Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kırmızı ışık muhabbetleri...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    HaYaLeT01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2007
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    Çim Biçme Makinesi
    Arkadaşlar,

    Hep trafikte hakkımızın ihlal edildiğinden yakınırız, ama kimse aramızdaki yüzlerce suçluyu görmek istemez. Ya "ekmek parası derdi" denir, ya da "hava çok sıcaktı ondan." İşte size 5 gün arayla bizzat yaşadığımız 2 örnek.

    1. Geçen hafta şehir merkezindeki ana cadde dönel kavşağında arabamla yeşil ışıkta geçerken sol tarafımda kavşağa yaklaşmakta olan bir motosikletli gördüm. Tam "acaba motosikleti ne model, kendisini tanıyor muyum" diye aynadan bakacakken uzun bir korna sesiyle irkildim. Arkamdan gelen minibüs sürücüsü, kırmızı ışıkta durmuş olması gereken ama bir eli cebinde tek eliyle motosikletini kullanan ve hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eden motosikletli vatandaşa pencereden sayıyordu. Kaskı kafasında olmadığı için tahminen minibüsçünün tüm saydıklarını duyan arkadaşımız plakasız supersport motosikletiyle gazlayıp yoluna devam etti.

    Bu arkadaşımızın benden çok daha tecrübeli, becerikli ve sağlam kafalı olduğuna kanaat getirerek yaşadığım görüntülere gülerek eve döndüm. Ancak dün akşam kayınpederim eve geldiğinde anlattığı olay başka bir acı gerçeği gözler önüne serdi.

    2. Kayınpeder ana cadde üzerinde yaya geçidinde yayalara yeşil ışık yanmasını bekliyor. Araçlara kırmızı, kendilerine yeşil yandığında kalabalıkla birlikte yaya geçidine ilerliyor. Bu arada tüm arabalar, minibüsler vs kırmızıda dururken bir motosikletli arkadaş aralarından geçip hiçbirşey yokmuş gibi yayaların içinde ilerlemeye çalışıyor. Kayınpeder önüne geçip durduruyor. (Bu arada birkaç öğrenci korkarak çığlık atmış sanırım.) "Sen trafik mensubu değil misin genç arkadaşım? Bu ışıklar hepimize yanmıyor mu? Bak, burada yaşlısı var, çocuğu var. Sonra da miting düzenliyor, bizi yolda fark edin diyorsunuz. Sen böyle yaparsan seni kim fark edecek?" diye azarlamış.

    Bunu bana öyle bir anlatışı var ki sanki o motosikletli yerine beni azarlıyor gibi geldi. Hepimiz adına utandım doğrusu.

    Buyrun, bu ve benzeri hareketlerden sonra çıkalım istediğimiz kadar trafikte eşitlik isteyelim. Bence trafikteki diğer araçlardan önce kendi içimizde 2teker kullanıcılarını bilinçlendirmemiz lazım. Saygılar...
    oderint dum metuant


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Daha önce bazı başlıklarda da ifade etmeye çalıştım ki, trafik içinde saygı görmemizi gerektirecek hiç bir yanımız yok maalesef. Kendi kendimize kızıp duruyor, kendimizi hep haklı görüyoruz sadece. Hiç özeleştiri yapmıyoruz. Kırmızı ışıkta geçeni eleştirdiğimizde "Sen hiç geçmiyormusun? Hangimiz geçmiyoruz ki?" türünden cevaplar aldığımız bir ortamda da yapacak fazla birşeyimiz yok ne yazık ki.

  3. #3
    jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2006
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    çok dogru.. malesef 5 parmagın 5 ide birdegil... biz araç sürücülerinden yakınıyoruz onlar bizlerden tabi birde kendi aramızda çelişiyoruz onlarda kendilerinden...... kısır döngü

    siz kendinizden ne kadar emin olursanız trafik için en iyisi o olur tabi kendi hayatınız için de
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Cbr 600 rr Movistar ;) & Hyosung 250 GTr
    Vallahi kimsenin bize saygı göstermemesine ben hiçbirşey söyleyemiyorum. Sonuçta bende geçtim burada herkesde geçmiştir en az bir kere kırmızı ışıkta bilerek. Daha sonra trafik olduğunda madem trafik mensubuysak aralardan geçmek,arabaların sağından solundan vızır vızır geçiyorsak saygı beklememliyiz. Şerit diye birşey var mı bizde? Yok! Şerit takibi denilen şey var fakat biz bunu yapmıyoruz. Biz kendimizi trafikte görmüyoruz ki insanlar görsün... Ama birde şöyle bir konu var trafik vardı deli gibi. Ortaköy- Beşiktaş yolu. Gidiş 2 şerit olduğu gün. Ben arabaların arasından gitmedim bu olayı hep düşünürdüm arabalarla birlikte ilerliyordum trafikte. Bir lavuk yanıma geldi ve sen neden burada ilerliyorsun basıp gitsene kardeşim motosiklet işte! dedi. Sen ne diyorsun ya dedim. Tamam motosiklet ama trafik kurallarını çiğnemem gerektiğini göstermez bu dedim. Saldıracaktı bana! Neye dayanarak saldırıyorsa full korumalıyım

  5. #5
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    şimdi ne desem boş... ömrümün son 10 yılı trafikte geçti ve halen geçiyor.. günlük 400 km az yol yapmıyorum.. her insanı her şeyi gördüm.. ama çok az insanın hata yapmadığını gördüm... insan yılların verdiği güvenle ben kaza yapmam ben buraları iyi biliyorum şöyle yavaştan geçsem ne olur mantığıyla hareket ediyor... ve sonuç kaza kaçınılmaz oluyor...
    geçen gün eds olan bir ışıkta duruyorum arkamda ambulas yol istiyor ben gideceğim ama önümdeki araç gitmiyor.. koca tır sağa solada atamıyorum.. öndeki sürücü geçeyimde eve cezamı gelsin cezayı senmi ödüyorsun dedi.. adamda haklı.. ama o ambulansı bekleyen hasta için saniyelerde çok ölemli... buyrun burdaN yakın...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  6. #6
    speedygogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    YBR 125 & CBF 600
    EDS muhabbetinde ambulans, itfaiye, vs. için yol veriliyorsa ve ceza gelirse (ki geleceğini sanmam) itiraz ederseniz ceza kaldırılır. hatta maslak'ta başıma geliyor benim. ışıklarda bazen trafik polisi oluyor ve EDS olmasına rağmen trafik akması için karşıdan karşıya geçen yaya yoksa trafiği devam ettiriyor. bu durumda epey bir ceza yazılması lazım.

  7. #7
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Motorcuların hepsi serseri yahu

    Şaka bir yana aramızda o kadar çok çürük yumurta var ki insanın civciv olası gelmiyor.

  8. #8
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Biz trafikte hayalet gibi dolaşırsak insanlarda bize haylet gibi davranıp görmezden gelmesi bizi farketmemesi çok normal. Zaten sürücülerin bir çoğu motosikletlere gıcık olurken hemde

  9. #9

    Üyelik
    02 Temmuz 2010
    Şehir
    istanbul sancaktepe
    Motosikleti
    CBR600RR
    Yav ısıkta neden gecılırkı ne tasıyosun organmı? cokmu acıl ısın 30sn gec gıtsen bırımı oluyo? ben gecmıyorum gecen salaklarda bazen canı bazen malı ıle oduyo. kırmızıda gecen kural ı ıhlal etmıyo sadece benım canımada kastedıyo. bu sebeple ısıkta gecen motorcu gebersın gıtsın kask kullanmıyorsa gebersın nedır yanı.

    ben kurallara uyacam ama senın dangalaklıgın yuzunden canımdan malımdan olucam o mınıbuscu ıyı yapmıs bende sovuyorum hemde fena. herkesın bekleyenı var kımsenın baskalarının evıne kara haber yollamaya hakkı yok 30 . 60sn ıcın.

    ıstısnalar var ısıkta arkanda ambulans yol ıstıyo ver yolu ceza falan gelmıyo fotolarda yol ısteyen ambulans polıs ve ıtfaıye onlarda gorunuyo ve ceza ıptal oluyo arkadaslar. ben bızzat arkadasımın arabası ıle 2 kez gectım ole ceza falan gelmedı.
    Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:

  10. #10
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorcuların hepsi serseri yahu

    Şaka bir yana aramızda o kadar çok çürük yumurta var ki insanın civciv olası gelmiyor.
    abime katılıyorum.
    türk halkı olarak hiç duyarlı değiliz hemde hiçbir konuda yazık.
    istanbul avrupa başkenti, ülkemizde en çok karışık olan mega kent gelde de gülme

  11. #11
    Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    34
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı speedygogo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    EDS muhabbetinde ambulans, itfaiye, vs. için yol veriliyorsa ve ceza gelirse (ki geleceğini sanmam) itiraz ederseniz ceza kaldırılır. hatta maslak'ta başıma geliyor benim. ışıklarda bazen trafik polisi oluyor ve EDS olmasına rağmen trafik akması için karşıdan karşıya geçen yaya yoksa trafiği devam ettiriyor. bu durumda epey bir ceza yazılması lazım.
    Trafiğin genel kuralıdır. Ortamda trafiği yöneten bir trafik polisi var ise öncelik ondadır. Yani orada ışığın ne yandığı önem taşımaz.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)