Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuryelik Hakkında bana yol gösterirmisiniz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Aralık 2009
    Arkadaşlar çok aşırı bunalmış durumdayım şu seklılde ıfade edeyım kendımı şuan tekırdag corlu bolgesınde bı fabrıkada özel guvenlık olarak calısıyorum. Sabah 8 aksam 8 yani 12 saat haftada 1 gun tatıl aldığım para 850 tl
    Dun iş yerine kuryenet'ten bir arkadaş geldi o şubenin müdürüymüş 30 35 yaşlarında kredı kartı getırmıs ıcerıde calısanlara bende kendısıne cay ıkram ettım kafa dengi bi arkadastı sohbet muhabbet ederkene işimden memnun değilim dediğimde bana su sekılde bır teklıfte bulundu biz öğlen 12 de çıkıyoruz subeden en fazla 5 bilemedın 6 gıbı evımızde oluyoruz dedi ucret 800+prim varmış ve ileride yine performansına göre maaşın değişir dedi çalışacağım bölge 20 kmlik bi alan o bölgede kart zarf tarzı seylerı dagıtıcam ve tabıkı bu ısı ilk önce izlerle masaya yatırmak istedim 25 yasındayım bu yaz evleneceğim kısmet olursa bıraz akıl verırmısınız bu konuda bana saygılarımla


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cardoso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2005
    Şehir
    DENİZLİ
    Motosikleti
    kanuni caracal 200
    kuryecilik güzel işdir
    Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)

  3. #3
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    kuryelik uzaktan bakıldığında güzel gibi görünsede aslında öyle değil.. bunu sana 6 yılını kuryelikte geçirmiş birisi olarak söylüyorum.. karda kışta yağmurda motora binilir ama devamlı üstünde olmak başka bir şeydir.... devamlı risk altında yaşamak başka bir risktir.... ben her zaman derim bu işin işine girmeden anlayamazsınız ama bırakın kulaktan dolma haberleri.... yapıyorsanız yüksek ücretle hakkını alarak yapın....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  4. #4

    Üyelik
    20 Aralık 2009
    peki başlangıç olarak corlu bölgesı ıstanbul gıbı trafık mucadelesı vermeme gibi ve 20 km'lik bi alandan sorumlu olmam avantajmıdır.800 tl suan 12 saat eşşek gibi çalısarak alıyorum mılletten yediğim lafta cabası en azından motoruma atlarım aksam 1 saat gec bıtsın ısım ama kafam rahat olsun sızce dusuncem doğrumu ?

  5. #5
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    yiyeceğin yağmur çamur.. yıpranan motorun.. bunlar senin için yeterli değilmi...üstelik çorlu ve çevresi yakında istanbuldan beter olacak... çorlu çerkezköy istanbul ve çevresinden sürekli göç alıyor.. organize snayi bölgelei komple oraya taşındı.... üstelik bir saat motora binmek başka 5 saat üstünde kalmak başka...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  6. #6
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Kurye görevi yapan arkadaş bu mesleği fiilen yaşamış ve anlatan kışı olarak söylediklerini dikkata al. Çorlu çok fazla geldiğim bir yer değil. Fakat kuzenım orada üniversite okuduğu için 3-5 kez geldim. İklım şartları ağır oalan bır yer. Tek avantajın İstanbul gibi kalabalık olmaması.Sende orada yaşadığına göre bu durumu da değerlendir. Hem sonra yakında evleneceğini yazmışsın. O zaman bu durumu eşin olan kişi ile de görüşerek ortak karara alın. İşlerin ters gitmesi durumunda keyfen hareket ettiğin için ailesini sıkıntıya sokmuş kışı olarak hedef olmazsın.
    Ben 25 senedir bir iş yerinde çalışıyorum. Haftanın 7 günü 12 saat. Özel sektör böyle. Yanlışı vaktı ile devlet dairesini seçmemekte yaptım. Bundan sonra yapacak birşey yok. Bari senin her hafta bir günün var.

  7. #7
    seyitster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2010
    Şehir
    Konya/Çumra
    eczaneci arkadaşım var kuryelerle iş yapıyorlar bazen ilaç falan geliyor paketler yazın iyi adamların halleri güzelde kışın o yağmurda çamurda soğukta halleri perişan oluyor Allah yardımcıları olsun herkes ekmeğinin derdinde abi yağmur&kar oldumu iş sakata biniyor sıcak bir memlekette olsa hiç kafan ağrımazda çorlu konya kadar soğuk olsa gerek

  8. #8

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Aslında kurye denilip geçiliyor ama o kadar çok çeşidi var ki, işin ne olduğuna bakmak lazım bence.

    Arkadaşım bende kuryeyim, anlattığın şartlarda bence çalışılır.Şu anda çalıştığın iş daha iyi bir şey olsaydı aman bulaşma derdim, ama güvenlik görevlisi de çeşit çeşit.Kimisi hap kadar kulübede 12 saat hapse mahkum ediliyor, kimisi de çok güzel ve geniş bir alanda rahat rahat dolaşarak görev yapıyor.Şu an çalıştığın yerde dayanamayacak duruma geldiysen bırak derim.

    Yalnız şunu unutma: yaşın ilerleyince bazı hastalıklara sahip olacaksın ve artık kuryeliği bırakıp başka işe geçmek de çok daha zor olacak.Yaşın ilerlediği için kimse sana iş vermek istemeyecek bu bir. İkincisi hiçbir saygınlığın olmayacak yine.Fazladan bir de trafikteki araç sürücüleri üzerine kırıp seni öldürmeye çalışacak.Çok sağlam sinirlerin olması ve kendine hakimiyetinin yüksek olması lazım.Yoksa hergün kavga edersin.Ayrıca bahsettiğin bölgede kış şartları çok ağır geçiyor, bence bunu özellikle iyi düşün.Hobici olarak binmeye benzemez.Aaa yağmur yağıyor binmeyeyim, kar yağıyor binmeyeyim, hava soğuk binmeyeyim diyemezsin.Yeri gelecek hasta hasta binmek zorunda kalacaksın.Arada durup durup çeşme gibi akan burnunu sileceksin. Gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değil.İlerisini düşünerek karar ver.Bak bazı işler için sıkıcı, bazı işler için bunaltıcı, bazı işler için de yıpratıcı kelimeleri kullanılır. Bu işte sıkılmazsın, bunalmazsın ama bedenen çok yıpranırsın.

  9. #9
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Kurye Değilde Madem Nıyetlısın Çorlu Girişte SELÇUK ECZA DEPOSU var,
    en azından sürekli bi iş,
    saatlerın bellı,
    guzergahın bellı,
    açılış kapanış saatlerı belli,
    madem evleneceksınde,
    motor şirkette,elbıse şirketten, hafta sonu tatıl,c.tesi 4'e kadar,,,,

    git formunu doldur,
    her 15 gunde bir git muhabbet sohpet et sohpet et,
    gün gelır işe başlarsın,
    sadece cevredekı eczanelerle muhattap olursun,
    kurye işi basıt değildir,
    tercıh senın tabıkıde...
    hakkında hayırlısı olur umarım...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

  10. #10
    bobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2010
    Şehir
    İst- Ataşehir
    Motosikleti
    Superlight 2021
    Bende kuryecilik yaptım zamanında hem de motor olmadan. İşimiz 10 da başlardı çantadaki kartlar teslim edildiği zamansa iş biterdi. En geç 1-2 gibi bitirirdik işlerimizi sonra mesai saati bitiminde iş yerine giderdik ertesi günkü kartları dizer çıkardık. Eğer motorum olmuş olsaydı en geç 2 saatte halletmiş olurdum. Yani biraz da bulunduğun bölgedeki duruma ve şirketin durumuna bakıyor. Eğer seni motor üstünde haşat etmeyeceklerse ve işin saat olarak değilde yaptığın iş olarak sınırlandırılırsa iyi bence.. Ama diğer türlü cidden zor anlatılanlara göre..

  11. #11

    Üyelik
    09 Mart 2010
    Şehir
    £DİRN£
    Motosikleti
    YaMaHa YBR CuSToM
    Bende bi ara çok meraklıydım bu işe bence ecza depolarında kuryeciligi çok istemiştim tamam yalan yok şartlar tatmin edici ama sağlıgın gidiyor dostum ama yapanlara sorunca bırak yapılcak işler degil şimdi anlamıosun ama ilerde bu yedigin soukların toplamı fitil fitil çıkar yaz iyi güzel püfür püfür esio rüzagar sıcak ve yerine göre ılık gece desen biraz serin oluo ama kışın ortasında lapa lapa motor tepersinde ekmek kavgası vermek zordur bence sen daha iyi bi iş bulana kadar bu işini kaybetme derim adam gibi iyi garanti bi iş bulmadan burdaki ekmeginide bırakma derim sevgili dostum belki diceksin bu adamlar hiç biri istemio ama inan DOST ACI SÖLER bazen diyoruz dünya acımasız aslında dünyanın acımasız oldugu falan yok dünyada yaşıyan insanlar acımasız lakin ülkemiz şuanda baya kötü durumda şartlar çok ağır ve çetin insanların aldıgı maaşlar eskisi gibi yetmio zamlar karşısında eriyip gidio eskisi gibi paranın değeri kalmadı benzin olmuş ateş pahassı litresi 4.10 artık kontak açmak bile cesaret istio tasarufa gidilio ki giden kesimde belli uzun bi yere gidilmedikce motora binilmio yani şahsen ben binmiorum ki YBR var benim en az yakıo biraz bekle sabır et derim daha iyi bir iş bak kafana takılan bişi olursa yaz yine burda az çok sna bişiler söleriz ama inan burdaki yazan arkadaşların hiç birisi senin üzülmeni istemiyordur yaşana bilir dostum kal sağlıcakla kafana kasktan başka bişi takma sevgilerle ;)

  12. #12

    Üyelik
    20 Aralık 2009
    haklısınızdır tabiki dediklerinizi göz ardı etmiyorum kafama takılan konu bu iş teklifini yapan kişi dediki bana sordum çünki kar yağmur falan olduğunda nasıl olacak dedim bana dediki o tip durumlarda motor çıkartmıyoruz dedi arabayla gidiyoruz dedi zaten bankayla çalışıyormuş bu şirket kuryenet kafam allak bullak ayrıca sıfır motor alıcaklarmış motorda onlara ait ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)