Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kanuni Caracal Almak İstiyorum Doğrumu Yapıyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı abbath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum, 250 200 cc dedikleri motorlar aslında 100-125 cc motorların daha çok sıkıştırma oranı ile daha fazla çalıştırma prensibine dayalı motorlar diye düşünüyorum şimdi teknik olarak tam anlatamadım ama motorcu ustamdan öğrendiğim kadarı ile silindir ve motor tamamen 150cc geriye kalan parçalarla motor 200 ve 250cc gücüne çıkartılıyormuş ama aslında değil..

    Zira 250cc gt250r ve zx-250 ninjada aynı motora sahip ama nedense ninja 175-180 görüyor(hyo 170 taş çatlasa 174) peki bizim çin malları ne yapıyor 120 de tıkanıyor sıksan patlatsan modifiye etsen 130da kalıyor e hani 200-250cc idi bunlar niye en azından 150-160 ı görmüyorlar?
    o sorunu şöyle cevaplıyım

    olay tamamen motor bileşelerinde kullanılan mazleme kalitesiyle alakalı motor parçaları çok yüksek metal mühendisliği ve ar-ge isteyen bir teknoloji

    örneğin kawasaki zx-250 nin motorunu kopyasını (aynı sıkıştırma oranı strok) birebir kopyasını çinlinin motor yapımında kullandığı alaşım parçaları kullanalarak yapılsa o motor en fazla bir kaç bin km gider belki okadar bile gitmez mutlaka bir yerini yırtar parçalar patlar..

    o yüzden çinliler cc ile göz boyayıp düşük sıkıştırma oranı düşük değerler ile allerindeki kalitesiz motor alaşımlarının ömrünü arttırıyorlar zaten fazla sıkıştırılan çinlilerinde ömürlerin haddinden fazla kısa oluyor

    ki aten kötünün iyisi olan hyolarda mevcut cc lerinin hakkını hem kağıt üstünde hemde performans olarak yaklaşık veriyorlar ama fazla sıkıştırlınca neler başına geliyor hepimiz biliyoruz

    motor teknolojisinde metallerin olayı çok büyük buda büyük teknoloji ve büyük yatırım gerektirir

    kimse boşa marka olmaz
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    elegance45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MoNDiaL 150 ZaT vardı sattım :D
    ee ne yapmalıyım arkadaşlar yardımcı olan yokmuuu ???
    Ne Kadar Hızlı Gittiğini Fren Yapınca Anlarsın

    GAME OVER TRY AGAIN

  3. #23
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    arkadaşım, anladığım kadarıyla özellikle chopper tarzı bir motor aramıyorsun. çünkü önce caracal, sonra bobcat sormuşun. iki modelin ortak noktaları Kanuni marka olmaları.

    sıfır alınca, sorun yaşamayacağını sanıyorsan yanılıyorsun. tam tersi, bugün 3'e aldığın bir Çinliyi yarın 1'e satamayacaksın. aldığın ilk günden sağı-solu gevşemeye, ilk yağmurda orası-burası paslanmaya, ilk çukura düştüğünde şurasından-burasından ses gelmeye başlayacak.

    bütçene göre yamaha ybr125 veya honda cbf150 en mantıklı seçim olur. her yola gelir, dayanıklı, yedek parçası bol ve ucuz, az yakar.

  4. #24
    buberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Varadero
    Sizce özellikle tırmanmada 250mct ile cbf150 arasında önemli bir çekiş farkı olur mu? Bunu neden sordu diye merak edenleriniz olabilir arkadaşım 250mct, ben ise cbf150 almayı düşünüyoruz ve 3-4 saatlik seyahatlere beraber gideceğiz. Yolculuk esnasında hangi motor daha iyi performans gösterir?
    dolar 10 lirayı geçecekmiş.

  5. #25
    mettoxin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Şehir
    zeytinburnu/istanbul
    Motosikleti
    cbf 250 (ona kırmızı çok yakışıyor ) :)
    tiger250 var kardeş bndede çok temiz borclarımdan dolayı satıorum bana 3,300 tlye mal olmuştu motor ağuştosun 5 ine kdr ödeme yapmam gerekiyor o yuzden satıyorum 2,300 e vericem 1 gun masraf çıkarmz benzin koy git her 2bindde yağını değiştir yeter 3 4 defa uzun yola çıktık 2 kışı 1 gun banamısın demedi
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...-imkanli/detay

    eğer düşünürsen telini yaz buraya görüşelim tek eksiği muayenesi yeni bitti oda 70 tl


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)