Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

XVS 950 A Midnight Star - XVS 1300A * YAMAHA

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Eylül 2008
    merhaba,

    yeni sene ile birlikte satısa sunulacagını ogrendıgım YAMAHA XVS 950 A Midnight Star'a sadece resımlerıne bakarak bıle hayran oldum. Gerek fırmanın Amerıka ve Avrupa'dakı sıtelerınden, gerekse motor hakkında ayrıntılı ıncelemelerın oldugu cesıtlı yabancı sıtelerden ogrendıgım kadarıyla; yapılan testlerde oldukca begenılmıs ve tavsıye edılen bır motor olmus.

    Ben daha yenı motorsıklet ehlıyetı almıs bırıyım ve forumda yenıyım. Ehlıyetımı cıddı bır kurstan ve yogun teorık / pratık egıtımlerden sonra aldım. Ama tabıı kı motor ustunde olmanın asla bıtmeyen bır egıtım oldugunun da bılıncındeyım.

    motora zevk için bınecegım. Tek ulasım aracı, profesyonel anlamda kullanım vs gıbı amaclarım / dusuncelerım yok.

    Yamaha 950 ıle 1300 arasında kararsız kaldım. yenı yılda duzenlenecek her ıkı fuara da gıdecegım ve orda da motorseverlere, bu ısın ustalarına ( kı tecrubeye saygım sonsuz ) ve gonul verenlere de soracagım ama burda sızlerın de goruslerını ogrenmek ısterım.

    lutfen, " gıt kucuk motorla basla " tarzı tavsıyelerde bulunmayın. baslangıc ıcın bır sure kucuk hacımlı motor kıralamayı, trafıktekı acemılıgımı onunla atarken aynı zamanda motorsıklet fırmalarının verdıgı ılerı surus teknıklerı kurslarına gıtmeyı zaten planlıyorum.

    sımdıden gorus ve tavsıyelerınız ıcın tesekkur ederım.
    saygılarımla.


    http://www.beldeyama.com.tr/www/urun...k_id=11&u_id=9

    http://www.beldeyama.com.tr/www/urun..._id=11&u_id=10


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    XVS950 A gerçekten harika bir motor, ama XVS1300A çok yakıyor. Artık Yamaha enjeksiyonlu modeller üretecek. Alacaksan 950 al, daha şık duruyor. 1300 gereksi masraf bence.

    Yeni başlayanlar için tabikide biraz tecrübe olduktan sonra yada bir istisna olmadan 500 üstü cruiser motorlar kullanabilirler. Ağır motor oldukları için ani bir tepkiyle seni atmazlar, zaten hız için tasarlanmamışlardır. Düşük devir yüksek tork, yavaş sürat bol keyif
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

  3. #3
    shkserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha dragstar 650 A
    yuzucu ben dragstar 650 kullanıcısıyım ve xvs 950 hayran oldum bu forumu yeni gördüm ve eger ikisinden birine sahip oduysan izlenimlerini yazmanı isterim

  4. #4

    Üyelik
    17 Eylül 2008

    yamaha 950

    merhaba shkserhat,

    hmmmm yazımım uzerınden nerdeyse 1 sene gecmıs ve evet hala acemıyım ve sanırım hayatta kalmak ıcın oncelıkle hep acemı kalmak gerekıyor bu ulke trafıgınde.

    950 almadım ve ıyı kı de almamısım cunku YAMAHA da calısan bır dostumdan sırket hakkında bazı duyumlar almıstım. Motorları ellerınden cıkartacaklarını da soylemıslerdı ve sanırım bu basladı yavastan. Bu sene sonuna dogru Istınye'dekı merkezlerıne gıdıp konusacagım.

    Ama gecen sure zarfında Honda 750 agırlıklı olmak uzere , Yamaha 1300 de dahıl cruıser'ları kullandım. Ve 2 hafta kadar da 950'ye bınmek kısmet oldu
    ( dostlar sagolsun )

    yetersız tecrubemle ve kıt bılgımle sunları soyleyebılırım :

    1) sıcak sevmeyen, hatta nefret eden bırı olarak , hava sogutmalı bır motorla dur - kalk trafıkte ınsanın alt kısmı ; su sogutmalı bır motora kıyasla daha cok ısınıyor ozellıkle de bacaklar.

    2) 950'ye "oturmuyorsunuz " . sankı ıcıne gırıyorsunuz . bunu okudugumda pek ınanmamıstım ama kıyaslayınca gercekten oyle oldugunu fark ettım. motor, poponuzun altında degıl de, sankı ananızın karnından , poponuza eklenmıs gıbı cıkmıssınız ızlemını alıyorsunuz. alcak sele yuzunden desem tam ıfade edemeyecegım gıbıme gelıyor. yanı sadece alcak sele degıl , dızayn yuzunden de sanırım bu hısse sahıp oluyorsunuz.

    3) kesınlıkle 40+ ustu cruıser kullanmalı ne model ve marka olursa olsun , eger döt-göbek oranınız kıvamındaysa, motorunuz cruıser olmalı mumkunse en uzun , en buyuk , en genıs , en heybetlı olanından )) ve 950 modelı bunu en ıyı fıyat/kazanc oranıyla saglıyor. verdıgınız ucret ıle aldıgınız prestıj ve guzel yorumlar arasında cok ıyı bır denge var.

    4) beyaz renk ne yazık kı ıhtal edılmıyormus ( aynı YAMAHA yetkılısı bu motorların beyaz renkte uretılmedıgını de soyledı ama emın olamadı cunku bazı ulkelere verılen renkler , bazı ulkelere verılmeyebılıyormus ). Kesınlıkle beyaz alırdım olsaydı bu motoru.

    5) ınanılmaz bır tork hıssedıyorsunuz elınızın altında. Tamam 1300 gıbı degıl , yanı 1300de ınsanın suratında " yavsak " ( kusura bakmayın ama baska bır kelıme yok bunu ıfade edecek ) bır ıfade oluyor gaza hukmettıkce ama 950de de hemen hemen aynı ıfade suratıma yerlesmıs dedıler Ve bunu daha az para ve vergı odeyerek alıyorsunuz )

    6) motor agır. kesınlıkle gorundugunden daha agır. durmak ıcın manete ve pedala gercekten " basmanız " gerekıyor. hos belkı de fren kalıperlerı , balatalar cok da alısmıs degıldı benım kullandıgım arkadasımın yenı motorunda ama 950 deyıp 1300den daha kolay duracagını sanmayın. gercekten baskıyı yapmalısınız alete. ama o oranda da atik ve kavraması hızlı. Acemı cehaletı ıle dıyorum kı, onde 2 tane fren dıskı olmalı ımıs. hayat daha kolaylasırdı kesın.

    7) 1900 gordum bır tane, bınmedım ama uzun uzun ınceledım park halındeyken. cok guzel bır makına. cok guzel gercekten. bakmamak , ımrenmemek olanaksız ( allah sahıplerıne bagıslasın ve kazasız gunlerle kullansınlar ) ama 950 de kendıne baktırıyor. hatta en cok bakısı YAMAHA kullanıcılarından alıyorsunuz yoldayken. Bır garıp duruşu var dıyebılırım. ve albenısı cok yuksek. ya da pıyasada cok yok o yuzden.

    8) Honda 750 mı Yamaha 950 mı ? hala kararsızım. Belkı de 2010da Honda bır takım degısıklıler yapar , hatta belkı yenı getıreceklerı Furry modelı cok guzel cıkar ama su an alacak olsam , sanırım 950 alırdım.

    saygılarımla

  5. #5

    Üyelik
    19 Ocak 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    bir sene sabredip istediğin motosikletlerle ilgili bilgi sahibi olmuş hatta deneme fırsatıda bulmuşsun. senin adına sevindirici bu durum. şimdi verecegin karar bir sene önceye göre çok daha saglıklı olacaktır. kararın ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun arkadaşım...

    (avatarının alıcılarıyla bi oynasana hep karıncalı gösteriyo )
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

  6. #6
    Doru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2009
    Şehir
    Ankara
    Merhabalar. Ben da chopper kullanıcısıyım. Yamaha drag star 1100 A classic kullanıyorum. Yeni sayılır. 2006 model ama ben aldığım da 3000 km de idi. Bu motor hakkın da da bilmemiz gerekenler varsa , zahmet edip paylaşırsanız sevinirim. Siz de diyeceksiniz ki; zaten kullanıyorsun , bir sıkıntı varmı diye sorarasanız : yok . Şu "motorları ellerinden çıkartacakmış ifadesi kafamı karıştırdı. Bir de ben 45 yaşındayım ama aklım hala gsx 750 F gibi ( spor racing - spor turing de sayılabilir ) modellere gidiyor. Şimdi siz sakın crusiier den vazgeçme mi diyorsunuz. Tşk.ler.
    Atın yiğidine doru , adamın yiğidine deli derler.

  7. #7
    Turintr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2009
    Şehir
    İstanbul, Moda
    Motosikleti
    xvs 650 Sport
    Senc acemi olduğun için fazla ısıtmışssındır motoru. Poponu yakacak kadar ısıtmaz :D Yamaha 950 honda shadowdan çok daha iyi bir motor kesinlikle. Çünkü bir üst sınıf motor zaten fiyat farkındanda anlaşılıyor. İkisini çok da kıyaslamamak gerek.

  8. #8
    cemal yortanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    b.çekmece-istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA XVS 1300A MİDNİGT
    bu topik 2 senedir canlanmamış..derenin altından çokk sular geçti..yamaha el değiştirdi bazı modeller piyasadan kalktı vs vs..formlarda gezinirken yamaha xvs 950 midnigt ile ilgili bakınırken bu topik gözüme çarptı.sağolsun arkadaş kısada olsa deneyimlerini yazmış..en son kawasaki900 clasik kullanıyordum ve satmıştım yaşda ilerlediği için belki almam diyordum ama sıcaklar bastırınca motorsuz yapamayacağımı anladım..gittim yamaha bayine xvs 950 aldım ama haziran 15 gibi teslim edeceklermiş..hazırda motor yok tr de...tüm test yazılarını inceledim kötü diyenine rastlamadım..memnun kalacağımdan eminim..inşallah nasip olurda teslim alırsam resimleri izlenimlerimi yazarım..hoşca kalın
    2014 YAMAHA XVS 1300A MİDNİGT

  9. #9

    Üyelik
    13 Mayıs 2011
    merhaba,

    950 a'yı biraz inceleme fırsatım oldu evet biraz dragstarı andırıyor ama daha çok harley tarzı,amerikanvari bir motor olmuş hakikaten uzun yol için ideal,
    en güzel taraflarıda dubleks lastikler,zincir,şaft yerine bakım gerektirmeyen kayış aktarma koyulması olmuş.bu motoru 1,5 aydır araştırıyorum şehir içine sokmak istemeyeceğiniz bir motor 275 kg ağırlığı ile benim gibi şehir içinde motor üzerinde cinnet geçirenler için güzel olmuş yani uzun yolda yormayacak
    vede kayış aktarma 100.000 km de bir değişiyor.
    saygılarımla.

  10. #10

    Üyelik
    16 Mart 2010
    Şehir
    ISTanbul
    Motosikleti
    XVS 650 A
    Cemal abi,yorumu sabırsızlıkla bekliyorum..

  11. #11
    cemal yortanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    b.çekmece-istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA XVS 1300A MİDNİGT
    motor bu gün itibariyle 3500 km yi devirdi.şimdiye kadar bindiğim en ideal criuser..motor teknoloji harikası hava soğutmalı olması nedeniyle silindir kafaları seramik kaplı..hararetin h sini bile aklınıza getirmeyin..uzun yolda yormuyor şehir içerisinde ise şimdiye kadar bir problem yaşamadım..işin en ilginç yanıda benzini cc sine göre kokluyor olması..100km de 5 5.5 litre yakıyorki ben bu değerleri eski motorlarımda yakalayamadım..frenler mükemmel ...zevkle bindiğim bir makine..resim yüklemeyi bilmediğimden malesef ekleyemiyorum..ekleyen bir arkadaş bulursam resminide koyarım..şimdilik hoşca kalın
    2014 YAMAHA XVS 1300A MİDNİGT

  12. #12
    nantakut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2012
    Şehir
    İstanbul / Fatih
    Motosikleti
    Regal raptor 250 2011
    merhaba arkadaşlar ben şuan hyosung GV 650 ile yamaha xvs 950 arasında kaldım 950 cc daha fazla yakar diye vede hava soğutma diye biraz ağırdan alıyorum ve artık son dönemece girdim bir karar vermem lazım biraz daha geniş olarak anlatamazmısınız motoru

  13. #13
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    GV daha fazla yakar O cruiser kılığına girmiş bir ss çünkü
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

  14. #14
    avciceyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HONDA-CBF 1000
    Alıntı nantakut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar ben şuan hyosung GV 650 ile yamaha xvs 950 arasında kaldım 950 cc daha fazla yakar diye vede hava soğutma diye biraz ağırdan alıyorum ve artık son dönemece girdim bir karar vermem lazım biraz daha geniş olarak anlatamazmısınız motoru
    birincisi yamahanın adı yeter (markacı bi adam değilim markacı olsam hondayı öneririrdim) çok araştırdım midnight star ı tasarımı cidden mükemmel bi motor torku ve gücü yerinde yamaha gibi bi üretici var arkasında hava soğutmanın neyi sorun anlayamadım şehir içindeki çok sıkışık ortamlar harici hava soğutma dezavantaj değil avantajdır bence midnight star her türlü ağır basıyor
    HONDA
    CBF 150-CBF 500-CBF 1000

  15. #15
    nantakut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2012
    Şehir
    İstanbul / Fatih
    Motosikleti
    Regal raptor 250 2011
    Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    GV daha fazla yakar O cruiser kılığına girmiş bir ss çünkü
    Alıntı avciceyhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birincisi yamahanın adı yeter (markacı bi adam değilim markacı olsam hondayı öneririrdim) çok araştırdım midnight star ı tasarımı cidden mükemmel bi motor torku ve gücü yerinde yamaha gibi bi üretici var arkasında hava soğutmanın neyi sorun anlayamadım şehir içindeki çok sıkışık ortamlar harici hava soğutma dezavantaj değil avantajdır bence midnight star her türlü ağır basıyor
    Bana daha çok elle tutulur bir karşılaştırma lazım mesela birde kawasaki volcan 900 custom var galeriyle konuştum
    Gv 650 işi yattı galeri istediğim taktirde yamaha xvs 950 yada kawasaki volcan 900 custom dan birini verebileceğini söyledi sizce hangisini seçmeliyim bu ikisinden
    ben açıkcası bir motorun atik olmasını uzun yol yapmayı seven biriyim sesine özellikle hayranım ve cebimede fazla zarar vermemeli bu yorumum ışığında acaba bu konunun bilgili kişileri üstadları bana bir yol gösterebilirlermi bu gün en geç öğlen gibi haber vermem gerekiyor yamahanın siyahı yokmuşkırmızı var siyah almam için aysonu diyorlar kawasaki nin ise turuncu ve siyah olmak üzere iki rengi ellerinde varmış

    Cevaplarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim...

  16. #16
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Vay arkadaş ne fakir forumuz
    4 senelik konu daha 2. sayfaya geçememiş.
    Birde GV başlığına bakın
    Motosikletli Kaplumbağa...

  17. #17
    nantakut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2012
    Şehir
    İstanbul / Fatih
    Motosikleti
    Regal raptor 250 2011
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay arkadaş ne fakir forumuz
    4 senelik konu daha 2. sayfaya geçememiş.
    Birde GV başlığına bakın
    demekki tutulmuyor yamaha ve kawasaki hyosung kadar
    adam haber bekliyor ben hala kararımı veremedim

  18. #18
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Hocam mesajını şimdi okudumda yamahayla hyo arasında kalınırmı yahu.
    Bir kere gv650 nin cruiser olarak geçtiğine bakma, racing ve naked modelindede aynı motor var.
    Düşük devirli kullanabileceğin bir motor değil hyo.
    Ayrıca şöyle bir örnek vereyim; forumda BBelt nickli dragstar 650 si olan bir arkadaş var.
    Uzun yolda bizim gv250lerden daha az yakıyor. Şehir içinde bize göre biraz daha artıyor yakıtı. Ama o da çok büyütülecek bir şekilde artış olmuyor.
    Hyosung alıp, elektrik tesisatıydı, şanzumanıydı, bilmemnesiydi diye uğraşıp duracağına, al bir star kafan rahat olsun

    ---------- Post added at 10:37 ---------- Previous post was at 10:31 ----------

    GV yatmış onu da şimdi okudum
    vulcanla midnight arasında görünüm olarak çok az fark var. Hemen hemen aynı makineler.
    Yalnız ben yamahanın kalitesine daha çok güvenirim. Şöyle bir durum var bir kere ; adamlar üzerinde tek vidayı değiştirmeden yaklaşık 12 sene kadar dragstarı ürettiler.
    Buda demek oluyorki adamlar sağlam iş çıkartıyor. Yaptıkları alette herhangi bir revizyona gitme ihtiyacı duymuyorlar.
    Motosikletli Kaplumbağa...

  19. #19
    nantakut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2012
    Şehir
    İstanbul / Fatih
    Motosikleti
    Regal raptor 250 2011
    yamahanın siyah reng yokmuş ay sonu anca diyorlar ellernde birtek kırmızısı varmış.
    kavasakinin 2 renk seçeneği var kawasakinin özellikle siyah mat eksozuna bayılıyorum ama bu tarz motorlar hakkında çok bilgim olmadığı için tereddütteyim

  20. #20

    Üyelik
    29 Haziran 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha XVS950 MidNight
    GV650 den vazgeçip bu motoru almaya karar verdim, fakat bu motor hakkında hiç paylaşım yorum sayfası yok galiba...
    burayı biraz motor ile ilgili olarak doldurmak gerekir diye düşünüyorum...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler