Muğla Ormanspor Kulübü, Asya kıtasında ilk kez Türkiye'ye yapılması planlanan, fakat iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Dünya Enduro Şampiyonası 7. ayak yarışlarının organizasyonunu üstlendi.

Motosiklet Federasyonu daha önce Türkiye'ye alınması için girişimlerde bulunduğu ve Muğla'nın Fethiye ilçesindeki doğal parkurlarda, 4-5 Eylül tarihlerinde yapılmasını kararlaştırdığı şampiyonayı, mali sıkıntılar nedeniyle yapamayacağını bildirdi.

Şampiyonanın iptal edilmesi ve Türkiye'nin önemli bir prestij kaybına uğrama tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine, Muğla Ormanspor Kulübü sözkonusu organizasyonu üstlenme kararı aldı.

Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Muğla İl Temsilcisi Sadık Özdemir, şampiyonaya kısa bir süre kalmasına karşın, organizasyonun Türkiye'ye yakışır şekilde yapılması için çalıştıklarını söyledi.

Federasyon tarafından “yalnız” bırakıldıklarını dile getiren Özdemir, şunları söyledi:
“Federasyon yetkilileri, mali sıkıntılar nedeniyle şampiyonanın idari ve mali sorumluluğunu üstlenemeyeceklerini ifade etti.
Federasyonun son olağanüstü genel kuruluna katılmamıştım. Bu nedenle bu organizasyonu üzerimize yıkarak bizi zorlamak istediklerini düşünüyorum. Muğla Ormanspor Kulübü olarak bu yarışmayı Türkiye'ye yakışır şekilde yapmak için 25 arkadaş biraraya gelerek gönüllü çalışmaya başladık.”

175 LİRAYA ULUSLARARASI REKLAM

Organizasyonun yaklaşık 56 bin Avro tutarında bir maliyetinin bulunduğunu ifade eden Özdemir, Uluslararası Motosiklet Federasyonunun (FIM) organizasyon yetkisini ABC adındaki bir Alman şirketine verdiğini kaydetti.

Şirkete 15 bin Avro para ödenmesi gerektiğini ve bunun 4 bin Avro'sunu kendi ceplerinden verdiklerini ifade eden Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Federasyonda bir sıkıntı olduğu biliniyor. Markalar da buna tepkili. Dolayısıyla markalardan sponsor desteği bulamadık. Küçük esnaftan 175 Lira karşılığında tabela reklamları alarak para toplamaya çalışıyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü, belediye, ticaret odası destek verdi. Yaklaşık 50 bin lira kadar para topladık. Ancak bir önceki hafta Yunanistan'da yarışma var. Sporcuların ve malzemelerin Yunanistan'dan buraya taşınması gerekiyor. Malzemelerin taşınmasında gümrükte sıkıntı yaşanabilir. Federasyonun, en azından motosikletlerin ve malzemelerin gümrükten geçişini sağlamasını bekliyoruz. Çünkü yalnız bırakıldık. Eğer gümrükte sorun olursa bizi büyük bir kriz bekliyor.”

Kaynak : A.A.