Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

MZ 251-301

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    21 Mayıs 2013
    İstanbul'dayım, geçenlerde babamla sohbet ederken SİMSON konusu geçti,
    Ben şuanda PLAKALI SATIŞI sorunsuz Bir SİMSON arıyorum, İSTANBUL ve çevre illere aracımla gelip satışını alacağım.
    Her nekadar parça yaşlılık sorun gibi görünsede bulursam 600-850 TL civarı SİMSON arıyorum.
    cozbek@yandex.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Hsncn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2015
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Kawasaki en500
    Selamlar abiler ablalar. Forumda yeniyim. Bu başlığın çoğunu okudum. Bende bir mz istiyorum ve alacağım bu aralar. Birkaç sorum olacak. Mz etz 251 ile 301 arasındaki görünüş farkliliklari nedir ?
    (Ağırlık, lastik boyutu, depo boyutu vs)

    Hayalim bu motoru alıp kişiselleştirmek. Üzerinde oynanmaya açık bir motor mudur ? Sahibindende bir cafe racer görmüştüm 251 den. Bende buna benzer bir çalışma yapmak istiyorum.

    Bu motorda tecrübeli arkadaşlara son olarak sormak istediğim, şunu değiştirip şöyle yapsak daha kullanışlı, hızlı, güzel olurdu dediğiniz birşey var mı ?

    Saygılar

  3. #43
    AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2013
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Alıntı sinan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanlış hatırlamıyorsam 91 den sonra almanya MZ iki zamanlı makinerin üretimini durdurup Türkiyedeki kuralkan firmasına sattı 91den sonraki modelleri kuralkan üretmete başladı ama alman üretimi olanlar mesala 91 model diyelim 95 model Türk yapımından daha fazla para ediyor alman malı olanı ayırt etmen içinde ya üretim etiketine bakacaksın yada model ismine alman üretimlerinde ETZ 251-301 diye yazar ve yakıt tüketiminde kendi sınıfında olan jawa yada diğer markalardan aynı cc' deki makinelerle karşılaştırırsan az yakar ve kontak kapatmadan 24 saat gidebilirsin.
    Konu hortlamış ama baştan okurken dikkatimi çeken bir yorumdu bir kaç ekleme/düzeltme yapmak istedim. 91 de mz Türklere satıldı ama Kuralkan değil Kombassan Holding diye bir firmaya satılmıştı. Kombassan Holding MZ'in fabrikalarını da satın almış ve üretimini kendi bünyesinde yapmıştı. Hatta MZ markasını ilk olarak "Kanuni MZ" olarak değiştirmiş bir süre sonrada MZ tamamen ortadan kalkmış, depo üzeinde sadece "Kanuni" yazar olmuştu ve yan kapaklarda da Kombassan Holdingin küçük bir logosu olurdu... 95 - 96 yıllarıydı yanlış hatırlamıyorsam bir komşumuz MZ yetkili servisinde çalışan genç bir delikanlıydı o zamanlar. Kendisininde bir MZ motosikleti vardı. Ondan duyduklarımdı bunlar. Hatta fabrikalardan birinin Mısır'da olduğunu falan hatırlıyorum. Kombassan Holding sadece motosiklet sektöründe değil sanayi ve teknolojinin bir çok alanında atılımlar yapan bir firmaydı. Malum 28 şubat dönemi ve devamında gelen "Yeşil Sermaye" söylentileri ve baskıları sebebiyle yatırımlarının önünün kesilmesi dolayısıyla holding elinde ne var ne yoksa satarak piyasadan çekilmişti. Hatta o dönemin meşhur isimleridir Fadıl Akgündüz'ler falan... Fadıl Akgündüz Jetpa'nın sahibiydi. Kombassan Holdingle bir ilgisi yok. O dönemde de inanılmaz büyüme gösteren Yimpaş gibi Holdinglerde vardı ve bu dönemin baskılarından dolayı o Holding de baya bir geriledi...

    O dönemden sonra hem o motosiklet servisinde çalışan komşumuz taşındığı için hemde o dönemlerde motosiklet dünyasından uzak kaldığım için vs. pek ilgilenmedim ve Kombassan piyasadan çekildikten sonra markayı kime sattı, marka kaç el değiştirdi vs. bilgi sahibi değilim ancak şu anda Kanuni markası Kuralkan'ın elinde... Muhtemelen Kanuni markasıyla fabrikalar farklı kişilere satıldı veya fabrikalar, Çin ürünlerinin daha ucuz ve zahmetsiz olması nedeniyle rekabet edememe düşüncesiyle de sonradan kapatılmış bile olabilir bu sebeple güncel Kanuni motosikletler Çin menşeili...
    Bütün Sosyal Medya Mecralarında DoganLokman işte... lokmandogan.com

  4. #44

    Üyelik
    14 Temmuz 2016
    Şehir
    UŞAK
    Motosikleti
    HONDA-CBR125R-KAWASAKİ NİNJA250R
    Alıntı zero adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MZ 251-301 modelleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar,sizce MZ in bu modelleri nasıl makinalar,bildiğim kadarıyla Alman üretimi olan bu motorlar oldukça sağlammış,çok benzin yakıyor diyenlerde var,en önemliside 90 lı yılların üretimi olan bu modeller,2.el alınıp sağlıklı bir şekilde kullanılabilir mi,yoksa çok fazla sorun yaratıp insanı motordan soğutabilir mi ? Sağolun.
    güzel kardeşim o paralara ölüm kısa olur.. ben kullanmış görüp geçirmiş oalrak yazıyorum.. mz çok tehlikeli bir motor sebebi en başta hafif olması dikkatli sürerim şöyle böyle deme sakın heh.. 2 daha koy dengeli bişey al sana şunu diyem mz le düz yolda giderken bazı yolda dalgalanmalar var ya işte oralarda mz bildiğin havalanıyor abartmıyorum tamda dediğim gibi o esnada kon trol kaybetme ihtimali çok yüksek ihtimallere çıakbilir..


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler