Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Trafikten çekilmiş motor hakkında bir soru

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Ocak 2010
    Benim trafikten çekilmiş(hurda değil) bir motor hakkında merak ettiğim bir konu var, mutlaka yardımcı olabilecek birileri vardır forumda diye düşündüm.
    Trafikten çekilme belgesi olan bir motor var , diyelim onu birisine sattım ama noterden satışını yapmadım. O sattığım kişi de motoru aldı çıktı trafiğe ve polise yakalandı, bu durumda ilk sorum şu : motorun üzerinde olan kişiye nasıl bir ceza uygulanıyor , para vs? ikinci sorum da şu; motoru ona satan kişi olarak benim herhangi bir sorumluluğum var mı bu olayda, bana da para vs gibi ceza kesiliyor mu? Yoksa trafikten çekilmiş motorun benimle artık hiç bir bağlantısı kalmadı mı?
    İnternetden vergi sorgusuna girdiğimde (plaka vs. ) böyle bir araç kayıtlı değildir diyor, ama yine de trafiğin elinde bu aracın hala bana ait olduğuna dair kayıtlar var mı?

    bu konuyla bağlantı bir başka merak ettiğim şey, eğer motora trafikten çekilme işlemi yerine hurdaya ayırma işlemi yapılsaydı yine aynı konular söz konusu olur muydu? yine benim sorumluluğum olur muydu, benimle motorun bir bağlantısı olur muydu?

    bir uzun oldu kusura bakmayın, sabırla okuyup cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler ...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    c@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul/Şişli
    Motosikleti
    GSX600F
    tabiki kayıtları var ancak trafikten çekme belgesiyle çekilmiş motorla gezene ceza 638 tl idi baya bir yasası filan var onun araştırırız


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler