Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Nihayet aldım....Fakat..!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    excavatus Senin hikayenden film yapılır


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    benim ne yaptığıma kimse karışamaz nasihat verir ben dinlerim veya dinlemem bakarım kendi işime kime ne ben ne yapıyorsam yaparım sende takma kafana yenge izin verdiyse gerisi hikaye bin gazla gitsin ama ekipmanları unutma
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  3. #43
    blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    kocaeli/gebze
    Motosikleti
    motorsuz :(
    ya bırak kardeşim sen motoşuna bak,çekemeyene anten takarız sitecenekyeminle karşımda konuşacak öle biri motorla kovalarım onu benzin bitene kadar
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

  4. #44
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Alıntı excavatus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayatımda ilk defa motor istediğimde ilk okuldaydım. Kanıma girmiş işte. Babam daha o yaştayken, "Cesedimi çiğnedemen bu eve giremezsin motorla, bir daha duymak istemiyorum" dedi. daha sonra her konusu açıldığında, abimden, annemden ve babamdan tepki aldım. Çok sert tepkiler. İlk motorumu çalşıp ünversitede aldığımda (scooter'ı saymıyorum) babam bırak benimle konuşmamayı, 2 hafta eve almadı beni. Dükkanda yatıp kalktım. 2 hafta sonra eve girdikten sonraki 1 ay içindeki tek diyaloğumuz, gemiye giderken, "Ben döndüğümde satılmış olacak o motor. Çağırır hurdacıya veririm" dedi. Vermedi. Gözüm görmesin dedi. Annem düzenli aralıklarla geldi ikna etmeye çalıştı. Yıllar geçti. ben başka bi motor aldım, bu arada kaza yaptım. Herşey en başa döndü sanki. Babam hastaneye bile gelmedi benimle. Motorun lastiklerini kesti. daha sonra gittim racing aldım, denemek istediğim için 1,5 sene kullandım. 2 tane ufak salak kaza, 1 tane büyük kaza yaptım. Hep aynı diyaloglar, aile krizleri, annemin ağlamaları vs vs.

    sonra 2010 yılı geldi. Bütün motorlarımı satmıştım. Gittim kendime bi jawa aldım 73 model. Yazlığı bahçesinde git gel git gel topladım. Aylar sürdü. Bizimkiler sürekli geldiler gittiler. Motor kendine gelince, bir de çalışıp tek tek saymaya başlayınca babam bi gülümsedi. gençlik anıları canlandı sanıyorum. Sonra BMW'yi aldım. Jawayı yazlıkta bıraktım.. artık yaş 30. Motor konusunda sadece dikkatli ol aklımız sende kalıyor diyorlar..

    Ama en tuhafı. Bana yıllarca yapma etme diyen abim geçen gün aradı. "Jawayı bana satsana, ankarada işe gider gelirim dedi. Apıştım kaldım...! tamam dedim... satmam.. al sana hediye.. ama efendi gibi bineceksin. Eğitim alacaksın, kıyafet alacaksın...! tamam dedi."

    Sonra yazlığı aradım. Bu sene hiç gitmedim daha oraya.. neler olduğunu bilmiyormuşum. Esas şaşkınlğı yaşamamışım daha. Babama anlattım. ıkındı mıkındı, vermem motoru dedi.. Nası yani dedim? Annenle biniyoruz biz ona dedi. EHLİYETSİZ!!! Benim motor için cesedimi çiğnersin diyen, evden kovan, yıllarca kavga eden babam. Bugün 65 yaşında, 64 yaşındaki annemi de alıp, Motor ehliyeti olmadan 38 yaşında bir motorla gezmeye çıkıyorlar. Söz verdi. İlk sınavda alacak A2.

    Ama tek bi şey sordum ona. Nasıl bir his dedim o elinin altındaki krom elciği çevirip o titreşimi duymak? nasıl oluyor dedim o virüs kanına girine?
    Annen artık arabaya binmez oldu dedi. Pazara bile bununla gidiyoruz dedi. Nereye gidersek gidelim, insanlar durdurup bakıyorlar. Gelip dokunmak istiyorlar dedi. Ellerine sağlık harika yapmışsın dedi.
    Gözlerim doldu yemin ediyorum.

    Yıllarca çekiştikten sonra Albay emeklisi bir adamı 65 yaşında motorcu yaptım. Kask almış kendine. Yarım kask. yazlık mont almışlar. Görüntüye bakar mısınız?

    Neden anlattım bu kadar şeyi?

    Kimsenin senin isteklerine, kendi bencil hisleri ile karışma hakkı yok. Kimsenin sana zorla bir şey yaptırma hakkı yok.
    Sen kendi keyfine bak. Motor tutkundan vazgeçme asla. Ve insanlara iki şeyi anlatmaya çalış.
    1. Nasıl güvenli bineceğini, yaz sıcağında bile o kıyafetleri çıkarmayacağını
    2 ve motor tutkusunu. Rüzgara karşı gitmenin nasıl bir his olduğunu...

    Asla ve asla bu tutkundan vazgeçme. Çok pişman olursun sonra.
    Bırak kabullenmeyi ve izin vermeyi. 65 yaşından sonra benim peder motora biniyorsa (hala inanamıyoru) herkes alışır bu merete.

    Ağustosta izne gidecem o tarafa. Hala hayalini kurdukça bir tuhaf oluyorum.
    Babam bi motorda, ben bi motorda. Annem babamın arkasında, benim arkamda kız arkadaşım.
    Beraber Behramkaleye gidiyoruz. Of..!!

    SON NOT: Tutkundan vazgeçersen, senden geriye bir şey kalmaz.
    abi bunu bizimle paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim çok hoş anılar gerçekten
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  5. #45
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    sigara kullanırmısınız bilmem ama motosiklet de biraz benzeşiyorlar sigarayı bugün içmeyeceğim dersiniz sabah normal öğlene başlar canınız çekmeye akşama bakkala doğru topuk sonra etrafınızdakiler zararlı der onu der bunu der takmaz içersiniz tam 1 hafta sigara içmez sonra bi yerden aklınıza düşer içersiniz motosiklette böyle biri kızar bağırır çağırır her lafı söyler tehtit eder zor durumda bırakır ama siz hala motosiklet tepesindesinizdir biri bir gün size yapıldığı gibi tam can alıcı noktanızdan vurur motoru satacağım dersiniz ama motor satılana kadar rodajı tamamlayıp üstüne gezilere gidersiniz yada motoru satana kadar binmez arası geçince yine bir motosiklet alır kullanırsınız yada çevreniz genişler rica eder yine motosiklet kullanırsınız en olmadı parayı bastırır kiralarsınız ama bu yaptıklarınız ya çok sıkı dostlarınız yada kimsenin sizi tanımadığı bir kiralama şirketi personeli bilir tabii bu durumda kaza yapınca saklamaya çalışması da var bence bu şekilde okul içersinde sigara içen öğrenci konumunda olmakdansa sigara içen yöneticiler gibi bahçede gerine gerine gezmeyi yeğlerim sizin durumunuzda buna benzemesin alın motosikletinizi ve vakit kaybetmeden gerine gerine o insanların tersine tersine bahsettiğim yönetici koltuğuna oturun emin olun o koltukda hayat daha güzel
    İyi forumlar tekeriniz hep düz bassın
    not:yeşilaycı forum sakinleri çok haklısınız ama birbirine benzeyen daha güzel örnek teşkil edecek bir davranışla motosiklet kullanmayı şuan bağdaştıramadığım için üzgünüm..
    kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
    Demirden korksak motora binmezdik..

  6. #46
    GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    @excavatus Eline yüreğine sağlık çok güzel yazmıssın açık konuşayım benim bile gözlerim doldu.Buralara geldiğinde Tanışmak dileğiyle!!
    ANGARAJ

  7. #47
    motodrift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2007
    Şehir
    Düzce 81
    Motosikleti
    WR 250 R
    hiç kafana takma bence.bana da yoldan gelen gecen nasihat veriyor,sanki onlar zamanında motora binmişler gibi.hiç bir şeyi düşünme gezmene bak
    Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK

  8. #48
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    EŞ harici kusura bakmayın ama gerisi YALAN.

    Eşinin söyledikleri senin için önemlidir. Yeri geldiğinde (ki bu yeri altın kelepçeyi parmağına taktığın gündür!) anneni babanı bile DİNLEMEYECEKSİN. Bu demek değildir ki sen ya da onlar zora düştüğünüzde birbirinize yardım etmeyeceksiniz. Sadece üzülmeni istemedikleri için öyle derler geçer gider.

    Benim de babam aldırmam etmem vs vs konuştu durdu. Sonuç? Kendisi 5 yıldır YBR kullanıyor. Antalya- Marmaris arası annemle gitmişlikleri dahi var YBR ile. O yüzden eşin ok dedikten sonra bas kontağa bak yoluna.

  9. #49
    hckc_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    cheeta CT-150-T3
    Takma kafana,aç kontağı bas gaza.Tabii ekipmanları unutmadan.Kazasız sürüşler dileğiyle

  10. #50
    cekokk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2010
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yamaha mt-09 / Yamaha Fazer 6
    Abicim ne demek yaa sadece aynı sorunlar bizde de vardı hatta bu sitenin %90 ı bir zamanlar senin yaşadıklarını yaşadılar.Bu arada Karadeniz turuna cıkmayı düşünüyorum.Yanınada uğrarım kısmet olursa

  11. #51
    dkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2008
    Şehir
    istanbul/güneşli
    Motosikleti
    yamaha r6 mavi istyor:)
    bende ilk motorumu alınca aynı senin durumdaki gibi olmuştu(gecen sene) bizimkilere hep söylüyordum alcam alcam diye tabi öğrenci olduğum için param olmadığı için umursamıyorlardı herneyse geçen sene üni stajında birmiktar para biriktirmiştim tekrar demeye başladım alcam diye yine umursamadılar internetden bi scooter buldum hemen gittim aldım okadar sevinçliydimki havalarda ucuyordum her dk motorun yanına gidip bakıyordum temizliyodum sonrdan annem gördü fazla birsey demedi ama oda almamı istemiyordu hernyse babam gördü okadar kızdıki anlatamam gerçekden geçen yaz zehir gibi geçmişti akşamları uyuyamıyordum yemeden içmeden kesilmiştim o gunleri hiç unutmuyorum çok kötüydüm 1ay bile olmadan zararına birine satmk zorunda kaldım:(:(:( birdahada alamadım intnetden motorsklet videoları felan izliyorum bu sitede felan takılıyorum resimlere bakıyorum gezileri takip ediyorum anca hasretini böyle gideriyorum:( artık ilerde almayı düşünüyorum söyle askerden geldkden snra felan tabi bu sefer ailemi ikna edicem başlarının etini yiyicem napalım bende motosklt sevdası bitmez:/

  12. #52
    cekokk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2010
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Yamaha mt-09 / Yamaha Fazer 6
    Alıntı dkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende ilk motorumu alınca aynı senin durumdaki gibi olmuştu(gecen sene) bizimkilere hep söylüyordum alcam alcam diye tabi öğrenci olduğum için param olmadığı için umursamıyorlardı herneyse geçen sene üni stajında birmiktar para biriktirmiştim tekrar demeye başladım alcam diye yine umursamadılar internetden bi scooter buldum hemen gittim aldım okadar sevinçliydimki havalarda ucuyordum her dk motorun yanına gidip bakıyordum temizliyodum sonrdan annem gördü fazla birsey demedi ama oda almamı istemiyordu hernyse babam gördü okadar kızdıki anlatamam gerçekden geçen yaz zehir gibi geçmişti akşamları uyuyamıyordum yemeden içmeden kesilmiştim o gunleri hiç unutmuyorum çok kötüydüm 1ay bile olmadan zararına birine satmk zorunda kaldım:(:(:( birdahada alamadım intnetden motorsklet videoları felan izliyorum bu sitede felan takılıyorum resimlere bakıyorum gezileri takip ediyorum anca hasretini böyle gideriyorum:( artık ilerde almayı düşünüyorum söyle askerden geldkden snra felan tabi bu sefer ailemi ikna edicem başlarının etini yiyicem napalım bende motosklt sevdası bitmez:/
    bende ilk motorumu öyle satmıstım 2100 liraya aldım 1 ay sonra 1000 liraya annem yüzünden satmıstım 1.5 sene falan oldu ondan sonra araba falan aldım baktım dayanamadım bidaha motor aldım şuan 1.5 senede 4. motorumu değiştirişim ayrıca 5 tanede araba aldım sattım

  13. #53
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    ben senin yerine olsam bana nasihat verene şöyle derim peki tamam motoru kullanmam ama sende bana arabayla kaza yapınca yaralanmayacahıma yaya giderken bana araç çarpmayacahına dair teminat ver ondan belge iste

    hiçkimse kimseye garanti veremez herkezin alın yazısı yazılmış olacahın önüne geçemessin sen tedbirini aldıktan sonra kalanı yalan motorunu güle güle kullan

  14. #54
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    ben senin yerine olsam bana nasihat verene şöyle derim peki tamam motoru kullanmam ama sende bana arabayla kaza yapınca yaralanmayacahıma yaya giderken bana araç çarpmayacahına dair teminat ver ondan belge iste

    hiçkimse kimseye garanti veremez herkezin alın yazısı yazılmış olacahın önüne geçemessin sen tedbirini aldıktan sonra kalanı yalan motorunu güle güle kullan

  15. #55
    emre_tnl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Konu uçmuş gidiyor : )
    Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!

  16. #56
    dkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2008
    Şehir
    istanbul/güneşli
    Motosikleti
    yamaha r6 mavi istyor:)
    Alıntı cekokk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende ilk motorumu öyle satmıstım 2100 liraya aldım 1 ay sonra 1000 liraya annem yüzünden satmıstım 1.5 sene falan oldu ondan sonra araba falan aldım baktım dayanamadım bidaha motor aldım şuan 1.5 senede 4. motorumu değiştirişim ayrıca 5 tanede araba aldım sattım
    ee arabanın keyfi başka motorun keyfi bambaşka:D

  17. #57
    excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ocak 2010
    Şehir
    Eskisehir (şimdilik)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Teşekkür ederim arkadaşlar. Anıları paylaşmazsak ne anlamı var ki zaten?
    Ufak da olsa birşeyler yazmayı sevdiğim için bu hayatımın motor macerasını yazıyordum Hali hazırda.
    İlk tanışmam, ilk motor, ilk kaza, motor yüzünden terk edilmiş ilk kız arkadaş,
    peder ile yapacağımız gezi de onun finali olacak inşallah... O zaman tamamını koyarım bi yere...

    Aslında bunların benim için önemi çok daha büyük. Peder kaptan olduğu için,
    Ergenlik ve ilk gençlik yıllarımı, pederi görmeden geçirdim diyebilirim.
    Bir erkek için babasıyla bir şeyler paylaşmanın ne demek olduğunu 27 yaşımdan sonra öğrendim ben...
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

  18. #58
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    Alıntı excavatus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim arkadaşlar. Anıları paylaşmazsak ne anlamı var ki zaten?
    Ufak da olsa birşeyler yazmayı sevdiğim için bu hayatımın motor macerasını yazıyordum Hali hazırda.
    İlk tanışmam, ilk motor, ilk kaza, motor yüzünden terk edilmiş ilk kız arkadaş,
    peder ile yapacağımız gezi de onun finali olacak inşallah... O zaman tamamını koyarım bi yere...

    Aslında bunların benim için önemi çok daha büyük. Peder kaptan olduğu için,
    Ergenlik ve ilk gençlik yıllarımı, pederi görmeden geçirdim diyebilirim.
    Bir erkek için babasıyla bir şeyler paylaşmanın ne demek olduğunu 27 yaşımdan sonra öğrendim ben...
    Yazını merakla bekliyorum abi
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

  19. #59

    Üyelik
    02 Eylül 2010
    Şehir
    ÇEKMEKÖY
    Motosikleti
    HYOSUNG GV 650
    şu ünlü sözü söylemek istiyorum :D
    ilerde bir gün 4 tekere binmek istersem bir motor daha alırım :D

  20. #60

    Üyelik
    31 Ağustos 2010
    Şehir
    Trabzonspor
    Motosikleti
    Uzun bir süre olmayacak...
    Alıntı cekokk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abicim ne demek yaa sadece aynı sorunlar bizde de vardı hatta bu sitenin %90 ı bir zamanlar senin yaşadıklarını yaşadılar.Bu arada Karadeniz turuna cıkmayı düşünüyorum.Yanınada uğrarım kısmet olursa
    Muhakkak beklerim kardeşim, uğramadan geçme..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)