Motor Alıyorum Yardım

Arkadaşlar uzun bir süredir motor istiyorum ancak acele etmedim. Para biriktirdim vs vs bu gün ehliyete yazıldım. A2 ehliyet alacağım ancak ehliyete yazılırken a2 yi ne yapacaksın tavrıyla karşılaştım biraz moralim bozuldu. Motora binecem dedim bende :) . Neyse olayın özüne geliyim. Arkadaşlar ehliyet sonrasında bi motosiklet almayı planlıyorum mahallede 2 kişide mondial zc 150 var bazen motosikleti ben alır bi yolculuk turu yapardım (gece trafik olmadığı sıralar) çekişi falan çok güzel bi motor diyebilirim. Daha önce ramzey kalipso 125 e bindim bundaki performansı görünce fikrimi buna doğru yönelttim. 1 senedir motorun kendisinde olduğunu , motora bakmazsan ve rodaja dikkat edersen uzun süre binersin dediler aynı şeyi serviside söyledi. Ben mondial zc 150 almak istiyorum siz ne diyorsunuz? Aranızda bu motoru alıpta bi sorunla karşılaşan var mı ya da ne bileyim serviste problem yaşayan? İki kişi var dediğim gibi mahallede ikiside çok memnun.

Yardımlarınıza ihtiyacım var

Ayrıca yeni motor alacak arkadaşlar için söyliyim acele etmeyin yanlışa düşersiniz bunu kendim deneyerek gördüm son anda direkten döndüm yani. Sabrettim parayıda tamamladım iyi bir motor almak için ilk önce ehliyete yazıldım sonrasında motosiklet alcam Allah'ın izniyle.

Saygılar :bounce:

Buradaki birçok abimiz, ablamız arkadaşımız çin malı motor alma diceklerdir. Çok sorun çıkartır dicektir. Ki çıkartır ne de olsa çin malı ama sen motoruna ne kadar iyi bakarsan motorun ömrü de o kadar uzun olur. Seçim senin. ;)

:) aldığım bişeye temiz bakmamın en büyük kanıtı kasamdaki 3310 telefonun ilk sahibi olmam :)) :D tabi artık kullanmıyorum :p ondan şüpem yok gözüm gibi bakarım. Çünkü o parayı biriktirmek için canım çıktı :D

Abi bütçe 3000 Tl 500 küsür ehliyet geriye kalıyo 2500 dediğim motor zaten 2000-2500 Tl :) diyorum ki vitesli alıyım biraz daha sabredip ybr 125 alıyım ama sonrada diyorum ki ilk motorum olcak viteslide hiç tecrübem yok fren pedalı falan yani vitesmi küçültcem frenemi dokuncam zaten şehir içi trafik akşam saatlerinde kitleniyo , birde burdaki sürücüler motosiklet sürücülerini düşünmeden öküz gibi yükleniyor frene , o nedenle vitesliye yanaşmıyorum

Abi demesen hemen hemen aynı yaştayız.2500 e süper motorlar var ya sen kafanı yorma.
Vitesli çok çok çok kolay araba kullanıyorsan onu hayli hayli sürersin.

araba kolay yine :D ama vites yükseltme ve düşürme çok ayrı yerlerde ayrıca arka fren farklı yerde :)

:) bu motoru görmye gitcem Allah razı olsun sağolasın . Hafta sonu bu motoru görmeye gidiyim bakalım nasıl bi motor 9.000 km de 2007 de cıkmış trafiğe görünüşede aldanmamak lazım . sence iyimidir?

İyiye benziyor ama tanıdık bi motordan anlayan biri varsa ona baktır derim.

Arkadaş :cat:

Umarım keyfine görebir motor alırsın, kazasız belasız binersin. Onlarca kez yazdığımız gibi: İkinci El iyi bir Honda, SYM ve ya Kymco motosikletleri tercih etmeni tavsiye ederim. ''Çin'' alıpta motorculuktan soğuyan kardeşlerimizden olmandan korktuğum için yazıyorum bunları:cat: Şimdiden hayırlısı ama bu dediklerimi özellikle kaale al derim:cat:

eyvAllah denizci , dediklerinizi kafama yazıyorum . Kimse çin malı istemiyor ama diğerleride çok pahalı :)

Arkadaş :cat:

Umarım keyfine görebir motor alırsın, kazasız belasız binersin. Onlarca kez yazdığımız gibi: İkinci El iyi bir Honda, SYM ve ya Kymco motosikletleri tercih etmeni tavsiye ederim. ''Çin'' alıpta motorculuktan soğuyan kardeşlerimizden olmandan korktuğum için yazıyorum bunları:cat: Şimdiden hayırlısı ama bu dediklerimi özellikle kaale al derim:cat:

Sana katılıyorum ama çin malı deyince millet ayaklanıveriyor onun için bişey demedim

Ayrıca bunada 2.500 olur bu mt uyesi sanırım kafada mt stickeri var.

http://www.sahibinden.com/ybr125_en_temiz-41WQQaXQQ17730998WQQpXQQdisplayitem

Son düzenleme:
uniqe tanıdık birine göstermek lazım doğru diyosun . Hafta sonu gidip adamla konuşmam gerek. Çin malına siz böyle dedikçe içime sinmiyor ya :D

linkteki motorsa eğer görüntü olarak güzel..ama mondial işte..bence 2500 liran varsa biraz daha araştır derim..çünkü 2500 lira iyi bir para ve bence mondial için verilecek bir para değil..sahibinden.com da araştır istersen

vitesliyi çok büyütüyosun gibime geldi aslında görüldüğü kadar zor değildir alışnca çok basit geliyor insana bence vitesliyi sen yine bir düşün :wiinkk: çünkü biraz zaman sonra scooterden soğuyacaksın onu sat sonra yeni motor felan bak çok uzun iş bence seçimin vitesliden yana olmalı :cat:

forumda klasikleşmiş bir öneride bulunucam ama kesinlikle dikkate almalısın YBR125

yada CBF150 diyorum, illa scooter alıcam diyorsan yine tercihini kendini ıspatlamış

büyük markalardan yana kullan, bak bende ilk motosikletimi alırken acele ettim ve hata yaptım çin malı bir motosiklet aldım.

titreşim ve diğer negatif yönleri bir tarafa ikinci eli berbat satarken çok zarar

ediyorsun ki ben zarardan vazgectim satamıyorum ..

ybr 125 en ideal motor gibi görünüyor test videosunuda izledim gerçekten güzel bi motor buralarda tanıdık birinde olsa bakardım kolaymı değilmi diye :)) buranın trafiği akıl almaz bişey çünkü :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar