Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

150, 125 ve 100 cc lik scooterlar da ki ibre olayı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    12 Temmuz 2006
    Şehir
    Bosphorus
    Motosikleti
    YBR istiyor..
    Merhabalar, kafama takıldı da mahallede arkadaşların vitesli motorlarıyla ara sıra turluyorum, 1. viteste scooterın ulaşabileceği son hıza ulaştığım oluyor, geçenlerde arkadaşımda ki suzuki an hk ye ve honda activa ya bindim.. Bu motorlar 100 cc 125 cc dolaylarında , ( mondial in 150 cclik motoru ) ibre kimisinde 120 kimisinde 160 Fakat 80 i geçmiyor bu motorlar, ibre bir kandırmaca mı ? cc ile ibre orantısız, peki neden bu kavramlar arasında uçurum bulunuyor..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Ağustos 2009
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    NX4 FALCON
    Slm. aslında cevabını bulmuşsun. kandırmaca. bazen arkadaşlarla birlikte gezerken dikkat ediyorum benim km 80 gösterirken onunki 100 gösteriyo.. demek istediğim daha gittiği hızı bile yanlış gösteriyorlar.. oranını nasıl ayarlasın ki..
    NX4

  3. #3
    Ahmet Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Grand Dink 150
    Bazı motosikletlere konan ibreler farklı cc modelleri içinde kullanılıyor. Bir modelin 150cc ve 250cc'lik motosikleti için aynı gösterge tablosu. Bu da düşük cc olanlarda önünüzdeki kadran a hiçbirzaman gelemeyeceğiniz anlamına geliyor. Bazı Çin işi modellerde malzeme toplama olduğu için çok daha fazla görülüyor. Ya da bilerek yüksek hız bulunan göstergeler kullanılıyor
    Diğer kadranın yanlış göstermesi konusu; tüm motosikletlerde aşağı yukarı bir 5-10km/s gibi hata normaldir. BU tekerlek çapıyla ilgili bir konu olduğu için; MOtosikletin genelde ön tekerleğinden gelen km ve devir teli tekerleğin çapına bakmaksızın kilometre göstergesini hareket ettirir.eğer normalden bir-iki cm bile küçükse yada lastikler inikse yapılan hız daha yüksek görünecektir.
    Saygılar...
    Grand Dink 150cc


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler