Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Facebook Kullanıcıları Dikkat !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Facebook şifrenizi değiştirmeniz konusunda bir e-posta alırsanız dikkat edin: Virüs çıkabilir.

    Son günlerde pek çok internet kullanıcısı Facebook'tan gelen ve site üzerinde kullandıkları şifreyi değiştirmeleri ile ilgili e-posta almaya başladılar. Fakat Facebook'tan geliyor gibi görünen bu e-posta aslında virüs içeriyor!

    Bredolab Truva Atı adı verilen bu virüs, hacker'ların gönderdikleri sahte e-postanın eklentisinde bir .ZIP veya ***** dosyası olarak geliyor. Facebook_Password_2rd17.zip veya Facebook_Password_2rd17***** gibi bir isme sahip olan virüs dosyasının son bölümündeki "2rd17" kısmı, rastgele oluşturuluyor ve her alıcı da değişiklik gösterebiliyor.

    Eğer kullanıcı dosyayı indirecek olursa, Bredolap kullanıcı bilgisayarında bir log dosyası ve isqsys32***** adlı bir uygulama yerleştiriyor ve virüs hemen çalışmaya başlıyor. Saniyeler içerisinde kullanıcının bilgisayarını bir bot'a dönüştüren virüs, aynı sahte e-postayı yeni bulaştığı bilgisayar üzerinden göndermeye başlıyor.

    Facebook yetkilileri, virüsün site üzerinden değil e-posta ile dağıtıldığı için bu konuda yapabilecek bir şeyleri olmadığını ama her Facebook kullanıcısının mutlaka Facebook'un güvenlik sayfasını ziyaret etmesi gerektiğini söylüyorlar.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    23 Eylül 2009
    Şuana kadar öyle mail almadım. Alınca dikkatli olacağım. Teşekkürler..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler