Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
17. sayfa BirinciBirinci ... 7151617

Motorla Giderken Köpek Saldirinca Ne Yapmali

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #321

    Üyelik
    01 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul-Sakarya
    Motosikleti
    BMW R 1150 GS
    Herkes köpeklerle ilgili tecrübelerini aktarmış, öneriler getirmiş. Kanlıca XL 200'ümle giderken burada söylenen bir metodu uygulamıştım. Caddenin sağ ve solunda ikişer üçer köpek yatıyorlar. Biri beni görünce ayağa kalktı, ben de durdum. Hiç havlamadan ısırmak için saldırdı. Tabii lider köpek saldırınca diğerleri de. Hayatımda ilk ve son kez tek teker yapmıştım. Allahtan ortalıkta kimse yoktu. Kısaca durmayın.
    Ama burada yazılanların çoğu doğru. Ben sonra motorumu bıraktım, arabayla kaskım da başımda geri geldim ve arabanın verdiği güvenle (tabii kapıyı da açık bırakarak) indim ve onlara böylece kendimce motorcu kıyafetlerimi gösterdim. Aslında bir müddet sonra bazıları alışıyorlar.
    Kendi köpeğim, kedim, muhabbetim, kaplumbağam olduğu için hayvanlara vurulmasına kesinlikle karşıyım. Doğasında olduğu gibi davranıyor.
    Bu arada bir fırsat bulduğumda resimlerini yükleyeceğim iki Dazer köpek kovucu ile motosiklet gidonuna taktığım bir aparat yaptım. Bunlara tek parmakla kumanda edecek bir düğme ekledim. İki alet yolu 180 derece tarıyordu. Sonra köpekleri bol olan bir sokakta bunları tam dört kez test ettim. Köpekler ilik üç geçişimde saldırdılar. Ama sanırım aletin çıkardığı ultrasonik sesten ziyade benim normal olmadığımı düşünerek dördüncü geçişimde bana artık saldırmayıp uykularına devam ettiler. Sebebini düşündüm, arkadaşlardan birinin dediği doğrudur. Köpeklerin bir çoğu belli bir yaşın üzerinde duyma hassalarını yitirmeye başlarlar. Ama farkettim ki tek sebep bu değil. Motorun çıkardığı ses aletlerin çıkardığı sesi karışıtırıyor ve bunu önelemenin yolu yok sanırım.
    Şimdi biber gazı, elektrikli job gibi çözümler belki en son kullanılabilecek olanlar olmalı. Ama yine de arazide eğer yukarıda söylenenleri başaramaz ve düşerseniz ki köpek sizi av sanarsa o zaman belki müracaat olunabilir kanaatimce.
    En önemli husus ise zaman içinde köpeklerden korkmamaya başladığınızda artık köpek vakalarının azaldığını göreceksiniz. Çünkü ona göre tecrübe ediniyorsunuz ve köpekler size çoğunlukla saldırmıyor, oyun oynadıklarını zannediyorlar.
    Arkadaşlardan birinin yazdığı gibi onların alanlarına müdahil olduğunuzu zannediyorlar ve zannımca bizi bir nevi farklı bir hayvana benzetiyorlar.
    Bir başka kötü bitecek ama bitmemiş tecrübem Geyve civarında bir yayladan hem de toprak ve yağmurdan kanallar açılmış bir yoldan alaca karanlıkta inerken köpeklerle karşılaşmam. Dağdasınız hava kararmak üzere ve önünüze bir köpek çıktı. Üstelik hem toprak hem virajlı bir yol. Asfalt motoru sayılayibilecek CBF 250 ile birinci vitesten ikiye bile geçemiyorsunuz ki hız yapasınız da kaçabilesiniz. Yapacağım tek şey vardı vizörü açtım ve köpek önde ben arkada bir müddet gittik ve sonra benden sıkılıp veya kendi hakimiyetini gösterdiğini düşünerek araziye doğru gitti. Başka maceralarımız da var ama burada çok uzun olur. Benim kısaca tavsiyem bu konuyu çok fazla kafanıza takmayın ki panik yapmayasınız. Nihayet olacak en kötü şey panikleyip düşmenizdir.
    Bir arkadaş dağda çoban köpeğinin saldırmasından motoru bırakıp yere çökerek kurtulduğunu anlatmıştı. Bu köpek hikayesi yılan hikayesine benzer.
    Benim golden köpeğim ise bir tanedir. Köpekler anlaşıldığında korkulacak bir durum yoktur. Sadece saldıracakları ve ısıracakları zamanları sürüş esnasında tesbit etmek ve ona göre gaz kesip, gaz vermek yeter. Umarım kimse ısırılmaz. (Bu kadar köpek muhabbetinden sonra özellikle de ben)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #322

    Üyelik
    10 Mayıs 2010
    Arkadaşlar bazı köpekler sadece bölge savunması yaptığı için araçla beraber koşuyorlar, ancak bazıları var ki gerçekten ısırıyorlar. Benim başıma gelmedi ama çok kötü tecrübeler yaşayan arkadaşlarım var. Isırılıp, kaçmak için gazı açtığında dengesini kaybedip estetik ameliyatlara rağmen yüzünü toparlayamayan bir arkaadaşım var ki durum içler acısı. Köpek sahibi olduğumdan dolayı her köpeğin bir rutini olmadığını bilirim. Kimi sese gelir, kimi dönen lastiğe, kimi hızlı giden aracın kaçma hareketini taklit etmesine... Genellikle durduğunuz anda onlarda durur ama bu çoğu açık arazideki başı boş köpekler için geçerli olmayabilir. Kampçılık yaptığımdan dolayı dazer aldık bol miktarda ancak yine her köpek dazere aynı tepkiyi vermiyor. Kimi duyar duymaz kaçarken kimi kuyruk sallaya sallaya geliyor. Kısacası ben net bir çözüm bulamadım.

  3. #323

    Üyelik
    14 Haziran 2010
    Ben de koşu yaparken son bi kaç metreyi depar atarak tamamlayayım dedim , 10 15 tane tosun gibi köpek benim deparı görünce bana doğru deli gibi koşmaya başladılar( normal koşarken sorun yoktu ) herhalde ben de çaresizlikten koşuyu hemen bıraktım ve normal yürümeye başladım . Köpekler ayağımın dibine kadar gelip hırlamaya başladılar ama nasıl olduysa hiçbir tepki vermedim normal yürümeme devam ettim . Sonra köpekler bırakmıştı peşimi

  4. #324
    Crazy Motors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS ABS (2017)
    Onca yazı yazılmış gerçi hepsini okumak mümkün değil ama birde ben yazayım dedim

    Benimde başıma defalarca köpekler tarafından kovalanmak geldi ama edindiğim izlenimleri paylaşmak istedim;

    Bir köpek sizi fark ettiyse ve havlamaya başlayarak yaklaşıyorsa hiç korkmanıza gerek yok. Ani gaz vermedikçe sakin gittikçe sadece peşinizde koşar, havlamakla yetinir ve peşinizi bırakır. Ama kaçmak için ani hereketinizde köpekte ataklanıyor, amacı ısırmak olmasada dengenizi bozmaya sebep olabilir.

    Amaaa köpek eğer sessizce hamle yapıyorsa hiç durmayın basın gaza kurtulmak için kaçın Sessizce geldiğinde niyeti belli oluyor motorun yanından veya arkasından havlayarak koşmak değil direk size yöneliyor motora bile değil:


    Bende bu duruma bir iki örnek vereyim;

    Motorla giderken iki köpek gördüm, havlamaya başladılar anladımki aksiyon istiyorlar Hızımı bozmadım ve havlayarak arkamdan bile değil direk yanımdan koşuyorlar, belki bi hamle yapsalar bacak gidecek Sonra yavaşlayınca hevesleri kaçtı ve durunca da tam arkalarını dönüp gideceklerken ani gazla kalktım ve iki köpekte atağa kalktı ve iş işten geçmişti açık arayla 1. oldum

    İkinci olayımı anlatmaya gelirsem çok kötü sonuçlar olabilirdi Allah korudu çünkü; akşam vakti yolda evime gediyorum. Tek yoldan gidiş gelişli yola bağlantı yaptım daha yeni hızlancam ki sağ tarafımdaki ağaçlığın arasından bir köpek çaprazlama direk bacağıma sessizce koşarak geliyormuş. İşte böyle köpeklerden korkulur çünkü direk ısırmaya geliyor. Ve köpeği fark ettiğimde ise aramızda 2 metre var yok Biran refleks olarak ani gaz açtım ve kıl payı sıyırdı köpek beni ve önüme bi bakarımki ben karşı şeride girmişim kurtulmak için. Neyseki karşı şeritten başka bir araç gelmiyordu da kötü sonuçla sonuçlanmadı

    Kısaca; havlayan köpekten korkmayıp sakince yolunuza devam edin, eğer kavlamayıp sessızce yaklaşıyorsa kaçın

    Herkese kazasız belasız sürüşler..
    ozcanaykul bunu beğendi.

  5. #325

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Valla daha önce de yazdım, motoru durdurup aşağı inince ve biraz da üzerlerine yürüyünce hepsi kaçar. Hele ki yerden taş alıp yanına atın veya atıyormuş gibi yapın arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Ben bir de boşa alarak geçiyorum bazen... Motorun gürültüsü çok olmazsa dikkatlerini çekmiyor.

  6. #326

    Üyelik
    26 Aralık 2012
    köpek görünce bas gaza git motora kafa atacak halleri yok ya

  7. #327

    Üyelik
    01 Haziran 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    KTM 125 Duke
    Motoru durduryom ondan sonra sağa sola havlamaya başlıyor oldugu yerde
    ha başıboş bi kangal gelirse ozaman gaza kökle

  8. #328
    altınkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2012
    Şehir
    Trabzon
    Beni hep virajda veya kontak kapalı boşta giderken yakalıyor it oğlu itler.

  9. #329
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Üzerlerine doğru sürün kaçıyolar

  10. #330
    serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2012
    Şehir
    KAYSERİ
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    köpeği farkettiğinizde yavaşlayın ki önünüze aniden fırlamasın,baktınız köpek size iyice yaklaştı verin gazı,kornayı...motor bir yandan hızlanırken hem köpekle olan aranız açılır hem de köpek korna sesinden korkar...korna olmasa bile diğeri etkili ben hep öyle yapıyorum

  11. #331
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    bugün köpek sınavından başarı ile geçtim.

    patika yolda ilerlerken çamurlu bir alana yaklaşırken sağ taraftan bir çoban köpeği belirdi. gaz açıp devam etsem çamurda düşeceğim. köpek koşarak üzerime geliyor. durdum. o da durdu. aramızda bir metre mesafe var. çılgın gibi havlıyor. hayır! diye ellerimin içini açarak bağırdım. 'bi susar mısın' diye haykırdım (melek subaşı'nın kocası gibi) tam o esnada köpeğin diğer arkadaşı da olaya müdahil oldu. "aha boku yedik" dedim. ona da bağırdım. sakinliğimi hiç kaybetmedim. bir dakika kadar münakaşadan sonra bunlar yavaş yavaş uzamaya başladılar. ben de yoluma devam ettim.

    panik yapmadan süreci profesyonel bir şekilde yönettim.

    kaçmayın arkadaşlar. bekleyin ve köpekleri sakinleştirin.

  12. #332

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Aynısı yalıköyden dönerken başıma geldi. Baktım ısıracak. Sıfır km eski dominarımla bir kaçmışım. Dillere destan. Şansın yaver gitmiş. Git sadaka falan dağıt derim.

  13. #333
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün köpek sınavından başarı ile geçtim.

    patika yolda ilerlerken çamurlu bir alana yaklaşırken sağ taraftan bir çoban köpeği belirdi. gaz açıp devam etsem çamurda düşeceğim. köpek koşarak üzerime geliyor. durdum. o da durdu. aramızda bir metre mesafe var. çılgın gibi havlıyor. hayır! diye ellerimin içini açarak bağırdım. 'bi susar mısın' diye haykırdım (melek subaşı'nın kocası gibi) tam o esnada köpeğin diğer arkadaşı da olaya müdahil oldu. "aha boku yedik" dedim. ona da bağırdım. sakinliğimi hiç kaybetmedim. bir dakika kadar münakaşadan sonra bunlar yavaş yavaş uzamaya başladılar. ben de yoluma devam ettim.

    panik yapmadan süreci profesyonel bir şekilde yönettim.

    kaçmayın arkadaşlar. bekleyin ve köpekleri sakinleştirin.
    işe yaramazsa bi b planı varmı
    Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..

  14. #334
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün köpek sınavından başarı ile geçtim.

    patika yolda ilerlerken çamurlu bir alana yaklaşırken sağ taraftan bir çoban köpeği belirdi. gaz açıp devam etsem çamurda düşeceğim. köpek koşarak üzerime geliyor. durdum. o da durdu. aramızda bir metre mesafe var. çılgın gibi havlıyor. hayır! diye ellerimin içini açarak bağırdım. 'bi susar mısın' diye haykırdım (melek subaşı'nın kocası gibi) tam o esnada köpeğin diğer arkadaşı da olaya müdahil oldu. "aha boku yedik" dedim. ona da bağırdım. sakinliğimi hiç kaybetmedim. bir dakika kadar münakaşadan sonra bunlar yavaş yavaş uzamaya başladılar. ben de yoluma devam ettim.

    panik yapmadan süreci profesyonel bir şekilde yönettim.

    kaçmayın arkadaşlar. bekleyin ve köpekleri sakinleştirin.
    Aman dayımoğlu dikkat et.

    Kabadan 500gram et hakki var akbaş veya kangalin.

    İstihkak yazildiysa affetmez..
    -----------
    Çiktim moturla dağ yoluna..
    Patikalar çok fena...
    Bir baktim kangal karşimda..
    Makattan ter akti ne ala...
    Asıl halaoğlu gaz koluna...

    Kangal geldi sağ yanima..
    Dişleri tam ustura...
    Gözleri kivilcim ata ata..
    Yapişti sag bacağa...
    Tek kişilik biletim var survivora..
    Angrypower bunu beğendi.

  15. #335

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Alıntı levend84 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aman dayımoğlu dikkat et.

    Kabadan 500gram et hakki var akbaş veya kangalin.

    İstihkak yazildiysa affetmez..
    -----------
    Çiktim moturla dağ yoluna..
    Patikalar çok fena...
    Bir baktim kangal karşimda..
    Makattan ter akti ne ala...
    Asıl halaoğlu gaz koluna...

    Kangal geldi sağ yanima..
    Dişleri tam ustura...
    Gözleri kivilcim ata ata..
    Yapişti sag bacağa...
    Tek kişilik biletim var survivora..
    Özeti bir daha erkeklik yapma
    levend84 bunu beğendi.

  16. #336

    Üyelik
    11 Mart 2007
    Şehir
    iskenderun
    Arabayla giderken bile havlayan köpeğin yanından geçerken gözümü kapatıyorum, motorla olsam kalbim dayanmaz heralde.
    Çok şükür ki şimdiye kadar hiç denk gelmedim

  17. #337
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Linkini burada görüpmü izledim yoksa tesadüfenmi karşıma çıkmıştı hatırlamıyorum ama şöyle bir video izledim geçen hafta...


  18. #338
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Bugün bisiklet ile hızlı bir şekilde giderken 2 köpek benimle aynı hizada koşmaya başladı. Sert bir frenle durup bisikletten indiğimde saldırı modundan çıkıp kuyruk sallamaya başladılar. Eğer pedal basmaya devam etseydim büyük bir olasılıkla ayağımdan yakalayacaklardı. Biraz daha yavaş gittiğim zamanlarda aynı yerdeki, köpeklerin saldırı moduna geçmediğini defalarca gördüm. Belli bir hızın üstünde giden taşıtlar köpekleri harekete geçiriyor.
    Neyse, ben bisikletten indim. Bunlar kuyruk sallamaya başladılar. Fakat, beni korkutmalarının bir karşılığı olması gerekiyordu. Köpek kovucumun teşvikiyle güzel bir koşu yaptılar


    REKLAM ALANI
17. sayfa BirinciBirinci ... 7151617

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler