluşan kazaların %99.999'u erkeklere ait. Evet o konuda haklısın ama Allah aşkına kalabalığın arasına dalıp 2 kişiyi pert ettikten sonra tam 60 metre altında sürüklediği insanın farkına varamayan ve bunu "panikledim" diye açıklayan kaç tane erkek duydun/gördün hayatında.

    Sonuç kadınlar ehliyet almasın değil kesinlikle ancak bilmiyorum...nasıl açıklayacağımı da bilmiyorum.

    (Buarada 2.videodaki k.duğumun spikeri adama "bayan sarışın mıydı?" diye soruyor..!!!! O.Ç.!!! tam 60 metre bir kadın sürüklenip büyük ihtimalle ezilerek ve parçalanarak can vermiş, ....... sipikeri neyin peşinde hala !!!!!!)
    #sürenadam

  20. #40
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Kadın sürücülere araç kullanabilme egitimi vermek gerekiyor olabilir fakat daha acısı birçok erkek sürücüye insanlık dersi vermek gerekiyorli bu kaybedildikten sonra kazanılması daha zor bir meziyet tir bence


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)