Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Suzuki dl650 & kawasaki versys 650

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    arkadaşlar herkese merhabalar..öncelikle herkese iyi,sağlıklı ve bol kazançlı bayramlar..gelelim sıkıntıma:ben gv250 den sonra enduro sınıfına geçiş yapmak istiyorum ve eşim ile birlikte uzun soluklu seyirler yapabileceğim,hem eşim için hem de benim için uzun yolda konforlu bir motor arayışı içindeyim.haliyle araştırmalarım sonucunda bu iki motor arasında kaldım.sizce hangi motor daha iyi ve neden?gönlüm normalden biraz daha fazla dl650 ye kaymış durumda ama versys de çok hoşuma gidiyor.evet tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.şimdiden çok teşekkürler..
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul-Hasanpaşa
    Motosikleti
    R1
    dl kendini kanıtlamış bir makina, dünya çapında fanları olan, kronik sorunları olmayan keyifli masrafsız bir motor.V2 motoru torklu uzun yolda iki kişi için tatminkar bir performans gösterebilmekte. 50.000 km deki dl leri bile iyi bakıldıysa göz kapalı alabiliriz die düşünüyorum.
    Versys çok eski sayılmaz malum ülkemizde kawa çok tutan bir marka olmadığı için versys i de çok fazla yollarda görememekteyiz, buda ikinci elde bir zayıflık ortaya çıkartır illaki. makinası nı er6 dan da tanıdığımız üzere gayet keyifli devirli ve sportif bir motor. yüksek km lerde ne gibi sıkıntılar açar bilinmez tabiki.
    GKN MOTORS

  3. #3
    sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    DÜZCE - 1959
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    Aklın yolu DL dir. 2. eli kolaydır. Ne motoru alırsan al, aklın hep vstromda kalacaktır.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

  4. #4
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    hımm dl650 daha fazla tutuluyor diyorsunuz.haklısınız da.ama versys kullanan yokmu şu sitede?tecrübelerini paylaşsa bizimle?ya youtube'da da araştırdım hoş bir makina gibi..kafam karışık..

    birde dl650 nin 10-20 bin km aralığında bulmak da zor sanki ikinci elini...
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  5. #5
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    arkadaşım senide DeLiler arasında görmeyi çok isteriz
    bende DL 650 almayı istiyorum (şu anki motoru aynı motora sahip o yüzden bir birde sürekli hanımla seyahat ediyoruz DL o konuda müthiş tam artçıya uygun bir motor)
    suzukinin müşteri memnuniyeti kanıtlanmıştır satış sonrası hiç bir şekilde müşter memnuniyetsizliği görmezsin hem bakım hem servis anlamında çok iyiler
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  6. #6
    sero35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 07
    dl 650 bu aralar altın yılını kutluyor.temiz abs lı modelını 16 bın tl den asağı bulmak zor.bende şahsen arayıştayım ama o paralar bana çok gelıyor.
    MOTOR bence bır hastalıktır.

  7. #7

    Üyelik
    27 Kasım 2008
    16 bin lira verip illa tutuluyor diye dl alacagına
    daha yeni az km li sıfır ayarında versay alabilirsin kullanan arkadaşlarım var çok da memnunlar. galiba yakıtı dl den daha az mış

  8. #8
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    galiba yakıtı dl den daha az mış
    kendi kullanmadığın motor hakkında yorum yapmak ne kadar etiktir
    kawasaki motosikleti her zaman diğerlerinden ucuz aırsınız ama çıkardığı masraflarla 3 tane sıfır suzuki alırsınız
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  9. #9
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    HAREM ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA

    slm

    motor arayaşında dl ve kavasaki tercihlerinde bu iki seçeneğinin arasına gv 650 de almanı öneririm bunlardan daha gösterişli ve güçlü olması ve ayrıca az endro az reyzing ve capır tarzı dolayısı ile güzel bir motor artçı içinde rahattır benzin yakışıda ikisindende azdır tavsiye ederim

  10. #10
    abdullah_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2008
    Motosikleti
    YOK
    konfor içindl,Yolculuk için v-strom, asfalt bitince durmak istemiyorsan tenere, virajların kralı versys, bu özelliklerin hepsinden istiyorsan transalp


  11. #11
    rasta07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Haziran 2008
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    NT700 v Deauville
    Şimdiden hayırlı olsun , yukarıda ki seçeneklere indikten sonra tabi ki DL olacaktır . Acaba diğer enduroları düşünmedin mi hiç ?
    Köpeğe atılan bir kemik yardımseverlik değildir. Yardımseverlik, en az köpek kadar aç olduğunda etini onunla paylaşmaktır. Jack London

  12. #12
    Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2008
    Şehir
    Austin / Texas, USA
    Motosikleti
    -
    Ilkercim sadece bu ikisinden biri diyorsan bencede DL. Ama eski bir Transalp kullanicisi olarak Transalpi de gozonunde bulundurmani tavsiye ederim. Yakiti birazcik daha fazladir ama hakkini verir. Hadi hayirlisi diyelim endurocu olacaksin sende desene
    ..::.. GO ..::..

  13. #13
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    orhan kardeşim.transalp hala aklımda zaten transalp ve dl650 arasında gidip gleirken versys i farkettim ve araştırdım yani fena motor görünmüyor.ama transalpi yakıt için biraz vazgeçebilirim gözüyle bakıyorum.ama net bişi yok daha kafamda.sadece uzun yolda eşim ve ben için konforlu sıkıntısız olsun yeter.tabi %30 arazi keyfi de yaşatsın yeter bana.bakalım araştırmalara devam ediyorum.

    gv650 tercihlerim arasında yok.zaten gv ciyiz ve gv650 yi oldukça yakından takip ediyorum hemde yıllardır.ama bundan sonraki sınıf enduro olacak artık,o kesin gibi..

    bu arada 16 bin tl vermem muhtemelen motora.en fazla 14-14,5 bin tl veririm.o fiyata temiz ikinci el dl650 bulabileceğime inanıyorum.

    rasta07 arkadaşım bmw nin f 650 gs modelini de çok araştırdım ama yeni modelleri v motor ve onu almam imkansız fiyat açısından.eski modelleri de kime sorduysam,motor gücü düşük,tireşim oldukça fazla ve bir üst vergi diliminden bir sürü vergi ödemek gibi durumlardan bahsettiler.inan bana yolda bekleyen,f650gs i olan motorize polis memurlarına bile sordum,onlar sürekli kullanıyor diye.polis memuru sakın alma çok rahatsız ediyor titreşim dedi.

    o yüzden versys kullanan bir arkadaş keşke tecrübelerini anlatabilse.yoksa dl650 ve transalp olacak ve yakıt olayından dolayı sanırım dl650 olacak gibi ama tam emin olamıyorum ve biraz tecrübelere ihtiyacım var.

    herkese teşekkürler,tecrübesi olan arkadaşlar esirgemesinler..

    iyi akşamlar.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  14. #14
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendi kullanmadığın motor hakkında yorum yapmak ne kadar etiktir
    kawasaki motosikleti her zaman diğerlerinden ucuz aırsınız ama çıkardığı masraflarla 3 tane sıfır suzuki alırsınız
    İlginç?.....

    İnsanın kendisiyle çelişmesi bu olsa gerek....
    hamzarat bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  15. #15

    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Öncelikle ne DL650, ne de Versys enduro değildir. Bu iki motor Dual Purpose adlı bir ara segmenttir. DL650 büyük çaplı ön tekeriyle enduro karakterine bir miktar daha yakın. Versys ise şasesiyle çok daha sportif karakterde.

    İki motoru geçtiğimiz aylarda ben de çok araştırmıştım. Vardığım sonuç hemen hemen tüm teknik verilerde Versys daha önde. Tek dez avantajı uzun süreli ve artçılı gezilerde DL650'nin dillere destan konforunu bulacağınızı sanmam. Malum DL650'nin yayla gibi selesi var. Sonuç olarak kağıt üstünde Versys biraz daha iyi, üstelik daha ucuz. Artçı konforu sizin için en önemli şey değilse, DL650'ye gönül bağınız Versys'ten fazla değilse, hele de kelepir bir 2010 kasa bulabilirseniz hiç düşünmeden Versys alın. Ama DL650'yi kendinize ve amaçlarınıza daha yakın buluyorsanız Versys'i bir kalemde silin. İki motor da kendini kanıtlamış olduğundan yanılma olasılığınız yok gibi bir şey.

    Kawasaki ve Suzuki marka karşılaştırmasına gelince.... Nedendir bilinmez Kawasaki'yi kötüleyenlerin çoğu hayatında Kawasaki kullanmamış kişiler. Bir kere çamur atılmış, izi kalmış. Ben Versys ile aynı motoru ve aynı şaseyi (ön çatal ve arka maşa hariç) taşıyan ER-6n'e sahibiyim. Şu an 3 yaşında ve periyodik bakım hariç tek bir sorun ya da masraf çıkarmış değil. Motor ile ilgili hiç bir sıkıntım yok, hatta her sürüşümde daha çok seviyorum. Kawasaki'nin parça sıkıntısı klişesi ise fazlaca abartılı. Örneğin küçük bir kaza sonucu ihtiyacım olan stok dışı kuyruk parçaları Kawasaki'nin Avrupa merkezinden 2 günde geldi. Üstelik hiç bir ek masraf olmadan ve internette bulduğum fiyatlardan daha ucuza. Suzuki sahibi arkadaşlarımın bu konuda benden daha muzdarip olduğunu bilirim. Ama Kawasaki'nin yetkili servis azlığı ve olanların kalite sıkıntısı bir miktar doğru ki bu da Kawasaki'nin değil Z-Moto'nun kabahati. Bunun yanında Suzuki ile tecrübesi olan arkadaşlar da kendi bildiklerini aktaracaklardır.

    Size tavsiyem motor yorumlarını ve testlerini sadece Türk kullanıcılardan ve sitelerinden değil, yurtdışı testlerinden takip etmeniz, ama vardığınız sonuçları Türkiye şartlarına göre değerlendirmeniz. Ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur umarım (ağzı olan konuşuyor durumu). Bir de eğer imkanınız varsa iki motoru da test edin. Ya da en azından üzerine oturun. En doğru kararı o şekilde verirsiniz.

  16. #16
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili Dostum,

    Her iki makinayıda kullanmadım bu nedenle kullanımlarını karşılaştırmam mümkün değil. Her ikiside kullanıcısını memnun eden motorlar ne DL kullanıcılarından ne de Versys kullanıcılarından şikayet edeni görmedim.
    Estetik görünüş dersen benim zevkime göre Versys ağır basar DL nin yüzü artık iyice eskidi.

  17. #17

    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    orhan kardeşim.transalp hala aklımda zaten transalp ve dl650 arasında gidip gleirken versys i farkettim ve araştırdım yani fena motor görünmüyor.ama transalpi yakıt için biraz vazgeçebilirim gözüyle bakıyorum.ama net bişi yok daha kafamda.sadece uzun yolda eşim ve ben için konforlu sıkıntısız olsun yeter.tabi %30 arazi keyfi de yaşatsın yeter bana.bakalım araştırmalara devam ediyorum.

    gv650 tercihlerim arasında yok.zaten gv ciyiz ve gv650 yi oldukça yakından takip ediyorum hemde yıllardır.ama bundan sonraki sınıf enduro olacak artık,o kesin gibi..

    bu arada 16 bin tl vermem muhtemelen motora.en fazla 14-14,5 bin tl veririm.o fiyata temiz ikinci el dl650 bulabileceğime inanıyorum.

    rasta07 arkadaşım bmw nin f 650 gs modelini de çok araştırdım ama yeni modelleri v motor ve onu almam imkansız fiyat açısından.eski modelleri de kime sorduysam,motor gücü düşük,tireşim oldukça fazla ve bir üst vergi diliminden bir sürü vergi ödemek gibi durumlardan bahsettiler.inan bana yolda bekleyen,f650gs i olan motorize polis memurlarına bile sordum,onlar sürekli kullanıyor diye.polis memuru sakın alma çok rahatsız ediyor titreşim dedi.

    o yüzden versys kullanan bir arkadaş keşke tecrübelerini anlatabilse.yoksa dl650 ve transalp olacak ve yakıt olayından dolayı sanırım dl650 olacak gibi ama tam emin olamıyorum ve biraz tecrübelere ihtiyacım var.

    herkese teşekkürler,tecrübesi olan arkadaşlar esirgemesinler..

    iyi akşamlar.
    Her ne kadar benim şahsi favorim kesinlikle Versys olsa da siz %30'luk arazi performansı diyorsanız DL650 daha öne çıkıyor. Zira Versys'in asfalt lastiklerini değiştirmedikten sonra düzgün bir arazi performansı beklemek yanlış olur. Hoş DL650 de safkan bir enduro değil.

    Versys kullanıcı yorumlarını ben de merak ediyorum açıkçası. Zira 2010 kasası bana da biraz göz kırpıyor. Tek düşündüren tarafı performansının şu an kullandığım ER-6n'den daha üstün olmaması. Otoyollarda biraz daha beygir fena olmazdı.

    Motorun'un Haziran 2010 sayısında DL650, Versys, Transalp ve Tenere'nin grup testi vardı. Dergi bende mevcut değil ama başlığında şu yazıyordu. Uzun geziler için için V-Strom, Virajların kralı Versys, asfaltın bittiği yerde Tenere, ve hepsinden biraz olsun derseniz Transalp.

  18. #18
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    çok teşekkür ederim kench arkadaşım ve oocan.ya motoron u normalde her ay alırım ama o sayısını o ay almadım işte.çok merak ettiğim bir sayı ama kısmet olmadı,bulabilsem çok iyi olacak.netten o sayıyı arıyorum şuan.

    bu arada evet ağzı olan konuşuyor durumu mevcut ama sonuç itibariyle amacı birnevi yardımcı olmak olan tüm arkadaşlar bırakalım da konuşsun belki bizlerin bilmediği bir ayrıntıyı biliyolardır.biz de öğrenmiş oluruz.ben internetten yurt dışı testlerini de araştırdım.elemanlar normal asfalt lastiği ile toprak arazide kullanıyolar versys i ve fena değil.ama artçı için selesi sanırım biraz daha küçük kalıyor dl650 ye göre.keşke versys kullanan bir arkadaşımız olsa da bizi biraz aydınlatsa...
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  19. #19
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı kench adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle ne DL650, ne de Versys enduro değildir. Bu iki motor Dual Purpose adlı bir ara segmenttir. DL650 büyük çaplı ön tekeriyle enduro karakterine bir miktar daha yakın. Versys ise şasesiyle çok daha sportif karakterde.

    İki motoru geçtiğimiz aylarda ben de çok araştırmıştım. Vardığım sonuç hemen hemen tüm teknik verilerde Versys daha önde. Tek dez avantajı uzun süreli ve artçılı gezilerde DL650'nin dillere destan konforunu bulacağınızı sanmam. Malum DL650'nin yayla gibi selesi var. Sonuç olarak kağıt üstünde Versys biraz daha iyi, üstelik daha ucuz. Artçı konforu sizin için en önemli şey değilse, DL650'ye gönül bağınız Versys'ten fazla değilse, hele de kelepir bir 2010 kasa bulabilirseniz hiç düşünmeden Versys alın. Ama DL650'yi kendinize ve amaçlarınıza daha yakın buluyorsanız Versys'i bir kalemde silin. İki motor da kendini kanıtlamış olduğundan yanılma olasılığınız yok gibi bir şey.

