Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Revit Gt H20 Eldiven Sorunu/Garanti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Rev'it Gt H2O Eldiven Sorunsalı

    Merhaba arkadaşlar,

    Zamanında el ayalarımın bir kısmını asfaltta bırakmıştım. Benim için unutulmayacak bir tecrübe olmasından dolayı mümkün mertebe iyi bir eldiven almak istedim. Revit Zenith modeli ve frank thomas ın bir modeli arasında kararsız kalmışken, benzer bir meblağla bu GT H20 eldiveni gördüğümde bu eldiven daha güvenilir geldiği için bunu seçtim. Geçen Ekim ayından beri yatıyordu. Bir kaç gün önce etiketlerini söktüm ve deneme turlarına çıkayım dedim.

    İlk gün burnumdan getirdi, ne sinyal verebildim, ne selektör yapabildim, ne derbriyaj ne de fren manetini sıkabildim. Bir de ellerimde hafiften uyuşmalar yapmaya başladı ilk yarım saat içinde. İnceledim sorunlu gibi geldi ama herhalde ilk gün, ileride zamanla esneme yapar dedim.

    İkinci gün de aynı şeyleri yaşayıp, trafikte bir kaç ciddi sıkıntı atlatınca iyice incelemeye karar verdim. Öyleki elimi ya fren maneti üzerinde tutacağım ya elcik. Sinyalden kornadan çoktan vazgeçtim zaten..

    Eldiveni oturup iyice inceleyince daha önce önemsemediğim kusurlarının ciddi üretim hatalarından kaynaklandığını gördüm. Sanırım piyasada 230 ila 280 Tl arasında satılıyor, bana yanlış hatırlamıyorsam iki kargosuyla toplam 200 tl gibi bir rakama maloldu. Hatta satıcı, sonrasında ürünü yanlış fiyata sattıklarını, aldıklarından daha ucuza sattıklarını söyleyince aradaki farkı vermeyi teklif etmiştim. Kabul etmemişlerdi ama yine de keşke verseymişim. Bir şey bulsam bile almam, bir şekilde çıkardı çünki. Uysal Motor un verdiği sözün arkasında durmasına ses çıkarmamıştım.

    Bugün Özen Motor a telefon açtım. Eldiveni satıcı firmaya göndermemi, o firmanın da kendilerine göndermesi gerektiği söylendi. İşlem ne kadar sürer dediğimde ise elimize geçer geçmez inceler gereğini yaparız denildi. Benim yedek eldivenim yok, yani eldiven yoksa motosiklette yok. Dolayısı ile yarın kendim Özen Motor a göndereceğim.

    Gülümsüyorum çünki iki kez toplam 70 km süresince kullandığım bir eldiven için şimdiden 4 kargo ücreti vereceğim. Kızıyorum çünki, gerçekten objektif olarak bakınca eldivenin kusurunun çok fazla olduğunu görüyorum. Mümkün olduğunca çok fotoğrafla sıkıntıları paylaşmaya çalışacağım. Eldivenin bedeni tam ve bedeni ve elime tam oturuyor. Yanlış dikim yüzünden eldiven bazı bölgelerde fazlaca geriliyor, bazı hareketlerin yapılmasına da izin vermiyor.



    Bu ürünün satış resmi. İleride motosikletle vs uğraşırken yağ izleri belli olmasın diye tam siyahını alacaktım, ancak ellerinde olmadığı için gri/siyah modelini aldım.






    Uploaded with ImageShack.us

    Bunlar da benim bir kaç saatte burnumdan getirebilme başarısını gösteren eldivenlerim. İşaretli yerlere dikkat. resimdeki eldivenle arasındaki ilk bakışta göze çarpan fark. Koruyucu destek resimdeki gibi uzun değil. Bu kadar büyük bir işçilik farkı Çinde üretim yapılmasından mı kaynaklanıyor yoksa eldivenin modelinde değişiklik mi yapıldı sonradan bilmiyorum.

    Üretilirken aya kısmını bir cm kadar kısa yapmışlar ve tüm sorunların başlıca sebeplerinden biri bu. Birde üzerine dikiş işlemi sırasında kastırma hatası eklenince tümden sorunlu üretim olmuş. Keşke daha ciddi bir üretim kontolü yapılsaydı.

    Sol tekindeki sorunlara ait resimler.



    1.7 cm gelen kısma ve onun parmak ucuna doğru olan hattına dikkat..








    Uploaded with ImageShack.us

    Sol elimle sinyalleri ve kornayı kullanamayacak şekilde kasılma olduğunu söylemiştim. Elimdeyken tam hatta hafif bol, ama elciği ancak tutabilecek şekilde açabiliyorum. Elciğin iç köşesinden tutarak en azından sıkıntılı halde sinyal verebileyim diyerek idare ettim. Kornaya uzanabilecek kadar başarmağımın açılması ise na mümkün


    Sağ tekindeki sorunlara ait resimler.



    İşaret parmağındaki ip atmasına ise gerçekten birşey diyemiyorum. Onu sorun olarak görürsem bu eldiveni çoktan çöpe atmam gerek..



    Kasılmayı bir de işaretlemeden koyuyorum. Belki daha rahat farkedilebilir. Basit bir cep telefonu ile ancak bu kadar oluyor.






    Parmaklardaki dikiş işçilikleri neyse de çünki zamanında da önemsemedim. Kasılma problemi ciddi derecede sıkıntı yaratacak. Elim gevşekken bile kasılma o kadar fazla ki.



    Garanti için eldiveni göndereceğim. Bakalım soruna yaklaşım nasıl olacak. Gelişmeleri sizinle paylaşırım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    @asfaltmeleği
    Hocam geçmiş olsun. Resimli açıklamalarda gayet bilgilendirici olmuş. Emeğine sağlık.

    Her zaman markalı veya fiyatı yüksek ürünler "en iyi" olamıyor.
    Bu forumda daha önce defalarca revit eldiven şikayeti okumuş birisi olarak pek şaşırmadım. Revit markası eldivenlerde özensiz iş çıkarmış belli ki.

    İlk eldivenim Held'di. Annem benden habersiz çamaşır makinesinde yıkayınca soğuk geçirir olmuştu. Mecburen yenilemek zorunda kaldım. İkinci eldivenimde Motomax'tan aldığım bering marka. Gayet memnunum.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

  3. #3
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    En son geçen Ekim'de eldiven aldım, giydikten sonra bir motora binip gazlamadığım kaldı, yarım saat boyunca elimde eldivenle dolaştım durdum (2 farklı model deniyordum). Mağaza görevlisi abartmıyorum dövecekti beni İnce eleyip sık dokumakta fayda var... Bütün motosiklet ekipmanlarında en doğru yol denemeden almamak.

    Umarım sorununuz çözülür.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  4. #4
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Helttin eldivenini almıştım dikişlerden patlamıştı gittim hemen değiştiler ama ben anesten almıştım.

    Yakın zamanda botla dizlikleride götürecem bakalım benim sana tavsiyem kullan neden olsa yırtılacak yırtılınca gönderirsin.
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler