Kampana Freni Disk Frene çevirmek ?

Merhaba arkadaşlar.
Bretonum var. Ön fren kampana dolayısıyla pek iyi tutmuyor ve görüntü bakımından pek güzel değil. Diske çevirmek için hangi parçaları değiştirmek lazım ve ne kadara mal olur ve diske gerçekten çevirmelimiyim?
Yorumlarınızı bekliyorum. :rendeer:

ve bretonlar tel jant bence olmaz ok uğraşırsın disk alman lazım ondan sonra jant göbeği diskle uyuşmalı disk merkezi almalısın anlayacagın sorun cok olur bence boşver degmez

Bir arkadaş mondial 150 zat ın arka frenini disk e çevirmişti..
Epeyce uğraşmıştı ama gene de olmamıştı..diskten sürekli ses ve titreşim geliyordu..

Arkadaş dediğimde mondial servisinde çalışan bir usta..Yani o bile becerememişti..Bilgin olsun..

yorumlar için teşekkürler. honda titanların ön tekerleri tel jantlı. belki titan parçaları uyar diye düşünüyorum?

Ozaman şöyle yapmalısın,komple öntekeri ve ön fren sistemi takozu hortumu,tüm seti diyim artık olduğu gibi başka bir motorun kiyle değiştiriceksin.

Tabi burda senin motoruna uyacak ölçüleri esas almak gerekir...

Olmayacak birşey değil bence

İş sadece jant göbeğiyle de bitmiyor, fren balatalarını amortisör kovanına tutturmak da ayrı bir mesele...

komple on takımını degıstır gıdon borular mesnetler jant lastık ne varsa degıstır olur o zamn ha bu arada sasenın uyması gerek ona dıkkat et (mesnetlerın baglı oldugu yer):cat:

kardes bence hiç uğraşma frenin böyle kalsın.bayaa masraf gider ve değmez.Disk olunca sanki cok kullanabilecelmisin ki disk cok daha tehlikeli.en ufak bi dikkatsizlikte aklın kampanaya gider biranda sıkarsın Allah muhafaza ön teker kitlenir ve durduk yere gümbürtüye gidersin.sırf görüntüsü için istiyosan git servisine ayarlasınlar güzel bişey.tekere sabitlesinler ama işlevi olmasın naSıl olur?Saçma olabilir ama bu böyle.Kampana bence cok daha sağlıklı.ha tutmuyo diyosan zaten brenton asya kuba bu motorlarla hız yapmamak gerek cok tehlikeliler cünkü.bende de var aynısı.Ama ben memnunum.servisine git ön freni sıktır biraz gercekten farkedilir derecede güzelleşir frenin.Birde fren yapacakken hem arka hem ön freni kullan senin için daha ii olur

Yorumlar için teşekkürler. Vazgeçtim disk frenden çok masraflı benim için. pasa216 zaten ön arka beraber sıkmayınca baya zor duruyor :mrgreen: neyse artık bidahaki motorum disk frenli olur :)

Sana benim gidonu tekeri , diski vereyim diyecem olmayacak ( kanuni deer 152 ) uymaz zaten. hemde pahalı, o paraya bi motosiklet alırsın :D
En iyi kararı vermişsin öyle bırakmakla.
Bi daha ki sefere artık :cat:

ben benım kanunıye arkaya dısc yaptım,
gayet gusel oldu,
fakat masraflı ve epeyce uğraşlı bişiy oluyor,
ortalama 200 lıra masraf cıkarttı ve tüm pazar günümü heba ettım ugrunda...
şimdilerde fazer far ve hyo arka jantı bakıyorum,
düşürürsen seneye sezona bambaşka bi RACER R2 ÇIKARTIRIM :)

elinde fazla olupta depoda çürüyen fazer r6 farı olan varsa sponsor olabilir mesela ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar