Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

2 el piyasasında fiyatlar nasıl belirlenir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    2. elin fiyatını belirlemek için bir hesap veya yöntem yoktur, olamaz.

    2. elin fiyatını alıcı belirler, modele ve duruma göre sıfırının ve emsallerinin fiyatıyla kıyaslar alıcı ve kendine bu malın kaça alınırsa uygun olacağını hesap edip kafasında bir rakam belrler zaten.

    % deyle yada yaşla alakası yoktur bunun.

    Herhangi bir motor yada arabanın aralarında bir yada iki yıl fark olupda aynı fiyata satılanlarıda görebildiğimiz gibi.

    1 yaşında olupda sıfırından pahalı olabilecek araçlarıda görebiliriz aksesuarlarından dolayı.

    Alıcı da aynı aksesuarları mutlak almayı para harcamayı düşünüyorsa;

    Mesela sıfırı 20 bin olan araca alacağı mutlak olan aksesuar 5 bin tutuyor ve toplamda 25 bine geliyor ise fakat aynı aksesuarları ile 1 yaşında aracı adam 21 bine satıyorsa bu alıcının hesabına uyabilir ve anlaşma sağlanabilir.

    Kalkıpta sıfırından pahalıya satıyor diyemezsiniz.

    Kimse kimseye zorla mal satmaz, piyasayı alıcı belirler ama bundan kastım gerçek alıcılar ve bunların verdikleri fiyatın ortalamasıdır.

    Kalkıpta ben alıcıyım deyip adamın 15 binlik motoruna 10 bin verip zorla almaya kalkmayın
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Alıntı priapi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya arkadaşalar birileri benim derdime care olsa ne iyi olur, öğrenmek istediğm 2. el fiyat belirlerken sıfır üzerinden %10 değer kaybına göre fiyat belirlemek doğrumudur? sıfır 20000 tl 3 yıllık % 30 değer kaybı, piyasa 14000 civarı olmalı, bu hesaplama sizce doğrumu?
    kitap üzerinde öyle ancak fiiliyatta değil...

    ÖRN: yıl 2007 , Honda 1100 XX üretimini bitirdiğinde satış kampanyası ile sıfır XX leri 17.000 TL ye satıp stoğu bitirdi.

    yıl 2010 , 2007 1100 XX ler 19.000 - 20.000 TL gibi fiyat ile satılmaya/ el değiştirmeye devam ediyor.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31346005/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...a-1100xx/detay
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

  3. #23
    burakutucu88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    vtx 1300
    Sahibinden com çıktı mertlik bozuldu. Eskiden gazete ilanları varken inanın daha kolay alım satım oluyordu... İlan vermekte okumakta bedava olunca , herkes bir şey tutturmaya çalışıyor. Mesela bir arkadaşım 2.el normal fiyata bir araba almıştı. Ertesi gün 3000 lira fazlasına aynı aracı satışa koydu, ya tutarsa diye. Tabiiki tutmadı Ama onun arabasını gören aynı araç sahipleri o o para ederse benimki şu eder diye ilanlar koydular ve komik bir piyasa oluştu, alım satım yapılamayan... Ben motorumu satışa koydum, mükemmel durumda ama uğraşmayayım fazla satmakla diye sahibinden deki en düşük fiyatla ilana koydum, sürekli çek senet tekklifleri geldi Benim motorum o fiyattan satılmadıysa bu sezon sahibinden de Shadow satılmış olamaz...
    Tersi durum da söz konusu . Araç alacaksın 3 aşşağı 5 yukarı ederine bakıyorsun, adam uçmuş da uçmuş , 30000 yazdığı araca 25000 de teklif etmeye utanıyorsun Ama 25000 e bile kolay kolay alıcı bulamaz.
    Together we stand divided we fall...

  4. #24

    Üyelik
    16 Eylül 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 650GS
    Bilgilerini paylaştığı için herkeze teşekkür ederim. Sonuçta işin ticaretini yapmadığım ve satıcılara saçma fiyat söylememek için ön araştırma yapmak gerekiyor. Ama belirlenen fiyatlar uçuk olmakta sahibinden e konup aylarca bekleyen ilanlar var. Site içersinde borsa oluşsa fiyat için, iyi olacagı düşündesindeyim. Örnegin 2007 temiz v-strom 15.500-16.000 gibi....

  5. #25
    AttilaXtreme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Adam yerine koyup arayıp konuşuyorsun, bin tane kıllık yapıyorlar. Öpecek keriz arıyorlar resmen.

    Aynı sitede (sahibinden) aynı malın sıfırının fiyatı var. Satıcı sıfırını 9 aydan başlayan taksitlerle 3.000 TL'ye satıyor örneğin. Eleman model olarak eski ve 5.000 km'de ki motoruna ısrarla 2.500 istiyor. Kardeşim ayda 220 lira taksitle alıyorum ben bu malın sıfırını sana niye cart diye 2.500'ü indiriyorum. O 220 lirayı birikimimden değil her aya çalışıp kazandığım paradan ödeyeceğim. Sen bana o ikinci el motoru 9 aydan başlayan taksitlerle verebiliyor musun? Hayır. Eeee ne artislik yapıyorsun o zaman. Sıfır satıcısı ile şartların eşit değil bir kere.

    Motoru nasıl kullandığını, neler yaptığını, başıma ne işler ve ne masraflar açacağını bilmiyorum bile. En ufak bir elden geçirsem zaten sıfırı ile aynı paraya gelecek. O zaman niye ikinci elini alayım, gider sıfırını alırım.

    Efenim plaka ruhsat masrafı yokmuş! Var efendim. Noter, muameleci ruhsat vs masrafı var. Hem sana ne ayrıca. Sen öyle kabullenip almışsın. Bana ne!
    Üstünde aksesuarlar varmış! Sök kardeşim aksesuarlarını. Ben senin alıp kullandığın aksesuarlara para ödemek zorunda mıyım. O aksesuarları beni düşünerek mi aldın. Sök aksesuarlarını ben kendi zevkime göre neye ihtiyacım varsa takarım. Ben motor almak istiyorum, senin o pis ve eski aksesuarlarını değil.

    Bir haftadır oğluma motor bakıyorum sahibindende. Allah rızası için akıllı uslu bir insana rast gelmedim.
    meranka bunu beğendi.
    -61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-

  6. #26
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Madem hortlamış cevap olarak; bir motosikletin ikinci el fiyatı hitap ettiği çevreye göre belirlenir. Çevre ne kadar zenginse pazarlık o kadar çok olur, aksesuarlar daha ucuza gider. Şekilci adamın malı da pahalı olur,motoru da bitik olur. Orta düzey "kıl" adamların pazarlık payı pek olmaz, motoru tertemiz olur. Belli tip insanların belli motorlara da yöneldiği düşünülürse evet, fiyatı çevre belirler. Ve bana göre en kelek piyasa supersport piyasası. Her tip insan var işin içinde
    AttilaXtreme bunu beğendi.

  7. #27

    Üyelik
    19 Temmuz 2008
    Kesinlikle katılıyorum size aynı şeyleri bende yaşıyorum.

  8. #28

    Üyelik
    21 Mart 2015
    bir ikinci el piyasası var ki artık, gözleri yaşlı..

  9. #29
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Bir de alacak ve satacak arkadaşlar şu tespitinin doğru olduğunu anlayacaktır,. Aksesuar takmak lastikleri yenilemek bakım yaptırmak değeri arttırmaz. Sadece satılabilirliği kolaylaştırır. O yüzden ilanlarda görülen yok efendim bilmem ne egzoz takdırdım boyası şöyle sıfır lastikler var çantası alarmı vs var. Bunların 2. El değeri sıfırdır. Özellikle çok km yapmamış aksesuar takılarak fiyatı sıfır fiyatından pahalıya çıkan ilanlar var. Şunu bilmek lazım o ilanlar için zahmet edip telefon açan bile olmaz.

  10. #30
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    diğer ilanlara bakılıp fiyat yüksekten alçağa yapılır en çok istenen fiyat yazılır artık o paraya gitmesi gerektiğine inanılır. tencere tavayla takas olmaz ölücüler aramasın
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

  11. #31
    yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Verebileceğiniz rakamı teklif edin. Ayıp değil günah değil. Adam motora 20 bin istemiş.

    16 bin vermeyi düşünüp o parada motor arıyorsunuz diyelim. Bu 20 lik arkadaşa da bi özel mesaj çakıverin. "Acil satmanız gerekirse 16 bin nakitimle açtım kollarımı bekliyorum" minvalinde.

    Olmaz ya adamın o gün çeki vardır. (geldi bi arkadaşımın başına) Çekini yazdıracağına 16 bin liraya o gün satıverir motoru işini görür. Ticari itibarı zedelenmez. O çekden dolayı kaybedeceği para aradaki 4 bin liradan çoktur zira.

    Bazısı bunu hakaret kabul eder. yoo ticaret ve arz talep piyasasıdır. O nasıl malını piyasaya arz etmişse siz de sadece satıcıya bir talep oluşturuyorsunuz. Borsa gibi de düşünün. Alıcı var satıcı var. Aynı ürün bi gün 3 den bi gün 5 den gidiyor. 3 e verenin 3 e ihtiyacı var 5 e alan içinse o mal 5 den kıymetli demek ki.

  12. #32
    MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2015
    Şehir
    MANİSA
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Pazarlık yapmaya bayılanlar için eğer motosiklet için 4750 yazdıysam, pazarlık yapmak isteyenler için fiyatım 6250'dir istediğiniz gibi öldürebilirsiniz yazıyorum gerçekten de böyle yazdım bir seferinde.Bence deneyin almayı düşünen kişiler(özellikle piyasayı bilmeyenler) çok mutlu oluyorlar ucuza aldım diye.

  13. #33
    vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2007
    Şehir
    İstanbul - Kağıthane
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    Maşallah 2. el motosiklet almak isteyen herkes yorum yapmış. Gerçek fiyatını, yada satmak istediği fiyatı yazıp da, o fiyata satılabilir mi motosiklet. İlla pazarlık. Yav kardeşim ederi bu, yok indirim. O sebeple kimse ederini yazmiyor. İkisininde fazlası zarar. İki tarafta makul olmalı.
    Örnek vereyim. Sitede en ucuz 400 olan telefon için, 300 yazdım. 250 teklif ediyor millet.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler