Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kask Problemi.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2009
    Şehir
    Gaziantep/Merkez
    Motosikleti
    ---
    Alıntı anesmotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasklar şakak kemikleri hizasından itibaren sıkıyo ise bir büyük beden seçiniz. Damarlara uygulanan basınçtan dolayı kan akışı yavaşlar ve baş ağrısı gibi etkilere neden olur.

    Bedenlerin cm cinsinden ölçüleri %100 güvenilir değildir. Her ne kadar üretim standartı olsada bu ölçülerin, insanların çene ve kafatası yapıları farklı olabilir. Bu markadan markaya bile farklılık gösterebilir.

    Kaskın sadece yanak padleri 2-3 mm kadar süner. Bu nedenle yanaktan sıkmalara aldırmayın. Tabi abartılı olmamak kaydı ile

    Saygılarımla
    benim kaskımda aynı marka üst tarafında sorun yok tamamen oturyor kafama ama çene kısmında 3 parmak kadar açıklık var sorun yaratırmı sizce biraz fazla açık gibi geldide
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    tifosi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2003
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    HONDA NC 750 X
    Selamlar.. Başlık eski ama sorunlar hep aynı. Kask problemi başlığı olunca buradan paylaşmak istedim.
    2. el kask aldım. Baş çevresi ölçüm 57-58. İnternette bakınca M beden. Bayiide kask incelemem sırasında L beden kaskı denediğimde satıcı bu boy size büyük demişti. Bende bu bilgiler ışığında M beden 2.el kask aldım. Ancak 40 dk lık sürüşten sonra şakaklarda müthiş bir baş ağrısı ile devam etmem mümkün olmuyor.
    Bu normal midir?
    Yoksa kask ölçüleri markadan markaya değişir mi?
    Yada beden ölçüsünde sorun yokta kafa yapısında mı sorun var.(yuvarlak ince v.s)
    Beden ölçüsü normal olduğu halde bu ağrı nedendir acaba???

  3. #23
    XGAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    N-Max 155
    Ne yazık ki bu genel bir durum, çok severek aldığım AGV kaskımda 40 dakika sonra bende çok kötü baş ağrısına sebep oldu. Burada sorun kaskların kabuk yapısı. Bu yüzden her beğendiğiniz kask aynı güneş gözlüğü gibi yüzünüze, kafanıza uygun olmaya bilir. Burada beden ölçünüz doğrudur fakat aldığınız markanın kabuk yapısı size uygun değildir, mümkünse geri iade edin. O şekilde sakın kullanmayın çok büyük kaza riski taşırsınız. 0 kask alırsanız bu kaskı evde hemen en az 40 dakika maske ile kaska zarar vermeden takmanızı öneriyorum. Bu sebepden dolayı bana uygun olan 2 3 marka ile devam etmekteyim. Geri iade edemiyorsanız satmak zorundasınız yada benim gibi artçı kaskı yapabilirsiniz.

  4. #24
    MahmutBiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    1200Z Super Ténéré
    Yanaklardan sıkan kask baş ağrısı yapmaz kask kafanızın tepe yan bölgeleri yani kulaklarınızın üstünden kafanıza temas ediyorsa işte ozaman o kaskı hemen geri verin. Yanak padleri yumuşak olduğu için kolay şekil alır baskı sadece yanaklarsa sünger olduğu için esner ve bollaşır. Fakat kulaklarımızın üstü iç süngerin en ince olduğu yerdir o bölgeler daha çok kaskın içindeki strafora temas eder belki zamanla ezilir ama bu çok aşırı uzun bir süre alır. Yanaklardan baskı yapmayan ve giydiğinizde yanaklarınızın şişmediği kask kaza anında hemen çıkar.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)