Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dünya İnsan Hakları Günü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü.Bu günü içine alan hafta da İnsan Hakları Haftası.Alıntı bir yazıyla başlayacağım.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Dünya İnsan Hakları Günü hakkında kısa bilgiler aktararak, başlayalım söze. İnsanlar kendi haklarını dahi kendine öyle kolay kolay vermemişlerdir. Bu uğurda pek çok bedeller ödenmiş diyetler verilmiştir.
    Bu konuda gereken uzlaşma daha geçtiğimiz yüzyılın ortalarında sağlanmış. İnsanın yada insanlığın kendi kendine ettiği kötülüğü başka hiçbir varlığın kendine etmediği fark edilmiş ve böyle bir karar alınmıştır. Önce bu karara bakalım.

    1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, insan haklarının anayasası olarak tanımlanır. İnsanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımlar, her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye ve onur kırıcı cezalara tabi tutulamayacağını ilan eder. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi yolunda uluslararası toplum tarafından sürdürülen çabalara yol gösterici işlevini bugün de sürdürür. Her yıl 1948'de bu kararın alındığı tarih yani 10 Aralık günü ve bu günün içinde yer aldığı hafta Dünya İnsan Hakları Günü ve haftası olarak kutlanır.

    Birleşmiş Milletlerin insan hakları içi altı temel sözleşmesi vardır:

    1- Medeni ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi
    2- Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası Sözleşmesi
    3- İşkenceye Karşı Sözleşme
    4- Irk Ayrımcılığının Önlenmesi Sözleşmesi
    5- Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi
    6- Çocuk Hakları Sözleşmesi

    Türkiye, Birleşmiş Milletler çerçevesinde oluşturulan temel insan hakkı sözleşmelerinin tümüne taraftır.
    Ey, insan soyu, kendi kendini düşürdüğün gülünç duruma bak. Kendi haklarını kağıt üzerinde sözleşmelerle kendine veriyorsun. Kendi kendini (soyundan olanı) esir edebiliyorsun. Kendi cinsinin haklarını kolaylıkla çiğneyebiliyorsun. Kendin kadar güçlü olmayanları kolaylıkla ezip yok edebiliyorsun. Gücün veya erkin yettiği için kendi familyandan olanları sömürüp, açlığa mahkum edebiliyorsun. Hatta onların belli bir kısmı açlıktan, savaştan veya insan eliyle yaratılmış sebeplerden kırılırken gönül rahatlığı içinde seyirci olabiliyorsun. Zaman geliyor ki kendinden türeyen yavrularına dahi insanlık dışı eziyetler yapabiliyorsun. Bırakalım yabancıların kölelik veya toplumsal diğer eziyetlerle dolu hikayelerini kendi tarihimizde bile köle, halayık, kapatma vb. hikayelerden geçilmez.
    Ey, insanoğlu Mademki hepimiz Âdem'den türedik (en azından öyle inandırıldık) kim bir başkasına üstünlük hakkı vermiş. İnsanın insana üstünlüğü nereden geliyor. Bu insan dediğimiz en üstün yanı akıl olan canlı türüne yakışıyor mu?
    Evet, içine düştüğümüz komik duruma başka hangi canlı türü düşmüştür.
    Keşke böyle konular hiç gündeme gelmemiş olsa, keşke insan soyu bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da zafiyet içinde bulunmasa. Bu günün anlam ve önemini iyi kavrasa da bu konuda elinden gelen çabayı gösterse.
    Ama nerde, şu yukarıda sayılan sözleşmelerin hangi biri yeryüzünde geçerliliğini yitirmiş. Hangisi gündem dışı kalmıştır.
    Bu kafalarla insan soyu kendi kendine çok daha eziyetler eder, çok daha bir biri hakkına gasp eder.
    Bu sözleşmeler de sadece havada asılı kalıp, gider.
    İnsan insanın aynasıdır derler.
    Anlayana!

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Şimdi bu sene neden ihtiyaç duydum böyle bir konu açmaya...Motosiklet sürücüleri olarak diğer taşıtlara kıyasla daha fazla risk altındayız.Sokakta yürüyen insanın bile hakları korunamıyor Türkiye'de.Motosikletlileri çarpıp düşürüp, ezip vs. kaçan araç sürücüleri gırla.

    Ancak bunun yanında daha özel bir nedeni var.3 gün önce Yunanistan'da 15 yaşındaki bir gencin polis tarafından vurulup öldürülmesiyle bütün ülke gençliği ayağa kalktı.Ülke genelinde olaylar çıktı ve tahribatın maliyetinin 3 milyar euro'ya ulaştığı tahmin ediliyor.Almanya'da yine bir grup Yunan genç Berlin'deki Yunanistan temsilciğini basarak Yunan bayrağını indirdi ve yerine "Katil Devlet" yazan pankart astı.Yunanistan İç işleri bakanı Başbakana istifasını sundu ancak kabul edilmedi.

    Komşuda bunlar olurken bizde neler oluyor ? Bir polis memuru Antalya'da dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle 18 yaşındaki motorlu bir genci boynundan vurarak öldürüyor.Emniyet genel müdürü Celalettin Cerrah'ın "polise kimlik sorabilirsiniz, göstermek zorunda" beyanından sonra polise kimlik soran bir vatandaş "Üniformamızı görmüyor musun, nasıl kimlik sorarsın" denilerek elleri kelepçeli halde tekmelenerek kafatası çatlatılıyor ve burnu kırılıyor.En ufak bir tepki yok.Bir böceğe bile iğne batırdığınızda buna tepki gösterir.

    Olayın özeti şu: İnsanlara hiç bir hak verilmez.İnsanlar haklarını alırlar.Görünen o ki Yunanistan haklarını aramayı öğrenmiş(Şimdi diyeceksiniz ki sağı solu yıkmak yağmalamak hak aramak mı.Ancak olayın özü bu değil).Biz ise bize Cumhuriyet Devrimiyle gelen hakların bile çoğunun farkında değiliz.Hakkımızı aramadığımız sürece de koyun kalmaya devam edeceğiz.Ancak koyunken haklarımızı aramamız gerektiğinin farkına nasıl varacağız açıkçası o da muallakta.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Walla onu bunu bilemem ama Türkiye'de İnsan hakları iyicene suistimal ediliyor
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  3. #3

    Üyelik
    04 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xciting
    yazıda ve lafta kalan haklarımız... ben bitek hak olarak hakkı abiyi tanıyom diğerleri fasafiso hep...
    kymcOcUk

  4. #4
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Bakanlar Kurulu Kararı 27 Mayıs 1949 tarih ve 7217 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

    Birleşmiş Milletler Genel Kurulu;

    İnsanlık topluluğunun bütün bireyleriyle kuruluşlarının bu Bildirgeyi her zaman göz önünde tutarak eğitim ve öğretim yoluyla bu hak ve özgürlüklere saygıyı geliştirmeye, giderek artan ulusal ve uluslararası önlemlerle gerek üye devletlerin halkları ve gerekse bu devletlerin yönetimi altındaki ülkeler halkları arasında bu hakların dünyaca etkin olarak tanınmasını ve uygulanmasını sağlamaya çaba göstermeleri amacıyla tüm halklar ve uluslar için ortak ideal ölçüleri belirleyen bu
    İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilan eder.

    Madde 1- Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karşı kardeşlik anlayışıyla davranmalıdırlar.

    Madde 2- Herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya başka bir görüş, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş veya herhangi başka bir ayrım gözetmeksizin bu Bildirge ile ilan olunan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir. Ayrıca, ister bağımsız olsun, ister vesayet altında veya özerk olmayan ya da başka bir egemenlik kısıtlamasına bağlı ülke yurttaşı olsun, bir kimse hakkında, uyruğunda bulunduğu devlet veya ülkenin siyasal, hukuksal veya uluslararası statüsü bakımından hiçbir ayrım gözetilmeyecektir.

    Madde 3 -Yaşamak, özgürlük ve kişi güvenliği herkesin hakkıdır.

    Madde 4- Hiç kimse kölelik veya kulluk altında bulundurulamaz, kölelik ve köle ticareti her türlü biçimde yasaktır.

    Madde 5- Hiç kimseye işkence yapılamaz, zalimce, insanlık dışı veya onur kırıcı davranışlarda bulunulamaz ve ceza verilemez.

    Madde 6- Herkesin, her nerede olursa olsun, hukuksal kişiliğinin tanınması hakkı vardır.

    Madde 7- Herkes yasa önünde eşittir ve ayrım gözetilmeksizin yasanın korunmasından eşit olarak yararlanma hakkına sahiptir. Herkesin bu Bildirgeye aykırı her türlü ayrım gözetici işleme karşı ve böyle işlemler için yapılacak her türlü kışkırtmaya karşı eşit korunma hakkı vardır.

    Madde 8- Herkesin anayasa yada yasayla tanınmış temel haklarını çiğneyen eylemlere karşı yetkili ulusal mahkemeler eliyle etkin bir yargı yoluna başvurma hakkı vardır.

    Madde 9- Hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez.

    Madde 10- Herkesin, hak ve yükümlülükleri belirlenirken ve kendisine bir suç yüklenirken, tam bir şekilde davasının bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından hakça ve açık olarak görülmesini istemeye hakkı vardır.

    Madde 11
    1. Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı açık bir yargılama sonunda, yasaya göre suçlu olduğu saptanmadıkça, suçsuz sayılır.

    2. Hiç kimse işlendiği sırada ulusal yada uluslararası hukuka göre bir suç oluşturmayan herhangi bir eylem veya ihmalden dolayı suçlu sayılamaz. Kimseye suçun işlendiği sırada uygulanabilecek olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.

    Madde 12- Kimsenin özel yaşamına, ailesine konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz, şeref ve adına saldırılamaz.

    Herkesin bu gibi karışma ve saldırılara karşı yasa tarafından korunmaya hakkı vardır.

    Madde 13
    1. Herkesin bir devletin toprakları üzerinde serbestçe dolaşma ve oturma hakkı vardır.

    2. Herkes , kendi ülkesi de dahil olmak üzere, herhangi bir ülkeden ayrılmak ve ülkesine yeniden dönmek hakkına sahiptir.

    Madde 14
    1. Herkesin zulüm altında başka ülkelere sığınma ve sığınma olanaklarından yararlanma hakkı vardır.

    2. Gerçekten siyasal nitelik taşımayan suçlardan veya Birleşmiş Milletlerin amaç ve ülkelerine aykırı eylemlerden doğan kovuşturma durumunda bu haktan yararlanılamaz.

    Madde 15
    1. Herkesin bir yurttaşlığa hakkı vardır.

    2. Hiç kimse keyfi olarak yurttaşlığından veya yurttaşlığını değiştirme hakkından yoksun bırakılamaz.

    Madde 16
    1. Yetişkin her erkeğin ve kadının, ırk, yurttaşlık veya din bakımlarından herhangi bir kısıtlamaya uğramaksızın evlenme ve aile kurmaya hakkı vardır.

    2. Evlenme sözleşmesi, ancak evleneceklerin özgür ve tam iradeleriyle yapılır.

    3. Aile, toplumun, doğal ve temel unsurudur, toplum ve devlet tarafından korunur.

    Madde 17
    1. Herkesin tek başına veya başkalarıyla ortaklaşa mülkiyet hakkı vardır.

    2. Hiç kimse keyfi olarak mülkiyetinden yoksun bırakılamaz.

    Madde 18- Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır.

    Bu hak, din veya topluca, açık olarak ya da özel biçimde öğrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açığa vurma özgürlüğünü içerir.

    Madde 19- Herkesin düşünce ve anlatım özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak düşüncelerinden dolayı rahatsız edilmemek, ülke sınırları söz konusu olmaksızın, bilgi ve düşünceleri her yoldan araştırmak, elde etmek ve yaymak hakkını gerekli kılar.

    Madde 20
    1. Herkesin silahsız ve saldırısız toplanma, dernek kurma ve derneğe katılma özgürlüğü vardır.

    2. Hiç kimse bir derneğe girmeye zorlanamaz.

    Madde 21
    1. Herkes, doğrudan veya serbestçe seçilmiş temsilciler aracılığı ile ülkesinin yönetimine katılma hakkına sahiptir.

    2. Herkesin ülkesinin kamu hizmetlerinden eşit olarak yararlanma hakkı vardır.

    3. Halkın iradesi hükümet otoritesinin temelidir. Bu irade, gizli veya serbestliği sağlayacak benzeri bir yöntemle genel ve eşit oy verme yoluyla yapılacak ve belirli aralıklarla tekrarlanacak dürüst seçimlerle belirlenir.

    Madde 22- Herkesin, toplumun bir üyesi olarak, sosyal güvenliğe hakkı vardır. Ulusal çabalarla ve uluslararası işbirliği yoluyla ve her devletin örgütlenmesine ve kaynaklarına göre, herkes onur ve kişiliğinin serbestçe gelişim için gerekli olan ekonomik, sosyal ve kültürel haklarının gerçekleştirilmesi hakkına sahiptir.

    Madde 23
    1. Herkesin çalışma, işini serbestçe seçme, adaletli ve elverişli koşullarda çalışma ve işsizliğe karşı korunma hakkı vardır.

    2. Herkesin, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, eşit iş için eşit ücrete hakkı vardır.+

    3. Herkesin kendisi ve ailesi için insan onuruna yaraşır ve gerekirse her türlü sosyal koruma önlemleriyle desteklenmiş bir yaşam sağlayacak adil ve elverişli bir ücrete hakkı vardır.

    4. Herkesin çıkarını korumak için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakkı vardır.

    Madde 24- Herkesin dinlenmeye, eğlenmeye, özellikle çalışma süresinin makul ölçüde sınırlandırılmasına ve belirli dönemlerde ücretli izne çıkmaya hakkı vardır.

    Madde 25
    1. Herkesin kendisinin ve ailesinin sağlık ve refahı için beslenme, giyim, konut ve tıbbi bakım hakkı vardır. Herkes, işsizlik, hastalık, sakatlık, dulluk, yaşlılık ve kendi iradesi dışındaki koşullardan doğan geçim sıkıntısı durumunda güvenlik hakkına sahiptir.

    2. Anaların ve çocukların özel bakım ve yardım görme hakları vardır.
    Bütün çocuklar, evlilik içi veya evlilik dışı doğmuş olsunlar, aynı sosyal güvenceden yararlanırlar.

    Madde 26
    1. Herkes eğitim hakkına sahiptir. Eğitim, en azından ilk ve temel eğitim aşamasında parasızdır. İlköğretim zorunludur. Teknik ve mesleksel eğitim herkese açıktır. Yüksek öğretim, yeteneklerine göre herkese tam bir eşitlikle açık olmalıdır.

    2. Eğitim insan kişiliğini tam geliştirmeye ve insan haklarıyla temel özgürlüklere saygıyı güçlendirmeye yönelik olmalıdır. Eğitim, bütün uluslar, ırklar ve dinsel topluluklar arasında anlayış, hoşgörü ve dostluğu özendirmeli ve Birleşmiş Milletlerin barışı koruma yolundaki çalışmalarını geliştirmelidir.

    3. Çocuklara verilecek eğitimin türünü seçmek, öncelikle ana ve babanın hakkıdır.

    Madde 27
    1. Herkes toplumun kültürel yaşamına serbestçe katılma, güzel sanatlardan yararlanma, bilimsel gelişmeye katılma ve bundan yararlanma hakkına sahiptir.

    2. Herkesin yaratıcısı olduğu bilim, edebiyat ve sanat ürünlerinden doğan maddi ve manevi çıkarlarının korunmasına hakkı vardır.

    Madde 28- Herkesin bu Bildirgede öngörülen hak ve özgürlüklerin gerçekleşeceği bir toplumsal ve uluslararası düzene hakkı vardır.

    Madde 29
    1. Herkesin, kişiliğinin serbestçe ve tam gelişmesine olanak veren topluma karşı ödevleri vardır.

    2. Herkes haklarını kullanırken ve özgürlüklerinden yararlanırken, başkalarının hak ve özgürlüklerinin tanınması ve bunlara saygı gösterilmesinin sağlanması ve demokratik bir toplumda genel ahlak ve kamu düzeniyle genel refahın gereklerinin karşılanması amacıyla yalnız yasayla belirlenmiş sınırlamalara bağlı olur.

    3. Bu hak ve özgürlükler hiçbir koşulda Birleşmiş Milletlerin amaç ve ilkelerine aykırı olarak kullanılamaz.

    Madde 30- Bu bildirgenin hiçbir kuralı, herhangi bir devlet, topluluk veya kişiye, burada açıklanan hak ve özgürlüklerden herhangi birinin yok edilmesini amaçlayan bir girişimde veya eylemde bulunma hakkını verir biçimde yorumlanamaz.


    bu da benden olsun üstüne yorum yazmak abes olur. sadece ufak bir temenni " umarım insan olduğumuz bilincine benim neslimde ulaşırız"

  5. #5
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    bu insan hakları nedense teröriste , hırsıza uğursuza baya bi özgürlük tanıyo.. sana bana bi yararı yok..hani olmasa dahamı iyiydi acaba
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  6. #6

    Üyelik
    31 Ekim 2008
    Şehir
    eSKİŞEHİR
    Motosikleti
    hONDA CBF-150 (YAKINDA) :)
    aynen bbrr

  7. #7
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı kymcOcUk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazıda ve lafta kalan haklarımız... ben bitek hak olarak hakkı abiyi tanıyom diğerleri fasafiso hep...
    benimde böyle bir tanıdığım olacak ......
    geriside ne bu ülkede öyle bi hakdamı vardı

  8. #8
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    İnsan hakları en temel haklarımız ve bunlar için mücadeleye kesinlikle değer.

    Yunanistan'daki gençler bu işi anarşiye dökse de Kuzey Avrupa ülkelerinde bu hak arama olayları daha düzgün biçimde ilerliyor. Umarım bir gün o seviyelere erişiriz.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  9. #9
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    BBRR'ye katılmakla birlikte, diğer ülkelerde olmasada ülkemizde insan haklarının teröristlerden yana olduğunu zannediyoruz. Nedenine gelince çok basit; artık bir ulus olma zihniyetimizden giderek uzaklaşıyoruz, birlik beraberlikden uzak, giderek kutuplaşıyoruz.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  10. #10

    Üyelik
    01 Şubat 2008
    Yahu zaten Yunanistan'da böyle bi olay en son 25 sene önce olmuş o zaman da böyle bi ton olay yaşanmış.Bizde bu olaylar kanıksanmış, hatta devletin uygulamalarına karşı olan, protesto eden, koyun olmayan herkeste bi güzel kafasına copla vurularak vatan haini ilan edilmiş durumda .Hatta normal vatandaşta zaten vay kominist vay hain diye polisten sonra bi güzel dövüyor.Polis desen kimse dokunamadığından kendini Allah zannediyor.Halbuki halk devlet için yoktur.Devlet halk için vardır.Devlet sana vuramaz.Hukuk ceza verir.Sıkıyosa Yunanistan'da polis bidaha ateş etsinde görelim.Ha bide araba yakmak ,vurup kırmak kötüdür diyosunuz .Tamam da kardeşim sen bu olayı bağıra çağıra protesto etsen kim duyar anca böyle hak aranır, kusura bakmayın ama dinsizin hakkından imansız gelir.Hem o çocuğun hayatı bütün yakılanlardan değerliydi.Şimdi bütün dünya biliyor.Bağırsaydın ne o polisler görevden alınırdı nede bu olay bi son olurdu .Ne diyim içim yanıyor .Bu olayların 100'de 1'i bile bizde olmuycak biliyorum.Çünkü bu ülkenin çocuklarının değeri yok.Eğer bu çocukların hayatı önemli diye çıkarsan sokaklara mahalleli seni bi güzel benzetir.Ama o çocuğu vuran polislere bi güzel sevgi gösterisinde bulunur.

  11. #11
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Konu güncel kalmalı.
    Üzerinde düşünülmeli.
    Başarılabilirse de tartışılmalı...
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  12. #12

    Üyelik
    22 Kasım 2008
    Şehir
    istanbul_Avrupa Yakası
    Motosikleti
    piaggio x9 evolution
    bizim hiçbir şeye hakkımız yok onu biliyorum . .
    bu haklarımızı kullanmamız için önce bilmemiz gerekir bu yüzden bilinçli bir toplum
    olmamız haklarımızı bilmemiz gerekir ki haksızlığa uğramayalım.. .
    [COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]

  13. #13
    Murat2100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    HONDA 600 RR
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Walla onu bunu bilemem ama Türkiye'de İnsan hakları iyicene suistimal ediliyor
    Seni Sevdimde Ne Oldu Efes Ve Turkcell Zengin Oldu


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)