kışın motosiklete binmek

kışın motor kullanıyormusunuz

• Kullanılan toplam oy
    73
  • Anket kapatılmış .
arkadaşlar merak ettigim bir konu kışın motorlar niye garajlara kaldırılırda yazın yollara çıkarlar sizde o tarz kullanıcılardanmısınız birde motorun ıslanmasından çekinen insanlar vardır şeker misali erimesin diye, ben yazın işim sebebiyle motor kullanamadıgımdan kışın yağmur çamur üstündeyim malesef tam tersi yazın garaja kaldırmak zorunda kalıyorum :pale:

akdeniz bölgesinde yaşadığım için kar yok bu yüzden sorun olmuyor. 4 mevsim kullanıyorum

Önceki motorum küçük hacimliydi,Ankara ayazında dört parmak buzda cinnah yokuşunu inerdim çıkardım.şimdiki motorumla henüz böyle bir tecrübem yok.Büyük ihtimal garaja kaldırırım.

Güney sahillerinde kış mı var, sadece yağmur var 1 hafta boyunca yağan :queen::queen:
yaz kış 4 mervsim :cat:

Kışın, yani havalar serinken kesinlikle motosiklet sürmekten çok daha fazla keyif alıyorum..
Hele kupkuru ayazda yani rutubetsiz bir havada motosiklet sürmek çok zevkli bence..

Sıcak havayı s-e-v-m-i-y-o-r-u-m :)

Ayrıca yağmurlu havalarda, hatta diyebilirim ki çılgıncasına yağmur yağan havalarda yolda giderken vizördeki iyi bir yağmur kaydırıcı sprey, buğu önleyici sprey ve su geçirmeyen bir yağmurluk ve botlarla sapıkça keyif alıyorum üstüme çarpan sulardan :mrgreen:

Kışın tek sevmediğim hava çisenti ya da sis şeklinde yağan yağmur sonucu çamurlu, pis bir yolda sürüş yapmak..Bu gerçekten canından bezdiriyor insanı..

Yazın ise tamamını sevmiyorum desem yeridir..
Cehennem gibi sıcakta lav halini almış asfaltta, terlemekten donumun ağına kadar ıslanarak sürüş yapmanın işkencesini mi anlatayım, vizör ve motosikletin üstüne yapışan haşaratları temizlerken hissettiğim iğrenme duygusunu mu?
Hele öğlen güneş tepedeyken trafiğin ortasında, belediye otobüsünün kanser ve alev fışkırtan egsoz borusu yanımdayken hissettiğim duyguları buraya yazmayayım şimdi :)

Son düzenleme:
Şahsen bencde böle bir yaylayolunda veya şehiriçi de olabilir yani sakin bir yolda sağnak yağmurda sürüş yapma(ki ekipmanınız tamsa) çok eğlenceli olur . Motorumu aldığımda bunu kartepe yolunda deniycem :D

Ben de 4 mevsim kullanıcısıyım. Kar ve buzlanmada binilmiyor tabii, binecem diye zorlamanın gereği de yok.
Önceki kış 20 gün, geçtiğimiz kış ise 7 gün binemedim o kadar.

4 mevsim kullanıyorum karda bile kullandım tamamıyle motorsiklet tutkunuyum

Karda değilde hani şu sabah 6-7 gibi böle kurusu soğuk ve don oluyor ya gizli buzlanma mı sinsi buzlanma mı göremiyorsun vallahi gaza asıldığın gibi yerde bulursun kendini =) Ben motorda yeniyim bu kışın motorlar için kar zinciri gibi bişe var mı gördünüz mü hiç kullanan var mı ?

Kışın veya sonbaharın sonları, hava kuru soğuk yerler kupkuru nefesin dışarıya buhar olarak çıkıyo.Tam teşkilat giyinmişin istanbul boğazını ufak ufak sürat yapmadan dolaşıyorsun. Başka tad varmı en güzel olaydır benim için.Saygılar...

Engin, öyle güzel anlatmışsın ki durumu, senin ağzından dinleyince motora kışın binip yazın garaja kaldırmak gelir insanın içinden :)

Temmuz sıcağında öğle saatlerinde full koruma yaşadığın eziyet kesinlikle kışın soğukta yaşadığın eziyetten daha fazla olacak gibi görünüyor.

Tabi kesin birşey söyliyemem, çünkü iki teker üzerine oturalı daha 4-5 ay oldu :)

Henüz 2 yıllık motosiklet sürücüsü olmama rağmen benim için en keyiflisi yaz ayları dışında motora binmek. Yazın büyük eziyet oluyor. Kışın ise yerde kar buz yoksa (Ankara'nın karını, buzunu bilen bilir) sürekli biniyorum. Isının kaç derece olduğu önemli değil. Yeterki kar-buz olmasın. Benim ulaşım aracım motorum.

Engin, öyle güzel anlatmışsın ki durumu, senin ağzından dinleyince motora kışın binip yazın garaja kaldırmak gelir insanın içinden :)

Temmuz sıcağında öğle saatlerinde full koruma yaşadığın eziyet kesinlikle kışın soğukta yaşadığın eziyetten daha fazla olacak gibi görünüyor.

Tabi kesin birşey söyliyemem, çünkü iki teker üzerine oturalı daha 4-5 ay oldu :)

Seni Hasdal-Göktürk otobanına bir götüreyim bu kış yağmurda..Orada bir yarım saat sürelim sağanak yağmurda..
Bir daha tövbe edersin temmuz öğlen vakti motor kullanmaya :mrgreen:

Seni Hasdal-Göktürk otobanına bir götüreyim bu kış yağmurda..Orada bir yarım saat sürelim sağanak yağmurda..
Bir daha tövbe edersin temmuz öğlen vakti motor kullanmaya :mrgreen:

Benide alın hocam motorumu kara kışta alıcam zaten çamur öpmeye alışcaz :D

Motorcu sıcağımı yoksa soğuğumu sever !?

Kavurucu yaz mevsiminin bitiminde ve sonbahar mevsiminin başlarındayız..

Kışlık motorcu montlarımızı da özledik..

Evet !.. Osbourne güzel anlatmış !..Yazın Don.ma kadar ıslandım demiş !..

Kış günleri de biyerleri donacak .. Bakalım o zaman ne yazacak !..

Diğer taraftan, KIŞ mevsiminin gelmesiyle birlikte;

Akdeniz ve Ege'nin bir bölümünde yaşayanlar hariç, hava sıcaklığının mevsim

normallerinin altında seyretmesi ve kış mevsiminin birazda uzun sürmesi halinde;

Motosiklet kullanan bizlerin '' motor özlemi ve özgürlüğe kanat çırpma

sesleri'' tavan yapacaktır..

O sesleri şimdiden duyar gibiyim..

''- Karakış nezaman bitecek!?

- Rüzgardan dışarı çıkamadım..

- Yağmur yağdı olmadı..

- Kar fena bastırdı..

- Motorum ile dolaşmayı özledim..

- Marşim basmadı !.. Acil Yardım.. !?

- Motorum kış uykusundan uyanmak istiyor.. ''

O zaman, bu sıcak günlerin kıymetini bilelim..

Sonbaharın keyfini çıkarmaya çalışalım..

Sıcaktan zarar gelmez !...

Heleki işi gereği motor kullananları; günlerin kısalmasıyla birlikte

KIş mevsiminde ; saat 17.00 den sonra acı süprizler bekler..

Son düzenleme:
-27'de ve yerde 15cm buz varken bu hava sağlam 2 ay sürerken,2 ayın ardından yumuşayan hava-10'larda gezerken buda inatcı değilse 1buçuk ay sürer.Toplam 4 ay temiz kış demektir buda...

4 mevsim motorcularını beklerim buraya:wiinkk:sizi motora yapışmız halinizden kurtarmak için sıcak suyumu hazır ederim:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar