Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet için OGS adaletsizliği...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    20 Aralık 2009
    Şehir
    35.5
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çoğunuzun haberi yok sanırım ama motosikletler için ugulanan 6. sınıf kaldırılacak yakında hatta kgs'ninde komple kaldırılması gündemdeydi en son yine 6. sınıf kategorisi kaldırılarak yani 1. sınıftan ödeme yaparak geçicez yine
    Birileri doydu galiba ve birileri de acıktı yine.

    Köprü'nün parasız olması hikayesini ise çok duyarız daha. Bu arada ara sokaklar bile paralı olur çocuklarımız da onun hikayesini anlatır.

    "Biz almaz isek değnekçiler alacak." bu da istanbul belediyesinin parkomat savunması. Yerseniz. Değnekçilerle mücadele etmek yerine kendilerine değnekçilik kaftanı biçmelerinin gerekçesi.

    Bunlar olmasa nasıl Teğet geçecek. Başbakan doğru söylüyor. Kriz Teğet geçti Türkiyeyi. Ülkeler arasında bütçe açığında kriz sonrası en az açık veren Türkiye. Açık kapatma yöntemi ise zam ve vergi. Yıllardır çalışana yıllık %5-6 zam diğer yanda elektiriğe, suya şuna buna minimum %10'dan başlayan zamlar yapacaksın. E bu kriz vatandaşı tam ciğerinden vurup devleti teğet geçmesinde ne yapsın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    hele bir özelleşsinde o köprüler ve yollar o zaman siz görün.

    bence gayet adaletli bir sistem. en azından araç yerine koyup ücret alıyorlar biz değil miyiz araç yerine konmuyoruz diyen ?

    ayrıca 3 kuruşun hesabını yapmayı yine yakıştıramadım sizlere. ayıp be kardeşim.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  3. #23
    asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2006
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    boşuna niye dövünüyorsunuz. adamlar düzeni kurmuş sömürü düzeni. bu ülkede hangi işte adalet var ki bu işte adalet olsun.

    aracı alırsın ödersin kdv+ ötv. sonra sigortasını yaptırırsın çıkarsın yola doldurursun depoyu pompa sayacı hızla yukarı dogru tırmanırken dolan yakıtın %70 e yakınının devlete vergi olarak gittigini bilirsin ama elden başka bişe gelmez. koyunluga alışmışız nasıl olsa birey olarak ne yapılabilirki. çıkarırsın bir cigara yakarsın aaa birde bakmışın 7 liraya aldıgın cigaradan devlet 5.5 lira vergi alıyor. durun daha ne gördünüz ki araç hareket ettigi sürece devlet sizi yolmaya devam eder. yılbaşı gelir millet deliler gibi eglenir. o mekan senin bu mena benim. kimi havaya ateş açar. oysa sabah kalktıgında sırıgın ucunu hissetmiştir dar gelirli ve kendi yagıyla kavrulan vatandaş.

    biz toplum olarak bireysel çıkarlar ugruna özümüzü satılıga çıkrmaya devam ettikten sonra bu işler düzelmez. devlet vergi toplamalıdır ama devletin vergi toplarken resmi olarak politikası az kazanandan çok, çok kazanandan az (yüzde olarak) almaya devam ettigi sürece dolaylı vergiye yüklendikçe yüklenirler.

    devlet işin kolay yolunu bulmuş. bütçeyi yaklaşıkolarak yılbaşında hesaplamışlar yıl sonunda 200 milyar tl olarak. bu para nerden gelecek peki. bu ülke topraklarında yaşayan ve nüfus cüzdanında türkiye cumhuriyet yazan vatandaşlardan. nasıl alacak zorla.

    motosiklet için en büyük darbe mevcut hükümet sayesinde 2006 yılında ötv ile vurulmuştur. motosikleti vergi ödemeye mahkum edende bu hükümettir. halk öyle bir duruma gelmiştirki dar gelirli vatandaş evini geçindirebilmek için ya sihirbaz olacak yada hırsız. sinekten yag çıkarmayı düşünen halkı fakirleştirip köleleştiren bu düzen nereye kadar devam edecek. malesef kurunun yanında yaşta yanıyor.

  4. #24
    GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Motora Köprü Ve Otoyollar 1TL Olsun
    Ayrıca Köprülerin Maliyetlerinin Tedarik Edildiğinde Ücretsiz Olacağı Söylenmişti Ama Darphaneye Kafa Tutan Bir Gelire Yok Diyemiyorlar...
    Çünki;
    Motorsiklet Max.500Kg Olur Asfallta Hasar Yaratmaz
    Motorsiklet 2 Kişiliktir 3.Bir Kişi Binemez
    Motorsiklet Cc Ve Boyut Olarak Küçüktür
    Netekim Devletimizin Anlayışı Şöyle;
    Benim Arabam Km De 60Kr Yakıyor(Farz-ı Misal) Bunların Motoru 9kr Yakıyor Varmı Öyle 3 Kuruşa 5 Köfte Arabayla Bir Tutun (Utanmasalar Araba Mtv'si Alacaklar)
    Benim Arabam Trafikte Sıkışıyor Gideceğim Yere Geç Ulaşıyorum Bunlar Vızır Vızır Gidiyor Arabayla Bir Tutun

    Birde Ek Olarak Devletimizin Motorsiklet Sürücülerine Emniyetli Sürüş Amaçlı "Motorları Farkedin" Etkinliğine Destek Vermesini İstiyorum (Bugun Başıma Geldi İnsanlar Sagına Soluna Bakmadan Yola Çıkıyor Ve Zor Bela Durduktan Sonra Eliyle Pardon İşareti Yapıyor)
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

  5. #25
    aparat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Şubat 2008
    Şehir
    ist/ümraniye
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hele bir özelleşsinde o köprüler ve yollar o zaman siz görün.

    bence gayet adaletli bir sistem. en azından araç yerine koyup ücret alıyorlar biz değil miyiz araç yerine konmuyoruz diyen ?

    ayrıca 3 kuruşun hesabını yapmayı yine yakıştıramadım sizlere. ayıp be kardeşim.
    neden 3 kuruşun hesabı yapılmasın

    ben asgari ücret ile çalışıyorum ve hergün köprüyü kullanıyorum 3 kuruşun hesabından bahsediyosun neden yapmayayım senin tuzun kuruysa sen 3'ünde 30' unda hesabını yapmazsın
    ...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
    Drift Religion


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler