Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Polisler neden motorcularıdan haz etmez

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otomobil yada motosiklet kullandığım zamanlarda polislerden hiçbir farklı davranış görmedim. Titizlike bir fark aramak gerekirse aksi yönde fark bulabilirim. Bir keresinde yaya geçidinde duran polisin yanında durup yayalara yeşil ışık yandığında "motosikleti elimle iterek karşıya geçebilirmiyim" diye sormuştum. "Gerek yok sürerek yaya geçidini kullanabilirsin" demişti. Hoşgörüsüne şaşırmıştım. Polislerin ikiteker sürücülerine farklı diğerlerine farklı davranış gösterdiklerini sanmıyorum. Bence kişiler davranış farklılıklarının nedenlerini kendilerinde aramalı.
    Davranış farklılıklarını kendilerinde aramalı da ne demek???Ben 27 yıldır ehliyetli olarak karayollarında araç kullanıyorum. Otomobil kullanırken farklı, motosıklet kullanırken farklı davranış sergilemem .Bu tür düşünceniz beni çok şaşırttı doğrusu!


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Aynı Olay Benim Başıma Geldi Polise Teşekkür Edip İyi Günler/Geceler Dilerdim
    Neden Mi?
    Arabanın İçerisinde Telsizle Anous Yaparak Aracın Çalıntı Veya Bir Olaya Karışmışlığı Varmı Onu Soruyor.
    Motorun Sağını Solunu Kontrol Ederek Trafiğe Uygun Olmayan Bir Durum Varmı Ona Bakıyor...
    Piyasada Kasksız Hayvanice Motor Süren "Apaçi" Diye Tabir Ettiğimiz Maymuncuklar Var İken Bu Uygulama Çok Yerinde (: Asıl Amaçları Ehliyetsiz Kullananları Yakalamak..

    Bir Defasında Plakam Kırık Olduğu İçin Polis Çevirdi Ehliyetime Ve Ruhsatın 1.Sayfasına Baktı Tamam En Yakın Zamanda Çıkart Plakanı Dedı İlginiz İçin Teşekkür Ederim Diyerek İyi Günler Diledim Bence Her Araç Sahibinin Yapması Gerekende Bu Görevli Memurla Haklı,Haksız Tartışmak Gereksiz (Neden Bekletiyosun Arkadaşım,Hırsızmıyım Ben V.b.)...

    Herzaman Güleryüzlü Olalım Ki Onlarda Bize Güleryüzlü Davransın (:
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

  3. #23

    Üyelik
    20 Nisan 2010
    Şehir
    SAKARYA
    Motosikleti
    Revolt RS5
    Elbette bir iki örneğe bakarak bunu herkese genelleyemeyiz. Her yerde olduğu gibi insanın olduğu her kurumda da bir yere kadar keyfi, adaletsiz ve yanlış uygulamalar olabiliyor. Bu tür insanları doğru yola getirmenin tek çözümü var o da EĞİTİM. Sadece eğitimle de olmaz elbette, çünkü bir fabrikadan çıkan bir ürün değil ki insanoğlu, hepsini istediğin özelliklere göre yapabilesin. Burada da insanın kendi kişiliği ve vicdanı devreye giriyor. İnsanın özünde bir problem varsa elindeki makam ve mevkiinin gücünü her türlü eğitime karşın insanların yararına değil de kendi egolarını tatmin etmeye kullanabiliyor. Sözün kısası; söz konusu meslekte de olması gerektiği gibi olanı da tepeden tırnağa problemli olanı da var malesef. O yüzden genelleme yapmamak lazım (KARŞI ŞERİTTE bir aracı durdurup kontrol yapan ve KARŞI ŞERİTTE saatte 80-90 km hız ile gitmekte olan beni görünce elindeki durdurduğu aracın ruhsatı ile sanki avını görmüş bir yırtıcı gibi önüme "dur, dur" diye atlayan, (sırf ona çarpmamak için durdum) memur tarafından kısa bir kontrolden sonra SALIVERİLMEK de düşündürücü tabi.)
    KARA ELMAS'IN KARA ÇOCUĞU

  4. #24
    Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Motorun çalınsa ve böyle bir çevirmede yakalansa nasıl başlık açacaksın çok merak ediyorum.

    Görevini yapar küfür yer, yapmaz gene küfür yer...
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

  5. #25

    Üyelik
    27 Nisan 2010
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Polisler enteresan ya bizim ülkemizde. Ne demişler çingeneye yetki vermişler ilk kendi babasını asmış

  6. #26
    serimotorcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2009
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Racer 200 S
    O polis yapmıştır veya yapmamıştır onu bilemem ama polislerin geneline baktıgınızda hepsi işini yapan,görevine sadık, dürüst insanlardır.
    Aralarında olabiliyor tabi bazen hata yapanlar.Ama birinin hatasını hepsine mâl etmek yanlış.
    Birkaç kişinin bireysel hatasını bütün kurum çekmek zorunda değil.Ama malesef böyle önyargılı bakılabiliyor.
    Her beyazın içinde bir siyah,Her siyahın içinde bir beyaz vardır mantıgı.
    Onun için pek takılmamak gerek bu konuya. Onlara saygımız sonsuz


    Vizörünüz hep açık olsun
    Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...

    0 Rh (-)

  7. #27
    kwsk-boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2009
    Şehir
    Adana/Ceyhan
    Motosikleti
    Honda cbr125r repsol
    çalınan motorları bulmak yada çalınan başka eşyaları bulmak, güvenliği sağlamak, masumları korumak, adaletin yerine gelmesinde etkin şekilde yardımcı olmak vbg görevleri var elbette ve (klasik bi söz olacak ama) onun için belirli bi ücret ödeniyo o kişilere. ama ben nasılsa bu kadar hizmet sağlıyorum kafama göre kötü davranırım nasılsa sıradan bi vatandaş derse öylelerine sadece biz değil böyle davrandıkları için çoğu haklarının ellerinden alınmasına sebebiyet verdikleri için kırsalda kritik bölgelerde görev yapan kendi öz meslekdaşlarıda söver hemde çok kötü bi şekilde o yüzden herkes kendi işini bilirse ve ona göre davranırsa çok ii olur diye düşünüyorum. özellikle şuna dikkat ediyorum çoğumuz bilir askerdede çok karşılaşmışızdır. omuzunda rütbesi olandan çekinmeyeceksin ne olursa olsun gidip anlatacaksın bu polisler içinde geçerli. motosiklet kullandığım bi gündü yazın hava çok sıcak pantol yerine eşofmanla bi çıkıp geziim dedim. ağır ağır gidiyorum. öyleki motordan ses bile çıkmıyo yavaşlıktan akşam üzeri oldu. bi siren sesi polis minibüsü önümde durdu o adar yavaşımki frene basmadan durdum. 4-5 polis aşağı indi etrafımı sardı. Bismillahirrahmanirrahim dedim. ben bu motoru çaldımda unuttummu diye sordum kendi kendime. Allahtan motorum hep gıcır gıcır olur benim. sağına baktılar soluna baktılar ehliyet ruhsat yaşın ne başın ne nerden geliyon nereye gidiyon. bendede büyük bi sinir bozukluğu başladı. anlata anlata bir oldum ara ara gülüyorum sinirimden. bunların anlayacağı yok. baktım aracın önünde rütbeli oturuyo 3 yıldızlı manzarayı çaktım tabii görevlerini nasıl yaptıklarını gösteriyolar (yalakalık) hiç uzatmadan yanına gidip sadece 2 cümleyle anlattım tek söylediği yanına alsan çok ii olurdu ama lütfen en azından ruhsatını bulundur. böyle dedi nerdeyse öpecektim adamı ya sanki orası evrenin başka bi ucu o başka bi polis diğerleri hala taşları yuvarlayıp tekerlek yapan başka polisler. herşeyden önce bilinç. insanlık, anlayış ve eğitim diyorum bunlar oldumu dünya çok güzel bi yer olur.

  8. #28
    kubi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    TVS Apache
    elbetteki kötüler olacaktır. buda iyiyi kötüyü ayırmamız için gereklidir. beş parmağın beşide aynı değildir.
    rastgele tanık oldugum bi konusmayı anlatmak isterim. polis motorla giden adamı çeviriyo. restaurant sahibi birisi. adam da ehliyet yok. fakat adamı tanıyo ve adam da beni sal gideyim dio ve o adamı o an görmezden geliyo. ve o günün akşamı o polis yanında kız arkadaşıyla o adamın mekanına gidiyo o gece hiç bir ücret ödemeden gidiyo.

    bazı arkadaşlar demiş akşama kadar insanlarla uğraşmak kolay mı die. peki çok efendi ve işini ii yapan polisler de var. onlara kimse bişey demiyo. işini seveceksin arkadaş. kimse seni zorla orda tutmuyo. devlet sana maaş veriyo. istemiyosan kapı orda...

  9. #29
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul - Rize
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Ben henüz olumsuz bir tepkiyle karşılaşmadım motor üzerinde polisten. Hatta sıcak davrandıkları bile oldu.

  10. #30

    Üyelik
    28 Ağustos 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 600
    Adamına göre muamele diye bir değişi duymayan var mı? Kim kibar ve düzgün konuşana ters davranabilir? Onlar da yaşan bir canlı onlarında sıkıntıları ve üzüntüleri var. Hatta %99'unuzun katlanamayacağı türden. Filinta gibi delikanlıydı rahmetli dayım. Öyle sıkıntılı bir meslekki 1 seneda öyle yıpranıştı ki tanıyamamıştım. Delikanlı ve efendiydi. Cenazesinde sayısız insan geldi mezarlık zor aldı. Ama biryerde çevirdiği otomobilin sürücüsü ters davrandı diye koltuklarının altına kadar aradığını da anlatmıştı. Yetkisi var kullandı. Sağken polis ile olan hiçbir işinde adını söylemedim. Sadece nezih ve saygılı oldum. Hiçbir sıkıntı ve kırıcılıkla karşılaşmadım. Bu insanlar kamu güvenliği için çalışmakta, Sizin rahatınız huzurunuz, can güvenliğiniz ve namusunuz için. Bunu asla unutmayın. Önce siz gülümseyin bakalım, Huzurlu geçen her anımız için onlara borçluyuz......................................... ........
    ::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:

  11. #31
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Eylül 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Tiger250
    bnce ruhsatın içinde kendisine özel birşeyler aramış olabilir...

  12. #32

    Üyelik
    28 Ağustos 2009
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 600
    Alıntı qsTah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bnce ruhsatın içinde kendisine özel birşeyler aramış olabilir...
    R6 en sık çalınan makinalardan............ O alet çalındığında inim inim inlerken ruhsat kontrolüne yakalansınlar diye dua ederken düşünüyorum seni................
    ::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:

  13. #33

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Valla çevirmelerde bile çoğu zaman beni gönderirler konuşmaya başlayınca.. Çok masum duruyorum sanırım. Geçen aksaray çıkışında herzamanki aramalardan birine denk geldim, açtım her yanı. Herseferinde aranmaktan sıkıldım, zaten hep yoldayım falan derken yine gönderdiler beni sıradan çıkarıp. Ama hep öyleydi üniversite zamanında bile.. Hatırlarım üstümü bir arasalar bir daha üniversitenin kapısından içeri adım atamayacağım bir gün; sıranın en önüne gidip sınava geç kalacağım beni önce arayabilir misiniz diyerek sırt çantamı uzattım adamlara. Tamam sen geç dediler. Ne cesaret, nerden aklıma geldi, nasıl tuttu bilmiyorum ama yırtmıştık işte..

  14. #34
    remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2009
    Şehir
    büyük bir köy
    Motosikleti
    Var
    Alıntı AKUSTİK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi arkadaşın motoruyla turlarken arkamdan polis anons yaparak sağa çekmemi istedi. Evrakları aldı. Motordan uzaklaşarak arabasına bindi. Dakikalarca arabada oturdu. Benden tepki gelmeyince yanıma geldi. Son derece ukala bir üslupla makinanın sağını solunu inceledi. Güya sinyalleri kontrol etti. Dayanamayıp ne yapmak istediğini sorduğumda görevini yaptığını söyledi. Ben gülünce de çok ukala olduğumu söyledi. Biraz konuştuk sonrada gitti. Neydi şimdi bu
    Kusura bakma ama bende seni anliyamiyorum...
    Nasil ne yapmak istiyor????
    Durdururlar kizarsiniz..
    Durdurmazlar herkez istegi gibi cirit atiyor dersiniz...

    Ne yapmak istedigini soruyorsun ve sonrada gülüyorsun..
    Dua etki bunu Türkiye de söyleyebiliyorsun bir polise..
    Burada polis beni durduracak ve ona ne yapmak istiyorsun diye soracam ve gülücem.. Biraz SIKAR..

    Beni motorumla daha dogrusu eskiden Scooter imle iki kere durdurdular..
    Ama diyemedim siz ne yapmak istiyorsunuz..
    Bunu dedigim an kilot rengime kadar arastiracaklar cünki..
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

  15. #35
    ozturkkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2010
    Şehir
    Avcılar
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma GW250 F
    Polislerin ruh halini anlamak lazım . Askerde Komiser bir arkadaşım olmuştu kısa keserek bir anısını anlatayım.
    Gece devriyesinde adamın teki yerde yolun ortasında yatıyormuş. Yanına tabiki çekinerek yaklaşmışlar ve tam kontrol edecekken adam hışımla yerden kalkmış ve bağırmaya başlamış... Düşünsenize adamın ruh halini .. anlatırken bile gözlerini görmeliydiniz..
    İşin özü şu ki adamlar ne ile karşılaşacaklarını kesinlikle bilmiyorlar... Hele ki bizim ülkemizde o yüzden kullandıkları yöntem biraz kabada olsa bizim tepkilerimizi ölçtüklerine eminim.. bunu da bizim hoşgörü ile karşılamamız lazım.. Kelle koltuktalar yani ...
    You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak

  16. #36
    elegance45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MoNDiaL 150 ZaT vardı sattım :D
    kıskançlık :D
    Ne Kadar Hızlı Gittiğini Fren Yapınca Anlarsın

    GAME OVER TRY AGAIN

  17. #37
    kwsk-boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Aralık 2009
    Şehir
    Adana/Ceyhan
    Motosikleti
    Honda cbr125r repsol
    bence kimse polisin görevini yapmasını sorgulamıyo sorgulayamazda zaten. o yüzden yapsalar kızıyosunuz yapmasalar görevini yapmıyo herkes kafasına göre at koşturuyo tarzındaki yorumları doğru bulmuyorum. mesele herkesin yazısında belirttiği gibi davranış tarzı. torpilin en büyük sınavlardan bile daha ağır bastığı ülkemizde herkese eşit davranılmasını beklemek iğneyle kuyu kazmak gibi bi olsada insan yinede görmek istiyo aynı ilgiyi. benimde bi çok arkadaşım polis ve akrabalarımdan polis olanlar var. önemli olan empati kurabilmek. ben olsaydım nasıl tepki verirdim demek. üstelik polislikten daha zor ve daha yetkisi olmayan mesleklerde var onlar ne yapsın sokağa çıkıp sopayla herkesi dövsünler o zaman. başka bi konu ise Generallerin bile yargılandığı bi ülkede hakkını ve gururunu korumak adına polise değil herkese istediğini söyleyebilirsin. kimse kimseden yüksek değil çünkü.

  18. #38
    necatik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2008
    Şehir
    İZMİR-FOÇA
    Motosikleti
    Honda xrv 750 Africa Twin,Mondial cub
    Radara girmediğim sürece trafik polisleri ile hiç bir sorunum olmuyor.Bu hafta içinde motosikletimle İzmir den İstanbul a ruhsatım yanımda olmadan gidip geldim.Bununda full bir günü motosikletle istanbul da dolaşatım.Hiç çeviren sorgulayan olmadı.
    Zanedersem birazda insanın tarzı ve kullanışı ile ilgili bir durum.
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
    Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.

  19. #39

    Üyelik
    02 Ocak 2010
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    VN 800
    Alıntı Ante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorun çalınsa ve böyle bir çevirmede yakalansa nasıl başlık açacaksın çok merak ediyorum.

    Görevini yapar küfür yer, yapmaz gene küfür yer...
    arkadaşım anlamıyorsun beni. ben defalarca polis kontrolünden geçtim. ilk defa olan bişey değil yani. kontrol, denetim herzaman sağlamla çürüğü birbirinden ayırır. ben de tüm evrakları tam olan birisi olarak bundan memnun olurum zaten.
    lakin değinmek istediğim konu denetim değil. yaşı benden ortalama 10 yaş küçük olan bir görevlinin bana potansiyel suçlu muamelesi yapmasından duyduğum rahatsızlığı dile getiriyorum.
    herkes yoğurt yer ama herkes farklı farklı yollarla yer. anladınmı...

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:52 ----------

    Alıntı remzi_39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma ama bende seni anliyamiyorum...
    Nasil ne yapmak istiyor????
    Durdururlar kizarsiniz..
    Durdurmazlar herkez istegi gibi cirit atiyor dersiniz...

    Ne yapmak istedigini soruyorsun ve sonrada gülüyorsun..
    Dua etki bunu Türkiye de söyleyebiliyorsun bir polise..
    Burada polis beni durduracak ve ona ne yapmak istiyorsun diye soracam ve gülücem.. Biraz SIKAR..

    Beni motorumla daha dogrusu eskiden Scooter imle iki kere durdurdular..
    Ama diyemedim siz ne yapmak istiyorsunuz..
    Bunu dedigim an kilot rengime kadar arastiracaklar cünki..
    valla yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama türkiyede herkes kendini ifade edebiliyor. polisle değil herkesle konuşabilirsiniz hakaret olmadığı sürece.
    madem kilot renginin açığa çıkmasını istemiyorsan ya kırmızı giymeyeceksin ya da orda motor kullanmayacaksın

  20. #40
    Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı AKUSTİK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım anlamıyorsun beni. ben defalarca polis kontrolünden geçtim. ilk defa olan bişey değil yani. kontrol, denetim herzaman sağlamla çürüğü birbirinden ayırır. ben de tüm evrakları tam olan birisi olarak bundan memnun olurum zaten.
    lakin değinmek istediğim konu denetim değil. yaşı benden ortalama 10 yaş küçük olan bir görevlinin bana potansiyel suçlu muamelesi yapmasından duyduğum rahatsızlığı dile getiriyorum.
    herkes yoğurt yer ama herkes farklı farklı yollarla yer. anladınmı...
    İlk mesajınız:
    "Bi arkadaşın motoruyla turlarken arkamdan polis anons yaparak sağa çekmemi istedi. Evrakları aldı. Motordan uzaklaşarak arabasına bindi. Dakikalarca arabada oturdu. Benden tepki gelmeyince yanıma geldi. Son derece ukala bir üslupla makinanın sağını solunu inceledi. Güya sinyalleri kontrol etti. Dayanamayıp ne yapmak istediğini sorduğumda görevini yaptığını söyledi. Ben gülünce de çok ukala olduğumu söyledi. Biraz konuştuk sonrada gitti. Neydi şimdi bu "

    Şimdi,

    Sizden 10 yaş küçük olmasını neden vurguladığınızı anlayamadım.

    Polis elbetteki çevirdiği her kişiyi "potansiyel suçlu" olarak görür. Yoksa yolda giderken arkanızdan anons yapıp neden durdursun? Bir durum, bir ihbar var ki çeviriyor. Bu gibi bir durumda da sizi "potansiyel suçlu" olarak görmesinden daha normal bir şey olamaz. Siz normal bir vatandaş olabilirsiniz. Ama çevirdiği kişi belinden silahını çıkarıp o polise ateş edebilir, bıçak çekebilir vs. Polisin yaşamı, görevi gereği sizin, benim pek muhatap olmak istemediğimiz kişilerle geçiyor bu şüpheciliğe bir de bu yönden bakın. Bu onun hayatta kalması için önemli ve olması gereken bir güdüdür.

    İyi günler.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler