ben lens kullanıyorum yaklaşık 15 senedir
lens de çok sağlıklı değil gözlük de
en sağlıklısı şimdi lazer
Saglikli yada degil diye kesin bir yargida bulunmak dogru degil kanimca. Burada gorus sagligi kastediliyorsa en guvenlisi kaliteli merceklere sahip gozlukler kullanmak, tartismasiz. Goz sagligi olarak degerlendirirsek tek riski herhangi bir kaza aninda merceklerin kirilip goze zarar vermesi, cozumu policarbon mercekler.
Lens teknolojisi ne kadar gelismis olsa da her zaman enfeksiyon riski var, uzun sureli kullanim sonrasi kalici hasarlar yaratabiliyor.
Lazer, su an daha guvenli de olsa, operasyonda kullanilan makina yasi ve teknolojisi, operatorun tecrubesi, operasyon oncesi yapilmasi gereken testlerin eksiksiz ve saglikli yapilmasi gibi sizin elinizde olmayan bir cok etken operasyonun basarisina etki ediyor. Kaldi ki ortalama 35 yas vivarina kadar artan miyopi bu yastan sonra gerileyip (bazen sifirlanip) yerini hipermetropiye birakiyor. Siz gozlukten kurtuldum diye sevinirken, ortayas sonrasi yakin gozlugu kullanmak zorunda kaliyorsunuz.
Lafi uzatmaya gerek yok aslinda, gorme bozuklugu yasayan tum ama tum goz doktorlarinin gozluk kullandigini soylersem konu kapanir gibi geliyor.
Kapali kasklar icin optik vizor henuz piyasada yok,Nike, Oakley, Uvex gibi markalarda acik kasklar ile kullanmak uzere eski pilot tipi optik maskeler bulabilirsiniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:19 ----------
Numaralı vizorler var,ancak ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ve numaralı vizöre sahip kaskların fiyatı da oldukça uçuk.
Bahsettiginiz vizor kapali kasklar icinse marka ya da link verir misiniz?
Su an Arabistandayim, Oakley`in sporcular icin gelistirdigi policarbon camli polarize gunes vizoru arkasinda konumlandirilmis renksiz optik lensden olusan ama yalnizca acik kasklar (ozellikle Cross motorlor icin) ile kullanabileceginiz gozluklerin fiyatlari 370 SAR (150 TL) civarinda.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:27 ----------
http://www.oakley.com/innovation/optical_superiority