2. El Motor Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

böyle bir başlık var mı bilmiyorum. varsa başlık hemen silinebilir.

kendimden örnek vereyim ben bir tvs apache almayı düşünüyorum.
sıfırı tuzlu geliyor. 2. el de sahibinden de bayağı var.

motordan anlamam.

2. el motor alırken nelere dikkat edilmeli.

genelde tüm satıcılar kazasız kurye değil diyorlar.

motorun kaç km gittiği çok öenmli mi?

üretim yılı ne kadar önemli? ybr125ler için genel kanı 2005 öncesi daha iyi diyorlar nedeni de pek anlamış değilim?

kısaca sormakta gerekirse önerileriniz nelerdir?

acizane kendimden örnek vereyim
1,motor alırken bir adamın tipine bakarım :D düzgün bi adammı yam yam bişeymi ?
2,hiç çalıştırmadan ön maşaya bakarım amortisörlere yağ atıyomu orta ayaklık varsa arka göbekte boşluk varmı
3,sonra altına bakarım motora bakarım kaçak göçek varmı diye
4,marşa basarım çalışma nasıl bi dinlerim sibop vs .. sonra gaza bi asılırım duman atıyormu beyaz duman yanı yağ yakıyomu diye yakıyosa bulanmaya başlıyorum zaten
5,km konusunda güvenmiyorum fazla biraz tecrübedir bundan sonrası ayaklık lastikleri varsa aşınmasından sanzıman kapakları asınmasından koltuk asınmasından bunlardan orta karar bi km düşünürüm kafamda
6, sonra motorun üstüne çıkarım 1,2,3,4,5 viteslerde seri seri bi geçiş yaparım bu arada
düz gidiyomu ona bakarım
bunlara göre kafanda fiyat biçersin
ama bi kere alıp satmak için tvs ye bindim kızmasın tvs kullanan arkadaşlar kızmasın çin motorugibi geldi belkide çok hırpalandığındandır benım bindiğim motor bilemiyorum
benım kriterlerim bunlar inşş iyi motor ve insanlarla karşılaşırsın

Benim hep atlandığını gördüğüm bir detay var.
Örneğin araç kıyaslarken lastikleri yeni mi; iyi marka mı bunlara bakmak lazım.Adamın biri 2 ye satar öbürü 2100 e;ama ucuz olanın lastikleri kötüdür öbürü ise michelin takmıştır.Apachenin lastiklerinin takımı 200 milyon vardır en aşağı.Bizim millet gidip ucuzunu alır çok zekiceymiş gibi.
Bakımları,borçları vs. de önemli.Yukardaki arkadaşın dediği gibi,yağ damlatıyor mu;beyaz duman var mı,soğukken kolay çalışıyor mu,akü şarj ediyor mu vs. diye bakılabilir.Zaten bunlar tek silindir sağlam makinelerdir, öyle aman aman halledilmeyecek bir sorun çıkmaz.

aynen arkadaşım onları telefonda soruyorum ben adamı ararken onları unutuyordum :d
onlarda tabiki önemli etken dedim ya aşınma gibi etkenler derken onlarda içinde yani
saygılar

ilginiz için tşkler arkadaşlar

sanırım ben sıfır başka bir motor alsam daha iyi olacak

dediklerinizin çoğunu anlamam

benimkisi sadece okula gidip gelirken kullanmak

bazen etrafı gezmek

tvs apache tipi çok hoşuma gidiyor

birde yakıt tüketimi iyiymiş sanırım buralardan okuduğum kadarıyla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:26 ----------

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...tr-2008-tvs-apache-v-motor-dan-30480357/detay

bu motor fiyat model ve km olarak ideal görünüyor.

birde mağazadan satılıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar