Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kenan Sofuoğlu şampiyonluk için 'son virajda'

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Nisan 2007



    Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonu “şampiyon” tamamlayabilmek için büyük bir avantajı elinde bulunduran milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, Fransa yarışında riske girmek istemiyor.

    Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, halen 243 puanla genel klasmanda ilk sırada yer aldığını ve en yakın rakibi İrlandalı Eugene Laverty ile aralarında 16 puanlık bir fark bulunduğunu anımsattı.

    “16 puanlık bir fark var ve bu yarışta Laverty ile liderlik mücadelesi içinde olmayacağım” diyen Sofuoğlu, şunları kaydetti: “Sezonun son yarışı olan Fransa'nın Magny Cours Pisti'ndeki 13. ayak koşusu, Pazar günü yapılacak.

    Şu an şampiyonluğun en güçlü adayı benim. Ancak motosiklet sporunda sonucun ne olacağı belli olmuyor. Her an yarış dışı da kalabilirsiniz. Laverty ile İtalya yarışında başa baş bir mücadele yaptık. Bitime kısa mesafe kala bana çarptı ve birlikte düştük. Bunu kasıtlı yaptığını düşünmüyorum. Fakat yapılmaması gereken bir yerde hamle yaptı. Yine de yarışı kendisinden önde bitirmeyi başardım.”

    Şampiyonluğu Türkiye'ye getirmek istediğini ifade eden milli motosikletçi, “Fransa'da ilk 6'ya girdiğim takdirde dünya şampiyonu olacağım. Ancak motosiklette önemli olan yarışı tamamlayabilmek. Geride kalan yarışlarda Laverty ile mücadele içinde olduk. Fransa'da ise 6. bile olmam bana şampiyonluğu getirecek. Bu nedenle de kendimi riske etmeyeceğim ve motosikletin üzerinde kalarak yarışı tamamlamaya çalışacağım. Çünkü Laverty ile kapışmaya girme gibi bir lüksüm yok. Bu büyük bir hata olur. Fransa'da liderlik için yarışmayacağım” diye konuştu.

    2007'NİN TEKRARI YAŞANIYOR

    Daha önce 2007 yılında dünya şampiyonluğu yaşayan Sofuoğlu, “Şampiyon olduğum sezon, bütün yarışlarda podyuma çıkmıştım. Bu sezon da geride kalan 12 yarışta yine podyumda yer aldım. 2007'de olduğu gibi aynı başarıyla şampiyonluğa ulaşmak istiyorum” dedi.

    Sezonun 13. ayağı olan son yarışı, 3 Ekim'de Fransa'nın Magny Cours Pisti'nde TSİ 14.30'da gerçekleştirilecek.

    A.A.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    !Lk£® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2007
    Şehir
    Ankara/Altındağ
    Motosikleti
    YZF R25
    kaza yapmadığı taktirde şampiyonluğa ulaşacaktır, inancımız tam
    Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
    Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
    Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km

  3. #3
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2010
    3 ekim beklemedeyiz
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler