Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Bir Motosikletin Nakliyesi Nasıl Olabilir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Merhaba,

    Bir şehirden başka bir şehre gitmesi gereken bir motor (scooter) var. Mesafe uzak, yani scooter ile gidilemez. Bu motorun nakliyesi nasıl olur? Kargo firmaları taşır mı? Ya da otobüs firmaları bagajına almayı kabul eder mi? Bu iş en az masraf ederek nasıl halledilebilir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    distinto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MCT 250
    ben otobüsün bagajına dolu mutfak tüpü, fırın, gardolap, battaniyeye sarılmış buzdolabı bile alındığını gördüm, dandik bir otobüs firmasına gidersen ve ücretini ödersen olmayacak iş değil... ücret= otobüste yolcu olarak gidersen motoruda bagaj olarak kullanırsın ek bir ücret vermezsin ama bileti almadan önce şöförle konuşman gerekir, yok sen gitmeyecek sadece motoru göndereceksen en fazla bir yolcu bilet fiyatı kadar verirsin galiba kesin inşallah...

  3. #3
    gamkam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2005
    dostum duyduğum kadarı ile grup sürüşü yapıpda uzun yollara gidenler dönüşte tren ile dönüyorlarmış. bu yüzden sende bana göre tren ile ilgli bir araştırma yaparsan iyi olur.

  4. #4

    Üyelik
    19 Aralık 2004
    Şehir
    IZMIR
    Motosikleti
    MONDIAL 50 TT
    Dedikleri gibi otobüs bagajında olabiliyor.Bir çözüm de bu ufak şehirler arası taşımacılar.Hani şu tek başına dolanıp iş arayan, 1970 model Skoda kamyonetle filan müşteri bekleyenler.Bu tipler genelde kurban bayramında da hayvan taşımacılığı yaparlar.Güvenilirliği adamına göre değişir herhalde ama kamyonet arıyorsan onlar iyi olabilir.
    Ama örneğim yok,sadece şimdi aklıma geldi.
    Asfalta yapışmadan motorcu olunur mu ki?

  5. #5
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    motosiklet deniz kenarı bir yerden İstanbul veya İzmir gibi bir şehre geliyorsa gemiyle de getirilebilir hem bir iki günlük keyifli bir deniz seyahati yaparsın hem de bildiğim kadarıyla bu gemiler motosiklet için para almıyorlar sadece yolcu parası veriyosun ama emin değilim.

  6. #6
    federal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul / Kızıltoprak
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S
    ozgur77, dostum gideceksin meyve sebze haline, kamyonlar boş giderken seninkini taşırlar.
    Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
    Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!

  7. #7

    Üyelik
    10 Eylül 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    honda cbr125
    Ben daha önce araştımıştım...Yurtiçi kargo sandıklatıp yolluyor.tabi sandık parası hariç 30-40 milyon sandık parası 160 milyon civarı taşıma bedeli (çanakkale-samsun),benimki cbr 125 di,scooter olucağı için ebat düşecek tabi fiyatta,bence 150 ytlyi gözden çıkar..daha güvenli tabi unbeaten 21 in dediği gibi otobüs ayarlayabilirsen fiyat açısından daha mantıklı.bi arkadaşım kavasaki ninja yı otobüsle istanbuldan samsuna getirmişti..sorun çıkmadı firma tanıdık olduğu için parada istemedi...

  8. #8
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Öneriler için teşekkürler arkadaşlar, faydalı oldular.. Kargoların taşıyacağına hiç olasılık vermediğim için sormamıştım ama biraz kazık da olsa taşıyorlarmış demekki.. Federal hiç bilmediğim bir şehre motosikleti satın alıp dönmeye gideceğim. Senin bahsettiğin şekilde bir taşıma için denk getirmek gerekiyor ve benim denk getirmeyi bekleyecek vaktim olmayacak.. Tren ve deniz yolculuğu imkanı da yok.. Ama bir arkadaşım daha önceden otobüs bagajında motosiklet taşındığını görmüş. Hem de büyükçe bir motosikletmiş.. Benim ki scooter olduğuna göre haydi haydi taşınır diyorum. Otobüs firmasına da sordum, önümüzdeki günlerde bayram nedeniyle otobüsler de bagajları da çok dolu, ama bayramdan sonra olabilir dediler.. Tabi bilet kesen öyle dese de yine bineceğin otobüsün şoförününde ve muvaininde bitiyor iş. En güzeli motosikleti taşırken bineceğimiz otobüsün şoförünü ya da muavinini önceden bulup konuşmak. Bayramdan sonra bakacağız artık.. Bu arada repsol, benim almayı düşündüğüm motosiklet de Bolu'dan Çanakkale'ye gelecek.. Sanırım kargoda mesafelerin azlığı-çokluğu pek fark yapmıyor. Senden 160 istemişlerse benden de 140-150 falan isterler sanırım. Tekrardan teşekkürler herkese..

  9. #9
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    ozgur77 ben bu yaz antalyadan getirdim motoru otobüsün altında. satış bürosundakilerle konuşup kendini bağlama sakın. çünkü satış bürosunda 30 40 milyona gider diyo. şöför geliyo 150 ytl fiyat çekiyor. bürodan arttırıp sor veya direk konuş şöförle.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  10. #10
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Walla benim konuştuğum biletçi para bile istemedi, bagaj müsait olursa niye olmasın dedi ama yine de güvenmemek lazım. Belki de motoru taşıyacağın an geldiğinde haydi pamuk eller cebe diyecek.. Haklısın, yolculuk vakti gelmeden o seferin şoförünü önceden bulup konuşmak lazım..

  11. #11
    cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2005
    Şehir
    çanakkale
    biz yamaha xt350 yi kamil koç un bagajına koymuştuk bu bir yol bide ptt nin şehirler arası posta arabaları var git ptt ye nakliye aracının şöförünü bul konuş 30-40ytl ye istanbuldan çanakkaleye anlaşmıştık biz
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

  12. #12
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Teşekkürler Cihan.. Yakında biz otobüsün bagajında otomobil getirmiştik diyen olursa şaşırmayacağım walla ;-) Ben de otobüsün bagajında motosiklet getirmeye kalkışan ilk kişi olduğumu düşünüyor ve otobüs firmalarına teklif ettiğimde bana garip garip bakarlar mı diyordum.. Neyse ki yaygın bir mevzuymuş, rahatladım walla.. Bu arada PTT'nin şehirler arası posta arabasının şoförü nasıl bulunur ki?

  13. #13
    cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2005
    Şehir
    çanakkale
    bulunduğun ildeki ptt ye git orda sor abi şehirler arası posta arabaları hangi günler geliyo de öğren.çanakkaledeki posta arabası postaneye geliyo heralde ordakide postaneye gelir
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

  14. #14
    rutti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2005
    Şehir
    Finike
    Arkadaşlar, Hal kamyonları ve otobüs bana biraz düşük güvenlikli geliyor. Yolda özen göstermeyebilirler. En iyisi kargo şirketleri ile anlaşmak. Fiyat sandık hacmine göre değişiyor. 150 milyona götürürlerse bence çok iyi fiyat. Hiç olmazsa motor sigortalı olarak yolculuk eder.

  15. #15
    Fuut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ekim 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    BMW R50
    yaw aynı sorun bende var. Ben Adana'dan Antalya'ya motorsikletimle gidecektim vazgeçtim. Benim motor biraz ağır (BMW) scooter gibi değil şimdi ben nasıl yapacağım onu düşünüyorum.

  16. #16
    ozgur77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    Benim durumum farklı Fuut, benim motor hem ufak, uzun yola pek gelmez hem de ben şehirler arası yola çıkmak için acemi olduğumu düşünüyorum henüz.. Senin yerinde olsam atlarım motoruma Akdeniz kıyısından güzel bir motor yolculuğu yaparım Antalya'ya kadar..

  17. #17
    PHAETONW12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2005
    Şehir
    izmir/tire
    ben istanbuldan izmire suzuki gs 500'ü kendimde otobüste biletliyken extra 30 ytlye getirdim,firma hakiki koç,önce 50ytl istedi,pazarlık ettim

  18. #18
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    iyisimi arkadaşım sen gezegeze gel
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

  19. #19
    G-Strider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha XMax 250 ABS
    yaw şaşırdım doğrusu i:
    peki nasıl koyuyorsunuz motoru otobüsün bagaja? diklemesine koyup yanına bavul falan mı yığılıyor??

  20. #20
    PHAETONW12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ocak 2005
    Şehir
    izmir/tire
    şaşılacak olan şey bu kadar yüksek otobüslerin üretilmesi,mercedes 0403'e bir çok motor dimdik girer.sehpaya alıp bagajdaki profil dikmelere sağlı sollu sıkıca bağlıyorsun,depo boş olması lazım(ama ben boşaltmadan yüklemeye ikna ettim)ve motoru da viteste bırakıyorsun


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler