Borusan BMW Motosiklet Satış ve Pazarlama Yöneticisi Fuanda Ölçer motosiklet pazarının gelişmeye açık olduğunu ifad ederek “sektör olma yolunda ilerleme var” dedi. Funda Ölçer’in pazarın gelişimine yönelik değerlendirmeleri şöyle: “Borusan Otomotiv olarak Türkiye’deki motosiklet pazarının gelişime çok açık olduğunu düşünüyoruz. Bilinçli bir şekilde sektör olma yolunda ilerleme var. Moto GP Türkiye’de düzenleniyor.

Satışlar hızla artıyor
Önümüzdeki dönemde motosikletin de otomobilde olduğu gibi büyük bir gelişme göstereceğine inanıyoruz. Motosiklet sektöründeki gelişim, geçtiğimiz seneden itibaren kendisini hissettirmeye başladı. Satış hacimleri de bunu kanıtlıyor. Fakat yine de önümüzde kat edilmesi gereken büyük bir yol var. O da ancak toplumun motosikleti, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, kabullenmesiyle başlayacak. Bunun için ise üzerinde çalışılması, düşünülmesi gereken önemli üç tane etken var. Bunlardan birincisi motosikletin toplumumuzdaki çok riskli, tehlikeli olduğu algılaması.

Keyif aracı
Motosiklet sürüşü eğitiminin alınması, kask, mont, vb. gibi koruyucuların kullanılması gibi motosiklet kullanırken dikkat edilmesi zorunlu konulara önem verildiği takdirde, motosikletin çok büyük bir kolaylık sağladığının ve keyif aracı olduğunun fark edilmesi gerekiyor. İkinci önemli konu ise motosikletçinin toplumdaki algılanması. Üçüncüsü ise her iki konu ile son derece ilintili: Eğitim. Maalesef yeterli sayıda ve nitelikte eğitim imkanı bulunmuyor.”