Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Akaryakıt fiyatları neden yüksek?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Ocak 2009
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    Çoktandır zamlarla kafayı yiyoruz ya; Merill Lynch'in eski Ortadoğu ve Afrika başkanı; Ekonomiden sorumlu Devlet bakanımız açıklamış. Valla içimi rahatlattı . Ben de bakana soruyorum, benim maaşım daha yatmadan vergisini kesiyorsunuz, neden bakkaldan, sarraftan, koca koca fabrikalardan vergilerini düzgün toplayamıyorsunuz? diyelim ki beceremiyorsunuz o zaman neden hıncını benzinden çıkarıp benden ikinci defa vergi alıyorsunuz? o zaman kimseden vergi toplamayın,ekonomi içindeki bütün mallara bu oranı yansıtın. aksi takdirde vergisini veren (vermek zorunda kalan) vatandaş duble yapmış oluyor. Nasıl ekonomi üzerine çözümlemem

    08.01.2010

    Akaryakıt fiyatları neden yüksek?

    Bakan Şimşek, kayıtdışını kontrol edemedikleri için doğrudan vergi oranının düşük kaldığını bu yüzden akaryakıt vergisine yüklenildiğini söyledi. Şimşek, yüksek akaryakıt fiyatına çevre ve cari açık perspektifinden bakınca kötü bir tedbir olmadığını da savundu.

    Malİye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT 2’de katıldığı programda bazı ürünlere yapılan son zamları değerlendirirken akaryakıttan alınan verginin yüksek olduğunu kabul etti. Ancak Şimşek bunun nedenini şöyle açıkladı:

    “Türkiye’de gelir ve kurumlar vergisinin milli gelire oranı düşük. Söz gelimi Danimarka gibi ülkelerde milli gelir 100 lira kabul edildiğinde insanlardan 29 lira gelir ve kurumlar vergisi alınıyor. Türkiye’de ise gelir ve kurumlar vergisinin milli gelire oranı yüzde 5.6 oldu. Yani Türkiye, doğrudan çok az vergi toplayabildi. Bunun da temelinde kayıtdışılık ve yapısal sorunlar yatıyor. Bu sorunun orta ve uzun vadede çözümlenmesi gerekir. Ancak bunun hemen yapılması mümkün değil. Bu arada ne yapıyor hükümetler. Geçmişte de böyleydi. Şimdi de böyle. Dolaylı olarak vergi topluyoruz. Gönül isterdi ki Türkiye’de gelir ve kurumlar vergisi AB veya batının ortalamasına yaklaşsın. Bütün bu nedenler yüzünden dolaylı vergilere yöneliniyor.”

    Cari açık ve çevre açısından faydalı

    Bakan Mehmet Şimşek yüksek akaryakıt fiyatının iyi yanları olduğunu da öne sürdü. Akaryakıtın yüzde 99’a kadar kısmının ithal ürün olduğuna dikkat çeken Şimşek, akaryakıt vergisine niye bu kadar yüklendiklerini farklı bir bakış açısı ile şöyle değerlendirdi:

    “Şimdi akaryakıta niye bu kadar yükleniyorsunuz diye sorabilirsiniz. Biz, petrolü ithal ediyoruz. Yani petrol fiyatlarının yükselmesi aslında Türkiye için felakettir. Çünkü petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi demek aslında cari açığın, enflasyonun artması, büyümenin düşmesi demektir. Yani petrol fiyatlarındaki yükseklik veya enerji fiyatlarındaki yükseklik Türkiye’yi olumsuz etkiliyor. Petrol ürünleri, doğalgaz bunlar hep ithal edilen ürünlerdir. Bazıları yüzde 99, bazıları yüzde 95 oranında. Ama sonuçta büyük ölçüde ithal edilen ürünlerdir. Bu ürünlerden yüksek vergi alınması tabii ki bir miktar rekabet gücümüzü etkiliyorsa da aslında çevre bilinci açısından, bahsettiğim cari açık perspektifinden bakarsanız çok da kötü bir tedbir değil.”
    Insan paranin sahtesini yapar, para da insanin...
    Ne güzel demiş büyük şair David Guetta: tHe wOrLD is MinE
    http://derinpoker.blogspot.com/


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    bir amerikalı vatandaş bızım burdaki vatandaşımıza bır esnaf abimize soruyor .
    ya...... siz ya büyük sihirbassınız yada büyük hırsız ben anlam veremedım bu kadar düşük maaşla bu giderlerı nasıl karşılıyorsunuz diye konuşmuş .
    bakalım ilk örnek basit maaş 650 tl .... ev kirası 400 tl bu vatandaşın kapısındad bır motosıkletı var dıyelım yapın hesabını .Adam haklı
    Eyyyyyyyy bizi yönetenler valla sihirbaz değiliz hırsızda değiliz ama yeter üzerimizden aldığınız vergıler

  3. #3
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Çalın çırpın eşe dosta verin sonra cari acığı vatandasın cebinden çıkartın tayyipus ve çetesii durmak yok yola devaamm
    cardanadam bunu beğendi.

  4. #4
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Ben eleştiri yapmaktan sıkıldım artık buradan kimseye kendimizi duyurmamız mümkün değil,o sebepten dolayı artık diyecek bişiy yok yalnız bi tavsiye şu sıra veya yaza araç almayı düşünüyorsanız 125 cc ve altnı tercih edin 125 cc bir araç bile 100 km de 2 lt nin altına inemiyor ....

  5. #5

    Üyelik
    10 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    Bu başlık kitlenir demedi deme ibrahim... :D:Dd

    bende katılmıyor değilim. herkez vergiden kaçırıyor kimse doğru düzgün fiş kesmiyor fiş kesen vergisini tam ödeyen resmen istisna ülkemizde. Haketmiyor değiliz bu ötv yi devletin dönmesi için bir yerden gelire ihtiyaç var her ülke vergi topluyor ama bizde malesef ödenmiyor benzin otomotiv doğalgaz elektrlk su vs dışında baktığınızda devletin nerdeyse gelir kaynağı yok. bosna hersek aşağı yukarı 4-5 milyonluk bir ülke ama burda taksiye biniyorsun paranı ödüyosun taksici fiş kesip veriyor.......... size makbuz veren bir taksici gördünüz mü? yada siz hiç taksiye parayı ödediğnizde makbuzumu alabilrimiyim dediniz mi ? belki çoğu taşımıyordurbile... hakettiğimz şekilde yönetiliyorz bunun bu hükümetle veya başka bir hükümetle alakası yok particiliğe dökmeyelim işii..

  6. #6
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    Çevreyi düşündükleri için vergiyi yükseltmişler arkadaşlar niye öyle diyorsunuz?

    Zaten çevreyi düşündükleri için her boş araziye avm izni veriyorlar veya her yeşil alanı Toki'ye devrediyorlar. Yaylaları imara açmaları da zaten oralardaki ekolojik denge için büyük bir nimet.

    Zaten mazotla çalışan Metrobüs'ü de çevreyi korumak için yapmadılar mı ?

    Her benzin zammında benim gibi meleyen sonra kös kös oturup hiçbirşey yapmayan koyunlara özünü hatırlatmak için yapılan bu benzin zammı gerçekten de doğayı korumak için takdire şayan bir davranış.

  7. #7
    ugurapay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2008
    Şehir
    İSTANBUL Üsküdar
    Motosikleti
    HYOSUNG GV250
    Türkiyede satılan yabancı menşeli ürünlerin tamına yakını kacak olduğu için ve bundan büyük paralar kazanıldığı ve paraların bir kişinin cebine git mediği çok kişinin nemalandığı için olabilirmi.
    Bu sebep den dolayı vergi denetiminin engellenerek bu kacak maldan nemalanan insanların kazancına zeval gelmemesine uğraşıldığı olabilirmi.
    Ne olacak Bu Türkiye nin ve Tekstilin Hali http://www.apaydinmakine.net

  8. #8

    Üyelik
    19 Ekim 2009
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Hyosung gt250 R
    bunun adı vergi değil . haraç kesiliyor resmen . %300 vergi mi olur allah aşkına ... avrupanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz ancak kişi başına düşen gelir seviyesi nerdeyse avrupanın en alt seviyesi .
    ::pala::

  9. #9

    Üyelik
    22 Ağustos 2009
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    Bu devleti bu hale getirenleri allah perişan etsin, beter olsunlar. ÖTV denilen lanet vergi sistemi başka hiç bir ülke yoktur. Çağdaş bir ülkede kullanılan internet, akaryakıt, cep telefonu vb.vb. gibi araç ve gereçlerde fiyatları hep ÖTV nedeni ile yüksek satılmakta ve mecburen alınmaktadır.

    Avrupa ülkesinde 300 dolara satılan bir ürünü burda, 1000 liranın üzerinde bir para vererek sahip olunabiliyor. Çünkü onlarda ÖTV diye bir şey yok. Ülkemizde ÖTV = Lüks anlamına geliyor ve vergiyi yaslıyorlar. Aynı üründen, ihtiyaçdan hem ÖTV hem de KDV alınan bir çok araç, gereç var. ÖTV yi alıyorsun madem peki neden KDV yi alıyorsun.

    Bu hafta içinde emeklilere zam yapıldı, peki bu yapılan zamları devlet nasıl karşılayacaktı. Fakir fukaranın zevki sigaradan. Ben sigara kullanmıyorum, ama bu yapılan zam doğru değil. Sigarada bile ÖTV var ve lüks sınıfında. Fakat beklemedikleri bir uygulama ile karşı karşıya geldiler. Sigara üreticileri fiyat arttırmak yerine, fiyat indirdiler. Ve bu şekilde sigara üreticileri daha az vergi ödeyecekler. Devletin hedeflediği 3 milyar dolar lık vergi gelirinde sapma oldu ve inanıyorumki çok yakın bir zamanda sigaraya veya akaryakıta, doğalgaza ikinci bir zam daha yapılacak.

    Akaryakıt, köprü-otoyol, elektrik, su, doğalgaz vb.vb.vb. gibi zorunlu giderlerden devlet hep kazanç sağlamak için sürekli vergi yaptırımları yapıyor ve bu milletin ahını alıyor. Ben gereğinden fazla ödediğim vergiler için şahsım adıma konuşuyorum hakkımı helal etmiyorum.

  10. #10
    Serpico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    07
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Bu açıklamayı yapması bile büyük bir hünerdir.
    bu bakan ingiliz mehmet değil mi?
    öyleyse ne anlar Türk insanının durumundan...
    Herşeyi AB+ABD gibi ülkelerin standartlarına uydurmaya çalışıyorlar ya, nedense bu denge MAAŞ KONUSUNDA olmuyor.
    En düşük çalışan maaşı 2000$ olsunda görelim bakalım...
    herşeye bilmem ne standatı diye milleti kazıklıyorlar.... Millete maaş (alın terinin karşılığı) olunca kaçıyorlar...
    4 kişilk bir ailede 2 kişi çalışıp 1.500 TL gelirleri var ise;
    Elektrik
    Su
    Telefon
    İnternet
    Kontur & cep fatura
    Kira Gideri
    Mutfak Gideri
    Varsa aracı BENZİN Gideri
    Yakacak veya DOĞALGAZ faturası
    Çocuğun biri okula gidiyorsa onun giderleri
    Ayda 1 kişi hasta olursa SAĞLIK Gideri
    ....
    ......
    .......
    ...........
    Bunları uzatabiliriz fakat eldeki para bunları karşılamaya yetecek mi?
    "Ayağını yorganına göre uzat" diye bir atasözümüz vardır.
    Fakat 2002 den beri Türk insanının 50 milyonu CENİN POZİSYONUNDA YAŞAMAKTADIR.
    bay ingiliz bakan.....
    İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........

  11. #11
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Şöyle bir kanı var.. Vatandaş vergisini verecekmiş. Yok böyle bi'şey.. Yada böyle bir adam insan yeryüzünde yok.. Kimse kazandığı parayı tıpış tıpış devlete yatırmaz. Bizim maliyecilerimizin yazdıkları kanunlar böyle.
    Emin olun Türk 'te vergi vermek istemez ABD li de. Ama ABD li insan tıkır tıkır gelirinden kazancından gider devletine vergisini verir. Türk ise tıkır tıkır kazanır ama o yolunu bulur vermez, kaçırır.. Çünkü kanunlarda delik bulur... ABD li ise delik bulamaz, Kaçıramaz, yoksa sistem onu yaklar... Sorun budur. Mesela ABD'de avukatsız bisiklet dahi satamazsınız.. Heryerde avukatınız ve maliyeciniz olmalıdır... Vergi kanunları, hırsızlık, gasp, adam kaçırma, tecavüz ve cinayetten daha ağırdır...

    Peki Türkiyede Çözüm nedir?
    Çözüm;
    Bizim maliyecilermizde ABD liler gibi vergi kanunları üzerinde tekrar tekrar çalışmalılar. TBMM sine yeni düzenleme getirmemiler..
    Yani demek istediğim; insan parasını devlete vermek istemez; devlet almasını bilecektir.
    Ama Türkiye'de devlet ezberlemiş bir telefon, iki sigara, üç araba. İşte bu üç kalem malda kim vergisini kaçırabilir. Hiçkimse. Herkes tıpış tıpış öder yada ödeyecektir.
    İşte berberden, manavdan, fabrikatöreden, doktordan, dişçiden, kuyumcudan böyle sistem getirdin mi herkes tıpış tıpış vergisini öder.
    Yoksa bu kanunlarla herkes bir parmak atıp; delmeye çalışıyor. Böyle olunca da benzine yükleniyor..
    İŞ Maliyede ve denetimde bence!
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

  12. #12
    ımroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki V-strom DL 650
    ne demiş abbas ÖZ değmen benim gamlı yaslı gönlüme...
    ve bir güzel söz: gün döner hesap döner keser döner sap döner ( tabi bunu içine et döner tavuk döner de diyebiliriz ama konuyla pe ilgisi yok )

  13. #13
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2008
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    CBF-150
    Soludugumuz hava dısında herseye ceşitli isimler altında vergi veriyoruz.
    1: Motorlu taşıt vergisi
    2: Gelir vergisi
    3: Cevre vergisi
    4: Bina vergisi
    5: Varsa Arsanızın vergisi
    6: ÖTV vergisi.. (Şimdilik aklıma gelenler)
    1000 tl maas ile ozel sirkette calışan veya devlet memuru bir kişi yukarıdaki vergi seceneklerinden en az 4 tanesini veriyor. Peki bu adama maasından geriye ne kalıyor...
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

  14. #14
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Şehir
    Gültepe İSTANBUL
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Anayasadaki boşluktan yararlanaraka ödemiyorlar vergilerini bazı uyanıklar .Bu kadar kişinin hakkını yiyorlar hakkımı helal etmiyorum. Buna göz yuman ve bunların hıncını vergisini ödeyen vatandaştan çıkaran devlet yetkililerinede helal etmiyorum Şayet ahirete inanırlarsa bilsinlerki kendi adıma iki elim yakalarında ....
    cardanadam bunu beğendi.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

  15. #15

    Üyelik
    08 Ocak 2009
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    Arkadaşlar Bakanımız resmen diyor ki: " Biz toplamamız gereken yerlerden vergi toplayamıyoruz dolayısıyla toplayabildiğimiz yerlerde vergi artışı yapıyoruz.

    Yani biraz daha sokak jargonu kulanırsak: " Biz bu işi beceremiyoruz, dolayısıyla yakaladığımızı öpüyoruz".

    Ben de hepinizi öpüyorum ey bu işin içinde olan herkes
    Insan paranin sahtesini yapar, para da insanin...
    Ne güzel demiş büyük şair David Guetta: tHe wOrLD is MinE
    http://derinpoker.blogspot.com/

  16. #16

    Üyelik
    19 Ekim 2009
    Şehir
    Afyon
    Motosikleti
    Hyosung gt250 R
    Alıntı Veniversum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Bakanımız resmen diyor ki: " Biz toplamamız gereken yerlerden vergi toplayamıyoruz dolayısıyla toplayabildiğimiz yerlerde vergi artışı yapıyoruz.

    Yani biraz daha sokak jargonu kulanırsak: " Biz bu işi beceremiyoruz, dolayısıyla yakaladığımızı öpüyoruz".

    Ben de hepinizi öpüyorum ey bu işin içinde olan herkes
    herkez öpüyor bari sen öpme
    ::pala::

  17. #17
    ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    -
    sigarada ÖTV artışı sonrasında bazı firmalar fiyat indirimine gitti
    nedne çünkü satışlar ciddi anlamda düştü

    benzin fiyatı nekadar olursa olsun kimsenin benzin almama gibi bir durumu olmayacağı için kimse de fiyat düşürmüyor

    halbu ki
    anlaşılsa ve belli başlı birkaç marka haricinde hiç bir firmadan yakıt alınmasa o zaman gör fiyat indirimlerini

    düşünsenize ilk 3 firma haftalarca hiç satış yapamıyor
    fiyat indirmeyecekler ya da ötv indirimi için çalışmaaycaklar da ne yapacaklar
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

  18. #18
    Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    4x4
    Çarşamba harici günler 1.20 ye fırlıyor burda benzin..Çıldırmamak elde değil
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

  19. #19
    karayılan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2008
    Şehir
    GAZİANTEP
    durmak yok yolmaya devam Tayyip ve çetesi
    gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY

  20. #20
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    akaryakıt fiyatları yüksek değil ki kim diyor yüksek diye, hala alabildiğinize göre demek ki yüksek değil benim savım budur karşı duran buyursun.
    can't be worried about that shit. life goes on man.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler