Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

çevre dostu==> Bio-DİeSeL motosiklet..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Şubat 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA(hayat onda:)
    Aynı anda hem hız tutkunu hem de çevre dostu olabilmek mümkün mü? Bu sorunun cevabı, Michael Sturtz ve arkadaşlarının muhteşem buluşunda.

    Gerçekleştirdiği karbondioksit salınımı sebebiyle motorlu araç kullanımının küresel ısınmayı tetikleyen faktörlerden biri olduğu uzmanlar tarafından sık sık gündeme getirilen bir konu.

    Örneğin, çevre bilimciler, yılda 20 bin km yapan orta halli bir motorlu aracın, havaya 4 bin kiloya yakın karbondioksit saldığını hesaplıyor.

    'Aynı anda hem hız tutkunu hem de çevre dostu olabilmek mümkün mü?' sorusunu Michael Sturtz ve arkadaşları mükemmek buluşları ile cevaplıyor.

    Dizel bir arabadan söktükleri motoru eski bir motosiklete monte ederek işe başlayan Sturtz ve arkadaşları, bazı parçalarda değişiklikler yaparak yakıt sistemini biyodizel kullanımına uygun hale dönüştürebilmek için haftalarca çalışmış.

    Uzun uğraşlar sonucu motoru sorunsuz bir şekilde çalıştırmayı başaran ekip, aracı 130 km hıza ulaştırmış. Sturtz, gelecek ay yeni bir rekor denemesi ile aracı 160 km hıza ulaştırmayı hedeflediğini belirtiyor.






    İşte gelişen teknolojinin son ürünlerinden biri olan aracın teknik özelliklerinden bazıları...

    - Motor hızını iki katına çıkarmak amacıyla iki çift konili makara arasına gerilmiş bir zincir kullanılıyor. Her bir çift konili makara, biri sabit biri aynı eksende hareket eden iki diskten oluşuyor. Gücü aktaran zincir her iki diskin de üzerinde hareket ediyor.

    - Aracın rüzgardan etkilenmesini önlemek amacıyla aliminyum parçaları birleştirilerek yapılmış gövde paneli ve estetik açısından bütünlük sağlamak amacıyla yine aliminyum ile kaplanmış yakıt tankı bulunuyor.

    - Araç, gaz, fren ve debriyaj sistemi açısından günümüz motosikletlerinden pek farlılık göstermiyor fakat ekip şu sıralar - hem el hem ayakları kullanmak yerine - tüm sistemin manuel olarak kontrol edilebileceği ve dolayısıyla sürüş esnasında dengenin daha rahat sağlanabileceği bir kontrol paneli oluşturmak için çalışıyor.

    Bu mükemmel araç, şimdiden otoriteler tarafından sınıfının en hızlısı olmaya aday gösteriliyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Tamamdır, sıra yeni motosikletlerde standart enjeksiyon ve katalizör zorunluluğu yolda demektir.

  3. #3
    halilihsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Ohh maşallah insan boyunun iki katı.

  4. #4

    Üyelik
    26 Mart 2008
    Şehir
    İstanbul / Avcılar
    Motosikleti
    Moto-Zeta Heran kanuni tiger olabilir
    diğer modelleride cıksa herkes beğenir
    [COLOR="Blue"][b]Biz Gökyüzüne İnanırız Sun-roof'a Değil[/B][/COLOR]::puro::


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)