Tip: Division of Kawasaki Heavy Industries
Sanayi: motosiklet ve tüm arazi aracı üretimi
Merkez: Minato, Tokyo Japonya Chuo-ku , Kobe , Japonya
Ürünler: Motosiklet , ATV , Yardımcı araçlar , Jet Ski kişisel watercrafts ,Genel amaçlı benzinli motorlar


Kawasaki Heavy Industries Tüketici Ürünleri ve Makine Şirketi biridir Tüketici Ürünleri Makine üretim bölümü ve Kawasaki Heavy Industries . Ürettiği Motosiklet , ATV , Yardımcı araçlar , Jet Ski kişisel watercrafts , genel amaçlı benzinli motorlar . Sloganı "olduğu Let iyi zamanın geçmesine! . "

MOTORSİKLET:



Kawasaki's Aircraft Company 1949 motor motosiklet bir gelişim başladı. Kalkınma ve 1952 yılında tamamlanarak seri üretim 1953 yılında başlamıştır. Motoru olarak hava soğutmalı , 148 cc, OHV , 4-zamanlı tek silindirli kW PS (2,9 4 ile maksimum güç; az 4.000 rpm) 3,9 hp.
1954 ilk tam Kawasaki Motosiklet Meihatsu, Kawasaki Uçak bir yan kuruluşu adı altında üretilen idi.
1960 yılında Kawasaki üretim motosiklet tamamlandı inşaat sadece ve adanmış bir fabrika ve satın Meguro Motosikletler.
Kawasaki büyük beri o sırada dünya haline biri motosiklet üreticileri.


All-Terrain Araçlar ve Yeni araçlar:

Kawasaki ilk ATV üç KLT200, 1981 yılında giriş yapmıştır tekerlekli idi. İlk dört tekerden ATV, Bayou 185, 1985 yılında ortaya çıkmıştır ve 1989 yılında dört tekerden çekiş ile ilk model, Bayou 300 4x4. Bugün, Kawasaki's ATV line-up ve eğlence programı ATV geniş bir yelpazede içerir.
Kawasaki's Mule (Çoklu Kullanım Işık Cihazları) Yeni araç bir kamyonet ile ilk katır 1988 yılında üretilen bir ATV birleştirir.


DENİZ ARAÇLARI:



1973 yılında, Kawasaki kayaklar mucidi jet tanınan tanıttı sınırlı bir üretim tasarımı up modeli olarak-of standı, Clayton Jacobsen II .[1]1976 yılında, Kawasaki sonra başlayan seri üretim ile JS400-A . JS400s 400 ile birlikte gelen cc iki zamanlı motor ve gövde modelleri ürün bazlı üzerine önceki sınırlı. Bu 1990'larda Jet-başarı oldu habercisi olan görüyorum Kayak istiyorsunuz kadar piyasada. 1986 yılında Kawasaki adlandırılacak motor 650 cc bir ve spor "tarzı taşıma" genişletti dünyanın Jet Ski ile tanıtan iki kişi modeli ile zayıf in- X-2 . Ardından 1989 yılında, onlar ile tanıştırdı ilk iki yolcu "sit-down modeli, Tandem Sport (TS)" bir adım alanı ile oturma. 2003 yılında, Kawasaki 30 tarafından piyasaya özel bir marka Kayak kutlanan Jet yıldönümü jetskiing kadar R görülmektedir bir canlanma ilgi alanında stand-baskı-SX, model up-in bugünkü duruyorum. X-2 bulunur yayınlandı-aynı zamanda yeniden ve be güncellenen dayanarak SX-platform R Japonya . Kawasaki çok da dahil olmak üzere, sit-in üretmek üç model çıkışlar devam dört zamanlı modeller. Dört zamanlı motorlar 1990'ların sonlarında beri var gelen, 250x yardım ile superchargers ve benzeri motorlar çıktısı kadar 250 beygir (190 kW ultra Kawasaki) olarak görülen.
Jet Ski olduğunu markası ve deniz taşıtları kişisel Kawasaki tarafından üretilmektedir. Isim, ancak bir hale gelmiştir genericized marka deniz taşıtlarının kişisel türü için herhangi.

Yarış:

Kawasaki ilk başlığı idi Dave Simmonds içinde 1969Şampiyonası zaman Dünya onlar kazandı 125 cc.
Kawasaki cc egemen 250 cc ve 350 grand prix derslere dan 1978için 1982kategorideki her başlık kazanan 4.
Kawasaki birkaç sahiptir kazandı da Superbike yarış şampiyona. Onlar kazandı binicinin Superbike World Championship in 1993ile Scott Russell ve birkaç AMA Superbike Şampiyonası gibi olan biniciler Eddie Lawson ve Wayne Rainey . Ayrıca hakim sırasında onlar 1990'ların Endurance Dünya Şampiyonası.
içine zamanlı motorlar dört giriş ile MotoGP yılında 2002, Kawasaki Şampiyonası MotoGP yeni karar almak kısmen. Kawasaki de şampiyonluk girilen 2003yarışçı ile 250 cc Grand Prix Harald Eckl 's Ekibi Eckl.
dan 2007 Kawasaki split yılında Harald Eckl derhal feshedebilir ilişkiye Kawasaki MotoGP faaliyetleri, zorla çünkü rakip bir ile ilgisi Eckl. Kawasaki [2]oluşan Motors Racing Kawasaki , Avrupa ve iştiraki Kawasaki Heavy Industries faaliyetlerini yönetmek yarış sorumlu MotoGP takımı ve diğer motosiklet etkinlikleri yarış Kawasaki gelecek Mayıs girin. yarış sınıfı motosiklet için ilk Kawasaki döndü bu yana ilk kez, takım takım oldu evin komple 'fabrika.
Kawasaki geleneksel yarış rengi yeşil
Ocak'ta 9 2009, Kawasaki buna "karar vermişti açıkladı ... 2009 sezonunda itibaren kendi MotoGP yarışları faaliyetlerini askıya alma ve reallocate yönetim kaynaklarını daha verimli". Şirket bu kitle de yönelik tüketicilerin genel yarış destek olarak motosiklet üretimi faaliyetleri ile yarış devam edecek belirtti.