Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

100 km de 4 litre benzin !!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Alıntı chopper_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hava filtresi 0 daha yeni aldım buji yeni değişşti yağı yeni değşti castrol scooter yağı buji,yağ,havafilitresi bunlar değişeli 400 km oldu ben asya motoru aradım söledsim durumu 4 gün önce adam anlatım dedim böle ble çok yakıyor adam bana karbüratörün sarı kafamı dedi bende evet dedim onu değiştirelim dedi direk demekki 19 a ların genelkinde böle bişey var tmm nsıl olcak dedim servis bize faks çeksin biz gönderririz karbüratörü takrsnız eski karbüratörü gönderirsiniz geri dedi tmm dedim servise gittim söledim mm biz çekeriz dedi faks ama çektilermi bilmiyorum asya motordaki adam karbüratör değişince sarfiyat düşer dedi ama hızında 10 20 km düşüş olur dedi razıyım vallaha bakalım servis işallah çekmiştir faksı gelir karbüratörümüz takarız bide o zaman bakarız artışmı var düşüşmü var sizce servis faksı çekmişmidir bence çekmemiştir (servis bildiğimiz servislerden standart KIL)
    Servisin takipçisi ol bence sen, sonuçta senin en doğal hakkın.
    Arayıp çektiniz mi diye sor.
    Çektik derlerse merkezi ara, faks ellerine ulaşmış mı diye sor.
    Ulaşmadı derlerse servisin yalan söylediğini anlarsın ve merkezle görüştüğünü iletirsin, gönderdiklerinde sana haber vererek, faksın "gönderildi" raporunu görmek istersin.
    Yok göndermiyorlar mı, o zaman başka servisine başka bir servise gideceğini, artık göndermelerine gerek kalmadığını söylersin.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    03 Eylül 2009
    Şehir
    MANAVGAT
    Motosikleti
    mz 301 etz
    Alıntı chopper_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle herkeze iyi bayramlar diliyorum
    motorum asya 150 t 19a scooter geçenlerde depomu fulledim tam 100 km sora benZinciye gittim ve tekrar fulledim tam 4 litre benzin aldı 13,5 tl biraz fazla harcadığı kanaatindeyim sizcede öylemi
    teşekürler

    bence gayet iyi normal keşke benim motorda bu kdar az yaksa
    4 teker bedenimizi 2 teker ise ruhumuzu taşır.diğer aleme motorlamı gidecez die bana sormayın gidip gelmedim...:queen:

  3. #23

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    1lt ile 65 km gitmek için buraya buyrun
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post1879244

  4. #24

    Üyelik
    17 Haziran 2008
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR 150
    Bizim motorlar ile bu yakıt normal . Ben konuyu ilk gördüğüm zaman 100 km yi bir günde bir kaç yerde durarak uzun mesafede bu benzin ile gittin sandım . Servisin söylediğine bakılırsa 70-80 km den sonra motorlar 2 misli yakıt sarfiyatı ile çalışır dedi bana mantıklı da gelmedi değil aslında . Bizim motorlar ile 80-90 km hızla uzun mesafe hiç gaz kesmeden gidersen neredeyse benzin göstergesi görünür bir şekilde aşşağı iniyor . Havaların soğumasından sonra motorda yakıt arttı ısıtmadan yola çıkarsan motorun kendini toplaması 2-3 km yi buluyor . Bu da arkadaşın dediği gibi jikle muhabbetini doğruluyor . Ben 15 liralık benzin ile 150 km yolu 2 kişi ile gittim geldim yolda motoru dinlendirmek için 2-3 kere durdum . Fazla dur kalk ve aniden hızlandırma benzini artıran faktörlerden 2 tanesi bunlara dikkat et az yaksın istiyorsan 60-70 i fazla geçme .

    Saygılar ...
    Saygılar ...
    [I]Ne kadar bilirsen bil anlatabileceklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır [/I]

  5. #25

    Üyelik
    18 Ekim 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Z 750
    Servis test sürüşüne çıkarır ve sorununu çözer. Benzin-hava karışımında vardır belki problem açıkcası bilemedim. Normal bir motosiklet ustası bile çözer ama eğer motorun garanti kapsamında ise servise götürmeni tavsiye ederim..

  6. #26
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul - Rize
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Motorlarımız birbirlerine çok benziyor. Benimki Strom 150. Bizim aletler normal 150'lik scooterlara göre biraz daha ağır. haliyle bu da yakıt tüketimine etki ediyor.
    Ben 10.500 km'deyim zamanla biraz düştü yakıt giderim ama çok ciddi değişmeler olmadı. Otomatik vites'in keyfi ve rahatlığının yanında böyle bir dezavantajı var bununla yaşamayı öğrenmek lazım : ) 125 cc bir arkadaşım vitesli motoruyla hem gideceği yere benden çabuk hem de daha az benzin yakarak gidiyor. Bu kötü Ama geçen bir şehir dışı yaptık anası ağladı. ben çok rahattım ; )

  7. #27
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Alıntı forumgrk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fiestanın dizeli ayrıyeten gazlı mercedesle bile 15kuruş yaktığım oldu sehirler arası ama
    hea dizel ama
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

  8. #28
    chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2009
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    MCX 150
    herkeze teşşekür ederim öncelikle servisler çok kötü en azından yalovadaki öyle ilgilenmiyorlar ya adam karbüratör için faks çekilcek dedim tmm dedi git ruhsatın fotokopisini çekitr gel dedi gittim geldim dükkanda yok nereye gitti işi var opraya gitti (elimde ruhsatın fotolopisi ölece kalakaldım) faks çekilcekti dedim biz çekeriz sen bırak oraya bende bıraktım çektim gittim.benzin şamandırası bozuktu birzamanlar onu göstermek için gitti usta yoktu kalfa vardı uğraştı yapamdı sora tekrar topladı tepoyu şamandırayı sora yolda gidiyorum motora bi haller oldu boğuluyor uğraşırken depoya pislik kaçırmış kalfa götürdüm servise aynen anlattım ya sen kullan böyle bişey olmaz yaa gibisinden bi cevap aldım biraz sinili bi şekilde ne diyorsun ya sen yap diyince yaptı ( tabi burda anlattığım kadare kıssa olmadı bayağı dil döktüm )anlıycağınız servisimiz böyle ne yapıcam bilmiyorum bu adamlarla galiba sorunu biliyorum her gittiğimde motorun problemlerini yaptırıyorum garanti dışı olanların parasını veriyorum ama garanti kapsamı olanlarınkini vermiyorum hakkımı kullanıyorum galiba o yüzden bu şekilde bi tavır sergiliyorlar bana karşı

  9. #29

    Üyelik
    17 Haziran 2008
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    TVS APACHE RTR 150
    Benim motor da garanti kapsamında ama yetkili servisin çok adice bir hareketini gördüm bir daha da götürmedim oraya nalet olsun dedim şimdi daha düzgün bir insan olan başka bir motorcuya götürüyorum sürekli çok memnunum hatta ufak tefek arızalardan para bile almıyor . Bence sende öyle yap başın ağrımasın kardeşim .
    [I]Ne kadar bilirsen bil anlatabileceklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır [/I]

  10. #30
    chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2009
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    MCX 150
    vallaah düşünüyorum onu ama ilerde çok büyük sorunlar karşısında garantiden faydalanmak istiyorum sorada ben ne yaptım demek istemem hayatta en korktuğum şeylerden birisidir BEN NE YAPTIM ! demek


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler