Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Scooter Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar.......

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    Bu baslık sankı daha once acılmıs dedım ama sonuna kadar taradım baslıkları bulamadım...

    Forumda bir " hangı motorla baslasam" veya " önerileriniz" rüzgarı esiyor.. Scooterla baslayacak olanlara umarım yardımcı oluruz..

    Daha dğrusu yenı baslayanlara hitaben;

    Gittikçe hızlanan scooter furyasına gönlünüzü kaptırdınız ve bir scooter almak istiyorsunuz .)ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz? O zaman bunları okuyun..

    ---------------------------



    Scooter sınıfı her geçen eklenen yeni bir ürün ile hızlı bir şekilde genişliyor. Eğer sxooter almayı düşünüyorsanız ve ne alacağınızı bilmiyorsanız almanız gereken bazı gerçekçi kararlar var.

    İlk olarak her zaman yanınızda taşımanız gereken bir çanta veya bunun gibi bir şey varsa bu durumda bu eşyanın sığabileceği çantaları olan scooterlara yönelmiz çok mantıklı olacaktır. Çoğu scootera sonradan ek çanta takılabilmesine rağmen her zaman orjinalinin daha makbul olduğunu bilmekte fayda var. Scooterlar arasında büyük bagaj hacmine sahip olan Piaggio Hexagon ve Suzuki Burgman bu tip ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilir.

    Bir scooter alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri degün içinde gidilecek olan yolun uzunluğudur. Bu mesafe scooterın motor hacmini belirlemek konusunda en önemli etken olacaktır. Örnek olarak scooter kullanımınız günlük 10 km’yi geçmeyecekse bu durumda 50 cc’lik scooterlar işinizi görmeye yüksek ihtimalle yetecektir. Eğer 10 km’den daha uzun yolcluklara çıkacaksanız hatta scooterınızla şehirler arası yolculuklara çıkacaksanız bu durumda scooterla çıkacağınız ve çıkmak zorunda kalacağınız süratleri düşünerek motor hacmini büyük seçmekte fayda var. Örnek vermek gerekirse trafiğin 90 km/saat süratle aktığı şehirlearası bir yolda 50 km/saat süratle gitmek hem sizin hem de çevredekilerin güvenliği açısından tehlikeli olacağından hızlanmanız ve uzun süreler bu hızda kalmanız gerekecektir. 180-250 cc’lik scooterlarla rahatça bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.






    Oturma poziyonu ve rahatlık alacağınız scooterı seçerken önemli bir nokta. Bazı scooterlar kısa boylu insanlara göre tasarlanmıştır ve bu nedenle uzun boylu insanların bacakları scootera sığmayabiliyor. Bu durumda dışarıda kalan bacaklar potansiyel tehlike oluşturacağından bu tip scooter alımında sürücünün scootera tam olarak sığması güvenlik açısından önemlidir. Aynı şekilde kısa boylu sürücülerin de ayaklarının rahatça yere değebileceği yükseklikteki scooterları seçmeleri hem konfor hem de güvenlik açısından önemlidir. Aytrıca scooterınızla uzun yol yapmayı ve yüksek süratlere çıkmayı planlıyorsanız camı büyük olan scooterları göz önünde bulundurmanızda fayda olacaktır.
    direksiyon.com/ Cankat Domaniç
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    2.el scooter alırken ilk önce motorunuzu iyi seçmelisiniz yani motorunuz size o an güzel gözükebilir fakat sonra sıkılmayacagınız bir tip motor alırsanız ileride pişmanlık vede motordan soğuma gibi problemler yaşamassınız motoru alırken dikkat edilmesi gereken şey bana göre ilk önce far sistemi farların ne kadar kaliteli oldugunu kontrol ettirin yani yoldaki görüş çok önemlidir mesala speedfight ta far görüşü oldukça berbattır yanı varyada yok hiçbir şey belli değil sonra motorun , motora oturur pozisyondaki yol acısı vede gidon rahatlıgı onemlıdır ayağınızın yere temas etmesi çok önemlidir. gelelim mekanik problemlere motorun sehpasını kaldırın motora arkadan bakın arka teker yamukmu yanı şaseden kopukluk veya yamukluk armı dye eğer gözünüzle farkedemiyorsanız arka tekeri tutun sağa sola sallayın sıkıca eğer dişlileri birbirine vurdugunu hissediyorsanız şanzıman tarafında bir problem vardır. scooterlarda şanzıman sistemi oldukça hassas yapılmıştır - şanzımandaki ufak bi hata motoru dağtabilir , sonra grank kollarına vede segman isteyip istemedigine bakın motor 5 dakka calıstıktan sonra egzozdan hala yağ atıyorsa silindirdede bi problem vardır. gidon kısmını kontrol edip eğer gidonda boşluk varsa ya gidon bilyaları dağılmış yada vida gevşemiştir. sonra motorun - aliminym yerlerine bakın kaynak , kopma , çatlak vs.. gibi şeyler varmı suanlık bu kadar

  3. #3
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    speed motorları kıra döke işin uzmanı olmuşsun.İkinci el motor alırsam seni yanımda götüreceğim.

  4. #4

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    banro, heuheu valla biraz öyle oldu hocam öyle oldu biraz yaws danış farketmez yardımcı oluruk

  5. #5

    Üyelik
    02 Temmuz 2004
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Motor,akvaryum,foto
    En iyi scooter vespa dır herhalde...

  6. #6

    Üyelik
    18 Mayıs 2004
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    yamaha FZR '94
    scooterin atası vespadır olm.. ya bu arada ne kadar scootere binsem hep kaza yapıyom yaa. viteslinin gözünü seviyim ben yaa
    racing racing ve racing.............

  7. #7
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    arka teker yamukmu yanı şaseden kopukluk
    Scooter Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar.......
    Speed alemsin valla sen en zaman ogrendin bunu

    İkinci el motor alırsam seni yanımda götüreceğim .

  8. #8
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    Scooterdan daha ziyade Motor alırken dıkkat edılmesı gereken bazı noktaları söyleyelim.. Herkes sadece scooter almıyor tabi


    Neler kontrol edilmeli? Teknik özellikler Kontrolün sakin ve aydinlik bir yerde yapilmasi için israr edilmeli. Bunlar gerçeklestikten sonra asagidaki teknik özellikler kontrol edilmeli:




    -Motor yag kaçiriyor mu?

    Silindir kafasi ve gövdesinde, yag karterinde ve sanziman çikisinda yag kaçaklarina dikkat edilmeli.

    Teleskobik çatal yag kaçiriyor mu?

    Yagli kir halkalari ve yag izleri buralarda yalitim sorunlari oldugunun göstergesidir. Baglanti körügü siyrilarak amortisörlere daha dikkatli bakilmali.

    -Motosikletin basindan hiç kaza geçmis mi?

    Motor, egzoz ve elciklerle boyadaki çizikler motosikletin kaza yaptiginin isaretidir. Eger boya ve krom kaplamalar dökülmüsse bu bölgelerde bükülmeler olmus demektir; bunlar da darbe veya kazalarin isaretidir.


    Alinmak istenen motosiklet çalinti olabilir mi?

    Gidon kilidi sallaniyorsa ve gidon dayanaklari eksikse motosiklet ya çalinmistir ya da kaza yapmistir.

    Arka salincak yataginda bosluk var mi?

    Bunu kontrol etmek için tekerlek yerden kesildikten sonra salincak kolu saside saga sola kaydirilir ve oynayip oynamadigina bakilir.

    Gidon bilyelerinde bosluk var mi?

    Ön tekerlek yerden kaldirildiginda gidonun hiç zorlanmadan ve kesintiye ugramadan saga sola dönmesi gerekir. Bunu yaparken gidon yataklarindan vurulma sesleri gelmemeli. Kontrol yöntemi: Gidon teleçatalin altindan iki elle kavranir ve tekerlek havaya kaldirildiktan sonra öne ve arkaya ittirilmeye çalisilir.


    Fren balatalari kullanilmaz halde mi
    Fren kelepçeleri genellikle içeriye bakilmasini saglayacak deliklere sahiptir. Bu delikten içeriye küçük bir lamba yardimiyla bakilarak fren balatalarinin durumu kontrol edilebilir.

    Fren disklerinin durumu nedir?

    Disklerdeki derin çizikler balatalarin dibine kadar kullanilmis oldugunu gösterir. Bu durumda fren disklerinin de yenilenmesi gerekir.

    Motosiklette paslanma belirtileri var mi?

    Paslanma çogunlukla motosikletin görüntüsüne olumsuz etki eder. Ancak egzoz sisteminin krom kaplama degil de boyanmis olmasi durumunda paslanma sorunlari var demektir.

    Susturucunun içinde paslanma var mi?
    Kontrol yöntemi: Lastik bir çekiç veya buna benzer yumusak bir aletle (soguk durumdaki) susturucuya birkaç defa vurmak suretiyle içinde pas veya diger yabanci maddelerin olup olmadigi anlasilabilir.

    Lastiklerin degistirilmesi gerektigi ne zaman anlasılır?

    Lastiklerin dis derinlikleri 1.6 milimetreden kisaysa degistirilmesi gerekir. Normal dis derinligi 2 milimetredir.

    Zincirin durumu nasil?

    Zincirin arka tekerlek dislisine geçen kisimlari çekildiginde parçalar disliden çikarilabiliyorsa zincirin ömrü tükenmis demektir.

    Motorun durumu nasil?

    Su sogutmali motorlarda: Motorun yagi köpüklü veya yogun ve yapiskansa silindir kapak contasi arizali demektir. Eger motor zar zor çalistirilabiliyorsa ve daha sogukken gürültü ve mekanik sesler çikariyorsa ya da egzozdan mavi dumanlar çikariyorsa o motosikletten uzak durulmali.

    Arka amortisör arizali mi?

    Motosiklet yaylanirken veya amortisörden bozulma sesi geliyorsa ve üzerinde yag lekeleri varsa amortisörün ömrü tükenmis demektir.

    Jantlar yamuk mu?

    Havaya kaldirilan tekerlek hizla döndürülerek bir noktadan takip edilmeli; tekerlek düzenli bir sekilde dönmeli ve "sekiz" çizmemeli. Döküm jantlari yamuk olan motosiklet alinmamali. Telli jantlar tamir edilebilir; ancak masraf çikarir. Ayrica jant tellerinin gerginlikleri de kontrol edilmeli. Bunun için tellere bir tornavidayla vurmak yeterli (telden çikan ses hep ayni olmali).


    Kagitlar???

    1 Karsinizdaki gerçekten motosikletin sahibi mi? Nüfus cüzdanini kontrol edin.
    2 Motorun kagitlari üzerinde yazan sasi numarasiyla uyusuyor mu? Gidon kilidinde yazili numarayla karsilastiriniz
    3 Motosikletin daha önce kaç sahibi olmus? Ne kadar az el degistirmisse o kadar iyi.
    4 Servis defteri tutulmus mu?
    5 Servislerde motosikletin tüm kontrolleri yapilmis mi?Deneme sürüsü satici bir deneme sürüsüne onay veriyorsa saklayacak pek bir seyi yok demektir; çünkü deneme sürüsünde teknik aksakliklar (çeken yürüyen aksam, kötü frenler veya tekleyen motor) çogunlukla kendini gösterecektir.

    http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=1845

  9. #9
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Yahu hondacbr1100xx, abicim bak madem alıntı yapıyorsun kaynak göstermelisin. TC Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suç işlemiş olursun yoksa. Atarlar içeri karışmam sonra Madem sen göstermedin ben göstereyim:

    Arkadaşlar bir üstteki yazının kaynağı www.araconline.com sitesidir. Tam adres ise http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=1845
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  10. #10
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    Bazı dıkkat edılmesı gerek noktalar daha ;

    İkinci el araç almak bazı riskler içerir. Böyle bir karar verdiğimizde bu risklerin de varlığını kabul ediyor olmalıyız.

    İkinci el motosiklet almaya karar verdiğinizde dikkatli olmanız gerekir. Her şeyden önce hangi modeli ve motosiklet türünü istediğinizi bilmeniz gerekir. Örneğin caddelerde motosiklet kullanacak biriyseniz spor veya touring modeller; fakat arazide motosiklet kullanacak biriyseniz enduro veya cross bir model seçmeniz doğru olur. Bu kararı satıcıyla karşılaşmadan verseniz çok daha iyi olur. Bunu sebebi, satıcı her zaman malını satabilmek için motosikletinin size uygun olacağını savunur. Bu da sizi etkileyebilir



    İyi araştırın
    Araştırmadan ikinci el motosiklet alınmaz. Bu yüzden araştırma yapmaya üşeniyorsanız ve sevmiyorsanız kullanılmış motosiklet kesinlikle almayın. Motosiklet almak için ilanları düzenli ve dikkatli bir şekilde kontrol edin. Satılan modeller ve fiyatları hakkında bilgileri ancak yapacağınız araştırmalar ile bulabilirsiniz. Daha sonra mağazaları dolaşabilirsiniz. Ne kadar çok mağaza dolaşırsanız şansınız o kadar artar. Tek bir mağazaya bakıp iyi bir sonuç elde etmeniz kolay olmaz.




    Mutlaka Kontrol Edin
    Kullanılmış motosiklet alırken mutlaka teknik kontrol yaptırın. Motorun sesini dinleyin. Çünkü motosikletin sesinden, onun ne durumda olduğunu anlayabilirsiniz. Motordan gelen fazla ses ona fazla yüklenildiğini gösterir.




    Detayların onemi
    Motorun detaylarını mutlaka iyi kontrol edin. Arka jant göbeğindeki dişlinin lastik takozu fazla aşınmışsa motora yüklenildiği ve fren balatalarının kötü kullanıldığı anlaşılır. Bu da motorun hızlı kullanıldığını gösterir. Süspansiyonları kontrol etmek için de amortisör kelepçelerine bakmanız gerekir. Bunlar patlamış ve jantlar eğrilmiş olabilir.

    Alacağınız motosikletin sahibini tanıyor olmanız size genel bir fikir verebilir. Düzenli insanlar motosikletlerine de iyi bakarlar. Ama her ne şartta olunursanız olun motosikleti satın almadan önce mutlaka bir ustaya gösterin. O her şeyi sizden daha iyi anlayacaktır


    direksiyon.com/Cankat Domaniç
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..

  11. #11

    Üyelik
    11 Nisan 2004
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kymco Agility City
    honda olum sen bayagi gelistirmisin kendini ben bu foruma girmeyeli euheue noldu kafana tas mi dustu zuhahaha
    :bestmt:

  12. #12
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    Alıntı FreeWind adlı üyeden alıntı
    honda olum sen bayagi gelistirmisin kendini ben bu foruma girmeyeli euheue noldu kafana tas mi dustu zuhahaha
    yAZIYI sonuna kadar okusan kafama tas düşmediğini anlardın asıl
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..

  13. #13

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    Skullhunter, ehuehue nice :geek:

  14. #14

    Üyelik
    11 Nisan 2004
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kymco Agility City
    Alıntı hondacbr1100xx adlı üyeden alıntı
    Alıntı FreeWind adlı üyeden alıntı
    honda olum sen bayagi gelistirmisin kendini ben bu foruma girmeyeli euheue noldu kafana tas mi dustu zuhahaha
    yAZIYI sonuna kadar okusan kafama tas düşmediğini anlardın asıl
    hueeuehue ben bunun araklamasyon olduugunu biliyodum ama bozuntuya verrmiim dedim napiim sonra darilirsin yine
    :bestmt:

  15. #15

    Üyelik
    18 Mayıs 2004
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    yamaha FZR '94
    honda ne zaman dükkan açıyoz olm.-)) bende bi tane 12-13 anahtar var veriyim sana sermaye yaparsın.-))))))))))
    racing racing ve racing.............

  16. #16

    Üyelik
    20 Temmuz 2004
    Şehir
    ˜stanbul

    Re: Scooter Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar...

    meraba ben anadolu yakasında pendıkte oturuyorum dun arkadaslarla kadıkoye surtmeye gıttık yıne o canavarı gordum ( yamaha xv 1100 dragstar) park etmıs duruyo yanında cd satan herıfler motorun ustundede satılık yazıyo bı sorayım dedım neyse herıfı buldum ne kadar dedım herıf bana 4 mılyar dedı acıl dedı paraya ıhtıyacım falan var dedı ben ıskıllendım sız ne dıorsunuz bu konu hakkında

  17. #17
    Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2004
    Şehir
    Istanbul
    Çok ucuz nasıl ya? Bir sakatlığı vardır mutlaka derim. Kazası falan vardır. 4 milyar. ehm ehm.....
    ...Oytun...
    ..Ainador..

  18. #18

    Üyelik
    11 Nisan 2004
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kymco Agility City
    hueue olum alim-satiminda bi b*k luk vardir kesin yad bi sakatligi vardir onun olusu 7-8 milyar eder ama yinede bilen annayan birile bi git bak alcaksan
    :bestmt:

  19. #19

    Üyelik
    18 Mayıs 2004
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    yamaha FZR '94
    çalıntı malıntı olmasın yada bi yere kafadan girmiştir. sağa sola çekiyodur motor
    racing racing ve racing.............

  20. #20
    hondacbr1100xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2004
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    2013 Cbf 150
    Fiyatı cidden ucuz.. normal sartlar altında bu fiyat biraz şüphelendırıyor.. Motordan anlayan birisi ile güzelce kontrol etmenı onerırım. Veya cok zengın birisi elinden cıkarmaya bakıyor. Hemen kotu dusunmemek gerek..
    Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler