Şişman adama yardım:))

Merhaba arkadaşlar;

Ben 1.90 130 kilo bir adamım malesef hepimizin ortak hastalığı bende de var. Ehliyetim var, vitesli motor kullanmayı da biliyorum (Aslında hiç schoter'a binmedim vitesli motorda öğrendim) Hondanın eğitimlerinin ilkinede katıldım ordan sertifikamda var. Ama motor sikletim yok:)) Lütfen bana bir kaç öneride bulunun kullanımı rahat olan benim ebatlarıma ve kiloma uygun bir motor arıyorum. Endrolar iyi diye duydum, cruiserlar da rahatmış ama manevrası zormuş diye duydum siz ne dersiniz...?

abi az kilo ver, xt600 al, bende 105 kiloyum :)
ebatlara göre motor seçmek olmaz yau!
enduroların manevra kaabiliyeti iyidir, motorlarda heybetlidir.
ama tarz seçmek için yanlış yöntem olduğunu düşünüyorum.

Valla hemen hemen aynı kilodayız, bu 18 kilo vermiş halim üstelik :) endura motorda ayağını kaldırıp nasıl bineceğini düşün, sonra da alçacık cruiserlarda nasıl rahat bineceğini :)

cruiser bence daha uygun olur abi ya.
bi chopper olacak çap çap çap çap gidiceksiniz. yakışır da size.

Kilo hariç aşağı yukarı ölçümüz aynı...

2008 yılından itibaren kayıtlı üye olduğuna göre; motorlar hakkında fazlası ile

bilgin var demektir.. Bütçene göre bir motor al ve bin...:wiinkk:

TRANSALP ve ninja 250r tavsiye ederim
ama motorlardan anlayan biri değili
öylesine bir tavsiye benimkisi

Önce tarzınızı belirleseniz yardım etmemiz daha kolay olur bence =)

scooter da.... en az 250 cc cüsseli bir motor olmalı.. st kanuni ms3 250 ,,sym gts 250 gibi. (ms3 daha güçlü)

cruiser.... kawasaki en 500 muhteşemdir...

race.... bence aklından bile geçirme. hayabushadan aşşağısı kurtarmaz :)) çocuk bisikleti gibi kalır :))

enduro... kawasaki kle-klr 500 ,,,,transalp,,,, tt660 yamaha vs

naked... honda cbf 500-600-hornet..gsx600...fazer vs

Tabi burada tecrübesiz olduğunuz düşünülünce en mantıklısı scooter gibi geliyor bana...
Benim şiddetli tavsiyem tarzınıza uyarsa en 500 her şekilde işinizi görücektir.

Uygun fiyat olmasınıda göz önüne alarak yaptım önerilerimi.

Merhaba arkadaşlar;

Ben 1.90 130 kilo bir adamım malesef hepimizin ortak hastalığı bende de var. Ehliyetim var, vitesli motor kullanmayı da biliyorum (Aslında hiç schoter'a binmedim vitesli motorda öğrendim) Hondanın eğitimlerinin ilkinede katıldım ordan sertifikamda var. Ama motor sikletim yok:)) Lütfen bana bir kaç öneride bulunun kullanımı rahat olan benim ebatlarıma ve kiloma uygun bir motor arıyorum. Endrolar iyi diye duydum, cruiserlar da rahatmış ama manevrası zormuş diye duydum siz ne dersiniz...?

Kimse yazmadan ben yazim....ybr125/cbf150:queen:

abi senin için en güzel motor bu olur diye düşünüyorum :mrgreen:
honda-goldwing-2007-1.jpg

endur al abim sen şaşma xt 600 olabilir tt 600 olabilir(temizini bulursan).. dr 650 düzgünü pek yok. klr 650 olur 600 sorunlu makine ondan uzak dur.kilo çok sorun değil bence önemli olan senin kabiliyetin. marmaristen brrr isimli moderatör abim de 100+ kilo civarında..
yıllardır hyo 125 cross kullanır paşalar gibi de biner..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence adama göre motor degil motora göre adam olmalidir diye düsünüyorum , anlatmak istedigim mesela sen scooter çok seviyosun ama kilolu oldugun için binemiyorsun bu durumda kilo ver al bin. Yada senin çok hoslandigin bir 1800cc çok agir chopper kullanmak istiyorsun ama 50 kilo adamsin eeee ne olacak ufak tefek oldugundan ömründe hiç isedigin motora binemiyecekmisin , tabiki hayir kilo al yada vücut gelistir sonra o motora bin ,, evet biliyorum çok zor diyeceksiniz ama seven biri daglari deler yine ona biner degilmi!!!!!

aga bende 140 kilioyum racing sevdası varda malesef binemiyorum bende alirsam chooper ve cruser dusunuyorum sanada cop-cru oneriyorum

Valla enduroya binmek için bacak kaldırmak lazım, durduğunuzda ayaklarınızın yere değmesi lazım. Zayıflamak kolay iş değil 6 ayda 18 kiloyu binbir güçlükle verdim ki almak kolay ama vermek çok zor... Enduroya binmek için yanınızda tabure taşıyacaksanız düşünün, zaten üzerine bir kere oturun anlarsınız..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar