Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yarış motosikleti faciaya yol açtı: 3 ölü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Alıntı beykurt adlı üyeden alıntı
    Eger 2 şeridi iki araç kaplıyorsa ve altında bir 600 cc racing yada 1000 cc varsa aradan geçmek normal değil mi bana bunun cevabını ver.dikiz aynasında göremeyebilir.sesten korkabilir ama direksiyonu kırabilecek duruma geldiyse o olay otomobil kullanıcısının o anki konsantrasyon eksikliğinden kaynaklanıyordur.istanbul trafiğinde her gün sayısız racing araçlar arasından son sürat geçiyor ve hiçbir sürücü korkup direksiyon kırmıyor değil mi?
    Kesinlikle çok yanlış bir hareket. Özellikle bir aracın diğer bir aracı sollama anında arasından geçmek "ben ölmek istiyorum, ölürken de yanımda bunları da götüreyim. Ölmezsem de artık başka bir sefere" demek gibi bir şeydir ve savunulacak bir tarafı yoktur. Yolunuz kapalıysa yol istersiniz ve geçersiniz. Birçok kaza kontrolsüz şerit değiştirme den meydana gelir.

    İstanbul trafiğinde araçların arasından geçmek zorunda kalabilirsiniz ama bu hareketi 120km ile yapmak var 200km ile yapmak var. Sizce hangisi daha güvenli?
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Motorcunun sesinden sürücü paniklemiş olabilir ama kimse alınmasın o mercedes'in hızı asgari 180'dir. Yoksa o hale imkanı yok gelemez
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

  3. #43
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Şehir
    Gültepe İSTANBUL
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence sizler yanlı davranıyorsunuz. Motosiklet 200 desibel ses ile otomobilin 30 cm dibinden geçerse sürücü panikleyebilir ve direksiyon hakimiyetini kaybedebilir. Çok mantıklı. Zaten bu ss makinalar her şekilde kazaya sebep oluyorlar. Aynı cross larda olduğu gibi trafiğe çıkmaları yasaklanmalı ve sadece pistlerde kullanılmasına izin verilmeli. Ölümlü motor kazalarının dörtte üçü ( yurtdışında) ss kaynaklı. Bu forumda da birkaç istisna dışında ölümlü kazaların hemen hepsi ss . Motor tehlikelidir imajının en büyük kaynağı yine ss. Acil servislerde motorculara "donör ( organ vericisi) " denmesinin yine en büyük sebeplerinden biri ss ler. Saatte 270-320 km hızla gidip trafiği tehlikeye atan ve "serseri motorcu" imajının en büyük kaynağı yine ss.
    Hangi ss Başka arabaya kaza yaptırmış merak ediyorum..Sadece kendi başına kaza yapmıştır.sadece ss ler değil bütün motosikletler yapar bu tip kazaları.Senin yazın yazayımda buraya ne olursa olsun mantığında ..Aslında Ss çileri yasaklamakla çözülmez bu olay bir kaç tanesinide sallandırmak lazım değilmi sana göre..
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

  4. #44
    Omicron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2009
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Gitti Güzelim GSR
    her süper sport kullanan motor sürücüsünün aynı olamayacağı gibi her şoför de aynı olamaz.olay şudur bilinçli bir şoför müyüz. eğer cevabımız "evet" ise altımızda yer jetleri dahi olsa bilincimizi kaybetmeden kurallara uygun ve diğer sürücülere saygılı bir şekilde aracımızı kullanırız. eğer cevabımız "biliçli olamıyoruz" ise altımızda 1 beygir dahi olsa o beygirle trafiğin altını üstüne getiririz ( o beygiri süren beygiri hesaba katmıyorum ! ). varılacak sonucu tekrarlamak gerekirse altımızda hangi araç olursa olsaun bilinçli ve saygılı bir sürüş davranışı içerisinde olamazsak başımıza daha niceleri gelecektir emin olun.
    AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür

  5. #45
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı Akileos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hacı yalnız çok sert bi konuşma olmuş yaaa
    ozaman ferrari lamborjini.modifiyeli ..helikopter...f 16 bunların da kaldırılması lazım ...bunlarda çok ses ve hız yapıyorlar...şimdi ne yapmak lazım...sadece paytonlar gezsin ozaman trafikte.....
    hiçbi araba sol şeritteki arabayla bariyer arasından geçemez dolayısiyle öndeki sürücüyü boşta bırakacak bişe olmaz.
    ayrıca kendimizi kandırmaya gerek yok, ss sürenleri görmüyomusunuz trafikte. bigün sizin yada bi sevdiğinizin başına gelse böyle bi olay yine motoru haklımı bulacaksınız merak ediyorum.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:53 PM ----------

    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazık oldu doktara.Ben dün haberini aldım. Hastalarından birisi söylemişti. Eşide aynı hastanede fizikçiydi.Tabiki eşişinin durumu dayanılacak gibi degil.

    Bu arada doktoru tanıyan birisi ile konuştum. Rizeden samsuna(450 km civarı) 2 saatte gitmiş.Dün kaza haberinden sonra samsuna giden yakınları ise ibrenin 235 km de takılı oldugunu görmüşer.

    Yazık oldu.Allah Rahmet eylesin.Sevenlerine sabır versin
    araba 235le gidiyosa ss kaçla gidiyodu yahu
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

  6. #46
    mczaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Şubat 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    henüz yok.
    Alıntı mhyen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorcunun sesinden sürücü paniklemiş olabilir ama kimse alınmasın o mercedes'in hızı asgari 180'dir. Yoksa o hale imkanı yok gelemez
    şimdi konuya cevap yazmak istemedim şundan ; Olayı tam anlamı ile anlatan şahitler yok o anlatan Motordan bahsetmiyor tam anlamı ile .Eğerki orada yazılan gibi olduysa Motorcunun 2 hatası var

    1-Soldan sollamamış.
    2-Yüksek egsoz sesi ile insanları korkutmuş.

    %100 ölüme sebep olmuştur yazılanlar gibi ise eğer.

    Gelelim Mercedesin o hale gelmesine araç Ön Camından üstten yani takla açarken vurduysa o hale öyle bi gelirki bunu anlamak için oturup düşünmek hayal kurmak gerekir gaza gelip kendini bilmezcesine yazmak ile karar veremezsin tabiki de.

    Şunu da söylemeden geçemicem bu kaza ile alaka kurmadan Racing ci SS ci lerin %65'i normalinden yüksek egsoz sesi ile cirit atıyor benim gördüğüm ister zorunuza gider ister gitmez Sırf sesi yüzünden 4 silindir olsun güzel ses çıkartsın diyip motor alanlar var yokmu kardeşim ha yok derseniz boşa konuşmuş olursunuz.

  7. #47

    Üyelik
    01 Ekim 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    -
    ne fark eder?? Suclu motorcu olsa ne fark eder?
    diyelim ki kaza motorcunun yuzunden meydana geldi, o motor yerine ferraride olabilirdi,
    kaldıki daha cok ses cıkartıyor..
    o zaman bizde butun otomobil kullanıcılarına mal edelim..
    adam arkadan mı carpmıs, önünemi kırmıs HAYIR, yuksek suratlede olsa kendi yolunda seyretmiş..
    burda hatayı o 300le giden motorcudan aramaktan ziyade
    madem reflexlerine güvenmiyosun madem dengeni kontrol edemiyosun altında mercedesde olsa 235km basmicaksın kardeşim !

  8. #48
    rizakara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Şehir
    istanbul Gayrettepe
    Motosikleti
    Kırmızı MCT 250
    Hep kendimize yontmayalım. Kurubuz ve Gnusher 'in dedikleri de doğru.
    Kendi başımdan geçen örnek'i anlatayım. istanbul e5-e6 havaalanı bağlantı yolu , hava yeni kararmaya başlamış , farlar yanıyor ama daha faydası yok alaca karanlık. 100 km civarı orta şeritden gidiyorum . Trafik akıcı yoğun.Birden çok güçlü motor sesi gelmeye başladı sesin kaynagını anlamak ve gerekirse ne yana yol vermem lazım anlamak için aynalara bakıyorum . kaynak belli olmuyor sadece epey geride tek far ışıgı görülüyor. hangi şeritden geleceğini anlayamadıgın için hızımda yönümde değişiklik yapmıyorum. ve bir SS yanımdan şimşek hızıyla geçiyor ardından bir tane daha . geçmeleri ile sörf yaparak uzaklaşmaları bir oluyor. Efendiler modifiye eksosları ile trafiğin arasında yarışıyorlar . Ben 100le giderken bir anda gözden kaybolduklarına göre hızları 150-200 . Akıcı ama araçların yakın seyrettiği trafikde ben yanlış karar verip yol vermek amacıyla geldikleri şeride kaçsaydım veya o sesle yanımdan geçerken gayri ihtiyari 50 cm sola kırsam sonuş korkunç olurdu.Aynayı kontrol etseydi demek sonuş vermez çünki 4teker sürücüsünün hız beklentisine göre çok hızlı. O trafik akışında bu kadar hızlı araç beklemediğiniz için ayna konturolümüz de o kadar sık olmaz bir dakika önce baktıgınız aynanın dibinde GGÜÜRRR diye bir ses beklemeyiz. ve refleks hareket yapabiliriz.

    Araba kullananların gözünden de bakmalıyız 4 teker kullanmanın önyargıları kabulleri özellikleri de var. Arkadan o gürültü veya süratle gelen 4teker olsa idi hemen yol verir önünden kaçılırdım. Çünkü bilirimki yavaşlamaz son ana kadar benim yol vermemi bekler.

    Ayrıca 4 teker kullanıcısının (veya yayaların) diger bir önyargısı ufak araç kolay dururdur. geçiş önceliğini buna göre sıraya koyar. Halbuki motorsiklet bu kurala uymaz. 4teker sürücüsü 2teker kullanmadan bunun farkına varması zordur. Haklı veya haksız bu durumları bilerek 2teker kullanmalıyız.

    İlaveten mersedesli yola göre aşırı süratli gidiyormuş. Başka her hangi bir sebeble de aracı kontrolden çıkabilir. Zaten bizim araç kullanıcılarının hatası sadece gitmeyi ve kendi yapabilecekleri hataları düşünmeleri durmayı , başkalarının(çevrenin,yol şartlarının) yapabileceği hatayı hesaba koymamalarıdır. orta şeritde 100le akan trafikde sol şerit açık olsa bile 200 ile gidiyorsak kelle kotukdayız demekdir . hiç kimse orta şeritdeki aracın sürücüsünün kalp krizi geçirmeyeceğini garanti edemez.

    Allah'tan ölenlere rahmet, kalanlara da sabır diliyorum.

  9. #49
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı mczaga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gelelim Mercedesin o hale gelmesine araç Ön Camından üstten yani takla açarken vurduysa o hale öyle bi gelirki bunu anlamak için oturup düşünmek hayal kurmak gerekir gaza gelip kendini bilmezcesine yazmak ile karar veremezsin tabiki de.
    Arkadaşım ben neyin gazına gelip de kendini bilmezcesine yazacağım ki. Sonuçta ortada bir kaza ve ahirete göç etmiş üç kişi var. Motorsikletli sürücü var ya da yok; çok hızlı ya da yavaş; eksozu sesli ya da sessiz bu konularla hiç ilgilenmeden direk olarak söylüyorum o mercedes kuralları fazlasıyla ihlal edecek kadar hızlı gidiyordu.

    Tüm dünya'nın kabul ettiği Euro NCAP çarpışma testlerinde mercedesler genelde hep yüksek yıldız alıyorlar. Bu testlere girmezden önce de mercedes zaten tüm testlerini, pratiğini kendisi yapan bir marka. Marka olmak da kolay değil, insanlara yüzbinlerce doları bir arabaya verdirmek de. Konusu geçen araba şahin, doğan değil ki neyi düşüneceğim neyin hayalini kuracağım??

    Mesela BMW'ler de çok sağlam araçlar. Fakat ben yeri geldi direğe çarpıp kağıt gibi tam ortadan ikiye ayrılan BMW'nin de haberini duydum. Adam bariz hızlı gidiyormuş işte ve araba o hale gelmiş. Allah'tan ölenlere rahmet, kalanlara da sabır diliyorum.

    Diyeceğim bu kadar. Karşınızdaki insanı tanımadan, bilmeden yazışırken "kendini bilmeden yazıyorsun" diye itham etmek hoş değil
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

  10. #50

    Üyelik
    24 Mart 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Yorumları okudum ve camiamız adına gene üzüntüden başka bir şey kalmadı aklımda...

    Şimdi burada bu yorumlarda haberi yapan sitemi eleştirilmiş..yoksa ne söyleniyor....ne soylenmek isteniyor..

    3 kişi vefat etmiş, Allah rahmet eylesin, şöyle ya da boyle bir görgü tanığı var ve bir şeyle söylüyor...Olabilir olur olan şeyler zaten bunlar...Motor, otomobil tepesinde, kamyonda otobüste vs. vs.de gezen canından bezmiş başkasının canınıda umursamayan bir sürü adam var mı bu ülkede var mı VAR !!!!

    Herkes avukat kesilmiş, makina mühendisi kesilmiş, mercedes uzmanı kesilmiş, şöför irkilirmi irkilmez mi psikoloji uzmanı kesilmiş,
    yok efendim olamaz kesinlikle olamaz ...

    Bazı mesajları okurken utnadım ya..

    3 kişi hayatını kaybetmiş, dikkat edecek arkadaşım yola çıkmayacak diyor bir arkadaş vs. yok basmayacak diyor mersom var diye yazan var..gir emniyetten bak..97 model mercedes..kaldı ki 2009 olsa ne olur...çıkmayacak yola refleksi yoksa diyen var vs. vs.

    Geçerim kardeşim aradan 1000 RR varsa diyor ..

    Ayıptır günajtır yaaa..

    Her motorsikletçi sütten çıkmış ak kaşık mı ? Her araba sürücüsü motorcu düşmanımı ?

    Bende insanım telefonla konuşuyorumdur, teybi karıştıyorumdur, 160 la gidiyorumdur, yanımdam 260 la bir şey geçince o an belki paniklerim, korkarım Allah korusun bariyere çarparım vs. vs..

    Vallahi utandım bu kadar körlük olmaz !!!

  11. #51

    Üyelik
    22 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Alıntı s3ns4t10n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne fark eder?? Suclu motorcu olsa ne fark eder?
    diyelim ki kaza motorcunun yuzunden meydana geldi, o motor yerine ferraride olabilirdi,
    kaldıki daha cok ses cıkartıyor..
    o zaman bizde butun otomobil kullanıcılarına mal edelim..
    adam arkadan mı carpmıs, önünemi kırmıs HAYIR, yuksek suratlede olsa kendi yolunda seyretmiş..
    burda hatayı o 300le giden motorcudan aramaktan ziyade
    madem reflexlerine güvenmiyosun madem dengeni kontrol edemiyosun altında mercedesde olsa 235km basmicaksın kardeşim !
    yazılması gereken herşey yazılmış

  12. #52
    barannet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kymco CK 125
    kimse burada motosikletli arkadaşı haklı çıkartacak şeyler söylemiyor fakat dikkat edin habere tek kusurlu motosiklet!!!

    ayrıca mercedeslerin sağlam olduğunu bilmek için mercedes uzmanı olmaya da gerek yok, küçük bir araştırma ile bulunabilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=gI8e-lwOoZk
    http://www.youtube.com/watch?v=PO7KI...eature=related


    Tedbirde kusur koyup takdire bahane bulma!

  13. #53

    Üyelik
    01 Ekim 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    -
    Alıntı omercem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumları okudum ve camiamız adına gene üzüntüden başka bir şey kalmadı aklımda...

    Şimdi burada bu yorumlarda haberi yapan sitemi eleştirilmiş..yoksa ne söyleniyor....ne soylenmek isteniyor..

    3 kişi vefat etmiş, Allah rahmet eylesin, şöyle ya da boyle bir görgü tanığı var ve bir şeyle söylüyor...Olabilir olur olan şeyler zaten bunlar...Motor, otomobil tepesinde, kamyonda otobüste vs. vs.de gezen canından bezmiş başkasının canınıda umursamayan bir sürü adam var mı bu ülkede var mı VAR !!!!

    Herkes avukat kesilmiş, makina mühendisi kesilmiş, mercedes uzmanı kesilmiş, şöför irkilirmi irkilmez mi psikoloji uzmanı kesilmiş,
    yok efendim olamaz kesinlikle olamaz ...

    Bazı mesajları okurken utnadım ya..

    3 kişi hayatını kaybetmiş, dikkat edecek arkadaşım yola çıkmayacak diyor bir arkadaş vs. yok basmayacak diyor mersom var diye yazan var..gir emniyetten bak..97 model mercedes..kaldı ki 2009 olsa ne olur...çıkmayacak yola refleksi yoksa diyen var vs. vs.

    Geçerim kardeşim aradan 1000 RR varsa diyor ..

    Ayıptır günajtır yaaa..

    Her motorsikletçi sütten çıkmış ak kaşık mı ? Her araba sürücüsü motorcu düşmanımı ?

    Bende insanım telefonla konuşuyorumdur, teybi karıştıyorumdur, 160 la gidiyorumdur, yanımdam 260 la bir şey geçince o an belki paniklerim, korkarım Allah korusun bariyere çarparım vs. vs..

    Vallahi utandım bu kadar körlük olmaz !!!
    güzel kardeşim haklısında bu dediklerin insanın kendi kaderidir, bunu biz değiştiremeyiz..
    bu kadar körlük olmaz demişsin ancak burdaki gercek apaçık ortada..
    sonucta adamı kamyonla biçmemişler, farzet ki motorcunun sesinden değilde tansiyonu düştüde kontrolunu kaybetti.. dediğin gibi Insanlık hali..
    olay böyle oluşsaydı nolurdu?? Sence burdaki suclu kim??
    Insanlık hali tansiyonu düştüğü icin, Azrailmi?
    yoksa altında mercedes var diye 235km basan, Rahmetlimi?
    Mercedes konusuna gelince uzman olmaya gerek yok kendinisi ispatlamıs bir marka, söylendiği gibi 130 la gitseydi isterse 10 takla atsın emniyet kemeri takılıysa adamın burnu bile kanamaz..
    Mercedese yada güvenlik testinden geciren ilgili kurumlara inanmıyosan ben şahsen test pilotun olabilirim..
    Ama geri kalanına tamamiyle katılıyorum..

  14. #54
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı barannet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kimse burada motosikletli arkadaşı haklı çıkartacak şeyler söylemiyor fakat dikkat edin habere tek kusurlu motosiklet!!!

    ayrıca mercedeslerin sağlam olduğunu bilmek için mercedes uzmanı olmaya da gerek yok, küçük bir araştırma ile bulunabilir.

    http://www.youtube.com/watch?v=gI8e-lwOoZk
    http://www.youtube.com/watch?v=PO7KI...eature=related
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

  15. #55
    Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2009
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hiçbi araba sol şeritteki arabayla bariyer arasından geçemez dolayısiyle öndeki sürücüyü boşta bırakacak bişe olmaz.
    ayrıca kendimizi kandırmaya gerek yok, ss sürenleri görmüyomusunuz trafikte. bigün sizin yada bi sevdiğinizin başına gelse böyle bi olay yine motoru haklımı bulacaksınız merak ediyorum.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:53 PM ----------



    araba 235le gidiyosa ss kaçla gidiyodu yahu
    hacı kimseyi koruduğumuz felan yok sen nasıl okuyon yazıyı anlamadım ses den bahsediyo motorun çıkardığı sesi ferraride çıkarıyo dedim...her ss sürücüdsüde aynı şekilde kullanmıyo...yani olay sadece insanlarda yani sürücülerde bunu aşmamız gerkiyoooooo...herkezin birbirine saygılı olması lazım.
    ben hem araba sürüyorum hem motor sadece birbirimizze saygı lı olursak sorunkalmaz....
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

  16. #56
    flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Istanbul Atasehir
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Burada motosiklet karsiti, yanli bir haber varmidir, evet vardir.

    Ancak malasef bircok ss (bircok diyorum cunku trafikte dogru duzgun seyir edenine pek rastlamadim) surucusu arkadasimizda malasef gore gore kendilerini ve cevrede ki leri tehlikeye sokuyorlar, bu da bir gercek.

  17. #57
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Öncelikle ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum..

    Sonrasında ise ben bu konu hakkında ayrıca bir başlık açmıştım zamanın da. Fakat yine basından bir arkadaş yüzünden konu saptırılmış ve kilitlenmişti. Maalesef tarafsız bi yayın anlayışı olmadığı sürece bu konu da her zaman günah keçisi olmaya devam edeceğiz...

    Konu mu ? ;

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...-hakkinda.html
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  18. #58
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    CBF150'yi,CBF250'yi sattım...Şimdi 2009 GT250r
    Anlaşılan sizin yanınızdan korkutma amaçlı hiç ss geçmemiş.Benim başıma geldiği için biliyorum.Kırmızı ışıkta durmuşum az ilerde bir ss duruyo ve bana bakıyo.Ben full koruma cbf150 ile yeşil yanar yanmaz bütün araçları geride bırakarak hızlandım.O çakal ss'cide hiçbir koruma yok benim uzamamı beklemiş.Sonra yanımdan öyle bir geçti ki sanki bir patlama sesi duydum.Resmen popom seleden kesildi.Zıpladım.Ancak mercedesin bu sebepten kontrolü kaybetmesi biraz saçma geldi bana yine de.Çok aşırı süratli ise direksiyonu bir milim oynatması bu kazaya sebep olmuş olabilir.

    Bence de ss'ler yasaklanmalı.Motosikletlerin 200 km üstünde hız yapanları trafiğe çıkmamalı.Geçenlerde bursa-ankara yolunda 20 senelik motorcu hayatını kaybetti.Belli beygir gücü olarak sınırlama getirilmeli.Mesela 60 beygir üstü yasaklanmalı.Böylece daha fazla motorcunun hayatını kaybetmesinin önüne geçilebilir.

  19. #59
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence sizler yanlı davranıyorsunuz. Motosiklet 200 desibel ses ile otomobilin 30 cm dibinden geçerse sürücü panikleyebilir ve direksiyon hakimiyetini kaybedebilir. Çok mantıklı. Zaten bu ss makinalar her şekilde kazaya sebep oluyorlar. Aynı cross larda olduğu gibi trafiğe çıkmaları yasaklanmalı ve sadece pistlerde kullanılmasına izin verilmeli. Ölümlü motor kazalarının dörtte üçü ( yurtdışında) ss kaynaklı. Bu forumda da birkaç istisna dışında ölümlü kazaların hemen hepsi ss . Motor tehlikelidir imajının en büyük kaynağı yine ss. Acil servislerde motorculara "donör ( organ vericisi) " denmesinin yine en büyük sebeplerinden biri ss ler. Saatte 270-320 km hızla gidip trafiği tehlikeye atan ve "serseri motorcu" imajının en büyük kaynağı yine ss.
    Yanlış. SS'ler hakkındaki düşüncelerin yanlış. Bunu başka başlıklarda defalarca tartıştık. Bir adam basacaksa, yasaklamanız fayda etmez. SS'leri yasakladın gider fazer 600 alır, 1000 alır gene basar. O zaman ne yapacaksın? Naked'ları sport touring'leri de mi yasaklayacaksın? Hadi yasakladın diyelim, basacak olan adam 650 cc cruiserla da basar; çok rahat 200+ hızlara çıkabiliyor o motorlar. Kaldı ki bunların 1800 cc olanı da var.

    Hız sınırı denen birşey var. Bir insan evladı hızlı gidecekse yasakla asla engelleyemessin bunu. Denetimle bir yere kadar engellersin. Aslolan ise o insanı eğitip, kendisini sorgulamasını sağlayarak vazgeçirmektir. Aynı zamanda en zor olanı da bu.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  20. #60
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Bence de ss'ler yasaklanmalı
    Ben buna gülerim ya.
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler