Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Bugün ilk kazamı yaptım, umarım son olur

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    19 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KLE 500
    Arkadaşlar hepinize iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim.

    Tecrübemi burada yazma amacım insanları korkutmak yada bu keyifli spordan soğutmak değil kesinlikle. Yaz geldiği için mont giymeden motor kullanan çok fazla kişi görmeye başladım. Ben çok ucuz atlattım, ve korumanın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak görmüş oldum. Umarım koruma konusunda üşengeçlik yapıp ta acısını çeken kimse olmaz..

    Montumu daha geçen hafta almıştım, ve alır almaz hem sırtlık hem de enseme korumasını takmıştım. Şimdi özellikle sol biraz kötü durumda ama kullanmaya devam edeceğim ve her üstüme geçirdiğimde daha temkinli olmam gerektiğini hatırlayacağım..

    Araç şöförüne gelince, o zaten üstüme kırarken de beni farketmemişti, arkasına bakmadan yoluna devam etti. Kendisini ebedi adalete havale ediyorum..

    Böyle bir durumdan bundan daha az hasarla kurtulunamazdı heralde. Arabaya çarpıp üstünden uçabilirdim, motorun üstünden fırlayabilirdim ve motor bana çarpabilirdi, sürünürken kaldırıma çarpabilirdim, arkadan gelen bir araç bana çarpabilirdi ama bunların hiçbirisi olmadı. Çok şükür..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Aragorn78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2009
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Cok gecmis olsun
    HONDA Hayat ONDA

  3. #23
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Alıntı cityrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

    Bugün maalesef ufak bir kaza yaptım. Tecrübemi kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Her sabah olduğu gibi bu sabah ta bütün korumalarımı kuşanarak Acıbademden e-5 e bağlanarak işe doğru yola çıktım. Ataşehire dönmek üzere Tuzcuoğlu kavşağında girdim. Tam Shell in hizasını geçtikten sonra, ön solumda giden aracın sürücüsü ani bir şekilde fren yaparak önüme kırdı ve Atatürk caddesine doğru döndü. 40-50 km civarında hızla gidiyordum. Sanırım frenlere biraz fazla yüklendim ve birden motorun kafası sallanmaya başladı. Motor altımdan fırladı ve benden çok daha hızlı şekilde yolda sürüklenmeye başladı. Hemen iki arkadaş yolda durdular, birisi motoru emniyete aldı ben de bu arada ayağa kalktım ve yol kenarına geçtim. Lafı fazla uzatmadan bu kazadan çıkarttığım dersleri yazayım:

    1. Düştüğüm anda ilk darbeyi sol dirseğime ve sol dizime aldım. Dizliğin durumunu gördüğümde ne kadar gerekli olduğunu anladım, ve takmamış olsaydım dizimin durumunu tahmin etmek istemiyorum. Montumun da dirseği sürtünmeden baya aşınmış. Korumalar tam olması gerektiği yerlere ayarlanmış.

    2. Sürüklenirken hep sol elimin üzerinde gittim, eldivenin avuç içinde de baya sıyrık vardı, ama ellerime birşey olmadı. Eldivenin üst kısmındaki tarak kemiği koruması haricinde avuç içinin de koruyucu olması çok önemliymiş.

    3. Kaza yaptığımda mutlaka kafamı yere vuracağımı düşünürdüm ama kaskım hiç yere temas etmedi (artçı kaskı kılıfın içinde arkamdaydı, kılıfı baya sıyrılmış)

    4. Sağ ayakkabımın üzeri sürtünmeden sıyrılmış. Sanırım en kısa zamanda bot ta alacağım.

    5. Motorun dengesini kaybedince motoru altımdan atıp kendimi yere bıraktım. Yavaş hızda olmama, ve biraz da fren yapmış olmama rağmen motor benden 10 metre kadar ilerde durdu. Kesinlikle benim arkamdan gelmesini istemezdim..

    Sonuç olarak arkadaşlar her zaman sıcak soğuk dinlemeden full korumanızı kuşanınız. Ben dün sabah evden çıkarken dizliğimi yanıma almayı unutmuştum, ve bu olay dün başıma gelseydi bu ufak kaza benim için çok kötü olabilirdi, sol dizimle ilgili ciddi problem yaşayabilirdim.

    Herşey birkaç saniye içinde oldu ve bir saniye geç tepki verseydim direk arabaya sağdan çarpabilirdim. Muhtemelen arabanın üstünden karşıya uçardım ve eminim ki şu anki durumdan daha iyi olmazdım..

    Şu anda sadece sol kolumda hafif bir ağrı var. Çok şükür ki ucuz atlattım.

    Yazdığım gibi lütfen yaz geldi hava sıcak diye korumalarınızı kuşanmamazlık etmeyiniz..
    geçmiş olsun,ben 45 derece sıcakta bile ağır botlarımı kullanıyorum.
    botlar defalarca ayaklarımı korudu
    kaliteli botlar ayağı ne terletiyor ne de pişiriyor,
    madem bot kullanacaksın bulabilirsen uzun enduro/kros botlarından bir kere al ömür boyu kullan.

  4. #24
    kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    Bursa
    Geçmiş olsun.Yaz sıcağında korumalar daha çok önem kazanıyor.

  5. #25
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2010
    Şehir
    Bağcılar / İstanbul
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Geçmiş olsun.

  6. #26
    barisayd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul Avcılar
    Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın. Dediğin gibi umarım bu son olur.

  7. #27

    Üyelik
    01 Ocak 2010
    Çookkk geçmiş olsun,
    bu ilk kazan son kazan olur inşallah,
    full korumaların sayesinde sana bişey olmaması tek sevindirici olay bu kaza da,
    aşırı dikkatli olmak lazım, trafikte dolusuna dengesiz 4 teker şöförü var, aynalarına bakmadan sinyal vermeden zıng diye motosiklete doğru direksiyonu kırıyor manyaklar,sanki düşmanmışız ve onlarda bizi öldürmeye çalışıyormuş gibi oluyor neredeyse,
    neyse kendine iyi bak, bu tür küçük kazalar bizleri daha büyük kazalardan korumak ve herşeye çoookkk dikkat etmemizi gösteriyor birazda. Allah a emanet ol


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)