Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Kenan SOFUOĞLU "Ölen üç kardeşim için yeni şampiyonluklar kazanacağım "

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Dünya Şampiyonu ve 3 abisini kaybetmiş olan Kenan SOFUOĞLU...

    Bakın ve ne kadar dirayetli bir kişiliğe sahip olduğunu görün..Görün ama kayıtsız kalmayın..

    Bu konuya 8 cevap yazıldı 111 kere görüntülendi
    Konuyu Toplam 20 üye okuyor. (9 Kayıtlı üye ve 11 Misafir)
    muratgergerli, yucika, ledo, tic_ket, BenVeKendim, Gebzeli, nebileimm, NBC, lord61
    İşte bu sitede en kızdığım noktalardan biri..
    Okuyupta yazmamak..
    Başka sitelerde bu topic uçuşa geçmiş..Ama bizde malesef...Yazık...

    Mesaja Ek:
    Ölen üç kardeşim için yeni şampiyonluklar kazanacağım


    Motosikletin altın çocuğu Kenan Sofuoğlu bugünlerde büyük acı yaşıyor. 2007 Dünya Super Sport şampiyonu olarak Türkiye'yi sevince boğan Sofuoğlu, geçen hafta kendisi gibi motosikletçi ağabeyi Sinan'ı antrenman pistindeki bir kazada kaybetti. Bu olay, Sofuoğlu ailesinin üçüncü evlat acısıydı.



    Tahir'ini henüz bebekken, büyük oğlu Bahattin'i de 6 yıl önce elim bir kaza sonucu toprağa veren baba İrfan Sofuoğlu, "17 Ağustos'taki büyük depremde yaşadığımız bina yerle bir olurken ailemizden hiç kimseye bir şey olmamıştı. Ancak Yüce Mevla takdir buyurdu evlatlarımı tek tek yanına aldı." diyor. Türkiye'nin gururu Kenan ise Türk halkına söz veriyor: "İnşallah kardeşlerim için yeni şampiyonluklar kazanacağım."


    Sofuoğlu ailesi, kamuoyunun bildiği gibi ikinci değil, üçüncü kez evlat acısı yaşıyor. Motosiklekle 40 yıldır hemdem olan Sofuoğlu ailesinin sevinç ve hüzünle yoğrulmuş bir yaşam öyküsü bulunuyor. İmamlık görevini ifa etmiş(Kenan'ın Dedesi)Tahir Sofuoğlu'nun oğlu olan (Babası) İrfan Sofuoğlu, yaşamını motor tamirciliği yaparak idame ettirmeye başlar. Mümtaz bir ailede yetişen İrfan usta, Adapazarı'nda Nuran Hanım'la hayatını birleştirip küçük bir aile kurar. Kendi yağıyla kavrulan Sofuoğlu ailesinin 4'ü erkek, 1'i kız 5 çocuğu dünyaya gelir. Biraz geçim sıkıntısı çekseler de mutlu bir hayat sürdürür Sofuoğlu ailesi. Ancak aile, bundan yaklaşık 20 yıl önce ilk acıyla tanışır. Aile, imam olan dedelerinin ismini taşıyan Tahir Sofuoğlu'nu kaybeder. "Tahir o kadar babayiğit bir bebekti ki 6 aylıkken 2 yaşındaki gibi gösteriyordu. Onu çok sevmiştik. Yakalandığı ishalden kurtulamadı." diyen baba İrfan Sofuoğlu, üzüntüsünü diğer çocuklarını bağrına basarak gidermeye çalışır. Bahattin, Sinan, Kenan ve Nilüfer isimli dört evladıyla hayata tutunmaya çalışan İrfan Sofuoğlu ve Nurhayat Hanım, Tahir'in acısını yüreklerine gömer.

    Üç erkek evlat da motor düşkünü

    Büyüyüp okullu olan üç erkek kardeş, boş zamanlarında babalarının tamirci dükkânında çalışır. İrfan usta gibi kısa sürede motor tutkusuyla kasıp kavrulan Sofuoğlu kardeşler, adeta motosikletin üzerinde büyür. Babasının adını yaşatmak isteyen İrfan usta, üçüncü oğlu Sinan'ı hafızlığa verip imam hatip tahsili almasını sağlar. Dedesi gibi dini bütün ve örnek bir insana dönüşen Sinan, ailede büyük saygı görür. Ancak Sinan da diğer kardeşleri gibi motor tutkunudur.

    Büyük ağabey Sinan'ın bir yarışta ayağını kırmasıyla onun yerine geçen Kenan, henüz 14'ündeyken özel izinle yarışa katılır ve ilk şampiyonluğunu kazanır. Bu şampiyonluk Sofuoğlu ailesine büyük sevinç yaşatır. Ancak, Türkiye'yi derinden sarsan 17 Ağustos depremi bu küçük aileyi de vurmuştur. Aile fertleri deprem gecesi aynı çatı altındadır. 15 kişinin hayatını kaybettiği 5 katlı apartmandan Sofuoğlu ailesi sağ salim kurtulur. Evlerini ve eşyalarını kaybeden Sofuoğlu ailesi, boynu bükük Akyazı Pazar köyüne döner. Köyde geceleyip Adapazarı'na çalışmaya giden baba ve üç oğul, hem ekmek paralarını kazanır hem de işyerlerinin üst katını nezih bir daireye dönüştürür. Köyden tekrar Adapazarı'na göç eden aile, oğullarının şampiyonluklarıyla tekrar moral bulur. Ancak 2002 yılında karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayata gözlerini yuman Bahattin'le, aile tekrar gözyaşlarına boğulur. İkinci oğlunu toprağa vermenin tarif edilmez üzüntüsü içine girdiklerini anlatan İrfan Sofuoğlu, "Depremden kurtulan oğlum kazada ölmüştü. Onunla hayatın pek çok şeyini beraber göğüslemiştik. Fakat ömrü o kadarmış." derken gözyaşlarını siliyor.

    Bahattin'in hayallerini gerçekleştirmek için gaza basan Kenan, azmine azim katarak antrenmanlarını artırır. Bir gün dünyanın en iyisi olarak ağabeyi Bahattin'e şampiyonluklar hediye etmek ister. Bunu gerçekleştirmek için pek çok zorluğa göğüs geren Kenan, babasıyla birlikte imkânsızlıklar içinde dünya pistlerinde yer almak için çaba gösterir. 53 yaşındaki baba Sofuoğlu, ailenin en yeteneklisi olan oğlu Kenan için malını mülkünü satarak oğlunun uluslararası yarışlara katılmasını sağlar. O yıllarda kimse bu aileye destek olmaz. Nasıl depremde ilahi bir el onlara yardım ettiyse yine ilahi bir el Kenan'a yetişir.

    Sinan, ailenin hafız oğluydu

    Yurtdışında yarışma ve antrenman yapma imkânı bulur. Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleştiren Kenan Sofuoğlu, 2007 Dünya Super Sport şampiyonu olur. Başbakan'ından vatandaşına kadar tüm ülkeyi sevince boğan şampiyon sporcu, ailesinin geçmişte yaşadıkları kederli günleri bir nebze olsun unutturur. Adeta halkın kahramanı olan Kenan, 2008 yılına da fevkalade iyi başlar. Fakat ailenin sevinci fazla sürmez ve yeni bir acıyla daha karşılaşır. Geçtiğimiz hafta antrenmanlar için Körfez Pisti'ne çıkan ailenin hafız oğlu Sinan Sofuoğlu, ağır yaralandığı kazanın ardından hayatını kaybeder. Sinan, bu arada baba da olmuştur. Tüm Türkiye'yi yasa boğan olayı duyunca İtalya'daki yarışını yarıda bırakıp gelen Kenan, annesine ve babasına teselli verir. Annesinin zaman zaman fenalaşmasına dayanamayan şampiyon sporcu, inancından aldığı güçle sabrettiğini belirterek şunları söylüyor:

    "Ailemizin yaşadığı her şey takdiri ilahi. Veren de O, alan da O. Bize sabretmekten başka bir şey düşmüyor. İnşallah kardeşlerim için yeni şampiyonluklar kazanacağım."



    alıntıdır
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Nisan 2008
    Şehir
    Beylerbeyi , Çengelköy İst.
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 Comet '08
    Allah sabır versin çok zor bir durum.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Şehir
    İSTANBUL B.evler
    Ben Kenan Hakkında Arkadaşlarımla Konuştuğumda Ya Kenan Dünya şampıyonu Olacak Yada Yarışları Bırakacak Dedim Sonucunu Ileri Zamanlarda Görecegiz.

    Bu Paylaşımın Içinde Teşekkür Ederim Tanımayan Arkadaşlarımızın Konuyu Dikkatle Okumasını Istiyorum!!!!

  4. #4
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2008
    Şehir
    IsταηвuL
    Motosikleti
    Benelli BN251
    Kazanacaksın tabiki Kenan! Bizler de senin başarılarınla gurur duyacağız. Allahım tekerini yoldan ayırmasın...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

  5. #5
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Bunca acının üzerine hala metanetini korumak ve '' Kardeşlerim için '' diyebilmek mutlaka çok zordur ama ilahi taktir'e inanmış olmak bunu dedirtebiliyor işte......
    Allah sabır versin Sofuoğlu ailesine.......

    Bravo sana Kenan inşallah senin jübileni hep beraber görecek ve yaşayacağız.
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

  6. #6
    mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul/maltepe
    okurken gercekten cok duygulandım hiç kolay bi durum degil ama yazıdada dendigi gibi aile cok guclu bi durumda onlar herkesten daha ii farkında veren de o, alan da o..
    true love..

    Drift Religion

  7. #7

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Şehir
    Artık İstanbul
    Motosikleti
    R6
    Sadece ben okumakla kalmadım bu yazıyı anneme de okudum. O da bilsin, o da duysun. Ne kadar çok kişi öğrenirse o kadar iyi olur. Allah Kenan'a ve (ilk defa adını duyduğum) Nilüfer'e uzun ömür versin. Ben açıkçası çok endişeliydim bu sezon Kenan için. 'Bu moralle bu sezonu gitti' diye düşünüyordum ama beni yanılttı. Helal olsun....
    [COLOR="Blue"][B]"Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

    Lucius Annaeus Seneca [/B][/COLOR]

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Şehir
    İSTANBUL B.evler
    Yani Arkadaşlar şampyonlar Kolay Yetişmiyor Kenan'ı Hepimiz Bir şekilde Desteklemeliyiz. Dünya şanpyonu Olduğunu Düşünün Nekadar Gurur Verici.moral Kaynagı Emin Olun Bizler Olacagız.

  9. #9
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Alıntı mhrrmkpnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okurken gercekten cok duygulandım hiç kolay bi durum degil ama yazıdada dendigi gibi aile cok guclu bi durumda onlar herkesten daha ii farkında veren de o, alan da o..
    Tespitin yerinde olmuş Muharrem....

    İnancı bütün, dinine saygılı ve dirayetli olanların sözü budur;

    " Veren de O, alan da O...
    Takdir-i İlahi..."


    Bu konuya 8 cevap yazıldı 111 kere görüntülendi
    .
    Konuyu Toplam 20 üye okuyor. (9 Kayıtlı üye ve 11 Misafir)
    muratgergerli, yucika, ledo, tic_ket, BenVeKendim, Gebzeli, nebileimm, NBC, lord61
    İşte bu sitede en kızdığım noktalardan biri..
    Okuyupta yazmamak..
    Başka sitelerde bu topic uçuşa geçmiş..Ama bizde malesef...Yazık...
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  10. #10
    lord61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    Trabzonda Bir Yerde
    Motosikleti
    HONDA Transalp
    ALLAHu EKBER
    maşallah ne mutlu ki imanı ve teslimi tam ALLAH a
    ALLAHım sabır versin ailesine ve kendisine
    Ölümüm vatanım için olacaksa,Topragimda BORDO-MAVI güller acacaksa,
    Fatiha'dan sonra Trabzonspor Marşı okunacaksa,Mezar taşımda TRABZONLU dogdu TRABZONLU öldü yazacaksa,Varsin böyle ölüm hoşgelsin....

  11. #11
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    bu ülkede bu kadar temiz insanlar ölüyo , yazık çok yazık , sonra da buna kader derler , dualarımız seninle kenan , umarım başarılı olursun...

  12. #12
    pre_lude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2007
    Motosikleti
    xvs 650 A
    3 evlat acısı demekki dayanabilecek güçte aile Sofuoglu ailesi isimdende anlaşılacagı üzere
    sinanın hafız olması güzel en azından biraz daha hazırdır hesap gününe mekanı cennet olsun herbirinin
    Allah sbaır versin aileye

  13. #13

    Üyelik
    08 Nisan 2008
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    XL 700 Transalp
    hocam içimden hiç bişey yazmak geçmiyor. Okudukça zaten kötü oluyorum. Bizim sitee okuyupta yazmayanlar benim gibi hissediyor olabilir...

  14. #14
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    Yüce Rabbim sabırlar versin.. Hiç kolay değil.. 3 evlat... Herzaman Kenan' ın arkasındayız.. ŞAmpiyonluklara koşacak herzaman...
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  15. #15
    Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    başlı başına bir hayat öyküsü olurken, herkesede örnek olan bir yaşam aslında
    hayata tutunmak bu olsa gerek herşeye rağmen göğüs germek zorluklara sabretmek yumrunu sıkmak ama genede sabretmek

    evlatlarına çok düşkün bir babadır annedir ki allah peygamber sabırı versin çok zor bir durum gerçkten başa gelmeden bilinmes onca zorlukla mücedele etmek

    kenan kardeşimiz ailesini ve türkiyeyi gururlandırmaya devam edicektir onada bu yakışır Allah dan kendisine sabır diliyor ve hak yardımcısı olsun diyorum dualarımız sizinle Kenan SOFUOĞLU Ailesi saygılar

    Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tespitin yerinde olmuş Muharrem....

    İnancı bütün, dinine saygılı ve dirayetli olanların sözü budur;

    " Veren de O, alan da O...
    Takdir-i İlahi..."



    .

    İşte bu sitede en kızdığım noktalardan biri..
    Okuyupta yazmamak..
    Başka sitelerde bu topic uçuşa geçmiş..Ama bizde malesef...Yazık...
    EVET ÇOK DOĞRU DİYORSUN BAZEN ÇOK DUYARSIZ KALIYORUZ
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

  16. #16
    gokhan_307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    2006 Ybr 125 (Mavi)
    İnşallah çok daha başarılı olur.Okurken çok duygulandım.İşte insan tam olarak böyle olmalı.Başarılarının devamını diliyorum...
    İnşallah bunları okuyordur...

  17. #17
    Gelişim Sürücü Kursu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul-kadıköy
    Motosikleti
    Honda CBF 600
    "Ailemizin yaşadığı her şey takdiri ilahi. Veren de O, alan da O. Bize sabretmekten başka bir şey düşmüyor. İnşallah kardeşlerim için yeni şampiyonluklar kazanacağım."
    Öncelikle bu acı kolay kolay kaldıralabilecek bir acı değil.Allah kimsenin başına vermesin.Ancak bu ne güzel bir sevgidirki birtürlü bırakılmıyor.Yolun açık olsun Kenan İnşallah bize daha çok mutluluklar yaşatacaksın...BAŞARILAR...
    Gelişim Sürücü Kursu
    0216 330 54 44
    0216 336 62 77
    www.gelisimsurucu.com
    msn: ehliyet@msn.com

  18. #18
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    Guzel bir yazı ustadım bizimle paylastıgın icin cok tsk ederim.
    Elleriniz dert gormesin.
    Allah Kenanın yolunu acık etsin.
    İnsallah bu amacını gerceklestirebilir.
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  19. #19
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Kenan'a başarılar diliyorum.Yılmaması çok önemli.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  20. #20
    jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2008
    Şehir
    ADANA
    Allahım hiçbir babaya evlat acısı göstermesin ( bende bir babayım) . Ama bu bir gerçektirki her canı ölümü tadacak. Tahir, Bahattin, Sinan mekanları cennet olsun nur içinde yatsınlar. Evin tek erkek evladı Kenan'a burda sana çok iş düşüyor allah sana kuvvet versin.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler