Go Back   Motosiklet.NeT Forum > MT - Moto Kafe > Moto Sohbet

uzun yol motoru

Bu konuya 68 cevap yazıldı 1713 kere görüntülendi

Seçenekler
Alt
  (#1)

Post uzun yol motoru - 04-02-2010, 22:28

arkadaşlar merhaba ben avrupa turu yapmayı düşünüyorum ve elimde max. 35 bin e kadar bir motor almak istiyorum baktığım modellere göre bmw 1200gs hoşuma gitti ama daha acemi olduğum için motordan pek anlamam o yüzden sizlerden yardım almak istedim elimdeki paranın yeteceğini düşünüyorum çünki küçüklükten beri hep motorla avrupa turu yapmak istemiştim ve yapacağım turda alacağım motorun kaliteli rahat ve hızlı olmasını istiyorum bir hayali gerçekleştirmek adına yardımcı olursanız sevinirim her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum tabii öğütlerinizide acemi olduğumdan dolayı pek anlamam şimdiden çok teşekkürler,

Alt
  (#2)

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: HYOSUNG GV250 AQUILA
Kan Grubu: O Rh+
04-02-2010, 22:36

selam arkadaşım..acemi derken niteliği önemli..hiç motor kullanmadıysan 1200cc motor seni çok sıkıntıya sokar.avrupa seyehatini erteleyip önce biraz daha küçük hacimli motorla iki tekere alışıp sonra çıkarsınız avrupaya...
  "SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR"

Alt
  (#3)

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Mondial 250 MCT
Kan Grubu: A Rh+
04-02-2010, 22:39

Merhaba,

Öncelikle eğer motorda acemiyim diyorsanız uzun yolculuğu, hele ki ülke dışına bir yolculuğu önermem..
Zira, uzun yolculuğa çıkmak; motorun tepkilerini, dengesini öğrenme adına sağlam bir tecrübe ister..Kaldı ki ülke dışı diyorsak tüm bunların yanına bir de mekanik bilgisi lazım çünkü allahın dağında yolda kalırsak etrafta servis/tamirci bulmakta sorun oalcaktır..

O nedenle tecrübeniz nedir bilmiyorum ama bir süre ülke hatta şehir içi motosiklet tecrübesini arttırmanızı ve akabinde mümkünse ileri sürüş eğitimi almanızı (honda, bmw vs. veriyor bunları) ve sonra alacağınız daha güçlü (ki öncesinden motorunuz olduğunu varsayıyorum) bir motorla gene uzun kilometreler turladıktan, motorunuza alıştıktan sonra böyle bir yolculuğu düşünmenizi öneririm..

Eğer motorda gerçekten acemiyseniz (yani hiç motora binmemiş veya kısa süre scooter tecrübesi varsa) kesinlikle intihar etmeyin, önce tecrübe arttırın..

Sevgiler..
 Osbourne - İCQ üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#4)
Forumdan Uzaklaştırıldı

04-02-2010, 22:51

Alıntı:
Osbourne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

Öncelikle eğer motorda acemiyim diyorsanız uzun yolculuğu, hele ki ülke dışına bir yolculuğu önermem..
Zira, uzun yolculuğa çıkmak; motorun tepkilerini, dengesini öğrenme adına sağlam bir tecrübe ister..Kaldı ki ülke dışı diyorsak tüm bunların yanına bir de mekanik bilgisi lazım çünkü allahın dağında yolda kalırsak etrafta servis/tamirci bulmakta sorun oalcaktır..

O nedenle tecrübeniz nedir bilmiyorum ama bir süre ülke hatta şehir içi motosiklet tecrübesini arttırmanızı ve akabinde mümkünse ileri sürüş eğitimi almanızı (honda, bmw vs. veriyor bunları) ve sonra alacağınız daha güçlü (ki öncesinden motorunuz olduğunu varsayıyorum) bir motorla gene uzun kilometreler turladıktan, motorunuza alıştıktan sonra böyle bir yolculuğu düşünmenizi öneririm..

Eğer motorda gerçekten acemiyseniz (yani hiç motora binmemiş veya kısa süre scooter tecrübesi varsa) kesinlikle intihar etmeyin, önce tecrübe arttırın..

Sevgiler..
+1 Öncelikle motosiklet ne kadar tehlikelidir, onu idrak etmeniz gerekir.

Alt
  (#5)

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: KTM 640 LC4 2003
04-02-2010, 22:51

he walla acemi adamın avrupa turunda ne işi var yahu bu iş gozuktugu kadar kolay degil
  Bugün cc olarak bizi kücük görenlerin gelecegi kara bulutlarla kaplıdır
Kücük(cc)'lere Sevgi Büyük(cc)'lere Saygı...

Alt
  (#6)

SinanAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Deauville (satıldı..) Mayısa kadar motor yok.
Kan Grubu: AB Rh+
04-02-2010, 23:19

deli işi valla..
  Rüzgar ben, denge ben, tutunan ben. En küçük hatada yok olacak yine ben. O zaman sen neyi dert ediyorsun ?
  SinanAksu - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#7)

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: 2009 YBR 125 city
04-02-2010, 23:21

merhaba. öncelikle küçük hacim bir motor almanızı, yok benim vaktim ve boşa harcayacak param yok diyorsanız, cbf600, cb600f hornet, gsr600, vb. naked ya da dual purpose tarzı motosikletleri öneririm (son çare). tabi bu dediklerimi alınca bas marşa çık yola diye bir şey geçirmeyin aklınızdan, önce honda nın sürüş eğitimlerine katılmanızı ve bir 125 cc. motosiklet kiralayıp alıştırma yapmanızı öneririm. sonra kendi motorunuza iyice alışıp (ki bahsettiğim modeller diğer büyük cc.lerden daha uysaldır) yola çıkmanızı öneririm. tabi bu nereden baksanız gene de 6 ayınızı alır. motosiklet tehlikeli iştir, tehlike boyutlarını azaltmak için tecrübe ve gayret gerekir ve bu tecrübe de malesef araba gibi hemen edinilemiyor.
.
.
not: bahsettiğim fikiri şahsım adına pek de önermiyorum. direk 600 cc. ve üstü ile baslamak osbourne abinin dediği gibi intihardır. başlayıp hiçbirşey olmayan örnekler var, o da genelde bu bahsettiklerimi yapanlar.

şahsen 2 yıldır motosiklet kullanıyorum ve çok aktif bir sürücü olmama rağmen avrupa turunu göze alamam... çünkü motosikletin herşeyini bilmek gerekiyor. oturuşundan tamirine, doğru viraj almasından, tubeless lastik onarımına kadar herşeyi bilmek gerekiyor... umarım hayaliniz bir gün gerçek olur.

ekleme: aslında 400 ya da 500 cc. bir scooterla da avrupa turu yapılabilir. hele ki avrupa bir marka alırsanız orada servis bulmak diğer markalara nazaran daha kolay olacaktır.

Konu ozgurakman tarafından (04-02-2010 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.
  YBR125 mavi -- binelim bari
Bir TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR...11 TÜRK İÇİN DÜNYAYI FETHEDERİZ....ÖZEL KUVVETLER

Alt
  (#8)

04-02-2010, 23:48

Havada geyik kokusu seziyorum

Can sıkıntısı neler yaptıyor insan. Canın mı sıkıldı üye ol bir foruma sonra da

Arkadaşlar ben motordan anlamam şimdi fotoğraflarına baktım şu motor -motorda minumum 600cc ve SS olursa tadından yenmez- hoşuma gitti bunu alıp yollara çıkıcam diye aç bir başlık sonra geç köşeye kıs kıs gül.

Havada geyik kokusu seziyorum...

Alt
  (#9)

Kıkırdak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Honda CBF 150/ Honda Titan 125
04-02-2010, 23:48

20 kişi avrupa turuna çıkcam diyor, fakat içlerinden anca bitanesi çıkıyor..
  Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..
  Kıkırdak - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#10)

05-02-2010, 00:52

ya arkadaşlar görülerinize çok teşekkür ederim ben bu konuyu internette deil bazı bilen arkadaşlarımada sordum ama kimse sizin gibi cevaplar yazmadı gerçekten anlıyorsunuz dedikleriniz doğru tecrübem yok o yüzden sordum size avrupa turu benim hayalim bu hayali 90 yaşınada varsam yapacağım allahın izniyle ben mersinde çevik kuvvet komiser yardımcısı olarak çalışıyorum bekarım babam dan kalan birasda para allaha çok şükür halim vaktim yerin evlenmeden önce belki bir motor turu yaparım ümidiyle hep hayal kurdum ama dediğiniz gibi kolay bir şeye benzemiyor daha önce tabii motora binmişliğim var ehliyetim yokken bile sürerdim ama 125 lik 100 lük basit motorlardı bunlar peki bana geniş bir bilgi verirmisiniz ne lazım bu tür seyahatlerde zaten direk avrupa turuna çıkmam dediğiniz gibi tek başıma intihar olabilir allah korusun şehirler arası gidebilirm ama . yalnızz almışkende kaliteli gösterişli ve hızlı bir motor almam lazım yani nasıl desem anlayın beni arabadan bile rahat motorlar warmış bir de birşey daha soracam böyle motor grupları warmış uzak yerlere gidiyormussun kalabalık olarak öyle birşey varmıdır acaba görüşleriniz için çok teşekkürler allaha emanet olun

Alt
  (#11)

05-02-2010, 01:00

Alıntı:
darkdrive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ya arkadaşlar görülerinize çok teşekkür ederim ben bu konuyu internette deil bazı bilen arkadaşlarımada sordum ama kimse sizin gibi cevaplar yazmadı gerçekten anlıyorsunuz dedikleriniz doğru tecrübem yok o yüzden sordum size avrupa turu benim hayalim bu hayali 90 yaşınada varsam yapacağım allahın izniyle ben mersinde çevik kuvvet komiser yardımcısı olarak çalışıyorum bekarım babam dan kalan birasda para allaha çok şükür halim vaktim yerin evlenmeden önce belki bir motor turu yaparım ümidiyle hep hayal kurdum ama dediğiniz gibi kolay bir şeye benzemiyor daha önce tabii motora binmişliğim var ehliyetim yokken bile sürerdim ama 125 lik 100 lük basit motorlardı bunlar peki bana geniş bir bilgi verirmisiniz ne lazım bu tür seyahatlerde zaten direk avrupa turuna çıkmam dediğiniz gibi tek başıma intihar olabilir allah korusun şehirler arası gidebilirm ama . yalnızz almışkende kaliteli gösterişli ve hızlı bir motor almam lazım yani nasıl desem anlayın beni arabadan bile rahat motorlar warmış bir de birşey daha soracam böyle motor grupları warmış uzak yerlere gidiyormussun kalabalık olarak öyle birşey varmıdır acaba görüşleriniz için çok teşekkürler allaha emanet olun
Almışken gösterişli motor alayım, hızlı olsun gibi bir düşünce açıkçası erken yaşta insana ÖLÜM getirir arkadaşım..
Bu fikirden kendini uzaklaştır..
Motosiklete cidden merak salmış birisi isen, öncelikle kendine daha düşük hacimli (cc derler hani) bir motor almalısın..
Yüksek hacimli hele ki racing denilen supersport modellerini tercih etmemelisin..

Bu konuda yazdığın bu cümleler motosiklet.net sitesini henüz keşfetmediğini anlatıyor bana..
Öncelikle sitenin çeşitli kısımlarına bir bakmalısın..

Hatta daha öncelikli olarak senden kişisel olarak rica ediyorum şu altta linki verilen yazıları bir oku:
http://donald.hypermart.net/Teori/Cover.htm

Sonrada seçim için bu altta yazılanları oku, hatta ilk sitede yazılanlar meslektaşlarından birine ait:
http://www.marmok.com/modules.php?na...e=print&sid=36
http://www.motordelisi.com/forum/mot...resimleri.html

Bunları okuduktan sonra emin ol ki motosiklete bakış açın değişecek..

Konu Osbourne tarafından (05-02-2010 Saat 01:05 ) değiştirilmiştir.
Alt
  (#12)
Forumdan Uzaklaştırıldı

05-02-2010, 01:16

Başlangıç motoru olarak yeni enjeksiyonlu Ybr 125'i gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Performans,kalite,hız,yakıt tüketimi ve yedek parça bakımından şu an Türkiye'deki en iyi başlangıç motosiklettir.

Trafik seyir hızında,bırakın turları Dünya'yı istediğiniz kadar turlayabilirsiniz.

Konu motorhocası tarafından (05-02-2010 Saat 01:20 ) değiştirilmiştir.

Alt
  (#13)

Smile 05-02-2010, 01:24

osbourne abi çok teşekkür ederim gerçekten sana bana vakit ayırdığın için. bu işlerden iyi anlıyorsun acele etmesem iyi olacak ben eskisi gibi sizleri biras daha takip edeyim yorumlarınızı falan belki dediğiniz gibi şehir için de kullanabiliceğim bir motor tercih etmeliyim,allah büyük belki nasip olurda bir avrupa turu yapabilirim ama gönderdiğin link leri okudum binmesem bile bir enduro motor almak isterim çok güzeller çünki abi yaa insan binmeye kıyamaz çok pahalımıdır abi onların 0 ları yaa? şimdiden teşekkürler

Alt
  (#14)

05-02-2010, 01:31

Alıntı:
darkdrive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
osbourne abi çok teşekkür ederim gerçekten sana bana vakit ayırdığın için. bu işlerden iyi anlıyorsun acele etmesem iyi olacak ben eskisi gibi sizleri biras daha takip edeyim yorumlarınızı falan belki dediğiniz gibi şehir için de kullanabiliceğim bir motor tercih etmeliyim,allah büyük belki nasip olurda bir avrupa turu yapabilirim ama gönderdiğin link leri okudum binmesem bile bir enduro motor almak isterim çok güzeller çünki abi yaa insan binmeye kıyamaz çok pahalımıdır abi onların 0 ları yaa? şimdiden teşekkürler
Mühim olan bu sevdaya gönlünü kaptırmış birisine uzun zaman bu keyfi yaşaması için yol göstermek..
Bak sen en iyisi motosiklet satan bayiilere git, internetten okuduğun/gördüğün motorların üstüne bin/otur bak bakalım duruşları, pozisyonları istediğin gibi mi..Ama gene karar verme..

Gerçekten istiyorsan bu işi, eğitimini al..Sürücü kurslarını unut..Çünkü ben daha duymadım bu işi ciddiye alıp eğitim verenini..Sürücü kurslarından sadece ehliyet "satın alınıyor"..

Eğitim noktasında Türkiye'de bu işi ciddiyetle yapan nadir kurumlardan birisinin linkini veriyorum altta..Bunu oku ve gerçekten niyetliysen git..Çünkü orada pek çok motor türüne binebilecek ve aradığın gerçekten "o" mudur anlayacaksın..
http://www.honda.com.tr/motosiklet/learning_center.htm

Motora para olarak bakma..Biliyorum maddiyat çok öenmli ama en önemlisi tarzı doğru seçmek..

Not: Bu arada Donald Duck'ın sitesinin hepsini okumadın sanırım uzun sürer onu okumak
Gerçekten oku ama..
Sevgiler..
Alt
  (#15)

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

05-02-2010, 01:34

arkadaşlar doğru yazmış! hayırlısı olsun
  yolcu yolunda gerek..
  satoyama - YAHOO üzeri Mesaj gönder satoyama - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#16)

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Regal Raptor D150-e '10 Black
Kan Grubu: A Rh-
05-02-2010, 01:36

Tavsiyem 250lik bir makine ile başlamanız. Çünkü 125cc ybr ile tecrübe edicem diye alınıp sonra 1 sene sonra 1000cc ve fazlası bir motosikleti almak çok akıllıca olmaz. Gerçi piyasada da 250cc olarak geçiş motoru sayılabilecek pek alternatif de yok. Demek istediğim 125cc'nin tecrübe kazanmak için yeterli olmadığı. En iyisi önce bisiklet kullanmayı biliyormusunuz diye sormak

En az 250cc'den başlamanızı öneririm. Tabi birde honda'nın verdiği gibi güvenli sürüş eğitimlerinide tamamlarsanız hem o eğitimler sırasında gördüğünüz kullandığınız motorlar hakkında bilginiz oluşur hemde hangi makinayı almak istediğinize karar vermiş olursunuz.

Forumu inceleyin. Özellikle motosiklet modellerini inceleyin zaten bir süre sonra bakış açınız değişiyor.
  Regal Raptor DD150e-2 '10
------------------------------------------------------------------------
Honda CBF 150 '09(Satıldı)
  muratcan7 - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#17)
Forumdan Uzaklaştırıldı

05-02-2010, 01:39

Alıntı:
muratcan7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tavsiyem 250lik bir makine ile başlamanız. Çünkü 125cc ybr ile tecrübe edicem diye alınıp sonra 1 sene sonra 1000cc ve fazlası bir motosikleti almak çok akıllıca olmaz. Gerçi piyasada da 250cc olarak geçiş motoru sayılabilecek pek alternatif yok.

En az 250cc'den başlamanızı öneririm. Tabi birde honda'nın verdiği gibi güvenli sürüş eğitimlerinide tamamlarsanız hem o eğitimler sırasında gördüğünüz kullandığınız motorlar hakkında bilginiz oluşur hemde hangi makinayı almak istediğinize karar vermiş olursunuz.

Forumu inceleyin. Özellikle motosiklet modellerini inceleyin zaten bir süre sonra bakış açınız değişiyor.
2 motorun da 150 cc'lik ve 250 cc ile başla diyorsun,yeni başlayan için 250cc bir makine ağır olur denge sağlanamaz,güçlü olur hakimiyet sağlanamaz.

Alt
  (#18)

05-02-2010, 01:46

osbourne abi ewet linki tam okumadım ama okuyacam diğer arkadaşlarada çok teşekkürlerimi sunuyorum görüşleri için saolun var olun .........

Alt
  (#19)

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Motosikleti: Regal Raptor D150-e '10 Black
Kan Grubu: A Rh-
05-02-2010, 01:47

Hocam cbf150 ile cbf250 arasında ne fark varki ? Ben hata yaptığımı düşünüyorum 150'lik ile başlamamı. Şimdi ikisinide satıp fazer alma düşüncem var . Yanlış yapıyorum ama şimdi ben 250'lik mi alayım yani ? Bana çok tecrübe katmayacağını biliyorum. O yüzden başlık sahibine böyle dedim.
  Regal Raptor DD150e-2 '10
------------------------------------------------------------------------
Honda CBF 150 '09(Satıldı)
  muratcan7 - MSN üzeri Mesaj gönder  
Alt
  (#20)
Forumdan Uzaklaştırıldı

05-02-2010, 01:49

Alıntı:
muratcan7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam cbf150 ile cbf250 arasında ne fark varki ? Ben hata yaptığımı düşünüyorum 150'lik ile başlamamı. Şimdi ikisinide satıp fazer alma düşüncem var . Yanlış yapıyorum ama şimdi ben 250'lik mi alayım yani ? Bana çok tecrübe katmayacağını biliyorum. O yüzden başlık sahibine böyle dedim.
Senin durumun farklı,hiç bilmeden 20 beygire ve 160 kg'a nasıl hakim olunur,tecrübelerin sonrasında 250 değil 2500 bile kullanabilirsin o ayrı mevzu.

Konuyu Arkadaşların ile Paylaş
  • Konuyu Facebook a gönder.
  • Konuyu Google a gönder.
  • Konuyu Digg a gönder.

Etiketler
motoru, uzun

Seçenekler