Belediye Otobüsü

Merhaba arkadaşlar istanbul eyüpde oturuyorum arkadaşımla birlikte motorlarımızla geziyoduk taki 1saat önce bir belediye otobüsü arkadaşımın üzerine çıkana kadar
kazayı ufak sıyrık larla atlattı ama sizden ricam lütfen büyük araçlara dikkat edin adam resmen sagına soluna bakmadan yola atladı ve arkadaşım motoru ile otobüsün altına girdi.

geçmiş olsun kazayı küçük sıyrıklarla atlatmasına sevindim...
trafikte herşeye dikkat etmekte fayda var nerden ne çıkacağı hiç belli olmuyo malesef :pale:

Offff...Büyük geçmiş olsun..:rendeer:

Arkadaşda tehlikeli durumunun olmamasına sevindim..:cat:

Olayla ilgili biraz daha detay eklersen yorumlarımızı da o yönde yaparız..:silent:

Tekrardan geçmiş olsun..:rendeer:

Offff...Büyük geçmiş olsun..:rendeer:

Arkadaşda tehlikeli durumunun olmamasına sevindim..:cat:

Olayla ilgili biraz daha detay eklersen yorumlarımızı da o yönde yaparız..:silent:

Tekrardan geçmiş olsun..:rendeer:

ana yolda sagdan gidiyoruz hız 50 veya 60 arayoldan belediye otobusü bizi görmezlikten geldi çıktı ana yola ben kurtardm ama arkadaş firene basıp yatırdı motoru ve tam ön tamponun altına girdi

tekrar tekrar sagolun arkadaşlar:(

geçmiş olsun:rendeer:
ramazan dolayısı ile şöför açlıktan bilincini kaybetmiş olabilir:cherry::cherry:

belediye otobüslerini kullanan şöförlerin....

2 hafta önce birini dövüyordum az daha...

abi nedir anlamıyorumki devletin malı diye normal bir otomobile arkadan çarpsa otomobil %100 haklı olsa yine suçlu otomobili kullanan oluyor neden devletin malı kimse zarar veremez
iyide otobüs arkadan çarpıyor hemde kasıtlı ne olucak?yapabilecek bişe yok zaten normal trafik polisi bakamıyor iett'nin özel polisi geliyor yada bu birimle çalışma izni olan trafik polisi sonuç ne olduğu önemli değil suçlu her şekilde siz oluyorsunuz adamlar tınlamıyorki

geçen yıl otobüste gidiyorum kadıköye geldik şöför deli oldu birden her yol kendisinin sanıyor öndeki taksici abim sinyalini vermiş uygun bi aralıktada yola girdi hemen trafiği bozmayacak şekilde ama otobüs şöföründe ufak gaz kesme belirtisi bile yok tamponun dibine kadar girdi bide küfür kıyamet içerde...
diyorki bide
"lan kefal gibi atlıyorlar önüme deli oluyorum çarpsam yine beni ilgilendiren bişe olmyacakki suçlu kendisi olacak ben çarpsam bile ne olucak o zaman hem kendi arabanı hemde otobüsü ödeyeceksin sal..!!!alıcağım ceza aylık 14 ytl..." diye söylendi kendi kendine hiddetle... hele bu aralar kullanan tiplere bakın özellikle yeni otobüslerde sakallı cüppeli bi tayfa duruyor sürücü koltuklarında böyle kafalarına göre kullanıyorlar allah sonumuzu hayır eylesin bunlarda bizden uzak dursunlar gitsinler bi yerlere....

bu arada çok geçmiş olsun arkadaşım...

ana yolda sagdan gidiyoruz hız 50 veya 60 arayoldan belediye otobusü bizi görmezlikten geldi çıktı ana yola ben kurtardm ama arkadaş firene basıp yatırdı motoru ve tam ön tamponun altına girdi

tekrar tekrar sagolun arkadaşlar:(

Görmezlikten geldi demeyelim kim kaza yapmak ister büyük arac görmemistir büyük gecmis olsun......
Araclara dikkat etmek lazım motosikletleri görmeye biliyorlar. Ama daha öncede dediim gibi yolda 50-60 la gitmek 110 km ile gitmkten daha tehlikeli; Adamlar yakın solluyo, önüne kırıyo vs. tam sagdan gitmemekte yarar var

plakayı alamadm heyecandan ama otobüsün numarası aklımda pazartesi şikayet edeceğiz.ama bir sonuç çıkacagından emin degilim ne olursa olsun haklı çıkıyorlar

Çok geçmiş olsun, otobüse bindiğim zaman ister istemez şöfölerin motosikletleri fark edip etmediklerini gözlemlemeye çalışıyorum, adamlar resmen umarsamıyorlar ya... :pr:
Hele ki taksiciler... Geçen bi taksiye binmiştim muhabbet açıldı ordan burdan adam pat die motorculara saymaya başladı;
onlar şöyle onlar böyle die :farao:

Ankara trafiğinde yaklaşık 10000 km beldiye otobüsü kullanmış olan bi motorcu olarak diyorumki,dikkat etmesi gereken onlar değil bizleriz,otobüste görüş alanı kısıtlı,durağa giriş yaparken yada şerit değiştirirken yada çıkış yaparken,otobüsün kuyruğu bi tarafa gidiyo,önü bi tarafa gidiyo,o arayada girmeye kalkarsan,ayıp edersin :)Dikkatli olalım,büyük araçlara saygı gösterelim...

Arkadaşa geçmiş olsun,en kötü kazası olur inşallah....

kahwaltı toplantısı dönüşü bi hareket yapmıştım.
benden bütün halk otobüsü şöförlerine gelsin!!!

geçmiş olsun bende eyüpteyim kaza islambeyin oralardamı oldu acaba?tekrar geçmiş olsun

Moderatör
Gecmis olsun her ikinizede... Yuksek araclarin gorus alanlari sanildiginin aksine daha az olur..

yahu deli oluyorum böyle haberlere,bende bugün fatih de giderken yanıma bi servis arabası yanaştı eleman korna çalıp bişler sölüyo arkadada kask vardı dedim heralde kask düşmek üzere onu sölüo,sağa geçtim kontrol ettim biiş yok...
meher eleman ezilceksin diyomuş soradan jeton düştü ulan dedim yakalim şunu artık allah neverdiyse... sonra dedim akşam akşam iş almim başıma yoluma devam ettim...

Ankara trafiğinde yaklaşık 10000 km beldiye otobüsü kullanmış olan bi motorcu olarak diyorumki,dikkat etmesi gereken onlar değil bizleriz,otobüste görüş alanı kısıtlı,durağa giriş yaparken yada şerit değiştirirken yada çıkış yaparken,otobüsün kuyruğu bi tarafa gidiyo,önü bi tarafa gidiyo,o arayada girmeye kalkarsan,ayıp edersin :)Dikkatli olalım,büyük araçlara saygı gösterelim...

Arkadaşa geçmiş olsun,en kötü kazası olur inşallah....

abi ya bişe dicem alınmada

madem büyük araba kullanıyorsun trafikte normal bir araba kullanmıyorsun yani daha dikkatli olunması gerekmezmi?
trafik kurallarına göre küçük araç önceliklidir aslında bunun çok iyi bir kural olmadığınıda biliyorum ama sonuçta büyük bir araç kullanıyorsunuz ve büyüklüğü kadarda dikkat etmeniz gerekiyor...

babamla pek çok kez tırda yolculuk ettim ve bir kaç kezde otobanda kullandım eskiden bi su işinde ist. distrübütörlüğünü yaparken ama bu sırada ve babamın yanında araba kullanırken uyarılarından o kadar çok şey öğrendimki.yola direk fırlamak yerine bi çok şeyi değerlendimeyi öğrendim gelen arabanın dumayacağını (büyük araçsa) yada benim duramayacağımı ona göre önlem almam gerektiğini çoğu yerde(büyük araç yada yüklü aracı ben kullanıyorsam)

yani trafikte bazen herşey trafik kurallarına göre olmuyor biliyorum kocaman araçlarınızda aracınıza göre ufacık kalan aynalarınız var ama sonuçta size bu D ya da E sınıfı ehliyetler verilirken 18 yaşınızda verilmiyor hatırladığım kadarıyla 21 22 yaşında felandı.hangi sebepden 18 yaş altın ehliyet verilmiyorsa sizin sınıftaki araçtakilerede aynı sebepten verilmiyor

daha aklı başında dikkatli sürücüler bulunsun diye trafikte düşünmüşlersebüyük araçlarıda kullanırken ufak arabadaki gibi değil büyük arabanızın büyüklüğü kadar dikkat etmeniz gerekmektedir...

tabiki ben demiyorumki işiniz kolay olucak elbette olmayacak ama trafik denen şeyin oyuncak olmadığını hatırlatırım (size değil bu sözüm herkese) herkesin birşeyleri karşılıklı düşünmesi gerek nasılki motor kullanmayan araç sürücüleri düşüncesizce cahilce o gerizekalı manevralarını yapıyorsa herkesin düşünüp ona göre hareket etmesi gerek....

keşke bunlar herkes bu şekilde düşünebilsee ama ...:pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar