Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

ilk trafiğe çıkış anıları...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul-fatih-çekmeköy
    Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar.
    umarım bu konu kısa kesilmez.
    ilk motoru aldınız, ama kullanmayı hiç bilmiyorsunuz, neler yaptınız?eğitim yerlerine gittinizmi???
    nekadar sürede trafiğe çıktınız???
    en çok nelerde zorlandınız???
    ve neler yaşadınız acı yada tatlı anılarınızı lütfen yazınız.
    teşekkür ederim...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    KARŞIYAKA
    Motosikleti
    ASYA AS 100 - 8
    Çok güzel bir konu açmışsın tebrik ederim

    Ben önceden beri motor kullanıyorum.Peugeot 103 , Yamaha Crypton - R , Mondial KH 100 gibi motor çok kullanmıştım.

    Yeni motorumu alalı 3 hafta oluyor.Eve teslim alamadığımız için kendimiz gidip bizzat aldık motoru.Artık eve dönme vakti gelmişti motorumu teslim almıştım.Babam önden arabayla gidiyordu bende motorumla yavaş yavaş gidiyorum.2 vitese atmayı beceremedim yeni motor hiç bir şey bilmiyorum dilinden anlayamıyorum tabi.10 dakika sonra 20 KM ile benzinciye.Gittim babam bağırdı çağırdı bana neden yavaş gidiyorsun falan diye.Anlatmaya çalışıyorum babama.Kullanmayı bilmiyorsan neden aldırıyorsun falan diye bağırmaya başladı.Bulunduğum yerden eve 10 KM falan vardı nihayet 2. vitese atıp başladım kullanmaya 10 dakikada varacağım yere 30 dakikada vardım.

    Ama artık öyle değilim 1 günde çözdüm motoru şimdi 306.5 KM oldu pazartesi motoru bakıma götürmem lazımmış 300 KM bakımı kaçırmamam lazım.

    Bu konu için harbiden teşekkür ederim iyi bir konu açmışsın.Bizde paylaşmış olduk anılarımızı.

    Saygılarımla M.Burak Aslan

  3. #3
    Stagflasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2009
    Şehir
    ANTALYA
    Ben ilk motorumu geçen sene ekimde aldım hiç sürmeyi bilmiyordum garaja elimle indirdim 1-1.5 ay yattı babamla anlaşmam vardı karnede notlar düzgün olmazsa motora binmiceksin diye sonra ilk defa çıkardım aşağı garajda bir kaç tur attım birden dedim motoru yukarıya çıkarayım elimle bayada bir dik yokuş var birinci vitese taktım yokuşun oraya doğru gaz veriyordum hafif hafif sonra kardeşim elime birden dokununca motorla beraber yokuş yukarı sürüklendik baya sonra duvara çarptım koruma demiri yamuldu ayaklık büküldü egzos(?) çizildi sonra yavaş yavaş sürmeye başladım ama aşağı garajda bir gün bir cesaret geldi dedim yokuşu çıkıcağım o çıkış o çıkıç motoru bi daha garaja sokmadım. benimkide böyle.

  4. #4
    rif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Asyamotor 150 T1
    Motorumu ilk almaya gittiğimde.Daha motorun üzerine hiç binmemiştim.Sadece bisiklet kullanmışlığım vardı.Mağazaya gittim.Yetkili kişi motoru çalıştırdı ve gösterdi bana.Ve o koca motoru alıp eve kadar getirdim.Çok ilginçti Çok farklı bir duyguydu şimdi motorum 9 bin kilometrede ve Allah'a şükür daha büyük bi kaza yaşamadım

  5. #5
    X-Fi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2009
    Şehir
    izmir/buca-ödemiş
    Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    12-13 yaşlarımda sanayide dayımın dükkanında çalışıyordum dayımın mz i vardı onu kaçırarak öğrendim kaçırdığım motorda mz düşünün artık kullanması en zor motorlardan birisidir ayak marşlı stop ettirdiğimde kenara çekip çalıştırayım dye uğraşırdım bikere ayağımı burktum tepmesi sonucu 2 gün yürüyemedim ama hiç trafiğe çıkmadım hep sanayide kullandım büyük kazalar atlattım mz ile içimdeki hızlı cocugu öldürmeme yardımcı oldu bu kazalar düştüm, uçtum, kaçtım yıllar sonra ehliyetimi alınca aynı mz ile 1 yıl kadar trafikte kullandım kullanmayı bilmeden bi araç üzerinde trafiğe çıkanlara acayip kızarım bu yüzden ilk motorum mz dükkanda çok yakıyor ama hala binerim
    BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.

  6. #6
    Rebornx4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2009
    Şehir
    İstanbul-Altunizade
    Motosikleti
    CF Moto 150nk
    Geçen sene ekim ayıydı. Paralar ödendi 0 cbf 150 alındı. Kızıltopraktaki mutluhandan aldım ve bağlarbaşındaki evime kadar getirim cıbıfımı. Mustanglerin porschelerin arasından 0 tercübe ile geldim evime.. Motorun üzerine ilk bindiğimde, gazı ilk verdiğimdeki duygu paha biçilemez. Keşke o ilk günkü heyecana dönebilsem. ama alıştık artık Motor oldu 13000km, bizde piştik iyice motorla birlikte..

  7. #7
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    14-15 yaşımda yaz tatilinde maslak'ta otosanayide çalışırken scooter kullanmasını öğrenmiştim. tabi servise gidip gelen motorlar, satılan motorlar kanımıza işledi bir kere.. yaz tatillerinde ara ara scooter kiralamya devam ettim. derken 2009 aralık ayında ilk motorumu aldım. cbr 125r. araba kullanmayı çok sevdiğimden motosikletteki vites olayını kavramakta zorlanmadım. en çok zorlandığım şey aynaları oturuş pozisyonuma göre ayarlamak olmuştu. arabdaki büyük aynalardan sonra motosikletteki küçük aynalara tamamen alışmam yaklaşık 2 ay sürdü. derken 1 ay önce istanbul'dan bodruma bile gidip geldim
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  8. #8

    Üyelik
    23 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul-fatih-çekmeköy
    Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    gerçekten çok sevindim seri bir şekilde yazmış herkez.
    teşekkür ederim umarım bu böylece devam eder. bakalım bnm ilk anım nasıl olacak.

    ayrıca o aynalar banada küçük geliyor bazen büyük aynamı taktırsam diyorum

  9. #9

    Üyelik
    26 Aralık 2009
    Şehir
    mardin
    Motosikleti
    yamaha virago
    motorumu tırla mardine getirttim.internetten almıştım.depoya indiridim.tabii dayanamadım hemen binmek istedim. çalıştırmamdan 4 sn sonra ticari taksinin yan kapısı ve çamurluğunun içinde nefes aldım,tabi ordan yeeri bni güzel yaladım yaklaşık 5 mt.bu da sanırım hakan şükürün golü gibi en çabuk yapılan kaza olarak tutanaklara geçmiştir.

  10. #10
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    ben önceden bikaç kez scooter kullanmıştım. zaten yaşım 17 ne kadar motosiklet deneyimim olabilirki ama çok bisiklet tecrübem vardı yani motosiklete alışmamda bisiklet tecrübelerimden gelen denge çok işime yaradı. babamla gittik kanuni satıcısına. breton siyah bunu istiyorum dedim. tamam dedi alıyoruz dedi sonra motosiklet vitesleri hakkında bilgim var fakat pratikte hiç uygulamamıştım. neyse babam arabada ben motorda eve gidene kadar öldük öldük dirildik. ışıklarda ön kaldırarak yada istop ederek kaldırıyordum motoru şükür kazasız belasız eve geldik pratik yapa yapa öğrendim.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

  11. #11
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    (hayatımda ilk kez ehliyet için sürücü kursunda motora binmişim)
    ehliyeti aldım, hemen atladım trene geldim otobüse, motorun noterden satışını aldım, anahtarı sahibinden aldım, yola çıktım ilk köşeyi döndümki taksicinin biri kornaya basıp bide küfür yağdırıp yanımdan geçti gitti. dakka bir gol bir yani
    ertesi gün ise istanbuldan izmite otobandan gittim ki hala ne salakmışım diyorum. akıl almaz bi iş yapmışım.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

  12. #12

    Üyelik
    23 Temmuz 2010
    Motosikleti
    --
    Motoru almadan once Honda'nin Guvenli Surus kursuna gittim.

    Motoru aldiktan sonra trafige cikmadan once 3-5 defa sabah 5-6 civarinda yollar bosken kalkip yakin civarlarda turladim ki motorun nerde nasil tepki verecegini kestirebileyim. Kendimi sikintili yollara da (bayirdi, keskin virajdi..) soktum. Bol bol stop edip kalkis yaptim ki bunlar trafige ciktigimda cok isime yaradi. Allah muhafaza trafige hemen cikip bayir yukari kirmizi isikta stop edersen mesela arkadan kornaya abanacaklar, gereksiz sinire strese sokup kaza yaptiracaklar. O yuzden bu sekilde bir 100 km tecrube edinip daha sonra da gunduz vakti trafigine cikmaya basladim.

  13. #13

    Üyelik
    23 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul-fatih-çekmeköy
    Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    daha yazacak kimse yokmu arkadaşlar. en çok nerelerde hata yapıldığınıda yazarsanız biz yenilerin ders almasınada sebep olabilirsiniz

  14. #14
    GT250rAlanya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2010
    Şehir
    Alanya - Ankara
    Motosikleti
    4 Silindirden başkası YALAN
    bundan 7 sene önce 17 yaşındayım, şu anda bulunduğum yere tatile geliyorum. Honda Dx- Zx diye scooterlar var, 1998 modeldi. Devamlı bisiklete bindiğim için scootera binerken bacağımı üstten atıp biniyorum. O anda nasıl yaptıysam ön freni sıkıp gazı köklemişim, motora daha tam oturamadım, altımda yan yan gidiyor, motor sıfır çiziyor böyle saçma bi şekilde. gazı bıraktım freni de bıraktım motor bi anda altımdan çekti gitti. Kumaş pantolun vardı o zaman ayağımda bi baktım ki taaaa aşağı kadar caaaart diye yırtılmış :D Ne utanmıştım ama tam manavgatta titreyen gölün ortasında yüzlerce turist ..
    "Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
    Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972

  15. #15
    Wolker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mayıs 2010
    Motosikleti
    Caracal 200
    Bende ilk motorumu bugun aldım sürekli stop ettiriyorum hevesliyim sürmek için yanıyorum sag olsun arkadaşlar eve kadar getirdiler bende ehliyetli olmama ragmen ögrenmek için mahalle içerisinde sürüyorum

  16. #16
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Alanya/ANTALYA
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    slm arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar viteslki motoru amcamın 125 lik bir motorunda öğrenmiştimö 2 belkide 3 üncü sürüşümdü düz bir yol vardı biraz gaza geldim motor 70-80 dedi önümde yol sağa sola ayrıldı tabi acmilikten debreje basınca motor biraz daha hızlandı sadece arkada işe yaramatınca kaldırıma vurup kaza yaptım kafamda kask vardı allahtan yoksa belki burada olamazdım benim ilk motor macaram böyle geçti
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

  17. #17
    FlexMan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2010
    Şehir
    Niğde
    Motosikleti
    Honda Varadero
    ilk motor geldiğinde güzeldi herşey bir tek virajları zor alıyordum sonra bir gün çakıllı bir rampadan çıkıyorum hızımda max. 30 o an çıkarken direksiyonu kırmaya cesaret edemedim yandaki çöp konteynırına daldım.Gerçekten aşırı acemiydim

  18. #18

    Üyelik
    23 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul-fatih-çekmeköy
    Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    Alıntı GT250rAlanya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bundan 7 sene önce 17 yaşındayım, şu anda bulunduğum yere tatile geliyorum. Honda Dx- Zx diye scooterlar var, 1998 modeldi. Devamlı bisiklete bindiğim için scootera binerken bacağımı üstten atıp biniyorum. O anda nasıl yaptıysam ön freni sıkıp gazı köklemişim, motora daha tam oturamadım, altımda yan yan gidiyor, motor sıfır çiziyor böyle saçma bi şekilde. gazı bıraktım freni de bıraktım motor bi anda altımdan çekti gitti. Kumaş pantolun vardı o zaman ayağımda bi baktım ki taaaa aşağı kadar caaaart diye yırtılmış :D Ne utanmıştım ama tam manavgatta titreyen gölün ortasında yüzlerce turist ..
    çok üzücü bir durum,bnde ilk çalıştığıom günlerde asıldım gaza, uçuyorum ancak çift frenide uygulamak lazımmış, bilmiyordum onu bitanesine basıyorum yavaşladı sadece dedim gidiyoruz motorun sahibi burdan direk ahirete geç demişti ama durdum hamdolsun

  19. #19

    Üyelik
    06 Ağustos 2010
    Şehir
    DENİZLİ/merkez
    Motosikleti
    BİSAN- ROADSTAR +SUZUKİ GSX-R 1300 hayabusa

    bende

    Alıntı hatis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar.
    umarım bu konu kısa kesilmez.
    ilk motoru aldınız, ama kullanmayı hiç bilmiyorsunuz, neler yaptınız?eğitim yerlerine gittinizmi???
    nekadar sürede trafiğe çıktınız???
    en çok nelerde zorlandınız???
    ve neler yaşadınız acı yada tatlı anılarınızı lütfen yazınız.
    teşekkür ederim...
    valla motor kullamasını bilmiyordum gittim sıfır motor aldım ama bisiklet sürmesini biliyorsan neticede bugün akşama kadar keyfini çıkardım.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:38 ----------

    Alıntı mclaren20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla motor kullamasını bilmiyordum gittim sıfır motor aldım ama bisiklet sürmesini biliyorsan neticede bugün akşama kadar keyfini çıkardım.
    ekleme yapayım fitesli olarak kullandım öyle yarı otomatik tam otmatik degil 250 cc

  20. #20
    mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2009
    Şehir
    İzmit-İstanbul Otobanı
    Motosikleti
    Fazer1000 - F650 GS
    İlk kullandığım motor ( ondan önce chopper cıydım onu saymıyorum benim olayım kros muş sonradan anladım ) 200cc bir crosstu. 4 zamanlı 20 bg civarı bir alet. Gittik boş bir araziye benim chopper arazi girişinde kaldı. Atladım bunun arkasına elimde kamera çekim yapacağız hesapta. Arkadaş gazladıkça gazlıyor şoka girdim ulan naısl gidiyor bu melet diye. Neyse yaptık ettik çekimi ( Okuldan kaçmıştık bu arada ) en son versene bir deneyeyim dedim. Arkadaş verdi. ilk başta artistik bir kalkış yapayım dedim kafama geçiyordu makina ( yani o zaman kadar teker yapmadığım için 20-30 cm çok gelmişti bana). Neyse indirdik devam ettik. Motoru 2 ye atıyorum bırakıyorum debriyajı yine bağıra bağıra gidiyor. İçimden amma da kısaymış vites aralıkları dedim 3 e attım hala bağıra bağıra gidiyor ama devirde tıkanma yok gayet gidiyor yani. En son arkadaş arkamdan bağırdı "2 ye al patlatacaksın makinayı" diye de vites değiştiremediğimi fark ettim. Ne bileyim sıralı şanzımanmış. Ben normal vites gibi yukarı çekiyorum kolu. Meğer aşağı basmak gerekiyormuş

    Sonra dönüşte değişti motorları ve crossla asfalta çıkmanın tehlikesini ve zevkini asfaltı öptüğümde anladım. Hayatımda motordan ilk düşüşümdü ama çok zevkliydi.Tam arkamdan da polis geliyormuş (asayiş) görmedim. Yaklaştı bir şey var mı dedi. Yok dedim. Ehliyetin var mı dedi. Elimi çıkaracakmış gibi cebime götürdüm, kalsın geçmiş olsun dedi gitti.

    Liseli velette ne arar ehliyet halbuki...

    O gün motorun satılık ilanını verdim, 1 ay sonra da ilk crossumu aldım. İşte motosiklet hayatım o gün başladı. Onu da ilk aldığım gün aldığım yerde düşmüştüm. Rolantisi 6000e ayarlıymış yani bozukmuş ayarı, ve ben bunu motor almanın heyecanı ile 1.vitese takıp debriyajı bıraktığımda fark ettim. Lap diye kaçtı altımdan terbiyesiz.
    Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
    Her şeyin Aslı Güzeldir!
    Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)