Suriye Benzini Hakkında

evet arkadaslar bilindiği gibi benzin fiyatları şuanda uçuk vaziyette.Ben suriye benzini kullandım motorumda.Şuan petrol ofisi kullanıyorum ama daha önce 18 lt suriyeden gelme benzin kullandım.Tenekesi 40 tl ve 18 lt çıkıyor.İki depo yani..Herneyse,Burda bazı arkadaşlarım Bu benzinin cok tehlikeli olduğunu içine Tiner falan kattıklarını ve bu yüzden kendi motorunun karbiratörünün gittiğini söyledi.Fakat daha önce,Abim bana dedi ki;biz arkadasla onun motoruna nerdeyse 10 teneke suriye benzini attık.(kanuni Tigrina 100.Ve motor hala taş gibi gidiyor.2004 yada 2005 model olması lazım).Ve benim aldığım yerde yine cok yakın bi arkadasımın amcası.karkamısta(suriye ile sınırı var Halep le) petrolü var.arkadasım 2009 model 27,500 tl lik skoda octavia ya aynı benzini koyuyorlar.Ve eminim benzin suriyeden olduğu gibi hiçbi katkı maddesi olmadan geliyor.hadi onu da geçtim.Suriyede hiç motosiklet yok mu? onlar nasıl motosiklet kullanıyolar? durmadan karbüratör subap vs bişeylermi değiştiriyolar? hayır duymadım.Suriye benzini ile kaçak benzini karıstırmıs olabilirmi acaba benim motoru giden arkadasım?Çünkü o tanımadığı birinden almıs.ve diğer arakdasımın amcası burdan kaç kişi gelip benzin alıyor dedi.ikilemde kaldım.eğer bir zararı yoksa fiyat gercekten ama gercekten uygun.Nerdeyse litresi 2 tl ye geliyor.Ki zararı olsa 18 litre kullandım bu benzini,o zaman motorum sorun vermez miydi?Suriyedekilere bisey olmuyomu lütfen yardım edin.Ki benzinin rengi,petrol ofisinden aldığım benzinle aynı renkte,Yeşilimsi bişey.ama diğer kaçak benzinler sapsarı.Bana bu konuda yardım edin.zararı olurmu ki olursa ne olur motoruma.Dediğim gibi arkadısımın lancerleri sıfır km peugeot 206ları,octaviaları oldu.3Ündede bu benzini kullandılar.dediğim gibi aldığım yer tanıdık.teşekkürler şimdiden.Hem diğer arkadaslarıda bilgilendirmiş olursunuz hemde beni :) ve kullanan varsa izlenimlerini aktarırsa sevinirim.Bu konuyu güncel tutmaya calısalım lütfen.:bounce:

Ben 1 yıl azeri benzini kullandım türkiyeye döndüğümde motor bitti :)

kaçak maldan kimseye hayır gelmez,aha tarsus mersin kaçak maldan geçilmiyor,heleki hakkari orjinal ürün yok,1200 liralık telefon 200 250 lira geçen halamın oğlu aldı elinde patladı telefon,o suriye benzininin içinde daha neler vardır allah bilir

yeşil dediğin benzin türkiyede kalmamış ve çok eskiden NORMAL benzin dediğimiz benzindir.sadece bizde var.askeri yerlerde...

eğer sorun olursa burada vereceğin fiyat farkıyla motoru yaptırırsın. yok olmazsa güle güle bin :mrgreen:

peki o abimin arkadasının motoruna neden bişey olmadı?ki inmezdi motorun üstünden ya durmadan gezerdi.anlamadım gitti.şimdi Nizipe de gidemiyorum kolay kolay,sorma fırsatım olmuyor.Ve suriyedekiler durmadan yeni motormu alıyor o zaman? hiç sanmıyorum.

(Yerli malı yurdun malı herkez onu kullanmalı) Bu söz ne kadar doğrudur tartışılır.Nikimden de anlaşılacağı gibi uzun yıllar uluslararası çalışan araçlarla yük taşıdım.Gitiğim ülkelerin yakıtlarını mecburende olsa kullanmak zorunda kaldım.Ama hiç sizin anlattığınız gibi olaylarla karşılaşmadım.Tabii satın alıp kullandığım yakıt her zaman o memleketin yakıt istasyonlarından oldu.Belkide bundan dolayı sizin şikayetleriniz gibi olumsuz yakınmalarım olmadı..

Hemşerim,ben bi gün bizim oto ustasının yanındayken bir broadway öksüre öksüre geldi.Bizim usta bir iki gaz verdi hemen şu soruyu sordu benzini nerden aldın? O da halep'ten gelen benzini kullandım dedi.Bizim usta: deponu doldur,yakıt katkısını da koy bi daha o benzinden alma dedi. O günden beri hiç aklıma getirmedim almayı..

kaçak benzinle sahte benzin farklı bişi.
cin motorları için söyleyeyim eski 89 oktanlık benzinle gez bişi olmaz. ama kaçak benzın diye solventli benzin alırsan her şeyden önce vuruntu yapmaya başlar.
ama motosikletin çin menşeli ise kullan kullana bildiğin kadar masraf çıkarsa da 30 liraya bir karbüratör alırsın.
şahsen kendim için söyleyeyim kaçak gelip de vergisi ödenmemiş benzini kullanmam sonuçta o vergilerle gezdiğimiz yollar yapılıyor. yani çorbada bizimde katkımız oluyor.
çorbaya tuz katmadan karnını doyurmak istiyorsan seçim senin.

Hemşerim,ben bi gün bizim oto ustasının yanındayken bir broadway öksüre öksüre geldi.Bizim usta bir iki gaz verdi hemen şu soruyu sordu benzini nerden aldın? O da halep'ten gelen benzini kullandım dedi.Bizim usta: deponu doldur,yakıt katkısını da koy bi daha o benzinden alma dedi. O günden beri hiç aklıma getirmedim almayı..

tamam hemşo ama benim arkadasın arabasına neden bişey olmuyor? onu anlamıs değilim.Yıllardır bu benzini kullanıyorlar.bu arada nakliyeci nikli abicim,benim dediğim petrolde aynı halepten alınıyor ve içine hiç bir katkı yapılmadan direkt satılıyor. 1 tl ye benzinde var ne de olsa.peki sadece karbüratörmü yanar baska bir sorun cıkarır mı?bu benzinden motorum zarar görürse ne kadara patlar faturası? sağolun tekrardan.

Oktan değerleri aynı olduktan sonra ciddi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum başka ülkeden alınan benzinin. Bizim ülkede 95oktan kullanılıyor, ki hemen tüm motorlarda bu tavsiye ediliyor. Aynı değerlerden bulabilirseniz nolcak ki, ordaki istasyonlar araçların motorlarını bozmak için mi yapılmış, bir çok kişiye katılmıyorum burada.

Vergi konusunda ise yorum yapmadan duramayacağım, aldıkları vergileri ne yapıyorlar bilemiyorum ama satılan ürünün fiyatının yarısından fazlası vergiyse eğer; bu soygun değilde nedir arkadaşlar. Bunu tefeciler bile yapmaz yahu, insaf olur biraz insanlarda. Bir ben, bir siz değilki bu benzini kullanan, koca ülkede bilmem kaç tane araç var, bu benzin neden bu kadar pahalı hiç düşünmüyormusunuz??? Benzinin rafineri çıkış fiyatı yaklaşık olarak 80-90 kuruş diye biliyorum. Bu benzin iki liraya satılabilecekken, neden iki katı fiyata satılıyor, vergi kutsaldır diye diye giydiğimiz donu bile alacaklar elimizden yakında, nerde kutsallık. %50den fazla bir kar oranı var benzinde, ne ticaret ahlakına uyar bu durum ne de akıl mantığa. Ben şahsen çok nefret ediyorum bu durumda yaşamaktan, elimde yapacak bir şey olmadığı için de kendimden.
Neyse fazla uzatmayım, kimseyle tartışmak istemiyorum, şahsi fikirlerimdir.
Saygılar

Oktan değerleri aynı olduktan sonra ciddi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum başka ülkeden alınan benzinin. Bizim ülkede 95oktan kullanılıyor, ki hemen tüm motorlarda bu tavsiye ediliyor. Aynı değerlerden bulabilirseniz nolcak ki, ordaki istasyonlar araçların motorlarını bozmak için mi yapılmış, bir çok kişiye katılmıyorum burada.

Vergi konusunda ise yorum yapmadan duramayacağım, aldıkları vergileri ne yapıyorlar bilemiyorum ama satılan ürünün fiyatının yarısından fazlası vergiyse eğer; bu soygun değilde nedir arkadaşlar. Bunu tefeciler bile yapmaz yahu, insaf olur biraz insanlarda. Bir ben, bir siz değilki bu benzini kullanan, koca ülkede bilmem kaç tane araç var, bu benzin neden bu kadar pahalı hiç düşünmüyormusunuz??? Benzinin rafineri çıkış fiyatı yaklaşık olarak 80-90 kuruş diye biliyorum. Bu benzin iki liraya satılabilecekken, neden iki katı fiyata satılıyor, vergi kutsaldır diye diye giydiğimiz donu bile alacaklar elimizden yakında, nerde kutsallık. %50den fazla bir kar oranı var benzinde, ne ticaret ahlakına uyar bu durum ne de akıl mantığa. Ben şahsen çok nefret ediyorum bu durumda yaşamaktan, elimde yapacak bir şey olmadığı için de kendimden.
Neyse fazla uzatmayım, kimseyle tartışmak istemiyorum, şahsi fikirlerimdir.
Saygılar

dostum bu konuda cok dertlıyız telefondaki vergide benzın kadar komik. sonra kacak patladı diye ver yansın ediyorlar. irandan gelen tüpler buradakinin yarısı kadr bir fiyatı var mesela.

yani suriye benzini ile burdaki benzinin tek farkı vergiden arındırılmıs olması mı diyorsum Nesim kardes?oktanını bilmiyorum ama dediğim gibi,2 depo kullandım,ki sorunda cıkmadı.Bikere sorun var sandım yolda kaldığımda,ondada benzin bitmiş.yüksek devirde 8,5 lt kaçak benzinle 265 km gittim.

Benim kendi amcamlar Arabistan'da çalışıyorlar. Oradaki araçları ile buraya geldiler gittiler kaç kere. Eğer o araçlar hem buradaki hem oradaki benzinle çalışabiliyorsa bir fark olduğunu zannetmiyorum. hatta son gelişlerinde araçlarını getirmediler, uçakla geldiler, benzin burada çok pahalı olduğu için :farao:
Sadece birisinden duymuştum, oktan değerlerinin bizimkinden biraz düşük olduğunu, ama eminim orda da vardır bize uyabilecek değerde benzin. Nasıl bizde 95 oktan var, 98 oktan var, bilmem ne katkılı v-power var, eminim yurt dışı ülkelerde de vardır. Ki düşünsene benzinin anavatanı ülkelerden bahsediyoruz.
Eğer benzini aldığınız kişi yada satıcı içine bir şey katmıyorsa bir sorun çıkabileceğini zannetmiyorum.
Ek: İzmirde zorunlu olarak benzin aldığım bir istasyon vardı. Bir iki kere benzin alma gafletine düşmüştüm ordan. Ve her iki seferde de motor boğulma yaptı, tekleme yaptı. Oysa Op..'ten aldığım hiçbir benzin motorda sorun çıkarmamıştı. Demek istediğim kendi ülkemizde bile kötü benzin satan yerler var. Siz aldığınız benzinin temiz olduğundan emin olun, gerisi sadece akıl kuruntusudur bence.

Son düzenleme:
Sizi yabancı benzin bulundurmaktan dolayı tevkif ediyorum...:mrgreen: Diyeceğim şudur ki eğer araçlarına kaygısızca bu benzini kullanan tanıdıklarına iyice sor bakayım bu benzinin diğer kalitesizlerden farkı var mıdır, iyi midir? Sonra ona göre koyar veya koymazsın...

Adana İl Temsilcisi
böylesi ahlaki değerlerini çoktaaaan yitirmeye başlamış bir ülkede,bizim benzinlerin gerçekten de 95 / 98 oktan olduğuna ne kadar eminsiniz ?
burada da o bahsedilen benzinden kullanan,hemde BMW aracına ve YAMAHA FAZER motoruna kullanan arkadaşım var ve hiç bir sorun yaşamıyor.ben de,suriyeden gelen benzinin bizdekilerle hemen hemen aynı olduğunu ama mazotunun daha ince kıvamlı olduğunu çok kere duydum.o yüzden nakliyecilerin çoğu oradan aldıkları mazotun içine 90 numara kalın yağ karıştırıyorlar.
ayrıca benzindeki bu fahiş vergiler konusuna bende katılıyor ve ülkemi yönetenleri bu konuda da şiddetle kınıyor ve saygıyla::rantinp: anıyorum.etrafımızdaki ülkelerde (suriye,ırak,suudi arabistan,kazakistan,azerbaycan) da akaryakıt bu kadar ucuzken biz neden bu kadar pahalı kullanıyoruz.1974 den beri,bizim paramızla geçinen asalak kıbrısta bile benzinin lt.si 1 küsür lira bunuda biliyormuydunuz?

1974 den beri,bizim paramızla geçinen asalak kıbrısta bile benzinin lt.si 1 küsür lira bunuda biliyormuydunuz?
Bunu şahsen bilmiyordum,minik bir arama yaptım, herkes okusun diye burdada belirtiyorum:
1 Temmuz 2010da zam gelmiş kıbrıs petrolüne, çok korkmuşlardır herhalde:farao:

Yürürlüğe giren yeni fiyatlara göre,

Kurşunsuz 98 1. 950 TL’den 2.100 TL’ye
Kurşunsuz 95 1.900 TL’den 2.080 TL’ye :pr:
Euro Dizel 1.850 TL’den 2.050 TL’ye
Mazot 1.700 TL’den 1.800 TL’ye yükselmiş...

Adres: http://www.kktcmedya.com/haber/3149-ekonomi-akaryakit-fiyatlari-yukseldi.html

Şimdi kıbrıs benzini suriyeninkindir daha kalitelidir kesin. Ordan bize kim benzin getirebilir acaba, avantasıyla beraber :p (Sadece dalga geçiyorum)

Benim arkadaşımda libya'da çalışıyor.
Hatta araç'a benzin doldururken video çekmiş. Adam doldurmaktan yoruluyor.
Arkadaşları hadi be daha dolmadı mı diyor. Koca jeep'i 20-30 TL gibi bir paraya full'lediler.
Bize izlettiğinde eyyy güzel memleketim diye iç geçirdim. Kıbrıs'a taşınmak lazım.
Ne hikmetse sınırımıza giren herşey anında iki kat artış yapıyor. Sınırdan çıkınca da fiyat düşüyor. yoluna yoluna bir hal kaldık. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar