Go Back   Motosiklet.NeT Forum > MT - Moto Kafe > Moto Sohbet

2000 altı ss lerin ekmeği yendi mi?

Bu konuya 401 cevap yazıldı 7216 kere görüntülendi

Seçenekler
Alt
  (#1)

trendy83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: ybr125
Kan Grubu: A Rh+
2000 altı ss lerin ekmeği yendi mi? - 07-02-2010, 16:05

ewet arkadaşlar acaba 2000 model altı ss lerin acaba ekmeği yendimi?
yani bu motorlar artık emekliye ayrıldımı?
Alınırmı alınmazmı?
alınsa kaç para eder?
Tamirleri pahalı olurmu?
Parça sıkıntısı çok olurmu?
200 km nin üzerinde gitmek artık tehlike arz edermi?
yani 96 ve 99 modellerden bahsediyoruz markada belli ya yamaha ya honda
ha bu arada u konu nerden çıktı söyleyim.Motosikletleri farkedin etkinliğinde emre abi ve yeşim ablayı gördüm.hem evli bir çift olarak ayrılmadan gezilebilecek hemde ss olan 600f motoruna sahipler kendileri banada uygun diye düşünmüştüm o arada ama o kadar bütçem yok tabi bi ara gözüme yamaha yzf600r thundercat ilişti aynı tarz motor gibi duruyo tabi eski olduğu için fiyatı uygun.Fiyatı neye göre uygun derseniz aynı paraya hyosung alacağıma gider bundan alırım düşüncesindeyim (tartışma yaratmak için söylemiyorum şaahsi fikrim)Siz ne dersiniz?

Alt
  (#2)

Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Jesica :)
Kan Grubu: O Rh+
07-02-2010, 16:23

benim de düşüncem o yönde
98-99 600 f veya 2000 R6

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:21 ----------

Benimde düşüncem o yönde..
98-99 600F veya
2000 r6 düşünüyorum..
  Benim oLucak Fıstık. Binicem üstüne Vurucam kırbacı vurucam kırbacı

Alt
  (#3)

sysroot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: ER-5 Satıldı:)
07-02-2010, 16:27

Eskicilerden biride benim: )
98 ZX6 veya 98 Bandit düşünüyorum.
99 ER-5 Sahibi olarak;
Temizi olduktan sonra sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.
  sysroot - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#4)

majik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: (Yakında) Honda Cbr 125
07-02-2010, 16:30

Bu konularda bir bilgim yok ancak ne olursa olsun 11 12 yıllık bir makinayı kullanırken her şeyden önce senin içinde bir "acaba?" sorusu dolaşacaktır, sürekli tedirginlik yaşayacaksın. "Acaba şimdi sorun çıkaracak mı?" vs. gibi. Yani bence biraz daha küçült hedefini ya da biraz daha sabret. Değecektir.
  majik - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#5)

07-02-2010, 16:33

Ben 2009 Makinamı verdim 99 Model ER5 aldım içimdede hiçbir şüphe yok şükür
Alt
  (#6)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Isthanbool(34)Uşak(64)Manisa(45)
Kan Grubu: B Rh+
07-02-2010, 16:35

Bu veritabanında sorunun cevabını hakkıyla verebilecek (bildiğim) tek kişi GKN Gökhandır...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:34 ----------

Alıntı:
sysroot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben 2009 Makinamı verdim 99 Model ER5 aldım içimdede hiçbir şüphe yok şükür
adam ss diyor sen ne hikaye anlatıyorsun...
  GERÇEKLER ACIDIR.ACITIR.DÜNYADAKİ TEK DİKİLİ FİDANIM.."K I Z I M"Ben Bir Garip Pandayım.CBF150 Ocak 07 Massey Ferguson 50.000 KM deStar103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150(1991/2009) köftestar & pandastar & banstar

Alt
  (#7)

Emrah.ark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Jesica :)
07-02-2010, 16:36

Alıntı:
mete_han Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu veritabanında sorunun cevabını hakkıyla verebilecek (bildiğim) tek kişi GKN Gökhandır...
Ben onun R1 'e Hastayım abi
Bi R6 alıp aynı şekil yapmak istiyorum
  Benim oLucak Fıstık. Binicem üstüne Vurucam kırbacı vurucam kırbacı

Alt
  (#8)

07-02-2010, 16:41

Alıntı:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:34 ----------

adam ss diyor sen ne hikaye anlatıyorsun...
Genel olarak 99 - 98 eski makinalardan bahsediyorum.
Antalya'da ZX6cı ZX7 kullanan bir sürü arkadaşım var ve motorlarında hiçbir arıza yok.Onun dışında bir sürü arkadaşım var 98-99 Racingci temizini bulduktan sonra sorun çıkarmıyor diyorum.

Asıl olarak neyi anlatmak istediğimi anlamıyorsan o senin sorunun

İlk ağızdan cevap bekliyorsan bütün 98cileri topluyayim foruma üye yapayim yazsınlar.Anlamada güçlük çekiyorsan tabi.
Alt
  (#9)

trendy83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: ybr125
07-02-2010, 16:57

cevaplarınız için teşekkürler.İnşallah eski model ss kullanıcılarıda buraya bilgilerini yazarlarda bizde öğrenmiş oluruz hemde onlar kullandıkları motorların artık üzerine yapışan kötü imajlarını belki kaldırabilirler.Tabi sırf bu düşünceyi ortadan kaldırmak için gelip buraya "yok kardeşim ne sorunu alın binin aslandır bu motorlar kaplandır hatta benimkini satayım sana" gibi yazılar yazmadan bunu yaparlarsa daha inandırıcı olur.

ssyrot senin görüşünde önemli yazdığında herzaman karşıma çıkmaz 2009 modeli satıp 99 model motora binen birisi.Genelde tam tersi olur.Görüşün için teşekkürler.

Alt
  (#10)

nkalburcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: mondıal 125zn
tanısma - 07-02-2010, 17:25

merhaba arkadasım konu hakkında verebılecegım bır bılgım yok fakat sunu tavsıye edebılırım yedek parca destegı olmayan hıs bır motor alınmamalı dıye dusunuyorum saglıklı gunler dılıyorum

Alt
  (#11)

mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Arazide Keçi, Sahilde Kamuran, Otobanda Singuala
07-02-2010, 18:02

Ben 2006 makinaya bile acaba diyorum. 12-13 yıllık makinayla en fazla 120-130 dur yapacağım. Metal eskimesi diye birşey vardır. Hani vidayı saplarsın yıllarca tutar orayı. Hiç oynamaz bile. 10 sene sonra bir gün "çat" diye atar gider. Sonuçta makine bunlar. Ne kadar temiz olursa olsun mutlaka birileri zorlamış olacak. Hiç birşey olmasa 12 senedir suyla haşır neşir olmuş olacak.

Ha olmaz değil ama sürat çok tehlikeli bu makinalarla.
  Herşeyin Aslı Güzeldir !
  mogli - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#12)
Forumdan Uzaklaştırıldı

07-02-2010, 18:07

Katılıyorum, metal yorgunluğundan öte alınan darbelerle malzeme deformasyonu olur. Şasedeki en ufak eğrilik yol tutuşu frenlemeyi,süspansiyonun çalışmasını... etkiler.

Alt
  (#13)

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: CBR 125 R
Kan Grubu: O Rh-
07-02-2010, 18:14

benimde kafamda bir yerlerde dolaşıyor bu soru...7bin tl civarı paraya hyosung mu alsak yoksa eşdeğer bir eski ss 600f vb bişey alınır mı?98-99-2000 model temiz kullanılmış sorunsuz bir makina bulabilirmiyiz, ya da parça sıkıntısı var mıdır?çok abartılı hızlardan ziyade hyo kadar gitsin oda yeter...asıl sorun cebi ne kadar zorlar orası???gerçek ustatlardan sıkı cevaplar alsak engin bilgilerinizi biz genç motorcu nesline aktarma zamanınız gelmedi mi
  Fear nothing Risk everything Redline...

Alt
  (#14)

ufuktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: yamaha XJR1200
Kan Grubu: A Rh-
07-02-2010, 18:16

birde malzeme kalitesi diye birşey var ki ... metal yorgunluğu denen şeyin diğer kutubudur !!!!

*** şimdi 99 model e200 mercedes nerde - sıfır km hyundai era nerde ???? ( gibi - paraları aynı ama model farkı var , ama bir de kalite farkı var )

v max kaç model olursa olsun ??? xjr1200 kaç model olursa olsun ?? cbx750 kaç model olursa olsun bakımı yapıldıysa sıkıntı olmaz ---

ama soru şu ; race makina ( yüksek devir ) tabiki sıfır makina gibi olmaz , ama hiç de yaklaşılmaz diye bir genelleme yapamayız .... makina temizse , bakımlarınıda yapıyorsan sıkıntı olmaz ... sadece risk almamak için redline kullanmaz dibine kadar yırtmazsın makinayı olur biter
  www.hayabusariders.com

Alt
  (#15)
Mersin İl Temsilcisi

yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: GSR600 ABS/K8
07-02-2010, 18:16

Alıntı:
mogli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben 2006 makinaya bile acaba diyorum. 12-13 yıllık makinayla en fazla 120-130 dur yapacağım. Metal eskimesi diye birşey vardır. Hani vidayı saplarsın yıllarca tutar orayı. Hiç oynamaz bile. 10 sene sonra bir gün "çat" diye atar gider. Sonuçta makine bunlar. Ne kadar temiz olursa olsun mutlaka birileri zorlamış olacak. Hiç birşey olmasa 12 senedir suyla haşır neşir olmuş olacak.

bilip bilmeden konuşmak ne kadar kolay değil mi?

ülkemizde 20.000 üstü motosiklet artık bitmiştir denir. sebep km fazlaymış...
esasen aslında makina o km lerd iş yapar, şaha kalkar.
avrupalı her 99.000 de bir noterle tasdik ettiriyor motosikletini ve ne kadar uzun kullandığıyla, bakımını ne kadar iyi yaptığıyla övünüyor ve bunu da açtıkları sitelerde boy boy resimlerle yapıyorlar....

geçenlerde bir poz gördüm, everest yamaçlarında avrupalı motosikletlçilerle karşılaşmış bizim türklerden 2 motor ve resim çektirmişler. bizimkiler gs1200/2007-2008 avrupalı ise 1998 xt600... farkımız bu işte...

sonuç:

ciddi bir şase eğriliği yoksa, hasar ve darbe almamışsa, parçası da buluna biliyorsa "BİNİLİR" hız yapılır mı? yapılır! bakımını iyi yaptıktan sonra 1965 jawa motosikletler bile 140 yapıyor, güçlendirlmiş japon çeliği mi yapamıcak bu işi...

Konu yürekçe tarafından (07-02-2010 Saat 18:19 ) değiştirilmiştir.
  HAYATIN GERÇEKLERİNDEN ASLA KAÇMAYACAKSIN... YOKSA YORGUN ÖLÜRSÜN!!!...
ANCAK GERÇEK BİR APTAL KARŞISINDAKİNİ APTAL ZANNEDERMİŞ
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK
  yürekçe - YAHOO üzeri Mesaj gönder yürekçe - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#16)

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Regal Raptor D150-e '10 Black
Kan Grubu: A Rh-
07-02-2010, 18:29

Alınır alınmasına ancak alıcının motordan iyi anlaması , anlamıyorsa bile didik didik her yerini güvendiği bir ustayla birlilte incelemesi gerektiğini düşünüyorum.

Bende bakımları tam yapıldıktan sonra alınabileceğini ve performans amaçlı kullanılabileceğini savunanlardanım.
  Regal Raptor DD150e-2 '10
------------------------------------------------------------------------
Honda CBF 150 '09(Satıldı)
  muratcan7 - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#17)

07-02-2010, 18:38

Alıntı:
yürekçe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bilip bilmeden konuşmak ne kadar kolay değil mi?

ülkemizde 20.000 üstü motosiklet artık bitmiştir denir. sebep km fazlaymış...
esasen aslında makina o km lerd iş yapar, şaha kalkar.
avrupalı her 99.000 de bir noterle tasdik ettiriyor motosikletini ve ne kadar uzun kullandığıyla, bakımını ne kadar iyi yaptığıyla övünüyor ve bunu da açtıkları sitelerde boy boy resimlerle yapıyorlar....

geçenlerde bir poz gördüm, everest yamaçlarında avrupalı motosikletlçilerle karşılaşmış bizim türklerden 2 motor ve resim çektirmişler. bizimkiler gs1200/2007-2008 avrupalı ise 1998 xt600... farkımız bu işte...

sonuç:

ciddi bir şase eğriliği yoksa, hasar ve darbe almamışsa, parçası da buluna biliyorsa "BİNİLİR" hız yapılır mı? yapılır! bakımını iyi yaptıktan sonra 1965 jawa motosikletler bile 140 yapıyor, güçlendirlmiş japon çeliği mi yapamıcak bu işi...

yerden göğe kadar haklısın
yukarıda yapılan yorumları görünce bıyık altından güldüm burada
bir yerde de haklı ama bazıları çünkü ben her zaman söylerim bizim ülkemizde motorsiklet kullanımı ve bakımı hasbel kader yapılan bir iştir ,
adam alır motoru canını çıkarana kadar ne servise götürür ne yağına bakar
koyar benzini,dağtaş bayır gezer ,nasılsa zamanı gelince elinden bir şekildeçıkaracaktır ,her kelin bir kör alıcısı vardır misali bu nedenle Türkiyede yaşı 10 u bulmuş ve hala fabrikadan yeni çıkmış ilk günkü halinde bir 10 senelik motor bulmak imkansız ,ya da bir elin parmağını geçmez sayıları ,ben öyle motorsikletler görüyorumki bırak 2000 modeli 2-3 sene olmuş daha canına okunmuş motor aynı şekilde bir 3 sene daha kullanılsa nerdeyse 5-6 yaşında hurdaya çıkacak ,atalar ne demiş bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur ...
buyrun 2001 model 600 F im kim demiş 270 vurmaz metal yorgunluğu olur gitmez diye fabrikadan ilk çıktığı günkü orjinallikte ,

maşallah diyelim bu arada

daha on sene bile böyle gider yeterki Allah kaza bela vermesin

Konu avkan65 tarafından (07-02-2010 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir.

Alt
  (#18)

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Isthanbool(34)Uşak(64)Manisa(45)
Kan Grubu: B Rh+
07-02-2010, 18:43

Alıntı:
mogli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

işte motokültürünüz bu kadar...böyle olunca birşey yazasım gelmiyor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:42 ----------

Alıntı:
avkan65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bende gülüyorum...
  GERÇEKLER ACIDIR.ACITIR.DÜNYADAKİ TEK DİKİLİ FİDANIM.."K I Z I M"Ben Bir Garip Pandayım.CBF150 Ocak 07 Massey Ferguson 50.000 KM deStar103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150(1991/2009) köftestar & pandastar & banstar

Alt
  (#19)

fatihsevim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: honda cgl 125 honda cbr125r
07-02-2010, 18:45

Alıntı:
avkan65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yerden göğe kadar haklısın
bir yerde de haklı ama bazıları çünkü ben her zaman söylerim bizim ülkemizde motorsiklet kullanımı ve bakımı hasbel kader yapılan bir iştir ,
adam alır motoru canını çıkarana kadar ne servise götürür ne yağına bakar
koyar benzini,dağtaş bayır gezer ,nasılsa zamanı gelince elinden bir şekildeçıkaracaktır ,her kelin bir kör alıcısı vardır misali bu nedenle Türkiyede yaşı 10 u bulmuş ve hala fabrikadan yeni çıkmış ilk günkü halinde bir 10 senelik motor bulmak imkansız ,ya da bir elin parmağını geçmez sayıları ,ben öyle motorsikletler görüyorumki bırak 2000 modeli 2-3 sene olmuş daha canına okunmuş motor aynı şekilde bir 3 sene daha kullanılsa nerdeyse 5-6 yaşında hurdaya çıkacak ,atalar ne demiş bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur ...
buyrun 2001 model 600 F im kim demiş 270 vurmaz metal yorgunluğu olur gitmez diye fabrikadan ilk çıktığı günkü orjinallikte ,

maşallah diyelim bu arada

daha on sene bile böyle gider yeterki Allah kaza bela vermesin
motorun mukemmel Allah kaza bela vermesın
  HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
  fatihsevim - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#20)

07-02-2010, 18:58

Alıntı:
işte motokültürünüz bu kadar...böyle olunca
bende gülüyorum...
bana zaman zaman sorarlar kaç para civarında bu diye bende abartı yapmadan bu modellerin 1000 tl üzerini söylerim hep rakam olarak ,belki arkamdan onlarda bıyık altından gülüyordur ,fiyatı abarttım diye ,ama bilmezlerki aynı modelin 1000 tl altındakini aldıklarında o motor onlara kaça patlıyacak o zaman ,bir takım lastik alıp ,ıvırını zıvırını sorunsuz hale getirip binmek için bile bir ufak cc motor parası harcar ,ama söylemekle olmuyor işte bu tür püf noktaları ,insanlar he he diyip geçiyor iş başa düşünce anlıyorlar ne demek istediğini ..

Konuyu Arkadaşların ile Paylaş
  • Konuyu Facebook a gönder.
  • Konuyu Google a gönder.
  • Konuyu Digg a gönder.

Etiketler
2000, alti, ekmegi, lerin, yendi

Seçenekler