Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Hyosung MS3 250
Kan Grubu: O Rh+
24-09-2008, 17:46 PM
Günde 70 kilometreyi şehiriçinde yapacaksan, özellikle de Istanbul'da yapacaksan scooter almalısın. Ulaşım amaçlı kullanılacak ikitekerde scooterdan daha mantıklısı yok.
Ayrıca güzergahın üzerinde E5 TEM gibi hızlı akan bir trafik mevcutsa 250 cc'den daha küçük bir motor tehlikeli olabilir. Yeni başlayanlar için önerilen vitesli motosikletler 125-150 cc ve düşük hızları sebebi ile akan trafikte tehlikeliler. 250 cc vitesli motosiklet seçeneği pek yok, ya Hyosung GT Kawasaki Ninja gibi zorlayacak bir motorla başlayacaksın, ya da alıcaksın güzel bir 250 cc maxiscooter keyfine bakacaksın.
Scooterın vitesli motosikletlere göre daha fazla arıza yapması külliyen yalandır. Arkadaşlar çin malı motorlardan bahsediyorlar herhalde. Aynı markanın scooterı ile viteslisi arasında arıza açısında fark olmaz. Hatta scooterda zincir bakımı bir derdin de olmaz.
Konu boyraz tarafından (24-09-2008 Saat 17:58 PM ) de değiştirilmiştir..
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: jinlun 125citycomfort-cbr600fyada gsx600r yakındaa
Kan Grubu: B Rh+
24-09-2008, 17:47 PM
arkadaşım bence vitesli motor al neden diyeceksin benzin sarfiyatı scooter lara göre daha az tekerleri büyük ani frenlemelerde düşme riskin çok az daha dengeli motorlardır.Ayrıca ileride motorunu büyütmeye karar verirsen büyük cc li motorlara daha kolay adapte olursun.Scooterda devamlı arıza çıkarır en azından benimki çıkarıyordu vitesli iyi bir motor alırsan bu sana fazlasıyla hesaplı olur ybr125 yada cbf150 gibi şimdi diyecekler ki vitesli olurmu ama scooterda 40km hızda giderken hiç ani fren yaptığınızda tekerlekler kızaklarken farkına bile varamazsın motorun seni altına nasıl aldığına bunu yaşamış arkadaşlar muhakkak vardır istanbul trafiğindede ani frenler mutlaka olur.. :D
Konu galfordb tarafından (24-09-2008 Saat 17:51 PM ) de değiştirilmiştir..
Sebep: eksik yazdık
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: yamaha cripton R 110 cc
24-09-2008, 18:15 PM
kardes ben bi motor alcam ömür boyu bincem diyosan (ki hiç diyen görmedim) scuter alma.
mesela ben de yarı otomatik var. ilk aldıııımda yav bu vitesli ben bunu nasıl kullanıcam diyodum.şimdi beni tatmin etmiyo.debriyajlı vitesli bi moto düşün müyor deilim yanii