Kiş Aylarinda Bazilarimiz Motor Kullanmiyor.ama Bunun Pek Tabi Zararlari Oluyor.bunlari Bu Başlik Altinda Yazmayi Ve Arkadaşlari Bilgilendirmeyi Istedim.tabi Gene Diğer Arkadaşlarin Da Fikirlerini Burda Görmek Hepimizi Geliştirir Saniyorum.bütün Fikirleri Bekliyorum....
Bir Küçük Açiklama: Motor Kullanmamanin En Büyük Zarari Elbette Motoradir.ama Ben Bu Konuyu Ustalarina Birakarak Motor Kullanmamanin Motorcuya Olan Zaralarina Değineceğim:
#öncelikle Motor Bir Spor Olduğu Için Yazin Bol Bol Bu Sporu Yapan Arkadaşlar Kişin Kilo Alip Motor Binmeme Göbeği Yapiyorlar.(buna Kisaca Motor Göbeği Diyelim.): Yazin Motorlarin üstünde Güneş Gözlüklü,-en Azindan Mont Etkisiyle - üçgen Vücutlu Karizmatik Arkadaşlarin Herbiri Kişin üçgen Vucuttan önce Dikdörtgen Sonra Da Genişce Bir Kare Görüntüsüne Dönebilirler.ne Karizma Kalir Ne De Hava Atmasi ...
#Yazın tekrar kazanılmaya çalışılan karizma ise farklı çevrelerde etkili olabilir ama aynı çevrelerde aynı tesiri yapmayacaktır.
#ikinci Olay Gene Sağlikla Ilgili:yazin Güçlü Pazilara Sahip Motoru Indir-bindir-sür-gez Derken Yapilan Güçlendirmeler Kişin Yerini Tembelliğe Birakir.bunun Etkisi Kişin Hissedilmez, Ama Motora Dönüş Yaptiğiniz Ilkbahar Günlerinde Kas Ağrilari -hamlamalar Yani-
Size Ne Kadar Büyük Bir Gerileme Içinde Olduğunuzu Hatirlatacaktir.
Parmaklariniza Kadar Hamlamalar Olacaktir.
#diğer Bir Olay Ekonomimizle Ilgili:her Arkadaş Kiş Aylarinda Miskinliği Seçmeyecektir.fakat Bu Arkadaşlarin Da Gezmek Tozmak Için Harcadiklari Para (bilet Veya Benzin Parasi) Yazin Motor üstünde Harcadiklarindan çok çok Fazla Olacaktir.ama En Azindan Miskinlikten Kurtulmuş Olurlar.
#kişin Motora Binen Arkadaşlar Kötü Hava Koşullarinda Daha Tecrübeli Olurlar.mesela Yağmurda Nasil Gideceklerini Daha Iyi Bilirler Ve Daha Iyi Ekipmanlari Her Zaman Vardir.
#Kışın motor kullanmayan arkadaşlar motordan kafalarını uzakta tutamasa da vucutlarını uzak tutmak zorunda kalırlar.Sonuçta refleksleri zayıflar ve bahar aylarında motora dönüş yapınca acemilik ve dikkatsizlik devreleri olacaktır.
#Motorlarla ilişkilerimiz her zaman olgunlaşma ve gelişim yönünde ilerleyen bir süreçtir.Kışları verilen aralar bu sürece sekte vurmaktadır.Baharlar adeta bir yeniden baştan başlamış gibi olmaktadır.her ilişkide bundan iki taraf da yıpranmaktadırlar.
Bu Daha Ilk Bölüm Ve Bunlara çok Eklenecek şeyler Var ....
Görüşmek üzere.....