Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
16. sayfa BirinciBirinci ... 61415161718 ... SonuncuSonuncu

Altın Elbiseli Adam SkyTurk'te!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #301


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #302
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

  3. #303

    Üyelik
    25 Ağustos 2011
    Altın Elbiseli Adam dün gece yarısı Kanaltürk’e çıktı. Hususi kendisini izlemek için yatmayı planladığım saatten 3 saat geç yattım ve programı izledim. Gözlemlerim şöyle:

    İlk olarak motosiklet sürücülerinin perspektifinin bir ulusal kanalda yapılan trafik programında yer alması adına Barkın Bayoğlu’nun bu programa çıkmış olması önemli bir adımdır. Muhtemelen Barkın Bayoğlu’nun televizyonculuk başarısının da bunda etkisi vardır. Bu bakımdan çok güzel oldu.

    Barkın Bayoğlu kendi programında ne kadar hem sempatik, hem de ne kadar “adam gibi adam” dedirtiyorsa bu yayında da o kadar iletişimde başarısızdı. Resmen antipatik ve iticiydi. Kendi programını izlerken “Yahu bu adamla rakı içmesi geyik yapması güzel olur.” dediğim adam bu programda çok itici geldi gözüme.

    Barkın Bayoğlu kendisine verilen sürenin darlığından bihabermiş gibi kendisine sorulan her soruya soruyla ve konuya taa en uzak yerinden başlayarak cevap verdi. Bu hem vermek istediği mesajların arada kaynamasına hem de hava atmaya, karşıdakine üstünlük kurmaya çalışan antipatik bir kişi gibi görünmesine yol açtı.

    Barkın Bayoğlu bundan sonra başka programlara çıkmasın çıkacaksa da yukarıdaki hususlara dikkat etmeli bence.

    Anlatmak istediklerini doğrudan anlatmak yerine lafı dolandırması taksici ağabeylerin bazı temel yanlışlarına dikkat çekmesine engel oldu.

    O Rizeli taksicinin cehaleti gerçekten beni şaşırttı. Elemana göre motorcu şeridin sağından arabaların yoluna engel olmadan seyretmek zorunda. Adam bunun trafik kuralı olduğunu sanıyor. Halbuki en yavaşından en hızlısına kadar motosikletin şeritte konumlanması için bazı faktörler var ve bu faktörlere göre motorcu şeridin bazen sağında, bazında solunda bazen de ortasında bulunabiliyor. Motorcunun bunlar arasında gidip gelmesi kendi güvenliği için gerekli olan şeyler; laubaliliğinden veya diğer trafiği ciddiye almamasından kaynaklanmıyor. Bunun vurgulanmasını beklerdim.

    Aynı Rizeli taksici abimiz motorcunun motoru yatırmasına da kıl oluyor. Bunu dikkat çekmeye yönelik akrobatik bir hareket olarak algılıyor. Halbuki motor tüm iki tekerli taşıtlar gibi yatarak dönebilen bir araç. Örneğin bir motorcunun sağa doğru bir dönüşte güvenle dönebilmesi için önce o dönüşe yaklaşırken kendi şeridinde sola yaklaşması sonra da motoru sağa yatırıp dönmesi gerekiyor. Bu en temel gereklilik olan iki hareket de taksici abimize ters. Buradaki hatanın vurgulanmasını beklerdim.

    Barkın Bayoğlu’ndan bu taksicinin hatalarını düzelterek, programı izleyen diğer sürücülerde de varsa bu yanlış bilgileri gidermesini beklerdim. Programı izlerken söz sırası Barkın Bayoğlu’na gelince “aha şimdi anlatacak bunları” dediğim esnada Barkın Bey “trafikte yasalara göre geçiş önceliği motosikletlere verildi” dedi. Yahu bu motorcunun ne işimize yarayacak? Ambulansa, polise yol verdikleri gibi motorcuya yol vermesini mi bekliyoruz araba sürücülerinin?

    Tabii taksicilerin motorcuları ciddiyetsiz kendi güvenliğini hiçe sayan inanlar olarak bellemesinde en etkin rolü kafasında kaskı olmadan, tehlikeli ve akrobatik hareketlerle gezen apaçi diye tabir ettiğiniz gençlerin de rolü büyük. Taksicinin kafasında gelişen akıl yürütmesi şöyle işliyor bence

    “(1) ulan bu herif kendisinin ve etrafının güvenliğini hiçe sayıyor ben neden bu adamın güvenliği için ekstradan bir daha dikkatli olayım?”

    “(2) bu dangalak motorun kıçını başını kaldırmaya uğraşırken enerjisinin ve dikkatinin büyük kısmını motorun dengesine harcıyor ve trafiğe dikkat etmiyor. Bu yüzden durduk yere gelip bana çarpabilir. Bu lavuklukları yapmaya uğraşırken benim önümde motorundan düşüp gereksiz yere tehlike yaratabilir.”

    Barkın Bey’in son sözlerindeki mesaj güzel, verilmesi elzem ve akılda kalıcıydı. Yani iletişim bakımından başarılıydı.



    PS: Benim cehaletimi de mazur görün. Trafik kanununu açıp kurcaladım geçiş üstünlüğü kısmında motosiklet sürücülerinden bahsedilmiyor. Neresinde yazıyor bu link filan gönderirseniz ben de bilgileneyim.

  4. #304
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Hep kızmışımdır, anlamamışımdır; sevdiği şarkıcılara, sporculara veya siyasilere onların kusurlarını görmeden sevenlere ve onları kusursuz zannedenlere.. Belki artık bende o topluluktanım. ÇünKü Barkın Abinin ne söylediği bir söz, ne kurduğu bir cümle nede vucut dili beni rahatsız etmiyor. Bana göre yaptığı her hareket doğru bu onun tarzı onun anlatış şekli.. Ukalamı? Bence asla değil.. Tamamen alçak gönüllü biri.. Allah yolunu açık etsin.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  5. #305

    Üyelik
    25 Ağustos 2011
    Bir de motosikletçiler "tehlikeli kullanıyor" diyen adama verilen "sana ne" kısmı vardı ki şaştım kaldım. Trafikte aynı yolu paylaşan tüm sürücüler birbirlerini ilgilendirirve sorumsuz davranışlar da karşıdakini tehlikeye sokar. bu sana ne yaklaşımı motorculara trafikte daha çok saygı gösterilmesini sağlamaz. Hele hele motor sürücüsü de ben istediğim gibi kullanırım bu da aynı yoldaki diğer sürücüleri ilgilendirmez diyorsa çok sakat. Trafiğin kötüleşmesine yol açan zaten bu bencil karşıdakine sana ne diyen sürücüler değil mi? "Ben istediğim zaman sağa dönerim. bundan sana ne?" diyen adam sinyal vermeden dönüp kazaya yol açıyor. Aynı yaklaşımı Barkın Bayoğlu'ndan duymak beni çok şaşırttı.

  6. #306
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Normalde programlarını ilgiyle izlerim ama dünkü program olmadı. Herşeyi geçtim tehlikeli bir şekilde motosiklet kullananları eleştiren taksiciye söyledigi "sanane" cümlesine sunucu dahi dayanamayıp müdahale etmek zorunda kaldı. O söz olmadı trafik tek kişilik bir organizasyon degil,okadar kişinin aynı anda bulundugu biryerde sorumsuzca davranmanın hiçbir gerekcesi olamaz.Ayrıca onları eleştirmek yerine sahip çıkıp eleştirenlerede "sanane " diyerek toplumun üzerimize yapıştırıdıgı "serseri"imajını hakettigimizi kanıtlamış oluyoruz.

    Barkın'a birazda zaman verilse belki o "sanene"'yi açıklardı ama program başlamadan nekadar kısa sürecegi belli. Bu nedenle toplum tarafından yanlış anlamaya müsait kelimeler tercih etmemek lazım.

  7. #307

    Üyelik
    17 Ekim 2011
    Şehir
    Kadıköy
    Motosikleti
    KTM 200 Duke

  8. #308
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Son "Sanane" hadisesi dışında çok da fazla bir falso bulamadım ben. O kısım gerçekten talihsizdi ama. Aslında sunucu lafı düğümlemese belki de tahmin etmediğimiz bir şekilde dolduracaktı o "Sanane" nin altını. Yalnız sunucunun ne kadar da iyi ve doğru sorular sorduğuna dikkat ettiniz mi? Eldiven - Elbise ile ilgili, bakış ile ilgili direk nokta atışı ve etkili soruları vardı. Büyük ihtimal motosiklet sesi ile giriş çıkışı da yönetmen ısrarı ile yaptılar. Tahmin edildiği kadar iyi etki bırakmadı bence.

    Genel olarak yorumum; Motosiklet kullanıcıları ne kadar çok ulusal kanallarda görünürse bizler de trafikde o kadar saygı göreceğiz. Tebrik ediyorum Altın Elbiseli Adam'ı.
    Gökhan YAŞDAL

  9. #309

    Üyelik
    25 Ağustos 2011
    Sunucu olaya çok güzel girdi gerçekten "Motosiklet kıyafeti nasıl olmalıdır?" Bu soruya ilk verilecek cevap kask! Ama Altın Elbiseli Adam deri kıyafetin asfaltta nasıl güzel gittiğini anlattı. "Bu işin olmazsa olmazı Kask, mont, bot, eldivendir. Daha çok koruma isteyen ise dizlikten göğüs korumasına kadar uzanan bir yelpazede korumalarını takabilir." dese ben zevkten dört köşe olacağım. Ama neymiş? Deri kıyafetle sudaki balık adam gibi gidiyormuş. Havaya bak peeeh

  10. #310
    HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul - Ümraniye
    Motosikleti
    cbr125r
    gerçekten kendi programında verdiği tadı vermedi :/
    konu çok güzel bir konuydu taksiciler ve motosikletçiler ama "sana ne" kısmı hiç olmadı daha mantıklı cevap vermeliydi
    söylenecek çok fazla şey vardı zaman kısıtlıydı belki ama en söylenmemesi gerekeni söylemiş
    İkincilik kaybedenler içindir...

  11. #311

    Üyelik
    25 Ağustos 2011
    Soru: Araba sürücüleri neden motorcuları sıkıştırıyor?

    Beklediğimiz makul cevap: Genel olarak sıkıntı yaratan bu otomobil sürücüleri trafikte etrafa saygısızlar, benciller. Motosikletin nasıl bir araç olduğunu anlamadıkları için bilgisizler ve bu nedenle yaptıkları motosiklet sürücülerini tehlikeye atıyor. Örneğin motosiklet ile aynı şeritte bir otomobilin yanyana gidebileceğine inanıyorlar. Oysa gerçek bu değil. Hatta bazıları kasten motorcular için hayatı zorlaştırabiliyorlar.

    Altın Elbiseli Adam'ın cevabı: Otomobildeki adamın karısı bana bakıyor, hasta oluyor. Adam da beni öldürmek istiyor.

    Bu nedir? Mantıklı mı bu? Gerçekten buna mı inanıyorsunuz? Motosiklet sürdünüz ve aynalı vizör taktınız diye arabanın içinde size bakan kadının size hasta olduğunu ve yanındaki adamın da sizi kıskandığını mı sanıyorsunuz?

  12. #312
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı o da olur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Soru: Araba sürücüleri neden motorcuları sıkıştırıyor?

    Beklediğimiz makul cevap: Genel olarak sıkıntı yaratan bu otomobil sürücüleri trafikte etrafa saygısızlar, benciller. Motosikletin nasıl bir araç olduğunu anlamadıkları için bilgisizler ve bu nedenle yaptıkları motosiklet sürücülerini tehlikeye atıyor. Örneğin motosiklet ile aynı şeritte bir otomobilin yanyana gidebileceğine inanıyorlar. Oysa gerçek bu değil. Hatta bazıları kasten motorcular için hayatı zorlaştırabiliyorlar.

    Altın Elbiseli Adam'ın cevabı: Otomobildeki adamın karısı bana bakıyor, hasta oluyor. Adam da beni öldürmek istiyor.

