Alıntı:
bart1969´isimli üyeden Alıntı
sorun para olup olmaması değil.sorun o para edip etmemesi.istesem o aletten 8 tane alır yzf 125 kolleksiyonu yaparım diyesim geliyor da demicem ..
avrupada gelir düzeyi bizim 5 katımız ülkelerde o alet türkiyedekinin nerdeyse yarı fiyatında haberin var mı?
|
Sorun o para edip etmemesiyse eğer Türkiyedeki VERGiLERi bir kenara çıkaracaksınki brut fiyatlar üzerinden düşünebilelim.
Nedir bu vergiler?.. %18 KDV ve 0-250cc %22 OTV
Totalde %40 diyelim. 9000 liranın normal eder tutarı demekki 6500 civarı.
Avrupadaki fiyat nedir? Ortalama €3700
Bunun TL karşılığı nedir?.. 6623TL gibi bir değer.
Demekki neymiş? Sorun motosikletin GENELGEÇER fiyatında değil, vergilendirmeyle bu fiyatın uçmasındaymış. Yamaha ne yapsın sence? "Bu Türklere yazık, bunlardaki eşşek gibi vergiyi hafifletmek için motoru kar yapmadan hatta maliyetinin altında verelim" mi desin?..
Kaldıki burada TL'nin değerlenmesine bağlı olarak bir kur farkıda söz konusu. O makine Türkiyeye ilk geldiğinde €4500'a satılıyordu.
İşte tüm bunları göz önüne aldığında geriye sadece KİŞİSEL TERCİHLER kalıyor. Motosiklet üreticilerine sövmek yerine, biraz KRALLARIMIZA başkaldırmayı denesek belkide herşey farklı olacak.
Ayrıca unutmayınki benim derdim burada sonu olmayan bir tartışma çıkarmak değil. FİKRİMİ paylaşmak. Insanlara birtakım fikirleri dikte etmek ve sadece "benim tercihim doğrudur" demek yerine, PAYLAŞMAK.. Bilmem anlatabildim mi?
9000 liram olsa, ve 125cc SS bir makine alacak olsam düşünmezdim demiştim, yineliyorum bunu.