Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Nihayet aldım....Fakat..!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    aytacaksel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2011
    Şehir
    Bakirkoy/Istanbul
    Motosikleti
    Honda VFR800X Crossrunner
    sana dalan akrabanı savcılığa şikayet et. eşin çok konuşursa konu hakkında, onuda boşa. al motorunu bi uzun yol yaparız moralin yerine gelir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    Okurken tüylerim diken diken oldu, ben almadan daha annemi ikna edene kadar 3-5 ay uğraştım ki hala ikna olmadığını düşünüyorum alınca sorun kalmaz.. Babama durumu açamadım..

    Arkadaşlarım zaten çakal alsada gezdirse bizi diye bakıyorlar..

    Sen sonuç olarak almışsın ama Gt250r alacağına keşke gt250 comet alsaydın derim ben çünkü motosiklet sevmeyen insanlar veya yakınlarında görüpte sürme falan diyenler genelde süpersport görünce hızlı bu kaza yapar kontrol edemez vs. vs. diye kendilerini alıştırmışlar bence.. Comet ise aynı motor aynı şeyler sadece grenajları yok ve oturma pozisyonu dik oturma ( ki belinde ağırmaz )

    Tüm bunların yanında lütfen motorunu satma, yakın çevren yani ailen dışında fikir vermek isteyenlerin fikirlerini al ama duymak istediğini duy eğer söylemiyorsa boş ver.. Morel bozmaya değmez.. Diğer arkadaşlarında dediği gibi önce eşin sonra anne baban ve eşinin anne babasının güvenini almak gerek diğerleri mühim değil
    *İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.

    *Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.

  3. #23

    Üyelik
    06 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul Ordu Mesudiye
    Motosikleti
    nx4 falkon
    İnsan başkalarının doğruları ve zevkleriyle yaşamaya çalıştığında bomboş bi yaratıktır.Ne kötülüğü varmış motosikletin kahveden kumardan alkolden dahamı fazla zararlı ki.Motosiklet tek başına insan hayatına kast edemezki.Vade yettiyse tankla gezsek ölüm bizi bulur merak etmeyin.Yapacağımız şey basit tedbiri alıp takdiri Mevlama bırakacağız.Bende evlenip çoluk çocuğa karıştım.Eşimi ikna edemeyince 4 yıldır motorumu satıyorum.Arabamda olduğu halde motorsuz hayattan zevk almamın imkanı yok.Tamam başkalarını da düşünmeliyiz ama birazda kendimiz için yaşamalıyız.

  4. #24

    Üyelik
    27 Mayıs 2010
    Motosikleti
    HusaberG Sf650
    ağabey senin yaptığın pireye kızıp yorganı yakmak..
    hiç yok öyle birşey..
    giy montunu tak kaskını bas git özgürce....
    kim karışır benim sevdiğim şeylere...

  5. #25
    cekokk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2010
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yamaha mt-09 / Yamaha Fazer 6
    Ben zaten bu sözü felsefe olarak algılıyorum artık.Hayata bir kere geliyoruz abicim İlerde ben şu sözü söylememeliyim.KEŞKE ŞUNUDA YAPSAYDIM.
    İler ki yaşlarda bu söz o kadar ağır bir söz ki anlatılamaz. Mesela dün bunu canlı olarak yaşadım hafta sonu motor grubumuzla kampa gittik rafting yapmaya annemi ve kız arkadaşımıda götürdüm. Haa şunuda belirtiyim eğer zamanında er-5 imi yani motorum olmasaydı bu grupla ve herhafta düzenlenen mükemmel etkinliklerle karşılasamıycaktım.Herneyse hayatımda ilk defa rafting yapacaktım çok heyecanlıydım.Annem ilk etapta gelmicekti sonra kız arkadasımda benle gelince gelmek istedi.Ayrıca annem motor grubumada karşıydıTTabi bu tanıdıktan sonra baya bir değişti.Annem orda ki kamp ortamını görünce rahat 50 kişi vardık gece sabaha kadar vur patlasın çal oynasın Doktor buneee yaa dedi resmen baktım annemin soğukluğu geçti döktürüyor.Orda dedi hayatımın en eylenceli gecesini yaşattın bana oğlum. Bu bana o kadar acı geldi ki çünkü daha önce bende böyle bişey yasamamıstım. Ayrıca ertesi gün rafting yaptık bizden geçti olum sen eğlencene bak dedi. Demek istediğim bu heranın keyfini çıkaracaksın. Birkaçda foto eklemek isterim umarım bunlar sana ışık olur abim


    Uploaded with ImageShack.us
    Annem ve kız arkadaşım ilk gidildiği andan itibaren hep gülüyorlar


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us
    Anne kop kop


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us



    Uploaded with ImageShack.us


    Uploaded with ImageShack.us

    Kısacası Hayatı Yaşayabiliyorsan güzeldir...

  6. #26

    Üyelik
    17 Şubat 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    En düşünceli insanın bile rızasını soracağı kişi annesi, babası ve eşidir, ki onlara sormayana da hak veririm. Bundan başkasına afedersin ama b.k yemek düşer.

    Satmaktan vazgeçmişsin bu güzel, ama bence bekletme de motoru garajda. Şimdi içinden seni ikna ettiini, seninde korkudan cesaretini toplayıp binemediğini düşünüyordur. Kimseye bu fırsatı verme.

  7. #27
    fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    @cekokk

    Şuanda Er-5 kiralayıp gezi yapasım var Harika
    *İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.

    *Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.

  8. #28
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    motosiklet kazalarının sıklığına, oluş şekillerine ve sonuçlarına baktığınızda aile ve tanıdık çevresinin tepkilerini genel öğretilmişlik içerisinde garip karşılamamak gerekir.
    evli ve çocuklu birisinin motosiklet kullanımına çok sıcak bakmıyorum.
    lakin -ki çok koca bir lakin- kimsenin hayatım üzerinde tahakküm kurarak bana ne yapacağımı söylemesini hiçbir bağlamda kabul edilebilir değil.

    motosiklet üzerinde giderken her an azrail isimli arkadaşın kolunuza gireceğini kabul edebiliyorsanız alın kullanın kullandırın.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  9. #29
    excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2010
    Şehir
    Eskisehir (şimdilik)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Hayatımda ilk defa motor istediğimde ilk okuldaydım. Kanıma girmiş işte. Babam daha o yaştayken, "Cesedimi çiğnedemen bu eve giremezsin motorla, bir daha duymak istemiyorum" dedi. daha sonra her konusu açıldığında, abimden, annemden ve babamdan tepki aldım. Çok sert tepkiler. İlk motorumu çalşıp ünversitede aldığımda (scooter'ı saymıyorum) babam bırak benimle konuşmamayı, 2 hafta eve almadı beni. Dükkanda yatıp kalktım. 2 hafta sonra eve girdikten sonraki 1 ay içindeki tek diyaloğumuz, gemiye giderken, "Ben döndüğümde satılmış olacak o motor. Çağırır hurdacıya veririm" dedi. Vermedi. Gözüm görmesin dedi. Annem düzenli aralıklarla geldi ikna etmeye çalıştı. Yıllar geçti. ben başka bi motor aldım, bu arada kaza yaptım. Herşey en başa döndü sanki. Babam hastaneye bile gelmedi benimle. Motorun lastiklerini kesti. daha sonra gittim racing aldım, denemek istediğim için 1,5 sene kullandım. 2 tane ufak salak kaza, 1 tane büyük kaza yaptım. Hep aynı diyaloglar, aile krizleri, annemin ağlamaları vs vs.

    sonra 2010 yılı geldi. Bütün motorlarımı satmıştım. Gittim kendime bi jawa aldım 73 model. Yazlığı bahçesinde git gel git gel topladım. Aylar sürdü. Bizimkiler sürekli geldiler gittiler. Motor kendine gelince, bir de çalışıp tek tek saymaya başlayınca babam bi gülümsedi. gençlik anıları canlandı sanıyorum. Sonra BMW'yi aldım. Jawayı yazlıkta bıraktım.. artık yaş 30. Motor konusunda sadece dikkatli ol aklımız sende kalıyor diyorlar..

    Ama en tuhafı. Bana yıllarca yapma etme diyen abim geçen gün aradı. "Jawayı bana satsana, ankarada işe gider gelirim dedi. Apıştım kaldım...! tamam dedim... satmam.. al sana hediye.. ama efendi gibi bineceksin. Eğitim alacaksın, kıyafet alacaksın...! tamam dedi."

    Sonra yazlığı aradım. Bu sene hiç gitmedim daha oraya.. neler olduğunu bilmiyormuşum. Esas şaşkınlğı yaşamamışım daha. Babama anlattım. ıkındı mıkındı, vermem motoru dedi.. Nası yani dedim? Annenle biniyoruz biz ona dedi. EHLİYETSİZ!!! Benim motor için cesedimi çiğnersin diyen, evden kovan, yıllarca kavga eden babam. Bugün 65 yaşında, 64 yaşındaki annemi de alıp, Motor ehliyeti olmadan 38 yaşında bir motorla gezmeye çıkıyorlar. Söz verdi. İlk sınavda alacak A2.

    Ama tek bi şey sordum ona. Nasıl bir his dedim o elinin altındaki krom elciği çevirip o titreşimi duymak? nasıl oluyor dedim o virüs kanına girine?
    Annen artık arabaya binmez oldu dedi. Pazara bile bununla gidiyoruz dedi. Nereye gidersek gidelim, insanlar durdurup bakıyorlar. Gelip dokunmak istiyorlar dedi. Ellerine sağlık harika yapmışsın dedi.
    Gözlerim doldu yemin ediyorum.

    Yıllarca çekiştikten sonra Albay emeklisi bir adamı 65 yaşında motorcu yaptım. Kask almış kendine. Yarım kask. yazlık mont almışlar. Görüntüye bakar mısınız?

    Neden anlattım bu kadar şeyi?

    Kimsenin senin isteklerine, kendi bencil hisleri ile karışma hakkı yok. Kimsenin sana zorla bir şey yaptırma hakkı yok.
    Sen kendi keyfine bak. Motor tutkundan vazgeçme asla. Ve insanlara iki şeyi anlatmaya çalış.
    1. Nasıl güvenli bineceğini, yaz sıcağında bile o kıyafetleri çıkarmayacağını
    2 ve motor tutkusunu. Rüzgara karşı gitmenin nasıl bir his olduğunu...

    Asla ve asla bu tutkundan vazgeçme. Çok pişman olursun sonra.
    Bırak kabullenmeyi ve izin vermeyi. 65 yaşından sonra benim peder motora biniyorsa (hala inanamıyoru) herkes alışır bu merete.

    Ağustosta izne gidecem o tarafa. Hala hayalini kurdukça bir tuhaf oluyorum.
    Babam bi motorda, ben bi motorda. Annem babamın arkasında, benim arkamda kız arkadaşım.
    Beraber Behramkaleye gidiyoruz. Of..!!

    SON NOT: Tutkundan vazgeçersen, senden geriye bir şey kalmaz.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

  10. #30
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2011
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    cbr 125'ten sonra almayı düşündüğüm motor gt250r beyaz renkte ama sadece.2 senedir forumu takip ediyomuşsun.Satma satma satma

  11. #31
    Free_AnGeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2011
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    GT250r '' ReD DraGoN ''
    Hocam banada Bir çok kişi Durduk Yere Akıl verdi .. Köstek oldu .. !!

    o para ona verilirmi Git bi Golf al bilmem kaç model Reno al Falan diye Yinede gittim aldım '' GT 250r '' ımı .. Bu motordan önce 2 sefer kaza geçirdim 1 tanesi Ufak bir kazaydı ama 2 .si gayet ağır sonuçları olan bir kazaydı Hastanede Çok uzun bir süre Yatmak zorunda kaldım Çok değil 5 yıl motora binmedim.. Ama şimdi yine motor üstündeyim Eğer Hevesin Var ise Az bile olsa Satma derim ben .. yorumlar arasında bir arkadaş Demiş '' eşinizide alın yanınıza ( Full korumalıklı Bir şekilde ) Gezilere Çıkın '' başta belki 2niz içinde Zor olacaktır Bir süre ama Daha sonrasında mutlaka Yapacağınız Kmlere Deyecektir..
    ''Bir adamı sabah gördüğümde tesadüf olarak kabul ederim, öğlen aynı adamı bir daha görürsem kuşkulanırım. Akşam karşılaştığımızda tereddütsüz silahımı çekip vururum. Tesadüflere inanmam '' Al Capone

  12. #32
    cekokk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2010
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yamaha mt-09 / Yamaha Fazer 6
    Cok güzelmiş seninde anıların:Bayıldım valla

  13. #33

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    Trabzonspor
    Motosikleti
    Uzun bir süre olmayacak...
    Az önce annemle aramızda geçen konuşma: Oğlum ben sana bol bol dua ederim, sen temkinli ol yeter.Birinin diğerinin demesine bakma. Ben razıyım, yeterki siz mutlu mesut yaşayın.

    Sonuç, yarın motoru bakıma götürecem ve gönül rahatlığı ile binecem. Yazdıklarınız okudukça kendime olan güvenim ve hevesim geri geldi. Hepinize sonsuz teşekkürler...



    cekokk özellikle sana çok teşekkür ediyorum...

  14. #34

    Üyelik
    10 Haziran 2011
    Şehir
    florya
    Motosikleti
    cygnus rs
    Çekemeyenler,kıskananlar,dalga geçenler size ne deyin bence.Kimin umrunda size ne ben istiyorsam istiyorum.

  15. #35
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Alıntı aytacaksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana dalan akrabanı savcılığa şikayet et. eşin çok konuşursa konu hakkında, onuda boşa. al motorunu bi uzun yol yaparız moralin yerine gelir.
    Yuh be kardeşim
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  16. #36
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    O akrabaya görev verilmiş, " ne olur sen konuş bu işi bıraksın " diye. O da görevini layıkıyla yerine getirmişki sen motoru satacakmışsın neredeyse. Hayırlısı olsun.Bana da diyorlar zaman zaman, ama kimseyi takmam, sakin sakin yoluma giderim. Hafta sonu ev ahalisinin tatilde olmasını fırsat bilip fırsatla 900 km yol yaptım , 2 gece kamp yaptım. Keyfini hiçbir şeye değişmem. 40 'ına gelmişim neredeyse , kimsenin ukalalığını çekemem, veririm ağızlarının payını. Hayat kısa , yaşamana bak !

  17. #37
    kursunes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2008
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Alıntı Xetanor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az önce annemle aramızda geçen konuşma: Oğlum ben sana bol bol dua ederim, sen temkinli ol yeter.Birinin diğerinin demesine bakma. Ben razıyım, yeterki siz mutlu mesut yaşayın.

    Sonuç, yarın motoru bakıma götürecem ve gönül rahatlığı ile binecem. Yazdıklarınız okudukça kendime olan güvenim ve hevesim geri geldi. Hepinize sonsuz teşekkürler...



    cekokk özellikle sana çok teşekkür ediyorum...
    Bende ilk motorumu alırken çok tepkiler gördüm, scooter ile başlayınca bile, ama sonra bi gün gizliden gidip aldım YBR125 kapının önüne koydum, eşim-babam-annem-kızkardeşim-.... herkes tepki gösterdi. Şimdi eşim havalar ısınınca hadi motorla gezilere gidelim diyor, babam ver anahtarı annenle bi tur atıp gelelim diyor, kızkardeşim eşine motor aldırmaya çalışıp hep birlikte motorlarla geziye gidelim diyor

    Hayırlısı olsun, tekerin düz bassın, kazasız belasız sürüşler diliyorum...

    en güzel hikaye excavatus Java hikayesi, tüylerim diken diken oldu
    16 BHN 22
    (BatuHaN)

  18. #38
    Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    Izmir
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Alıntı Xetanor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az önce annemle aramızda geçen konuşma: Oğlum ben sana bol bol dua ederim, sen temkinli ol yeter.Birinin diğerinin demesine bakma. Ben razıyım, yeterki siz mutlu mesut yaşayın.

    Sonuç, yarın motoru bakıma götürecem ve gönül rahatlığı ile binecem. Yazdıklarınız okudukça kendime olan güvenim ve hevesim geri geldi. Hepinize sonsuz teşekkürler...



    cekokk özellikle sana çok teşekkür ediyorum...
    Budur işte. Ağlarsa anan ağlar gerisi yalan ağlar. Takma kafana. Validenin gönlünü almışsan ötesi boş
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

  19. #39
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    hiç kimseyi takma kendi yolunda emin adımlarla ilerle

  20. #40
    onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2009
    Şehir
    İzmir/Çeşme
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    bence kısa bir süre kullanmayın pek gözünüzün önünde de olmasın zamanla aklınızdan bu psikoloji kalkar binmeye başladığınızda aldığınız haz sizi tekrar motorunuza bağlıyacaktır eminim satmanız bence yanlış olur en azından hevesinizi alın ve öyle satın binmedim gezmedim vs demezsiniz,satarsanız şayet içinizde bi boşluk hep kalıcak bence tadını almadan pes etmeyin derim...bende kaza geçirdikten sonra motor ailem ve çevremdekiler " eee artık bi daha motora binmezsin değil mi!" demişlerdi de bende bir ara motor sürmek istememiştim taa ki tekrar üstüne oturana kadar öyle düşündüm bir tur atmam beni tekrar tetikledi durmak yok yaş 70e kadar devam


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)