    Kawasaki ve Suzuki marka karşılaştırmasına gelince.... Nedendir bilinmez Kawasaki'yi kötüleyenlerin çoğu hayatında Kawasaki kullanmamış kişiler. Bir kere çamur atılmış, izi kalmış. Ben Versys ile aynı motoru ve aynı şaseyi (ön çatal ve arka maşa hariç) taşıyan ER-6n'e sahibiyim. Şu an 3 yaşında ve periyodik bakım hariç tek bir sorun ya da masraf çıkarmış değil. Motor ile ilgili hiç bir sıkıntım yok, hatta her sürüşümde daha çok seviyorum. Kawasaki'nin parça sıkıntısı klişesi ise fazlaca abartılı. Örneğin küçük bir kaza sonucu ihtiyacım olan stok dışı kuyruk parçaları Kawasaki'nin Avrupa merkezinden 2 günde geldi. Üstelik hiç bir ek masraf olmadan ve internette bulduğum fiyatlardan daha ucuza. Suzuki sahibi arkadaşlarımın bu konuda benden daha muzdarip olduğunu bilirim. Ama Kawasaki'nin yetkili servis azlığı ve olanların kalite sıkıntısı bir miktar doğru ki bu da Kawasaki'nin değil Z-Moto'nun kabahati. Bunun yanında Suzuki ile tecrübesi olan arkadaşlar da kendi bildiklerini aktaracaklardır.

    Size tavsiyem motor yorumlarını ve testlerini sadece Türk kullanıcılardan ve sitelerinden değil, yurtdışı testlerinden takip etmeniz, ama vardığınız sonuçları Türkiye şartlarına göre değerlendirmeniz. Ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur umarım (ağzı olan konuşuyor durumu). Bir de eğer imkanınız varsa iki motoru da test edin. Ya da en azından üzerine oturun. En doğru kararı o şekilde verirsiniz.
    kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum belli motorları öven veya kötüleyenlerin neredeyse tamamı o motosikleti hiç kullanmamış insanlardır
    adam motor hakkında mişli muşlu konuştuğunda çok can sıkıcı oluyor
    ve yine sana katılıyorum ben kawasakiyi hiç bir şekilde kötülemiyorum türkiyede sorun tamamen geri hizmetin olmayışı kötülediğim getirten firma
    adamlar getirip kullanıcın üstüne atıyor motoru
    burdan tekrar söylüyorum kardeş artçılı kullanacaksın senin yerinde olsam dl den şaşmam hem kullanışı hem yol tutuşu hemde marifetleri inanılmaz
    daha önce verdiğim siteden bir girip gör fotolarını incele pişman olmazsın
    burda hayatında o motoru görmemiş adamların yorumunu incelemek zorunda kalmazsın
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  20. #20

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Kimse alınmasın ama bu tip karşılaştırmalarda açıklama yazmadan DL650 diyenlerin çoğunun "honda hayat onda mantığıyla" hareket eden bazı arkadaşlar gibi biraz marka bağımlısı biraz da garantici kişiler olduğunu düşünüyorum. DL tabi ki iyi motor kimse tek laf edemez ama Versys de iyi motordur. İnternette bir dolu testi videosu var, ufak tefek şeyler hariç motor hakkında tek kelime olumsuz yorum göremezsiniz. Ben naked meraklısı bir kişi olarak Versys'in enduro sınıfında alınabilecek naked havasına yakın tek motor olduğu görüşündeyim. Ne alırsan alayım benim aklımda kalacak motor DL değil Versys olacaktır.

    Yabancı siteleri okuma fikrine de tamamen katılıyorum. Araçlar hakkında yıllardır "bizde tutmayan hemen her marka ve model iyidir" diye bir fikre sahibim. Çünkü bizim tüketicimiz araç alırken ilk önce nasıl satarım der, nasıl kullanırım değil.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)