    Bu nedir? Mantıklı mı bu? Gerçekten buna mı inanıyorsunuz? Motosiklet sürdünüz ve aynalı vizör taktınız diye arabanın içinde size bakan kadının size hasta olduğunu ve yanındaki adamın da sizi kıskandığını mı sanıyorsunuz?
    programa hazırlıksız gelmiş ve epey çuvallamış haklısın.
    dost meclisindeki muhabbetleri televizyona taşıyınca şık durmamış, beklentileride karşılamamış evet.
    ne yaptın geçenki eğitim mevzusunu?
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

  13. #313

    Üyelik
    25 Ağustos 2011
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne yaptın geçenki eğitim mevzusunu?
    ya atom karınca ya da ulusan'a gideceğim

  14. #314
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2011
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Çıktığı programın linkini verebilcek olan var mı ?

  15. #315
    HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2011
    Şehir
    İstanbul - Ümraniye
    Motosikleti
    cbr125r
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıktığı programın linkini verebilcek olan var mı ?

    8 mesaj üstte var

    ---------- Post added at 17:35 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

    Alıntı o da olur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Soru: Araba sürücüleri neden motorcuları sıkıştırıyor?

    Beklediğimiz makul cevap: Genel olarak sıkıntı yaratan bu otomobil sürücüleri trafikte etrafa saygısızlar, benciller. Motosikletin nasıl bir araç olduğunu anlamadıkları için bilgisizler ve bu nedenle yaptıkları motosiklet sürücülerini tehlikeye atıyor. Örneğin motosiklet ile aynı şeritte bir otomobilin yanyana gidebileceğine inanıyorlar. Oysa gerçek bu değil. Hatta bazıları kasten motorcular için hayatı zorlaştırabiliyorlar.

    Altın Elbiseli Adam'ın cevabı: Otomobildeki adamın karısı bana bakıyor, hasta oluyor. Adam da beni öldürmek istiyor.

    Bu nedir? Mantıklı mı bu? Gerçekten buna mı inanıyorsunuz? Motosiklet sürdünüz ve aynalı vizör taktınız diye arabanın içinde size bakan kadının size hasta olduğunu ve yanındaki adamın da sizi kıskandığını mı sanıyorsunuz?
    gerçekten çok saçma bi cevap oldu
    İkincilik kaybedenler içindir...

  16. #316
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Programa hazırlıksız çıktığı ve yeterince iyi konuşamadığına katılmıyorum. Geyet güzel yerlere vurgu yaptı ve net anlaşılır bi konuşma sergiledi

    Sanane kısmına gelirsek bence orda yanlış bir yaklaşım yok. TV yayıncılığı bakımından o kelime hoş olmayan kelimelerden biri ama kaba bi şekildede telaffuz edilmedi. ama Barkın beyin kızdığı taksicinin tavrı. Motorun trafikte viraj alırken doğal olarak yatmasını ve gecebileceği boşlukkardan geçmesini akrobatif gösteri olarak algılayıp yoluna giden motorcuya sinir olmasına karşı verdiği doğru bir cevaptı bence

    Kırmızı ışıkta 50 metrelik kuyruğun sonundan ön önüne ulaşınca milletde bana hasetle bakıyor ulan kıçı kırık motorcuya bak diye çekemiyor.

    Hakkaten ''Sanane!''

    Evinle işin arasındaki 3-5 kilometrelik yolu bi scooter al 30 dakikada gidiceğine 5 dakikada git hem trafikte canın değerini anla hemde trafikte sinirden milleti öldürecekmiş gibi sinirli sürme.

  17. #317
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    en sağdan yolu takip etmeleri lazım ama bunları bilmiyorlar diyo taksici sağır duymaz uydurur durumunu yaşıyor :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

  18. #318
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    Yanlışlık ve kuralbilmezlik bu kadar ortaya dökülebilirdi. Neymiş; motosikletler sağ şeritten gidermiş.... Taksici başka,(maalesef ki) Barkın bir başka saçmaladı.
    Motosiklet kullananlar için ulusal bir kanalda sesimizi olması gerektiği gibi duyuramadık.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

  19. #319
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    "Sana ne" kısmını tamamlayamadı bence, hemen yargılamayalım...
    www.motorumla.net

  20. #320

    Üyelik
    13 Ağustos 2011
    Şehir
    samsun bafra
    Motosikleti
    yamaha r6

    r6

    acı yaw okadar acımasız vurma ;))


    REKLAM ALANI
16. sayfa BirinciBirinci ... 61415161718 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)