Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Ölümlü kaza yapan polise taksitli ceza...../ adalete inanıyoruz.....

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Mynet yurt haberden alıntıdır.....Bilgilendirme amaçlıdır.....


    Maltepe sahil yolunda aşırı süratle giderken 19 yaşındaki Selin Tiryaki’ye çarparak ölümüne, arkadaşı Ozan Algün’ün de yaralanmasına neden olan polis memuru 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 24 ay taksitli ödemeyle 15 bin 200 lira para cezasına çevrildi.

    Maltepe sahilinde 20 Mayıs 2010 günü saat 22.30’da karşıya geçmek isteyen Selin Tiryaki ile arkadaşı Ozan Algün’e motosikletli trafik polisi çarptı. 19 yaşındaki Selin Tiryaki, aşırı süratli olduğu belirtilen ve kaza sonrası 126 metre sürüklenen motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ozan Algün’ün ise bacağı kırıldı. Selin Tiryaki, kazadan 7 gün sonra yaşamını yitirdi, Ozan Algül’ün ise bacağına 13 çivi ve platin takıldı.

    Kazayla ilgili MOBESE kayıtlarından kaza anına rastlanmadı. Yaralı genç, polisin aşırı süratli olduğunu belirtirken, polis memuru iki gencin çalılıklardan yola fırladığını söyledi. Savcı hem polisi hem yaralanan arkadaşı Ozan Algün’ü, Selin Tiryaki’nin ölümünden sorumlu tuttu. İkisi hakkında da 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

    POLİS MEMURU TALİ KUSURLU
    Kazadan kurtulan sanık deniz tarafından kara tarafına doğru yolun üç şeridini geçtiklerini ve hızla gelen motosikletin fren yapmadan kendilerine çarptığın söylerken, polis Hüseyin Sarıçiçek, “Orta refüjden önüme atladılar” dedi. Çelişkili bu ifadeleri çözecek olan olay yerindeki MOBESE kayıtlarında ise kaza anının görüntülerine rastlanmadı. Ölen Selin Tiryaki’nin avukatlarının olay saatindeki görüntülerin diğer eşdeğer görüntülerden daha az megabaytta olmasının görüntülerin kesilmiş olma ihtimali itirazları reddedildi.

    MOBESE kamera kayıtlarında yeterli görüntüye ulaşılamaması üzerine dosyanın gönderildiği bilirkişi fren izinin bulunmadığı kazada hem ölen Selin Tiryaki’yi hem yaralanan Ozan Algül’ü hem de onlara çarpan polis memurunu asli kusurlu buldu. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda ise olay yerinde fren izinin bulunmadığı kaza sonrası 126 metre sürüklenen motosikletin hızlı olduğunun açık olduğu ama hızının hesaplanamayacağı belirtilerek asli kusuru ölen Selin Tiryaki ile yaralan Ozan Algül’e verildi. Polis memuru ise tali kusurlu olarak belirtildi.

    Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün son duruşması yapılan davada mahkeme heyeti Selin Tiryaki’nin arkadaşı Ozan Algün hakkında beraat kararı verirken, polis memuru Hüseyin Sarıçiçek’i “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza sanığın sabıkasız oluşu nedeniyle 2 yıl 1 aya indirildi ve günlüğü 20 bin liradan 15 bin 200 lira para cezasına çevrildi. Mahkeme sanığın memur oluşu nedeniyle cezanın 24 ay taksitle ödenmesine de hükmetti.

    19 yaşındaki kızının hayatının baharında yaşama veda ettiğini ve başsağlığı bile dilemeyen polis memurunun hiç tutuklanmadan 15 bin lira ceza ile bu işten kurtulduğunu söyleyen baba Reşat Tiryaki, “Adaletin polis memuruna uygulandığı gibi bize de uygulanmasını istiyoruz. Bu ceza yeterli değil. Gerek onu ‘İşe gidiyordu’ diye koruyan Emniyet’e gerekse sanığın kendisine yüklü miktarda tazminat davası açacağız” dedi. Selin’in kız kardeşi Şeyla ise okulların açıldığı ilk gün okulu yerine geldiği adliyede ablasının canına biçilen para cezası nedeniyle gözyaşlarına boğuldu

    ---------- Post added at 11:02 ---------- Previous post was at 10:59 ----------

    Üç şeritli aydınlık ve görüş açısı gayet net bir yoldur orası......
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    erginturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    0-36500 Hyosung GT250R, 0-51000 Honda VFR 800
    Adalet bir gün herkese lazım olur... Bireyler yaptıklarının sorumluluğunu almalılar harbi olmalılar... Ama elbette herşeyden önce vicdan gerekli herkese... Sorumluluğu olduğu halde işini yerine getirmeyen, yanlı ya da taraflı yerine getiren herkes umarım bir gün aynı durumlara başkaları tarafından düşürülür ve umarım o güne kadar vicdanları tarafından sürekli rahatsız edilip doğru düzgün uyuyamazlar... Hoş vicdan olsa zaten yapmazlar ya... Yazık, kuralsızlık, adaletsizlik gün geçtikçe artıyor yazık hakikaten yazık...

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Nisan 2011
    Şehir
    istanbul - beylikdüzü
    Motosikleti
    S&T Kanuni GV250 Aquila (2009)
    Adalet pazarlığa açık bi kavram memleketimde..............

  4. #4
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Kanunlar yoruma aciktir. Matematikte dunyanin heryerinde 2 x 2 = 4 eder, ama yazili olan kanunlar birileri tarafindan yorumlanir ve sonuclanir.
    Kanunlarda Türkiye'de kisiye gore yorumlandigi icin adalet tecelli edemez hicbir zaman.
    Kanunlari degistirmek, anayasayi degistirmek cözüm degildir, adil olmak icin vicdan gerekir. Kisaca insan olmak gerekir.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    18 Mayıs 2011
    Şehir
    Marmaris
    Motosikleti
    tvs apache rtr150 gri (2011)
    adalette, kuralda, askerde şehit olmakta, işsizlikle mücadele etmekte hep toplumun gariban kesimine hasıl olan şeylerdir. kalbur üstü kesim ise herşeyden muaf

  6. #6
    c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2010
    Şehir
    İstanbul/Tuzla - Yalova
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    bu ülkede adalet falan yok!

  7. #7
    saykem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2005
    Şehir
    avcılar
    Motosikleti
    honda cbf 600
    bu olay daha önce öylenmiş bir sözün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtladı.

    ''Kanunlar örümcek ağına benzer,kuvvetli olan deler geçer,zayıf olan takılır kalır.''
    HAYAT; İSTEMEDİĞİMİZ HALDE BAŞIMIZA GELEN HERŞEYDİR

  8. #8
    Faruk.UZN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2011
    Şehir
    Dünya
    “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ağlanırmı gülünürmü ? insan canı bu kadar değersizmi aklıma eski bir olay geldi G.antepde 1 dilim baklava çaldı diye bilmem kaç yılla yargılamam ufacık bir kardeşimiz vardı hatırlayan olur. Adelet 1 dilim baklavaya bu kadar duyarlı ve hızlı işlerken hayatının baharında ölen arkasında gözlü yaşlı ana baba kardeş bırakanın faillerini neden bu kadar umursamaz ve şaka gibi bir ceza gelir motorun 126 metre sürüklenmesi her şeyi açığa vurmazmı böle adelet sisteminin böle sistemin.... Sırtını devlete dayanın kraldan çok kralcılık yaptığı bir dönemdeyiz. Dua ediyorum adelet yerini bulsun.

    iyi forumlar.

  9. #9
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2009
    Hadi bu kaza, 12 yaşında çocuğa 13 kurşun sıkıp beraat eden var bu memlekette...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

  10. #10
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    İşte adalet......daha fazlasını yazmaya gerek yok.Malum....
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

  11. #11
    İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2010
    Şehir
    çamlıca
    çok üzücü...karşındaki adi insan istediği gibi atını oynatırken sen elin kolun bağlı seyrediyorsun

    adalet güçlünün elinde tesbih olmuş istediği gibi sallıyor
    Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)

    doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...

  12. #12
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Zaten birisini öldürmek istiyorsan otomobil ile öldüreceksin. Tabancayla öldürsen 15 yıl, arabayla öldürsen 2 yıl yiyorsun onu da para cezasına çeviriyorlar , o da yetmiyormuş gibi kredi kartına (!) taksit yapıyorlar. Ülkede adalet olmazsa herkes kendi adaletini kendisi sağlar. Ben o kızın ailesi olsam o namussuzu hayatta bırakmazdım .....

  13. #13
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    arkadaşlar bir şeyi unutuyorsunuz. yaya arkadaşlarımız yaya gecidinden değil ışıklı kavşakdan değil normal yoldan geçmişler. tahminim polisin anlattığı gibi olayın olması yüksek. eğer yaya olan vatandaşlarımız trafik kurallarına uysaydı polis bu kadar hafşf ceza alamazdı. bir ay önce benim başıma geldi. yaya beni göre göre önüme atladı. zar zor durdum. insanlarımıza şunu anlatmamız lazım. 3-4 şeritli yollardan geçerken ya ışıklardan yada yaya geçitlerinden geçmek gerek. Ankara da bu konuda yayalar inanılmaz kurallara uymuyorlar. normalde kızılayda ataturk bulvarında yaya için yaya geçidi var üst-alt geçitler var. adam üst geçidin yanından yola atlıyor.
    şimdi adam göreve gidiyordu veya gitmiyordu. yaya kendini göstermeden yola atlaması bu sizinde başınıza gelebilir. çünkü yayalar kendilerini mükemmel zannediyorlar 3 şeridi koşarak 3 saniyede geçeçekmiş gibi düşünüyorlar ama 3. saniyede yolun ortasına anca geliyorlar. ankara da durum buysa istanbulda bunun 4 katıdır. bana inanmayanlar ankara da samsun yolu, ataturk bulvarı, sıhhıye köprüsünün altında araba veya motor kullansınlar.
    ha durum şöyle olsaydı. yayalar yaya geçidinde geçerken bu polis son sürat bunlara çarpsaydı. size hak verirdim. ama yukarıda ki duruma sizde düşebilirsiniz. düşünün e5 te gidiyorsunuz. yol açık. sağdan bir yaya karşıya geçmeye çalışıyor.fren yapacak mesafe bile bırakmadan önünüze atlıyor.
    benim başıma geldi. ben durabildim.

  14. #14

    Üyelik
    29 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    150 mc
    adalet kelimesinin kötü adl sıfatına dayanır. el adl yalnızca ALLAH a ait bir sıfat olarak kullanılır. adaletli ol dendiğinde önce bakarım bunu hangi kurala göre söylüyorlar. kullar adaleti, ALLAH cc tan, kitapları ve resulleri aracılığı ile öğrenirler. ALLAH a ait olmayan her türlü adalet ve hukuk( haklar demektir) aslında kuru bir sözden ibarettir. sözün özü şu ki; insanların adaletinden ALLAH ın adaletine sığınırım! aklın ve heva hevesin ilahlaştırıldığı her düzende işleyen kanun sistemleri elbet bir tarafa yada birden fazla tarafa zarar verir.

  15. #15
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2009
    Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adalet kelimesinin kötü adl sıfatına dayanır. el adl yalnızca ALLAH a ait bir sıfat olarak kullanılır. adaletli ol dendiğinde önce bakarım bunu hangi kurala göre söylüyorlar. kullar adaleti, ALLAH cc tan, kitapları ve resulleri aracılığı ile öğrenirler. ALLAH a ait olmayan her türlü adalet ve hukuk( haklar demektir) aslında kuru bir sözden ibarettir. sözün özü şu ki; insanların adaletinden ALLAH ın adaletine sığınırım! aklın ve heva hevesin ilahlaştırıldığı her düzende işleyen kanun sistemleri elbet bir tarafa yada birden fazla tarafa zarar verir.
    Ne meraklısınız konuyu hemen dine kaydırmaya... Ne öneriyorsun yani? Şeriat mı?
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

  16. #16
    arifziyaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2010
    Şehir
    arnavutköy
    Motosikleti
    XV950 BOLT
    Alıntı drsteel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir şeyi unutuyorsunuz. yaya arkadaşlarımız yaya gecidinden değil ışıklı kavşakdan değil normal yoldan geçmişler. tahminim polisin anlattığı gibi olayın olması yüksek. eğer yaya olan vatandaşlarımız trafik kurallarına uysaydı polis bu kadar hafşf ceza alamazdı. bir ay önce benim başıma geldi. yaya beni göre göre önüme atladı. zar zor durdum. insanlarımıza şunu anlatmamız lazım. 3-4 şeritli yollardan geçerken ya ışıklardan yada yaya geçitlerinden geçmek gerek. Ankara da bu konuda yayalar inanılmaz kurallara uymuyorlar. normalde kızılayda ataturk bulvarında yaya için yaya geçidi var üst-alt geçitler var. adam üst geçidin yanından yola atlıyor.
    şimdi adam göreve gidiyordu veya gitmiyordu. yaya kendini göstermeden yola atlaması bu sizinde başınıza gelebilir. çünkü yayalar kendilerini mükemmel zannediyorlar 3 şeridi koşarak 3 saniyede geçeçekmiş gibi düşünüyorlar ama 3. saniyede yolun ortasına anca geliyorlar. ankara da durum buysa istanbulda bunun 4 katıdır. bana inanmayanlar ankara da samsun yolu, ataturk bulvarı, sıhhıye köprüsünün altında araba veya motor kullansınlar.
    ha durum şöyle olsaydı. yayalar yaya geçidinde geçerken bu polis son sürat bunlara çarpsaydı. size hak verirdim. ama yukarıda ki duruma sizde düşebilirsiniz. düşünün e5 te gidiyorsunuz. yol açık. sağdan bir yaya karşıya geçmeye çalışıyor.fren yapacak mesafe bile bırakmadan önünüze atlıyor.
    benim başıma geldi. ben durabildim.
    Aynen katılıyorum. Bende 2008 de E6 da bi çocuga çarptım allaha şükürki bi kaç dikiş 6 saat müşaedede kaldı çıktı.Ne olduğunu bile anlamadım yanda duran çocuk aniden yola koşmaya başladı fren yaptım kaçmaya çalıştım ama nafile.Olayı bilmeden polise saldırmak hoş değil belki cidden aniden yola inmişlerdir..
    JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor

  17. #17

    Üyelik
    29 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    150 mc
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne meraklısınız konuyu hemen dine kaydırmaya... Ne öneriyorsun yani? Şeriat mı?
    DİN; siyaset, yaşama biçimi, yaşama biçiminde gereken kurallar bütünü, hükmetme gibi manalara gelmekte. benim dinim islam, ve islama göre yaşamayı talep etmem en temel hakkımdır. ben Kur'an a iman etmiş bir bireyim. ALLAH katında hak din yalnız islamdır(ali imran suresi) ayetine nasıl ters düşmemi bekleyebilir insanlar?

  18. #18
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2009
    Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DİN; siyaset, yaşama biçimi, yaşama biçiminde gereken kurallar bütünü, hükmetme gibi manalara gelmekte. benim dinim islam, ve islama göre yaşamayı talep etmem en temel hakkımdır. ben Kur'an a iman etmiş bir bireyim. ALLAH katında hak din yalnız islamdır(ali imran suresi) ayetine nasıl ters düşmemi bekleyebilir insanlar?
    Müslüman olmayan Türkiye vatandaşlarına ne önerirsin? Çift hukuk sistemi mi uygulansın?
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

  19. #19

    Üyelik
    29 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    150 mc
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Müslüman olmayan Türkiye vatandaşlarına ne önerirsin? Çift hukuk sistemi mi uygulansın?
    ALLAH a iman etmelerini ve ALLAH a hiç bir şey ortak koşmamalarını öneririm. ne ilahlıkta (kanun koyuculukta, dua edilmede, yardım istenilmede, itaat edilmede) nede rabblikte (yarattıkları üzerinde tasarruf sahibi olunulmada, terbiye etmede, emir ve yasak koymada, yaratıcılıkta) ALLAH a ortak koşmamalarını.böyle yaparak kendilerine de başkalarına da zulum etmemiş olurlar.

  20. #20
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2009
    Peki bu önerini ciddi bulmayan ve müslüman olmamakta direnenlere ne önerirsin? Çift hukuk mu uygulansın?
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)