Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İyi bişey mi ki ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Şubat 2010
    Şehir
    İzmir
    Geçen gün site site dolaşırken şunu gördüm;

    http://trcustom.tr.gg/

    Anasayfadaki resimleri olan motora değilde diğer galerideki motorun fiyatına 5000 tl diyorlar. Amaçları ve uğraşlarıda gayet hoşuma gitti. Sizlerin de düşüncelerinizi bir alayım dedim.

    İyi birşey yapıyorlar gibi geldi ve gerçekten öyleyse bu adamlar ilgiyi hakediyor bence
    [B]Yaşa, ya da yalan ol..................::lac::[/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Bir tane örneklerini görelim ne yapmışlar sahibinden'e Amerika'dan örnek koymakla olmaz bu işler. 5000 Tl'ye makyaj yapacaksa yapsın görelim neymiş.
    http://www.sahibinden.com/tr_custom_...XQQdisplayitem

  3. #3

    Üyelik
    12 Temmuz 2006
    Şehir
    Bosphorus
    Motosikleti
    YBR istiyor..
    15bin yuro tuttu diyor sol tarafta ki yazı

  4. #4
    WOLKANWOLKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2007
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    CB 600F HORNET
    işin ilmini yapacak "chapper" yapıyor, üstelik "Amerika da Chapper üreten bir firmayla" ama firmanın adı yok, "Deneysel olarak ilk motosikletimizi ürettik" diyor ama resmi yok-resim dediği kesinlikle "alıntı" yoksa resimde yanda bir "chapper" daha var onu da yapmışlar da tevazu mu gösterirler, kendi resimleri niye hiç yok, her web sayfasında bir "hakkımızda" bölümü olur ki sen kimsin kimlerdensin, suretin nedir, gelsek kimi göreceğiz resmi yok mu, geçmişin tecrüben nedir bunlar hep anlatılır ama burada değil niye ki aaba , "2 taksitte ödeme olacak. Ödeme yarısı peşin, gerisi mtotosiklet tesliminde alınacaktır, kredi kartı olanağımız mevcut" diyor adresi yok telefonu yok "şimdilik gizli" diyor, "bu kampanya sadece (5 kişi) 5 motosiklet için geçerlidir" diyor ki ......., kredi kartını nereden çekecekler cok merak ediyorum, "ikitelli organize"deymişler mail atın derler, daha profesyonel değillermiş.

    "motosiklet sahibini, biz belirli bir süzgeçten geçirerek yapacağız"

    diyorlar ona göre

    Ben merakla bekliyorum, -gelişmeleri-, ilginç...

    -----------------------------------

    bu ilanın ve kendi web sayfalarındaki açıklama aynen aşağıdadır...


    Amerikan Chapper Motosikletler

    Türkiyedeki mühendislik alt yapmıza güvenerek ve hobi olarak ilgilendiğimiz motosiklet hastalığı sebebi ile, Amerika da Chapper üreten bir firmayla, (lisans) know-how anlaşması yaptık, artık Türkiye' de de bağımsız olarak üretileceğini, kendimize ispatladık. Elimizde 3 değişik plan mevcuttur. Örnek motosikletmizi; yakından görüp, kullandıktan sonra sözleşme yapıyoruz.

    Bilgilendirme..

    Deneysel olarak ilk motosikletimizi ürettik. Ama Türkiyedeki yasalar sıfırdan motosiklet üretiminde çok büyük prosedürler istediği için, bizde belgeleri ve muayenesi yapılmış, başka bir Amerikan motosikletini, donör motor olarak kullanmaya karar verdik. şu an motorumuz tamamı ile bitti. bize maliyeti 15.000 tl' yi buldu. Yakında ( 6 ay gibi bir zamanda ) sıfır motosiklet üretimi için, Marka tescili, Tip onay gelgesi ve üretim izinleri gibi Teknik hususları, anlaşma yaptığımız, danışmanlık firmları ile, belli bir zaman dahilinde hallederek, (6 ay sonra) ileride bu yönde üretim yapacağız.

    Bu yeteneklerimiz doğrultusunda, ekibimizle bir karar verdik. Türkiye' de ki 2. el motosikletlere Amerikan chapper uygulaması yapacağız. Üretim-imalat deneyimlerimiz doğrultusunda, tamamen maliyetine bir iş çıkaracağız. Kesinlikle yapılacak motosiklette, kâr güdülmemiştir. Maliyetine yapılacak, bütün masraf ve malzemeler en kaliteli, dayanıklı olanlardan ve en güzel el işçiliği ile yapılacaktır.

    İş başlangıcı sözleşmesi yapılacak. 2 taksitte ödeme olacak. Ödeme yarısı peşin, gerisi mtotosiklet tesliminde alınacaktır. kredi kartı olanağımız mevcuttur.

    Not: Bu proje deneysel bir proje olup, şimdilik; Sadece V tipi motorlu 250cc-750cc aralığındaki motosikleti olanlara uygulanacaktır. bu kampanya sadece (5 kişi) 5 motosiklet için geçerlidir. Değerlendirmeyi, resimler üstünden yapıp, Amerikan Chapper sahibi olacak motosiklet sahibini, biz belirli bir süzgeçten geçirerek yapacağız. Trafiğe çıkma ve muayene sorunu yoktur. Satışta problem yaşamayacaksınız.

    ikitelli organizedeyiz. şimdlik adres ve iletişim bilgilerimiz, bu işi profesyonelce yapana kadar, gizlidir.

    Motosikletimizin üretim planlarını ise, Amerika' da Chapper üreten bir firmayla, (lisans) know-how anlaşması yaparak edindik. Ama onlardan bağımsızız. Tasarımda değişiklik yapabiliyoruz. İlk etapta; onlara ait bir motosiklet modelini, rengine ve modeline kadar, kopya etmiş durumdayız. Şu an motosiklet mevcuttur, biraz daha işi var. Bu motorun tüm resimlerini ve videosunu ABD deki firmaya gönderdik ve onay aldık. Acaba aynısını yapabilirmiyiz diye onların tavsiyesi üzerine, performans olarak daha yüksek ve daha pahallı, Amerikan malı bir (donör) motosiklet kullandık. baktık ki oluyor. Ayrıca bilgisayarda da, değişik tasarımlar yapabiliyoruz. Motorumuzun yapım aşama resimleri, hem temsili web sitesinde, hemde ilanımızda görüldüğü gibidir. ABD' li firmadan onaylıdır.

    Neler yapıyoruz?

    Öncelikle; Elinde motosikleti olup, seçtiğimiz kişilerle, Hizmet sözleşmesi yapıyoruz.

    Teknik spektleri belirliyoruz.
    Daha sonra (donör) motosiklet üstündeki (sizin motosikletiniz) tüm ekipmanları söküyoruz.
    Tamamen paslanmazdan yaptırdığımız şase üzerine, ne koyabiliyorsak, onları tespit ediyoruz.

    Gösterge paneli
    Motor+şanzıman
    akü, elektrik sistemi
    çamurluklar
    amortisorler: ön, arka
    far: ön, arka; sinyaller
    depo
    aynalar
    egzos,
    sele+oturak
    gidon

    sözleşmede belirtilen, tasarımımıza uygun, sizin motorda ne varsa, onları kullanıyoruz.
    bizim için önemli olan tekerler+jant ( ön: 120/70-R18 - arka: 200/50-R18)


    sonra onları söküp kumlamaya, daha sonra; torna, Freze, kaynak, boru bükümcü ve boyanacakları boyaya, nikelajlanacakları da nikelajcıya gönderiyoruz.
    sadece lastik jant 1500€ yu buluyor. nikelaj boya ve şase bükümü vs.. 5000 TL' yi buluyor.

    O zaman, niye böyle bir şey yapıyoruz?

    Öncelikle 5 motosikletle sınırlı olan bu proje, şu an elimizdekiyle birlikte, 6 motosiklet yapacak. Şimdilik ayda sadece, 1 motosiklet yapabiliyoruz. Tabiki bu bize deneyim kazandıracak. Referansımız olacak. hem de insanlara hizmet etmiş olacağız. zaten bizim esas işimiz bu değil. biz mühendislik firmasıyız ve şimdilik, hobi amacı ile bunu yapıyoruz.

    6 ay sonra, ciddi olarak bu işe, discovery channel deki, OCC gibi girmek istiyoruz. Markamızla ve resmi web sitemizle, internetten yayınlanacak yapım videoları ile, her kez nasıl yaptığımızı görecek. bazı toplumsal projelerede, katkılarımız olacak.

    Tek yapmanız gereken bize sizinle tanışma maillerini göndermeniz. kesinlikle fazla para teklifleri kabul edilmeyecektir. Bizim motosikletin yaklaşık fiyatları 20.000$ civarıdır. Maillerinizi bekliyoruz. Çekinmeyiniz, istediğinizi sorabilirsiniz.

    Not: Fiyat temsili değildir. Standart uygulama fiyatıdır. 5000 TL

    Yukarıdaki resimlerde, yapılan motorlara uygun motosiklet yapıyoruz. Motosikleti olmayanlar, şimdilik bu projenin dışındadır. ama bize mail ile iletişim bilgilerinizi gönderirseniz. sizi 6 sonraki diğer gelişmelerden haberdar edebiliriz.

    http://trcustom.tr.gg/

    iletişimi sadece mail yoluyla yapınız. hiç çekinmeden bize mail atınız. en azından gelişmelerden haberdar edelim.

    Ssonra içeride bölüm açmışlar böyle diyorlar:

    Resimler gerçektir.
    tr custom tarih 06.04.2010, 13:18:50 Uhr

    ilandaki resimler amerikadan aldığımız planlarla yaptığımız ve amerikalı firmaya gönderdiğimiz onay aldığımız motosiklete aittir.

    "Bizim proje için, cahpper' e en uygun motosiklet 250cc - 600cc arası çift silindirli V motoru olan motosikletler çok uygun olmakta, aslında zevk için diğer motorlarda yapılabilir ama biz sadece aşağıdaki motosikletler gibi modeller için uygulama yapacağız.
    şu ara elimizdeki motorun biraz daha işi var. zaten sözleşme yapmadan önce bizim motorumuzu görecek ve kullanacaksınız. beğenirseniz elinizdeki motoru dönüştüreceğiz. ayrıntılar yukarıdaki sitede var. tasarım konusunda hiç bir sıkıntımız yoktur.
    malesef sizin motorunuz kabul edemiyoruz. mesela Yamaha Virago XV 250 ve XV 535 ayrıca çin malı Lifan LF250-B gibi motosiklere uygulama yapacağız. marka önemli değildir. bu yapacağımız motosikletler referanslarımız olacağı için çok dikkatli olmak zorundayız.
    ilginiz için teşkkür ederiz. diğer gelişmeleri siteden takip edebilirsiniz. 6 ay sonra sıfırdan yapmayı düşünüyoruz. herkezin alabileceği ürünler yapmak istiyoruz."

    "Not: Bu proje deneysel bir proje olup, şimdilik; bu kampanya sadece (5 kişi) 5 motosiklet için geçerlidir. değerlendirmeyi resimler üstünden yapıp, amerikan Chapper sahibi olacak motosiklet sahibini, biz belirli bir süzgeçten geçirerek yapacağız. bu kampanya sadece 5 adetle sınırlıdır. trafiğe çıkma ve muayene sorunu yoktur."

    !


  5. #5

    Üyelik
    26 Şubat 2010
    Şehir
    İzmir
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir tane örneklerini görelim ne yapmışlar sahibinden'e Amerika'dan örnek koymakla olmaz bu işler. 5000 Tl'ye makyaj yapacaksa yapsın görelim neymiş.
    http://www.sahibinden.com/tr_custom_...XQQdisplayitem
    Bu ilandaki motoru kendileri yaptıklarını söylüyorlar anlamadım bende ne iştir. 5000 tl diyorlar o motor için. (işçilik hariç) Ya eğer ki doğruysa ve bu adamlar gerçekten böyle birşey yapıyorlarsa iyi bir adım atmışlar bence.
    [B]Yaşa, ya da yalan ol..................::lac::[/B]

  6. #6
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    chapper nekidir
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

  7. #7
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    o motora 5000 lira demiyorlar.

    Motorunuzu bu elemanlara veriyorsunuz , torna, Freze, kaynak, boru bükümcü ve boyanacakları boyaya, nikelajlanacakları da nikelajcıya gönderiyorlar.bu arada sadece lastik jant 1500€ yu buluyor. nikelaj boya ve şase bükümü vs.. 5000 TL' yi buluyormuş .o da işçilik haric 2500 gibi bir işçilik değer biçilse , motorunuzu custom yapmanın bu elemanlara verilirse tahmini bedeli , zaten bu iş için ilk yaptıkları motorun maliyeti 15.000 lirayı bulmuş. ( motorun satın alınması+custom işlemleri)


    yanlız bu süzgeç olayını bende anlamadım.kim kimi süzgeçten geçirecek , neden geçirecek anlamadım.

    ya ortadada ciddi bir dolandırıcılık olayı var. motoru ve ücretin yarısını elinizden alıp , uzayacaklar. ya imzalatacakları sözleşmede bir ince işçilik var.
    Ya da elemanlar ciddi ciddi bu işi yapacaklar. ancak gerekli izin ve belgeleri edinme aşamasında bu işi yapan diğer firmalardan çekinceleri olsa gerek kedilerini bu şekilde gizleyerek iş yapmak istiyorlar.

    öylede böylede ismini, cisimini , adresini , işçiliğini ,yaptığı motorun örneğini ortaya koyamayan , amerikadan bir firmayla anlaşması olduğunu belirtip chopper'ın nasıl yazıldığını bilmeyen kişilerl bu iş yapılırmı ? başkası ne yapar bilmem ama BU ŞARTLARDA YAPILACAK bir işlemden ,ben uzak durun derim.

  8. #8

    Üyelik
    12 Kasım 2009
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    cbf150
    Alıntı Deli Çerkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o motora 5000 lira demiyorlar.

    Motorunuzu bu elemanlara veriyorsunuz , torna, Freze, kaynak, boru bükümcü ve boyanacakları boyaya, nikelajlanacakları da nikelajcıya gönderiyorlar.bu arada sadece lastik jant 1500€ yu buluyor. nikelaj boya ve şase bükümü vs.. 5000 TL' yi buluyormuş .o da işçilik haric 2500 gibi bir işçilik değer biçilse , motorunuzu custom yapmanın bu elemanlara verilirse tahmini bedeli , zaten bu iş için ilk yaptıkları motorun maliyeti 15.000 lirayı bulmuş. ( motorun satın alınması+custom işlemleri)


    yanlız bu süzgeç olayını bende anlamadım.kim kimi süzgeçten geçirecek , neden geçirecek anlamadım.

    ya ortadada ciddi bir dolandırıcılık olayı var. motoru ve ücretin yarısını elinizden alıp , uzayacaklar. ya imzalatacakları sözleşmede bir ince işçilik var.
    Ya da elemanlar ciddi ciddi bu işi yapacaklar. ancak gerekli izin ve belgeleri edinme aşamasında bu işi yapan diğer firmalardan çekinceleri olsa gerek kedilerini bu şekilde gizleyerek iş yapmak istiyorlar.

    öylede böylede ismini, cisimini , adresini , işçiliğini ,yaptığı motorun örneğini ortaya koyamayan , amerikadan bir firmayla anlaşması olduğunu belirtip chopper'ın nasıl yazıldığını bilmeyen kişilerl bu iş yapılırmı ? başkası ne yapar bilmem ama BU ŞARTLARDA YAPILACAK bir işlemden ,ben uzak durun derim.
    Bana da garip geldi
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

  9. #9

    Üyelik
    24 Haziran 2009
    Önce Türkçe öğrensinler.

    Yukarıdaki resimlerde, yapılan motorlara uygun motosiklet yapıyoruz. .... ama bize mail ile iletişim bilgilerinizi gönderirseniz. sizi 6 sonraki diğer gelişmelerden haberdar edebiliriz.
    Burdan birşey anlayan var mı

    Bir de 10 $ verip domain alsınlar.

  10. #10
    GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Düzgün Bir Firma Olsa İdi Web Adresi Ücretsiz Olmazdı
    Bkz. Tr.gg (;
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

  11. #11

    Üyelik
    10 Nisan 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    ben 15000 tl zaten hazır custom choppper alırım birde niye senle uğraşayım be adam o paraya benim enduro bile chopper olur be,hikayeeeeeeeeeeeeeeee

  12. #12
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Kendine internette adam gibi bir domain name almayan firmayla asla iş yapmam şahsen..

  13. #13
    aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    fake fake diilse gerçek resimler nerede merak ettım
    2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250

  14. #14

    Üyelik
    26 Şubat 2010
    Şehir
    İzmir
    Bence bu işin peşine düşülmeli gibi. Çünkü eğer ki doğru söylüyorlarsa ve yapacaklarsa böyle birşey iyi olur. Ama bir çeşit dolandırıcılık var gibi geliyor bana da.
    [B]Yaşa, ya da yalan ol..................::lac::[/B]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler