Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Süper bir ilan....Mutlaka okuyun!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    topacın kırılma noktası konunun kendisinin siteye üye olup fikir beyan etmesi aslında...
    sima da yabancı değil
    bizim öğrenci olduğumuz dönemde o da öğretim görevlisiymiş sanırım SAÜ de


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sima da yabancı değil
    bizim öğrenci olduğumuz dönemde o da öğretim görevlisiymiş sanırım SAÜ de
    kendisine sorsan bu mecradan...bana ne soruyon hayvan ötesi...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  3. #103
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendisine sorsan bu mecradan...bana ne soruyon hayvan ötesi...
    haci bizim bölümün hocası değil
    lakin eğitim bilimleri derslerine geldiyse, o derslerde notlarım biraz kırıktı bilinmi
    intikam peşindeyim

  4. #104
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam kelamlarınızı büyütüp çerçeve olarak asalım...
    Yazıları ekrana sığmayacak kadar büyütüp düzeni tepetaklak etmesek daha iyi olmaz mı
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  5. #105
    ünaltürkyazıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2009
    Şehir
    İstanbul-Beşiktaş/Arnavutköy
    Motosikleti
    HONDA SH 300i
    helal olsun adama tüm samimiyetiyle herşeyi açıklamış.
    bu zamanda böyle satıcı az bulunur.

  6. #106
    ufuktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2009
    Şehir
    malatya
    Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    mete_han bitanesin sen

    hocam hoşgeldiniz

  7. #107

    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul-Sakarya
    Motosikleti
    BMW R 1150 GS
    Su silahı ve diğer arkadaşlar bu vesile ile sizinle tanışmak güzel. Hoşbulduk, ilk fırsatta denemelerimi ekleyeceğim. Ancak önce siteyi tanımak ve verilen bilgileri öğrenmek gerek. Daha dün siteye üye olup, bugün yazmak hoş olmaz sanırım. Her başlangıcın bir öğrenme evresi var.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:59 ----------

    Kanaatimce konuyu açan arkadaşa yüklenmeyi bir kenara bırakmak lazım. Hatta bu konunun başlığı belki "Nasıl Motorsiklet İlanı Verilir" gibi bir şey olabilir. Kendisine bu açıdan belki de teşekkür etmeli. Ayrıca gülme eylemi her zaman alay etme maksadıyla olmayabiliyor. Nihayet gülmek insana yakışıyor.
    Bu arada yukarıda arkadaşlardan biri TDK klavuzunda motosiklet yazıyor ilanda yanlış olarak motorsiklet yazılmış diyor. Yanlış olarak değil bilerek kullanıyorum. Bu kelimenin ve aslında batı dillerindeki hareket içeren pek çok kelimenin kökeni "move, mover"dır. Şimdi burada konuyu uzatmak istemiyorum. Vakit bulduğumda eğer konular arasında etimolojik bir moto ve motor açıklaması yoksa bunu latince ve grekçe köklerine kadar inerek uzun uzadıya yazmaktan memnun olurum. Merak eden arkadaşlar için ilk ve basit bir birinci el kaynak,
    ORIGINS, A SHORT ETYMOLOGICAL DICTIONARY OF MODERN ENGLISH by ERIC PARTRIDGE,
    Bu konuyu kapatıyorum.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:10 ----------

    Değerli Arkadaşlar,
    Alındığım ve gücendiğim yok ama bence yönetici arkadaşlarımız bu başlığı ilan nasıl verilir gibi bir yere taşısalar daha faydalı olacak. Nihayet mesele sadece bir arkadaşın gülmesinden ibaret değil. Tartışılan konunun ana teması alışveriş esnasında herkesin sıkıntıları olduğu.
    Henüz siteyi tam olarak kullanmayı öğrenmediğim için emin değilim ama bahsi geçen ilanı buraya kopyalayıp orijinali de silersem sanırım herkes rahat edecek. "Süper ilan" başlığını okuyanlar da neyin üzerine tartışıldığını böylece görmüş olacaklar. Daha geniş bir zamanda siteyi inceleyip tekrar aranızda olmak dileğiyle hepinize sevgi ve selamlar,

    İşte malum ilan:
    Öncelikle motorsikletimi satış sebebim idealimdeki motorsiklet olan Honda XL 700`e biraz daha yaklaşmak idi. Ancak fiyatların yüksekliği ile xl 650'de karar kıldım. Seçeneklerim de böylece bir hayli artmış oldu. Bir binici olarak tavsiyem benim motorsikletimi alın veya almayın, tercihlerinizi sonraya bırakmak hayatı da sonraya bırakmak oluyor. Alabileceğiniz limitin benim gibi bir hayli yukarısında olanı tercih edereseniz bekliyorsunuz. Ama limitlerinizi belirleyip de alacağınız modelini ona uydurursanız, hem işiniz görülüyor hem de hayat daha az sıkıntılı hale geliyor. Bunu XL 700'ün sıfırını almak için bir sene daha beklemenin anlamsızlığını farkettiğim için yazıyorum. Eğer Honda olsun ve daha ziyade kısa mesafelerde kullanırım, commuter olabilir diyorsanız 150'lik uygun bir tercih olur. Ama daha seri, güçlü ve aslında açıkçası bir hayli de çekici olsun (fiyat kategorisine göre tabii) diyorsanız, bu fiyata Honda'da CBF'in 250'liliğini tercih etmeniz gerek. Motorsikletimi sadece yeni bir motorsiklet alacağım için satıyor olmakla şanslıyım. Nihayet ikinci el bir motorsiklet alırken hepimizin tereddütleri olduğunu biliyorum. Motorsikleti hor kullanacak yaşta değilim. Yani 47 yaşında bir öğretim üyesi olarak her motorsikletime son motorsikletim gibi mümkün mertebe ihtimam gösterdim. Bin şükür ki şimdiye dek hiç kazam ve düşmem olmadı. Benim profesyonelliğimden değil, şans veya kader belki. Hiç kimse ben düşmem diye iddia edemez.

    Motorsiklette kappa K-35 topcase, kappa ön cam ve koruma demiri mevcut. Yakıt tankının yan tarafında gördüğünüz yapıştırmaları dizliklerin sürtünmesiyle çizik olmasını önlemek için yapıştırmıştım. Çıkarılabilir. Motorsiklet hiçbir şekilde devrilmedi. 1000 km bakımı Sakarya Honda bayiinde yapıldı. Motorsikleti onlar da tanıyorlar. Değişen tek ve ilk parçası geçen ay teklemeye başlayan aküsü.

    Motorsiklet şu an Sakarya`da ve görmek isteyenler ancak Adapazarı`nda görebilirler. Hem İstanbul hem Adapazarında yaşadığım için, motorsikletimi şayet İstanbul`dan bir şekilde yolu düşüp de buraya gelen olur ve beğenirse ve uzun yola çıkma gibi bir endişesi varsa İstanbul`a getirebilirim.

    Motorsikletimi daha önce de bir süreliğine satışa çıkarmıştım. Ama bizde söylenen fiyatı mutlaka daha aşağı çekmek gibi bir alışkanlığımız olduğu için altı diyorsunuz, beşbuçuk veriyorlar gibi bir durumla karşılaştım ve ben de zaten XL 700 yine zamlanınca satmaktan vazgeçtim. Ancak şu sıralar tekrar bir transalp sevdasına düşerek fiyatı da biraz düşürerek tekrar satmaya karar verdim. Oldukça uzun bir hikaye oldu. Ama son bir cümle daha. Motorsiklet almadan önce sağlam bir kask edinin. 25 liralık kasklara başınızı emanet etmeyin.

    Motorcu kardeşlerime kazası belasız sürüşler,



    NOT: İlanı güncelleme ve fiyat indirimi yapma sebebim motosiklet.net'de bir arkadaşın fiyatları abartılı yazıyorlar uyarısı. Bu fiyat belirleme işi gerçekten sıkıntılı. Hangi kıstaslara göre belirlenir bunu kimse bilmiyor. Elbette herkesin yaptığı diğer aynı model motorsiklet km, özellik ve fiyatlarına bakmak. Biraz daha düşürelim ama bunu yazan arkadaşlardan da satışları esnasında aynı hassasiyeti bekleriz.

  8. #108
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Sevgili hocam, sizin de belirttiğiniz gibi ilk başta eleştirdiğimiz arkadaşımıza ve size haber veren mete_han'a foruma katılımınıza neden oldukları için teşekkür etmek gerekiyor.

    Forum kategorileri http://www.motosiklet.net/forum/ adresinde listelenmiş durumda. Her sayfada üst menüde "Forum" linkine tıklanarak ulaşılan bu bölümü çoğu yeni üye gibi siz de henüz farketmemiş olabilirsiniz. Bu bölümde, bizlerle paylaşmak istediğiniz konu ile ilgili uygun kategoriye girerek sol üstte bulunan "Yeni Konu Aç" linkine tıklayarak konunuzu açabilirsiniz. Eğer konunuzla ilgili doğru kategorinin olmadığını düşünüyorsanız konunuzu "Moto Sohbet" bölümünde açabilirsiniz.

    Size bu şekilde tarif etmemi lütfen yanlış anlamayın. Alışma sürecinden bahsediyorsunuz ve bu bizim için zaman kaybı Yazılarınızı bir an önce bu forumda görmek istediğim için bütün bunları yazıyorum.

  9. #109
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı nertug adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ancak önce siteyi tanımak ve verilen bilgileri öğrenmek gerek. Daha dün siteye üye olup, bugün yazmak hoş olmaz sanırım. Her başlangıcın bir öğrenme evresi var.[.
    canım hocam sayın hocam sitenin en popüler ve güçlü kişisi benim...bunu kenara not ediniz...13.000 i aşkın mesaj ve müridlerimle siteyi sallayabilecek lobi ve orduya sahibim...şimdi akademik geçmişinizi bir kenara koyarsak bu forumda güçlünün yanında olursanız hep kazanırsınız...mesela Tayyip Beye destek verenlerin nasıl ihya olduğunu belediye başkanlıkları milletvekilliği veya en basitinden bir ihaleyle ödüllendirildiğinide bilmekteyiz...

    yani hocam güccc bendee artıkkk...


    bu arada hocam bi TANIŞMA başlığına girip kendinizi tanıtırsanız güzel başlangıc olur...

    47 yaş bayağı bir olgun yaş beyav... artık bu yaştan sonra kendinizi akademik ortama adamışsınızddır..haylaz öğrenciler falan uğraştırır sizle küçük savaşların içine girerler...mini tartışmalar tezler falan...güzel ortam vesselam ilim irfan yuvaları...

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:44 ----------

    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazıları ekrana sığmayacak kadar büyütüp düzeni tepetaklak etmesek daha iyi olmaz mı
    söz uçar yazı kalır...hiç duymadın mı Görkemim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  10. #110
    NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2006
    Şehir
    Istanbul, Tekirdağ
    Hocam, konuya yeni vasıl oldum. Ellerinize sağlık; çok içten bir ilan yayınlamışsınız. CBF250 alacak olsaydım, gözüm kapalı ilkönce sizinle görüşürdüm. Ilanınız insana güven veriyor ve yaşınızın olgunluğunu fazlasıyla hissettiriyor. Bu vesileyle aramıza hoşgeldiniz.
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

  11. #111
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    canım hocam sayın hocam sitenin en popüler ve güçlü kişisi benim...bunu kenara not ediniz...13.000 i aşkın mesaj ve müridlerimle siteyi sallayabilecek lobi ve orduya sahibim...şimdi akademik geçmişinizi bir kenara koyarsak bu forumda güçlünün yanında olursanız hep kazanırsınız...mesela Tayyip Beye destek verenlerin nasıl ihya olduğunu belediye başkanlıkları milletvekilliği veya en basitinden bir ihaleyle ödüllendirildiğinide bilmekteyiz...

    yani hocam güccc bendee artıkkk...
    Kendisi, muhtac-ı himmet bir dede, nerde kaldı gayriye himmet ede

    Hocam!
    bu arkadaş sitenin delisidir,sen de sosyoloji psikoloji filan yarı deli doktoru sayılırsın.
    iyi olacak hastanın ayağına doktor gelmiş

  12. #112
    kalyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2007
    Şehir
    ISTANBUL ( BEYLIKDUZU )
    Motosikleti
    BMW R1150GS ADV ( Flagello di Dio )
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bircok insanın yazmayı akıl edemediği şeyleri yazmış abimiz. Tebrikler...

    Demek ki siz benim ilanımı görseniz de Cok güleceksiniz. Bunun 2 katı kadar yazı var !

    Motorunu gercekten satmak isteyen ve gerçekleri yazmak isteyenlerin ianı böyle oluyor !


    bende sabah sabah neseLenmek icin actIm..
    oysa simdi topic sahibinin haLine guLuyorum )))
    Tam bi şok..
    nass yaa siz anLamadInIz mı şimdi ?
    komik değiL mi şimdi bu ?
    vs. vs. ))
    Kafa FLY
    Görüntü FLU
    Hayat FREE

  13. #113
    fazerr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2007
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    xxxxx
    gayet faydalı bir başlık olmuş. herkes bu başlık altında birşeyler öğrenebilmişse nemutlu bize.aramıza hoşgeldiniz hocam
    kızı kolda fazerı yolda severim.

  14. #114
    _alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    VTX 1300
    Basligi acan arkadasa neden bu kadar yuklendiniz ki? sahibinden.com bir ilan sitesi... motorunu vs. satmak isteyen ilan verir, motordan, motorun gecmisinden vs bahseder. Belki ne kadar temiz kullandigindan, zorlamadigindan da bahseder o kadar. Ilana bakan da, bunlari ogrenmek icin ilani okur. Ilan sahibinin ne almak istedigini, ne alamadigini, niye alamadigini veya ilan sahibinin hayat tecrubelerini ogrenmek icin ilani okumaz.

    Ilan siradisi ve gereksiz yere uzun mu? Bence oyle...

    Komik mi? Bence degil, ama baskalarina komik gelebilir. Bu sitede hergun bu basliktan daha gereksiz bir suru baslik aciliyor ve yuzlerce cevap veriliyor. Bu kadar agir elestirilecekse, buna gelene kadar daha bir suru baslik var...

    Amacim kimseyi elestirmek degil, yalnizca basligi acan arkadasa gereginden fazla yuklenildigini dusunuyorum...

    Herkese sevgiler, saygilar
    http://www.ataturkungencligehitabesi.com/

    Okuyup da bugunu anlayamayan ahmaktir...

  15. #115
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Edebiyat öğretmeni olmalı tahminimce. Ama komik olmaktan çok içten geldi bana Konuşmayı seven ve duygusal biri gibi.
    bence de.
    Dikkatli okunduğunda ise aslında yanlış anlaşılmaktan çekindiği için açıklama gereği duyduğu anlaşılıyor.
    hani motosiklet arıza yapar ya da başka yüz kızartıcı nedenlerden dolayı satışa çıkmış olabilir düşünce ve önyargıları olur ya....

    Bence so derece içten ve dürüst bir yazı.Alan kesinlikle pişman olmayacaktır....
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  16. #116

    Üyelik
    07 Ekim 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    şu anda yok
    Alıntı yunuskocak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkesin yorumu için teşekkürler. Beni bayağı bir yerden yere vurdunuz. Haklısınız tabii ki baktığınız zaman ilanın geneline gayet masumca ve içtenlikle yazılmış bir ilan. Beni ilanda güldüren, biraz da o anki psikolojime bağlı olarak motosikletin özelliklerini anlatmak yerine arkadaşımızın nerdeyse çocukluğundan başlayarak motosiklet sevdasını anlatması vs. oldu. Bu yüzden ilanı değişik ve biraz da komik buldum ve o an sizinle paylaşmak istedim..ama başlığım biraz abartılı oldu galiba.. Kusura bakmayın .Yine de bu kadar çok yorum yapıldığına sevindim belki bu başlık sayesinde motosiklet daha çabuk satılır ha ne dersiniz???
    Kalın sağlıcakla....
    Herkese merhaba,

    Evet doğrusunu isterseniz bu başlığı açtığımda bu kadar çok olumsuz laf yiyeceğime, hatta ''vurun kahpeye'' gibilerinden herkesin bu kadar yükleneceğine gerçekten düşünemedim. Bir motosiklet sevdalısı olarak bu site hergün saatlerimi harcadığım bir yer olmasına ve kendimden çok şey bulduğum bir yerdi. Ancak son birkaç gün kendimi tamamen soyutlanmış, bir kenarda duran ve devamlı birileri tarafından azarlanan bir çocuk gibi hissettim. İnanın artık canım buralara uğramak pek istemiyor. Yukarda da görüldüğü gibi kendimce başlığın 2. sayfasında olaya bir açıklık getirmeye çalışmama rağmen bu mesajım da hiç dikkate alınmadı ...
    Konun başlığını bazılarının iddia ettiği gibi de sonradan değiştirme ihtiyacı hissetmedim.
    Bu konuda olgunluk gösteren belki de tek kişi daha sonra buraya konuk olan hocamızdır. Kendisini eğer kırdıysam ki öyle bir amacım yoktu özür diliyorum....
    Tekeriniz düz bazsın...
    Yunus Koçak

  17. #117
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Alıntı yunuskocak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

    Evet doğrusunu isterseniz bu başlığı açtığımda bu kadar çok olumsuz laf yiyeceğime, hatta ''vurun kahpeye'' gibilerinden herkesin bu kadar yükleneceğine gerçekten düşünemedim. Bir motosiklet sevdalısı olarak bu site hergün saatlerimi harcadığım bir yer olmasına ve kendimden çok şey bulduğum bir yerdi. Ancak son birkaç gün kendimi tamamen soyutlanmış, bir kenarda duran ve devamlı birileri tarafından azarlanan bir çocuk gibi hissettim. İnanın artık canım buralara uğramak pek istemiyor. Yukarda da görüldüğü gibi kendimce başlığın 2. sayfasında olaya bir açıklık getirmeye çalışmama rağmen bu mesajım da hiç dikkate alınmadı ...
    Konun başlığını bazılarının iddia ettiği gibi de sonradan değiştirme ihtiyacı hissetmedim.
    Bu konuda olgunluk gösteren belki de tek kişi daha sonra buraya konuk olan hocamızdır. Kendisini eğer kırdıysam ki öyle bir amacım yoktu özür diliyorum....
    Tekeriniz düz bazsın...
    Yunus Koçak
    Sakın biryere kaybolma Öyle bir izlenim bırakıyorsun. Bu tür şeyler olur, herkes hala kardeş burada. Kendini azarlanan bir çocuk gibi hissedip içe kapanmaya gerek yok
    Bu tür olaylar da kardeşler arasındaki çekişmeler misalidir. Birbirimizsiz olamayız.

  18. #118
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Alıntı yunuskocak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

    Evet doğrusunu isterseniz bu başlığı açtığımda bu kadar çok olumsuz laf yiyeceğime, hatta ''vurun kahpeye'' gibilerinden herkesin bu kadar yükleneceğine gerçekten düşünemedim. Bir motosiklet sevdalısı olarak bu site hergün saatlerimi harcadığım bir yer olmasına ve kendimden çok şey bulduğum bir yerdi. Ancak son birkaç gün kendimi tamamen soyutlanmış, bir kenarda duran ve devamlı birileri tarafından azarlanan bir çocuk gibi hissettim. İnanın artık canım buralara uğramak pek istemiyor. Yukarda da görüldüğü gibi kendimce başlığın 2. sayfasında olaya bir açıklık getirmeye çalışmama rağmen bu mesajım da hiç dikkate alınmadı ...
    Konun başlığını bazılarının iddia ettiği gibi de sonradan değiştirme ihtiyacı hissetmedim.
    Bu konuda olgunluk gösteren belki de tek kişi daha sonra buraya konuk olan hocamızdır. Kendisini eğer kırdıysam ki öyle bir amacım yoktu özür diliyorum....
    Tekeriniz düz bazsın...
    Yunus Koçak
    Sen anlatmak istediğini tam ifade edemeyince hali ile sana yüklenildi..

    Bencede garip bir ilan . şimdi vefat için taziye ilanı verseniz merhumun sağlığında nasıl bir insan olduğu ne çok sevilip sayıldığı gözlerinin rengi falan gibi gereksiz ayrıntıya girermisiniz .. bu işin bir kalıbı vardır o kalıpta yazarsınız iş biter .. bahsi geçen ilan sanki motosohbette motor hakkında bilgi verir edası ile yazılmış. ilanı açan kişinin bir eğitici olması gereksiz bir yerde bu özelliğini kullanmasına neden olmuş

    25 liralık kask tırttır aman 300-500 verin demenin ilandaki motorla ne alakası var .. %99 unuza garip gelecek ama bende güldüm ilana .. komik kardeşim alla alla siz kızmayın diye yalanmı atacam
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  19. #119

    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen anlatmak istediğini tam ifade edemeyince hali ile sana yüklenildi..



    25 liralık kask tırttır aman 300-500 verin demenin ilandaki motorla ne alakası var .. %99 unuza garip gelecek ama bende güldüm ilana .. komik kardeşim alla alla siz kızmayın diye yalanmı atacam
    konunun en komik yanı bu bence
    bravo BBRR açık sözlü insanları severim

  20. #120

    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul-Sakarya
    Motosikleti
    BMW R 1150 GS
    Alıntı yunuskocak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

    Evet doğrusunu isterseniz bu başlığı açtığımda bu kadar çok olumsuz laf yiyeceğime, hatta ''vurun kahpeye'' gibilerinden herkesin bu kadar yükleneceğine gerçekten düşünemedim. Bir motosiklet sevdalısı olarak bu site hergün saatlerimi harcadığım bir yer olmasına ve kendimden çok şey bulduğum bir yerdi. Ancak son birkaç gün kendimi tamamen soyutlanmış, bir kenarda duran ve devamlı birileri tarafından azarlanan bir çocuk gibi hissettim. İnanın artık canım buralara uğramak pek istemiyor. Yukarda da görüldüğü gibi kendimce başlığın 2. sayfasında olaya bir açıklık getirmeye çalışmama rağmen bu mesajım da hiç dikkate alınmadı ...
    Konun başlığını bazılarının iddia ettiği gibi de sonradan değiştirme ihtiyacı hissetmedim.
    Bu konuda olgunluk gösteren belki de tek kişi daha sonra buraya konuk olan hocamızdır. Kendisini eğer kırdıysam ki öyle bir amacım yoktu özür diliyorum....
    Tekeriniz düz bazsın...
    Yunus Koçak


    Ben size gücenmedim, kimsenin de bilinçli olarak sizi kırmak istediğini sanmıyorum. Kaldı ki tartışabiliriz ama sonuç olarak birbirimize kırılmayız. Nihayet herkes kanaatlerini yazıyor diye düşünürseniz kırgınlığınız geçebilir. Ama maalesef son yorum yapan bir kaç arkadaş aslında sizin açtığınız başlığı tam da tenkid edilen tarafa taşıdılar.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:27 ----------

    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen anlatmak istediğini tam ifade edemeyince hali ile sana yüklenildi..

    Bencede garip bir ilan . şimdi vefat için taziye ilanı verseniz merhumun sağlığında nasıl bir insan olduğu ne çok sevilip sayıldığı gözlerinin rengi falan gibi gereksiz ayrıntıya girermisiniz .. bu işin bir kalıbı vardır o kalıpta yazarsınız iş biter .. bahsi geçen ilan sanki motosohbette motor hakkında bilgi verir edası ile yazılmış. ilanı açan kişinin bir eğitici olması gereksiz bir yerde bu özelliğini kullanmasına neden olmuş

    25 liralık kask tırttır aman 300-500 verin demenin ilandaki motorla ne alakası var .. %99 unuza garip gelecek ama bende güldüm ilana .. komik kardeşim alla alla siz kızmayın diye yalanmı atacam
    Yazdıklarınızın tek haklı tarafı ilanın garip olduğu. Garabet nereden geliyor. Bir şey insana niçin garip veya normal gelir. Normal olanın ölçütü herkesin yaptığını aynen yapmak mıdır. Algıda seçici olmak gerek.
    Vefat ilanıyla satış ilanını kalıp olarak birbirine benzetiyorsunuz. Vefat ilanlarında da ölenin kimlerin akrabası olduğu yazılır, bu ilan için bu kadarı yeter. Bu durumda vefat edenin sadece ismini yazarak Ahmet oğlu Mehmet vefat etmiştir demiyoruz. İnsanları bilgilendirmek için kimin nesiydi onu yazıyoruz. Ölenin göz rengi, fiziksel görünüşünden öldüğü için bahsetmiyoruz. Artık bir önemi yok çünkü. Yaşayanlara ölen için gerekli olan bilgi ne ise onu bazen fazlasıyla veriyoruz. Vefat edenin yakınlarına, tanıdıklarına hitaben verilen başsağlığı (taziye, sabır dileme) ilanlarında ise mesela kurumumuzun değerli çalışanı, şu hizmetlerde bulunan ve saire gibi açıklayıcı cümleler kullanılır. Ama size göre bu ilan da sadece başsağlığı dileriz şeklinde olmalı sanırım.
    Sözün özü kalıpları birileri belirledi diye ki bu birileriyle ilgili çok şey yazılabilir, biz de aynı kalıpları kullanmak zorunda mıyız.
    Sonra burada gözden kaçan çok önemli bir nokta var. Malumunuz olduğu üzere motorseverler birbirlerine müşteri, yolunacak kaz, yolun zorluklarına beraberce karşı koymak için mecburen katlanılan bir nesne gibi bakmazlar. En azından ben öyle bakmıyorum. Motorsiklet sözkonusu olunca kendimi ticaret yapar gibi hissetmiyorum bu bir kusur mu? Yani karşımdaki kişi kim olursa olsun, ona iyi niyetle temennide bulunmak, niçin motosohbet olsun. Size yine garip gelebilir ama motorsiklet almasına vesile olduğum bütün arkadaşlara motordan önce kask aldırdım. "Tırt" kask almamalarını söyledim. Karşınızdaki alıcının kim olduğunu bilmiyorsunuz. Herkes motorsiklet uzmanı değil. Nihayet kaskın önemini ki bizim ülkemizde hala kavranamamıştır. Çünkü otobanlarda bile altlarında binlik racerlarla kasksız gezen ki bakın burada 13-15 yaşında pizzacı motoru kullanan gençlerden bahsetmiyorum, bir sürü insanı özellikle yaz aylarında görmüyor muyuz. Bu vesile ile yeni motor alacak birine bunu önermek faydalı değil mi? Belki birileri sana ne benim kaskımdan der, derse der. Doğruyu her yerde söylemek gerek. Bu tanımadığımız halde insana duyulan muhabbetin neticesidir. Sırf malımı satayım zihniyetinin değil.
    Açıklamalar uzun elbette. Burada alıcı ile karşı karşıya geldiğinizde pek çoğunuzun söylediklerini ben yazarak söylemiş oldum. Alıcının yerine kendimi koyduğum için. Çünkü maalesef özellikle çıkarlar sözkonusu olduğunda pek çok kimse çok rahatlıkla yalan söyler. Kendi adıma alacağım herhangi bir şeyi açıklayarak satandan almayı tercih ediyorum.
    En nihayet bu kişisel bir tarzdır. Ben böyle yazarım siz kısa yazarsanız. Kısa yazdığınızda, mesela süper temiz, çiziksiz, yatması yok gibi kısa mesajlara kaç kişi itibar ediyor. Ben hiç etmiyorum, bunlar beylik laflar. Hiç yazılmasa da olur. Yazılacaksa kendinize mahsus bir şeyler yazmak lazım.
    Elbette bunlar benim kanaatlerim, paylaşırsınız veya paylaşmazsınız, nihayet bu başlık altında farklı görüşler ortaya atıldı.
    Ama bunca insan meselenin komik tarafı yok derken niye ortaya çıkıp üstelik %99 diyerek "bana komik geldi gülerim", "açıksözlülüğü severim" gibi kelimeler, ibareler (başka bir arkadaş kullanmış) sarf ettiğinizi anlamak güç. Belki hoş, kendine mahsus bir ilan olmuş, bunun için güleriz deseniz, komik duruma düşürülmekten insanlar alınmaz. Nihayet ilan sahibi olarak konuyu açan arkadaşa hiç alınmadım. Çünkü izah etmek nezaketini gösterdi. Ama sizin ve sonra size açıksözlü diyen arkadaşın kahramanca yaptığınız komiklik anlayışı biraz kırıcı değil mi.
    Sağlıcakla kalın,


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler